Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2009

Υπέρ του Μεσσήνιου πολιτικού Αντώνη Σαμαρά, ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Υπέρ του Μεσσήνιου πολιτικού Αντώνη Σαμαρά, ο Πρόδρομος ΕμφιετζόγλουΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ «ΧΡΟΝΟ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Α.Ε.
30.10.2009
Εξηγεί τους λόγους της προτίμησής του στο κρίσιμο σημείο ανάδειξης αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία


...Οι ψηφοφόροι να μην επηρεαστούν από επικοινωνιακά τρυκ, από εμφανίσεις στην τηλεόραση, από χαμόγελα αλλά να σκεφτούνε τελικά τι συμφέρει την χώρα και ποιος θα είναι καλύτερος να αντιμετωπίσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας, ποιος είναι ικανότερος να πορευτεί μέσα στην Ε.Ε. αλλά και ποιος θα αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τα σοβαρά εθνικά θέματα που έχουμε.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ
Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο του Πειραιά. Οι γονείς του Συμεών από την Νεάπολη και Σοφία Παπαδοπούλου κατάγονταν από την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας. Είναι παντρεμένος με τη Λένα Καψάλη από την Κωνσταντινούπολη και έχουν μια κόρη τη Μελίνα. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές στο Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε το 1962. Από το 1962 έως το 1967 διετέλεσε βοηθός και επιμελητής στις έδρες Σιδηρών κατασκευών και Στατικής του Πανεπιστημίου.
Σήμερα δεν είναι απλά ένας πετυχημένος επιχειρηματίας. Η κοινωνική του δράση και η ευαισθησία που δείχνει για τους συνανθρώπους του, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας του, αφού δεν γνωρίζω πολλούς ανθρώπους – επιχειρηματίες, για τους οποίους θα έπιναν νερό στο όνομα του Αθίγγανοι, Πομάκοι και άλλοι Θρακιώτες και Φλωρινιώτες εργαζόμενοι κάθε μέρα.
Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ έχει υπό την προστασία της 23 παραμεθόρια χωριά στο Νομό Φλώρινας, στα οποία έχουν γίνει και γίνονται έργα υποδομής, παράλληλα με πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και ιδιαίτερα των παιδιών.
Παρόμοια εθνική, κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα αναπτύσσει και στην ακριτική περιοχή μας εδώ στην Θράκη. Επίσης για τη διατήρηση και την προαγωγή του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, ίδρυσαν από κοινού με το υπουργείο Άμυνας ένα πολιτιστικό Κέντρο στη Κορυτσά, όπου στεγάζονται τα φροντιστήρια ελληνικής γλώσσας Κορυτσάς και ο πολιτιστικός σύλλογος «ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ», με σκοπό τη δημιουργία δρόμων επικοινωνίας στον πολιτιστικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό τομέα.
Για την προσήλωσή του στα ιδανικά της Ορθοδοξίας τιμήθηκε το 1994 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ενώ το 1997 η Ακαδημία Αθηνών τού απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο για την εθνική, κοινωφελή και πολιτιστική του προσφορά.
Συλλέκτης έργων τέχνης, ανοίγει τη Συλλογή Εμφιετζόγλου στο ευρύ κοινό κάθε Τετάρτη απόγευμα. H συλλογή περιλαμβάνει έργα των Γύζη, Λύτρα, Βολανάκη, Θεόφιλου, Γαΐτη, Μόραλη, Τσόκλη, Μυταρά, Ζούνη και ουσιαστικά την εξέλιξη της ελληνικής ιστορίας της τέχνης από τον 19ο αιώνα ως σήμερα, με ορισμένα σπάνια δείγματα ελλήνων καλλιτεχνών, όπως το «Κρυφό Σχολειό», περίφημο έργο του Νικολάου Γύζη του 1870, καθώς και το συμβολιστικό τοπίο του Κωνσταντίνου Μαλέα. Συνολικά πάνω από 500 πίνακες ελλήνων ζωγράφων, παλιών και σύγχρονων.
