Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 09, 2010

quiz: Ποιος τα έλεγε αυτά το 2004 για τον Καρατζαφέρη;

Κάποιοι, στο σημείο αυτό θα σπεύσουν να παρατηρήσουν ότι ο δεξιός του «ΟΧΙ» θα έβρισκε πολύ πιο κοντινό σημείο αναφοράς στο «όχι» του Γιώργου Καρατζαφέρη, όμως εδώ, μάλλον θα διαφωνήσουμε. Κι αυτό γιατί, όποιος παρακολουθεί τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., θα διαπιστώσει ότι η στάση του τον τελευταίο καιρό είναι μάλλον περίεργη και αμφιλεγόμενη. Την μία προτείνει τον Μητσοτάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι που δεν επιθυμεί ούτε ο ίδιος ο Μητσοτάκης αλλά πολύ λιγότερο το ίδιο το κόμμα, του οποίου είναι επίτιμος Πρόεδρος, την άλλη τα μαζεύει, λέγοντας «τελικά κάναμε λάθος», λες και δεν ήξερε τι θέση θα έπαιρνε ο Ψηλός επί του σχεδίου Ανάν. Την μια είναι υπέρ της διπλής Ενώσεως της Κύπρου – κάτι σαν τη θέση Μάνου δηλαδή – και από την άλλη τα γυρνάει και καταδικάζει το σχέδιο Ανάν, επειδή ξεχνά τους αγνοουμένους μας και εμμέσως νομιμοποιεί το ψευδοκράτος.

Το χειρότερο όμως όλων είναι, ότι τη στιγμή που έχει καταμετρήσει ένα υψηλότατο ποσοστό για ένα – έστω φερόμενο ως – πατριωτικό κόμμα, δεν κινητοποιεί τον κόσμο του κατά του Σχεδίου Ανάν, παρά περιορίζεται σε τηλεοπτικές φλυαρίες. Ο λαϊκιστής, ο πολιτικάντης, ο καιροσκόπος Καρατζαφέρης, δεν κάνει κάτι, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τον έφερνε πολύ κοντά προς τον στόχο της εκλογής στο Ευρωκοινοβούλιο. «Είναι αλήθεια ή ονειρεύομαι;», αναρωτιέται ο άμοιρος δεξιός, αρχίζοντας να λοξοκοιτάζει με ζήλια τις κόκκινες κινητοποιήσεις της Παπαρήγα, κι ας επεδίωκαν το «ΟΧΙ» για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Γεννάται λοιπόν το ερώτημα, στο νεοταξικό προσωπείο της Αριστεράς του Γιώργου, στο ΠΑΣΟΚ δηλαδή τύπου «Δημοκρατικοί» του Μπίλ Κλίντον, τί θα αντιπαρατεθεί; Θα αξιοποιηθεί η αποποίηση του όρου «έθνος» και η ταύτιση της «εθνικής συνειδήσεως» με ζωώδη ένστικτα ή θα συρθεί η κατ’ ευφημισμόν πλέον «Δεξιά» στην ίδια λογική, που θεωρεί ως μοναδικό νόμιμο έθνος αυτού του πλανήτη το αμερικανικό; Επιπλέον, μένει να δούμε, πόσο αυτή η ενδοτική συμπεριφορά θα συνεχίσει να υιοθετείται από παραφυάδες των μεγάλων κομμάτων, όπως είναι ο Συνασπισμός και ΛΑ.Ο.Σ αντίστοιχα, που σε ρόλο τραβεστί, μεταμορφώνονται διαρκώς, ανάλογα με τις περιστάσεις, μέχρι πλήρους αφομοιώσεώς τους από τους «Μεγάλους Αδελφούς» τους.

... Όσοι μπορούν να σκέπτονται ανεπηρέαστοι θα διακρίνουν ότι ο πατριωτισμός δεν είναι «συγκινησιακή πανούκλα» αλλά συστατικό των ανθρώπων, των εθνών και των πολιτισμών που αυτά γέννησαν. Χωρίς αυτόν, πόσο μάλλον χωρίς συναίσθημα δεν νοείται άνθρωπος. Όσοι – αριστεροί ή δεξιοί - απαξίωσαν την ίδια την ανθρώπινη φύση, ειδικά στην τελευταία συγκυρία, παρακάμπτοντας μαζικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και την ιστορία και τις παρακαταθήκες ενός ολοκλήρου έθνους, όσοι σκοπεύουν να το ξαναπράξουν στηρίζοντας την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας αλλά και όσοι καπηλεύονται τον πατριωτισμό όντες συγχρόνως δεκανίκια του συστήματος, είναι ευκαιρία να πάρουν το μάθημά τους

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να αποτολμήσω... Βορίδης; Από το ύφος και μόνο.

Βοριδικός είπε...

Πού να δεις όλοι οι νεοδημοκράτες τι έλεγαν για τον Σαμαρά. «ΑΛΗΤΗ, ΠΡΟΔΟΤΗ, ΣΑΜΑΡΑ» ήταν το σύνθημα όλων των νεοδημοκρατών, αν το ξέχασες. (Από μικρό κι από τρελό...)

Πάντως, ο Βορίδης είχε δίκιο τότε που τα έλεγε αυτά που έλεγε. Και πληροφορούμε τους τσοπάνηδες της ΝΔ ότι δεν φύγαμε και πήγαμε στον ΛΑΟΣ επειδή ο Καρατζαφέρης είναι ή δεν είναι λαϊκιστής και καιροσκόπος. (Που μεταξύ μας είναι, αλλά όχι ότι ο Γιωργάκης κι ο Σαμαράκος υστερούν...) Φύγαμε από την ΝΔ επειδή αυτό το κόμμα πρόδωσε και εμάς και την Ελλάδα. Και πρέπει να φάει πολλά καρβέλια ακόμη ο Σαμαράς για να γυρίσουμε πίσω.

Μάρκος είπε...

κοντά είστε. Το πρωτοπαλήκαρο του Βορίδη στην ιστοσελίδα του Μετώπου. τότε που τον έβριζαν.

Βοριδικέ, οι Νεοδημοκράτες που το φώναζαν αυτό σήμερα ψάχνουν περιφερειάρχη στην Κρήτη και δεν βρίσκουν...