Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2009

Ιδού ποιος είναι ο Μανώλης Βασιλάκης (από το επιτελείο της Ντόρας)

ΔΗΛΩΣΗ [του Μ. Βασιλάκη]

Αισθάνομαι την ανάγκη μετά από διάστημα πέραν της διετίας και συνεχείς δικαστικούς αγώνες να περατώσω μία σοβαρή εκκρεμότητα που ταλανίζει εμένα αλλά και άλλους.

Οντως με τα α) τα τέσσερα δημοσιεύματά μου στην " Εξουσία " στις 21-2-99, 1-3-99 και 11-3-1999 με τίτλους " Συμμορίες και συμμωρίες Ι " " Συμμορίες και συμμωρίες ΙΙ ", "Συμμορίες και συμμωρίες ΙΙΙ " και " Το παρακράτος θεσμός ισχυρότερος του κράτους", β) με την συνέντευξή μου στον κ. Νικήτα Λιοναράκη στην εκπομπή του Α΄ Προγράμματος της Ε.ΡΑ. " Γειτονιές της Ελλάδας " στις 24-3-1999, κατόπιν προσυνεννόησης μαζί του για το περιεχόμενο αυτής, αφού άλλωστε γνώριζε την διένεξή μου με τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη και το " Δίκτυο 21 " και γ) με δήλωσή μου που δημοσιεύθηκε σε άρθρο της " Αυριανής " στις 3-10-1999, προσέβαλα την τιμή και την υπόληψη του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη. Με τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις μου αυτές επετράπη δυστυχώς να αιωρούνται απαράδεκτες και αδικαιολόγητες από τα πραγματικά γεγονότα αμφισβητήσεις για την ακεραιότητα του χαρακτήρα, τον πατριωτισμό, την κοινωνική, πολιτική και επαγγελματική εντιμότητα και αξία του, ενώ συχνά στα άρθρα μου και στην παραπανω συνέντευξη μου στο Α΄Πρόγραμμα χρησιμοποίησα ύβρεις, όπως " παρακρατικός", " φωνασκούντες κακούργοι των media", ¨νευροπαθείς ψευδοπατριώτες' κ.α., που αδίκησαν και πρόσβαλαν τον κ. Κρανιδιώτη, ενώ αναφέρθηκα σε γεγονότα που ήταν αναληθή ή ενέπλεξα τον κ. Κρανιδιώτη σε επιλήψιμες δραστηριότητες και ενέργειες , με τις οποίες ουδεμία σχέση είχε.

Εκανα επίσης τις εν λόγω δημοσιεύσεις και δηλώσεις, μεσούσης της υπόθεσης Οτσαλάν, μετέχοντας σε ένα πολιτικό παιχνίδι παραπληροφόρησης και δημιουργίας αποδιοπομπαίων τράγων, που δημιουργήθηκε από κατευθυνόμενες και ψευδείς " πληροφορίες ", τους διακινητές των οποίων κωλύομαι ν΄αποκαλύψω για ευνοήτους λόγους, αλλά και καλυπτόμενος από το δημοσιογραφικό απόρρητο.

Δηλώνω λοιπόν ότι τιμώ και σέβομαι τον κ. Φ. Κρανιδιώτη ως άνθρωπο, ως ενεργό πολίτη και ως επαγγελματία δικηγόρο και του ζητώ συγγνώμη για τις προσβολές και τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς που του απηύθυνα με τα άρθρα μου, τις δηλώσεις μου και την ραδιοφωνική μου συνέντευξη.

Τα αυτά ισχύουν και για το σωματείο " Κεντρική Ομάδα 21-Δίκτυο 21- Κίνηση Πατριωτικής Αφύπνισης"' καθώς και για τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Τσίρκα και Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη, τους οποίους επίσης σέβομαι και τιμώ για την εντιμότητα, την σοβαρότητα και τον πατριωτισμό τους.

Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκα από τους αρχιτέκτονες αυτής της εκστρατείας λάσπης με τις κατευθυνόμενες ψευδείς " πληροφορίες " με το συκοφαντικό περιεχόμενο, στην οποία δυστυχώς δέχθηκα να συμμετάσχω τυφλωμένος από την πολιτική μου πίστη σε αυτούς, με εξέθεσε ανεπανόρθωτα και με υπέβαλε σε μία δικαστική περιπέτεια, στην πορεία της οποίας οι " φίλοι " μου, αφού υπέθαλψαν τα παραπάνω, με εγκατέλειψαν.


Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2001

Μανώλης Βασιλάκης

Τερτσέτη 47, Νέο Ψυχικό.

( υπογραφή)

Βεβαιώνεται για το ιδιόχειρο της υπογραφής

του ΒΑΣΙΛΑΚΗ Εμμανουήλ

του Δημητρίου

Αρθ.Δελ.ταυτότητος Π 058262/Τ.Α.Ν.ψυχ.

Αθήνα 26-10-2001

Ο

Βεβαιώνων

ΤΣ_ΤΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΑΣΙΛΑΚΗΣ

ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ

2 σχόλια:

olympiada είπε...

... Ο Σεφερτζής μας έλειπε!!

Theoprovlitos είπε...

Τωρα κυκλοφορει και ως blogger Λασκαρατος, ανηκει στο περιβαλλον του Στεφανου Μανου ενω το 2004 κατεβηκε με το ΔΗΚΚΙ

ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ

ή μηπως όχι;