H Λένα, ο Πρόδρομος και η κόρη τους Μελίνα Εμφιετζόγλου ζουν με την τέχνη και έχουν δημιουργήσει το πρώτο Μουσείο Ελληνικής Τέχνης. Οπως λέει ο κ. Εμφιετζόγλου, από τα παιδικά του χρόνια είχε μια ιδιαίτερη σχέση με αυτή.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο κόμμα της Ν.Δ. οι οποίες φαίνεται ότι θα είναι καθοριστικές, γιατί μια κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν έχει μια ισχυρή αντιπολίτευση έτσι δεν είναι;
-Όχι μόνο δεν μπορεί να λειτουργήσει αλλά σε μια δημοκρατία η οποιαδήποτε αντιπολίτευση είναι στοιχείο της διοίκησης μιας χώρας. Στην Ελλάδα ιδιαίτερα που ουσιαστικά δύο κόμματα εναλλάσσονται πάρα πολλά χρόνια στην εξουσία, άρα η σημερινή αντιπολίτευση μπορεί να γίνει αυριανή κυβέρνηση και αντίστροφα, όπως γίνεται μια ζωή, άρα έχει σημασία η επιλογή του νέου αρχηγού της Ν.Δ. γιατί αύριο μπορεί να έρθει η ώρα και να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, άρα ενδιαφέρει όχι μόνο τον κομματικό, το μέλος της Ν.Δ., ενδιαφέρει ευρύτερα όλους τους Έλληνες πολίτες αυτή η επιλογή. Είναι κρίσιμη και σοβαρή και αυτοί που τελικά θα ψηφίσουν θα πρέπει να σκεφτούν πολύ και να εκτιμήσουν τί είναι πιο συμφέρον και για την παράταξη αλλά και για την χώρα και να μην δουν το θέμα με κάποιες προσωπικές τους επιλογές και σχέσεις. Να μην επηρεαστούν από επικοινωνιακά τρυκ, από εμφανίσεις στην τηλεόραση, από χαμόγελα αλλά να σκεφτούνε τελικά τι συμφέρει την χώρα και βέβαια και ποιος θα είναι καλύτερος να αντιμετωπίσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας, ποιος είναι ικανότερος να πορευτεί μέσα στην Ε.Ε. αλλά και ποιος θα αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τα σοβαρά εθνικά θέματα που έχουμε. Βλέπουμε ότι η Τουρκία την οποία εμείς ανοήτως επιδιώκουμε να βάλουμε στην Ε.Ε. συνεχίζει την μεθοδευμένη πολιτική εναντίων της πατρίδας μας και αυτή η πολιτική γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη διότι η Τουρκία αυτή την στιγμή ικανούς κυβερνήτες, έχει έναν ικανό και έξυπνο και τολμηρό Ερντογάν, έχει έναν επίσης έξυπνο και πονηρό Νταβούτογλου, οι οποίοι προσπαθούν να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα αναβάθμισης της Τουρκίας από μια χώρα της περιοχής σε περιφερειακή δύναμη που θα επηρεάζει την ευρύτερη περιοχή. Άλλωστε το είπε ο Νταβούτογλου στην Βοσνία, ότι όλοι είχαν μια καλύτερη διοίκηση την παλιά εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ουσιαστικά επιδιώκοντας να δημιουργήσει μια νέα νεοθωμανική διοίκηση ευρύτερη με βαθμούς επιρροής της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή και προς την Ευρώπη και προς την Ασίας και ενώ από την μια πλευρά κανείς βλέπει μια έξυπνη και οργανωμένη εθνική πολιτική για τα συμφέροντα της άλλης πλευράς, από εμάς υπάρχει μονάχα μια φοβία και υποχωρητικότητα και ουσιαστικά συνεχείς υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα. Το τελευταίο βιβλίο για τα Ίμια δυστυχώς ξεδιπλώνει, παρόλο που δεν αποκαλύπτονται κάποια πολύ κρίσιμα στοιχεία τα οποία οι Αμερικάνοι ακόμη κρατούνε κρυφά, παρά ταύτα αυτά που αποκαλύπτονται δείχνουν μια κατάσταση απαράδεκτη για ένα κράτος σοβαρό. Έχουμε ανάγκη, άρα και ενός ηγέτη και αρχηγού στην Ν.Δ. ο οποίος θα αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τα εθνικά μας θέματα.

Φωτογραφίζετε κάποιον;
-Εγώ εκτιμώ, γιατί ο καθένας θα κάνει την εκτίμηση του, ότι εκείνος ο οποίος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα θέματα αυτά καλύτερα είναι ο Αντώνης Σαμαράς, διότι έχει δείξει ότι δεν συμβιβάζετε στα εθνικά θέματα, δεν υποχωρεί για άλλους λόγους και επιτέλους σε αυτή την χώρα χρειαζόμαστε κάποιον άνθρωπο να μην υποχωρεί, χρειαζόμαστε έναν αρχηγό ο οποίος να είναι υπερασπιστής των εθνικών θεμάτων και να μην υποχωρεί και ο οποίος να δίνει και μια αίσθηση, εκτός από την ανανέωση, της αξιοπρέπειας, δεν μπορεί να ανέχεται ο κάθε νέος έλληνας τους Σκοπιανούς να μας φτύνουν, να μας βρίζουν, να πλαστογραφούν την ιστορία μας, να ιδιοποιούνται τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Φίλιππο, ακόμα και τον Απόστολο Παύλο και εμείς να μην αντιδρούμε και να λέμε η θέση μας είναι γνωστή, δεν αντιλαμβάνονται που οδηγεί αυτή η κατάσταση;
Δεν αντιλαμβάνονται ότι αύριο θα ισχύσει η αρχή του Γκέμπελς «λέγε ένα ψέμα αλλά λέγε το συνέχεια και όλο και κάτι θα μείνει», θα φτάσει στο σημείο ο κόσμος να θεωρεί φυσικό ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι …Σκοπιανός, διότι όταν ένας οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδος από την Αγγλία πάει σε ένα παιχνίδι που θα γίνει στα Σκόπια, μιας εθνικής ομάδας με μια Σκοπιανή ομάδα, προχωράει και ακούει Μακεδονία, κοιτάζει και βλέπει το τεράστιο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πάει στο αεροδρόμιο Μεγάλου Αλεξάνδρου, προχωράει στον δρόμο να πάει πιο πέρα είναι η, λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτός τι θα πει που δεν θα έχει μελετήσει ιστορία και τα λοιπά και θα πει προφανώς ότι αυτή είναι η Μακεδονία, αυτοί έχουν αυτή την ιστορία και ότι οι Έλληνες απλώς κατέκτησαν ένα τμήμα της Μακεδονίας, την Μακεδονία του Αιγαίου και βέβαια έχουν δίκαιο οι Σκοπιανοί, οι Έλληνες δεν αφήνουν την μειονότητα εκεί να έχει τα βιβλία της, την γλώσσα της, τους καταπιέζουν και τα λοιπά, αντιλαμβάνονται που οδηγεί αυτό το πράγμα, είναι καρφιά στο κέντρο της Ελλάδος, στην καρδιά μας. Από την μια η είδαμε χάρτη του υπουργείου παιδείας της Τουρκίας που είχε τα σύνορα στον Στρυμώνα, τον απέσυραν βέβαια αλλά το μήνυμα περνάει, δεν μπορεί εμείς να χαμογελάμε σε αυτά τα θέματα… Δεν μπορεί να λέμε ότι οι θέσεις μας είναι γνωστές. Πρέπει να παλέψουμε παντού και να μην αφήσουμε αυτά τα πράγματα να προχωράνε γιατί ο χρόνος δεν μπορεί να σπαταλάται. Δεν υπάρχει πολυτέλεια του χρόνου, ο χρόνος είναι πιο χρήσιμος και από το χρήμα και εμείς τον σπαταλούμε δυστυχώς με μια αφέλεια νομίζοντας ότι είναι κάτι το οποίο είναι ανεξάντλητο. Αυτό το οποίο θα έλεγα εγώ στον κάθε έναν ο οποίος θα πάει να ψηφίσει είναι να σκεφτεί, να κρίνει αλλά να λάβει υπόψη του και το ευρύτερο συμφέρον για να αποφασίσει σύμφωνα με την συνείδηση του και με την σκέψη του, πάντα λαμβάνοντας υπόψη του ότι πάνω από το προσωπικό του, πάνω από τις φιλίες του, πάνω από το γυαλί της τηλεόρασης, πιο βαθιά αλλά πάρα πολύ σοβαρά, υπάρχουν τα σοβαρά εθνικά θέματα για τα οποία εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να υποχωρήσουμε, γιατί αυτά τα ελάχιστα που έμεινε ελεύθερη η πατρίδα από τον ευρύτερο χώρο του Ελληνισμού, για αυτά τα ελάχιστα που έγιναν με τεράστιες θυσίες των προγόνων μας, με πολύ αίμα, με πολύ κόπο και δάκρυ, με πολύ πόνο. Έχουμε τεράστια ευθύνη να τα προστατεύσουμε και να μην επιτρέψουμε άλλη καταστροφή, φτάνει, η Μικρασιατική καταστροφή, Κύπρος, διάλυση του Ελληνισμού, Κωνσταντινούπολη και φτάνουμε στο σημείο να έχουμε εδώ στην Θράκη μια κατάσταση ουσιαστικά συνδιαχείρισης, εκβιασμού, όπου συμπολίτες μας δεν μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα και φοβούνται, γιατί πράκτορες των Τούρκων τους εκβιάζουν, μια ελληνική διοίκηση η οποία δεν προστατεύει τους συμπολίτες μας και τους αφήνει σε αυτό τον εκβιασμό, βλέπουμε Πομάκους οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση να αναγκάζονται να το παίζουν Τούρκοι, να αναγκάζονται να ψηφίζουν ανθρώπους του προξενείου και να εκβιάζονται. Βλέπουμε τελευταία, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Ελληνική διοίκηση σταματάει το τζαμί που γίνεται στην Σμίνθη και ο ψευτομουφτής πάει και λέει «αφού δεν είσαι εσύ μαζί μου, ποτέ δεν θα γίνει το τζαμί σου», αυτός ο εκβιασμός την εποχή μας, στην πατρίδα μας είναι απίστευτος και όμως γίνεται ανεκτός στο πνεύμα μιας υποχωρητικότητας προς την Τουρκία, μιας υποχωρητικότητας που οδηγεί μόνο σε περαιτέρω απώλειες, μόνο σε πτώση του ηθικού, μόνο σε ταπείνωση και αυτός ο λαός δεν αξίζει. Οι Έλληνες δεν αξίζουν αυτή την ταπείνωση, δεν αξίζουν ιδιαίτερα οι νέοι, αυτή την κατάσταση, πέραν την οικονομικής κρίσης και των οικονομικών προβλημάτων, υπάρχει πάνω από όλα η ψυχική διάθεση, όποιος θέλει να αγωνιστεί, έχει την επιθυμία να αντιμετωπίσει της δυσκολίες, όποιος επιμένει στον σκοπό του, έχει ιδανικά, αυτός θα νικήσει, ο άλλος αδύναμος, απογοητευμένος, θα υποχωρεί και θα παρακμάζει άρα είναι ευθύνη μεγάλη η απόφαση που πρέπει να ληφθεί, με πολύ σκέψη και έχοντας πάντα υπόψη ότι το ευρύτερο συμφέρον υπερισχύει του ατομικού, διότι η πατρίδα καλύπτει όλους μας.

Εσείς πρόεδρε συναντηθήκατε με τον κύριο Σαμαρά;
-Βεβαίως είμαι φίλος του πολλά χρόνια και βέβαια υποστήριξα την θέση του και τότε, όταν δεν υποχώρησε στο θέμα της Μακεδονίας και εάν τότε είχαμε επιμείνει θα το είχαμε κερδίσει . Δυστυχώς η μη σταθερή πολιτική, οι υποχωρήσεις σιγά-σιγά οδηγούν σε όλο και χειρότερα, τα ίδια έγιναν και στα Ίμια και συνεχίζονται…

Ο προορισμός σας αυτή την περίοδο ποιος είναι;
-Ο προορισμός ενός ανθρώπου είναι πρώτα από όλα να κοιτάξει ο ίδιος να γίνει καλύτερος, να αντιμετωπίσει να προβλήματα τα οικονομικά, τα οικογενειακά, τα επαγγελματικά, αλλά πρέπει πάντα να σκέφτεται ότι είναι μέλος μιας ευρύτερης κοινωνίας, μιας πατρίδας, η οποία έχει μια ιστορία τόσα χρόνια, όπου για να είμαστε εμείς ελεύθεροι οι άνθρωποι θυσιάστηκαν, οι παλαιοί πρόγονοι μας δημιούργησαν πολιτισμούς και επιτεύγματα τα οποία τώρα είναι θησαυρός όλης της ανθρωπότητας, άρα έχουμε και μια ευθύνη απέναντι στην πατρίδα, έχουμε μια ευθύνη και στο τι γίνεται σήμερα και στα πολιτικά πράγματα, διότι πρέπει να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να δούμε και τι θα παραδώσουμε αύριο-μεθαύριο στα παιδιά μας, η εποχή μας είναι εγωιστική και ο καθένας παίζει με τον εαυτό του, αλλά θα πρέπει να δει ευρύτερα ότι η μονάδα-ο καθένας είναι μια μονάδα μέσα σε ένα σύνολο.

Υπολογίσιμη μονάδα, ο καθένας καθορίζει πράγματα.
-Εξαρτάται από το τι κάνει, αν είναι ενεργός, αν προσπαθεί ή αν έχει αυτές τις σκέψεις που έχει ή αν είναι ανενεργός και παίζει μονάχα στον δικό του κόσμο.

Επειδή το βάλαμε στην πολιτική, εσείς είστε ένας άνθρωπος που προσφέρατε στην πολιτική αλλά δεν ωφελήθηκε από την πολιτική, ότι κάνατε το κάνατε μέσα από την δουλειά σας, την δραστηριοποίηση σας, μέσα από τις εταιρίες που έχετε δημιουργήσει, μέσα από τον κολοσσό αυτό της βιομηχανικής και θα ήθελα να ξέρω από τον ίδιο τον κ. Εφιετζόγλου πως διοικεί αυτή την εταιρία και πως σκέφτεται την περαιτέρω ανάπτυξη της.
-Η διοίκηση είναι ένα δύσκολο πράγμα, έχουν βγάλει βέβαια μερικά βιβλία περί Management-διοικήσεως και τα λοιπά αλλά εκείνος ο οποίος διοικεί πρέπει να έχει διάφορα χαρίσματα, ένα από τα οποία είναι να μπορεί να επιλέγει τους σωστούς συνεργάτες, άλλο είναι να μπορεί να τους εμπνέει σε αυτό που κάνει, ότι δεν είναι απλώς μια σχέση επαγγελματική αλλά αυτό που κάνει είναι σε μια γενικότερη προσπάθεια δημιουργική, το τρίτο πρέπει να είναι σωστός, να είναι αυστηρός με τον εαυτό του, να δίνει το παράδειγμα, ο ηγέτης πρέπει να δίνει το παράδειγμα και να είναι αυστηρός, πρέπει να υπάρχει πειθαρχία για να είναι συντονισμένο όλο το σύνολο και να αποδίδει αλλά πρέπει να είναι και δίκαιος, δίκαιος και αυστηρός αλλά πιο αυστηρός με τον εαυτό του, ο ηγέτης δεν πρέπει να προσπαθεί να μετατοπίσει τις ευθύνες αλλά πρέπει να τις αναλαμβάνει, όταν ένας διοικεί οτιδήποτε λάθος κάνει ένας ο οποίος είναι κάτω από αυτόν, ευθύνεται βέβαια αλλά η τελική ευθύνη είναι του ηγέτη άρα δεν μπορεί να λέμε συνεχώς ότι «ο τάδε είναι καλός αλλά οι σύμβουλοι του τον παραπλάνησαν», το περιβάλλον του, ή ότι άργησε κάποιος και δεν ευθύνεται αυτός αλλά κάτι άλλο, τελικά η ευθύνη πάει στον ηγέτη και το παράδειγμα του ηγέτη που θυμάμαι πάντα είναι ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν βρέθηκε στην επιστροφή από την Ινδία, στην έρημο του Βελουχιστάν, με ένα στρατό καταπονημένο, χρόνια από την Μακεδονία είχε βρεθεί στα βάθη της Ασίας, στα σημερινά Αφγανιστάν, Ουζμπεκιστάν, Κασπία και γυρνούσε πίσω από την έρημο κατάκοπος και κάτω από τον βασανιστικό ήλιο και χωρίς νερό και ξαφνικά φέρανε ένα κύπελλο με νερό, βρήκαν κάπου λίγο νερό και το φέρανε στο Αλέξανδρο. Φαντάσου αυτή την σκηνή που περιγράφει ο Αδριανός, κάτω από τον ήλιο ένας στρατός εξαντλημένος, διψασμένος και ο ηγέτης με το κύπελλο του νερού και όλοι να τον βλέπουν για να δούνε τι θα αποφασίσει ο ηγέτης και ο Αλέξανδρος αμέσως το πήρε και το έχυσε και αυτός ο στρατός όταν είδε το παράδειγμα του ηγέτη παρά ταύτα τον ακολούθησε, εάν ο Αλέξανδρος είχε πιεί μια σταγόνα, όλη αυτή η προσπάθεια θα είχε διαλυθεί, αυτός είναι ο ηγέτης και αυτό το παράδειγμα θυμάμαι πάντα, ότι πρέπει να δίνει ο ίδιος το παράδειγμα, να αναλαμβάνει ο ίδιος τις ευθύνες, να είναι αυστηρός αλλά δίκαιος και να έχει όραμα.

Πολύ συγκλονιστικό το παράδειγμα και πολύ χαρακτηριστικό. Έχουμε όμως εποχές ηγετών πλέον;
-Αυτή η εποχή παρήλθε, δεν υπάρχουν πλέον τέτοιοι ηγέτες, είναι μια διαφορετική εποχή η δική μας όπου χρειάζεται εργασία οργανωμένη, αυτή την εποχή δεν μπορεί να κάνει τον υπερεπιστήμονα ο οποίος να έχει μια γνώμη σε όλα τα πεδία, όπως στην αρχαία Ελλάδα για παράδειγμα, ο Αριστοτέλης ήταν ένας πανεπιστήμονας, αυτή την εποχή τώρα έχουν προχωρήσει τα πράγματα και πρέπει να έχεις μια εξειδίκευση σε ένα συγκεκριμένο τομέα, δεν είναι δυνατόν να μπορείς να καλύψεις ένα τόσο ευρύτερο φάσμα, αλλά και οι συνθήκες είναι τέτοιες, είναι η ζωή, η πορεία, ώστε δεν δημιουργεί τέτοιες μεγάλες προσωπικότητες.
ΧΡΟΝΟΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O EMFIETZOGLOU EINAI GNWSTOS YPOSTIRIKTIS TOY LAOS. H OMADA E KAI O ANESTHS KERAMIDAS STHRIZOYN KAI AYTOI TON SAMARA?O LIAKO?

ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ είπε...

Δεν μπορεί αυτοί που ευθύνονται για την πτώση της ΝΔ το 1993 να έρχονται τώρα και να το παίζουν οι «τιμητές» των πάντων και κυρίως του αείμνηστου Εθνάρχη μας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Γιατί οι αληθινές τους προθέσεις φάνηκαν μετά από 2 χρόνια, το 1995 όταν με την στάση τους στήριξαν τον Ανδρέα Παπανδρέου να παραμείνει στην εξουσία στο θέμα του προέδρου δημοκρατίας. Εκείνη την στιγμή η ΝΔ δεν ήταν στην εξουσία και στο τιμόνι καθόταν ένας «Καραμανλικός» ο Έβερτ.

Μάρκος είπε...

Δεν μπορεί αυτοί που προσπαθούσαν να μας κάνουν να ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ τη Μακεδονία σε δέκα χρόνια να θέλουν τώρα να ηγηθούν το κόμμα.

Ανώνυμος είπε...

Mάρκο φίλε μου, κράτα γερά. Οταν βλέπεις ότι ο ΔΟΛ, και τα θυμιατήρια του (Δελατόλας, Πρετεντέρης, κλπ) στηρίζουν ....πάση Θεού (που λέει και ο αγράμματος πρωθυπουργός), τοτε ασφαλώς κάτι συμβαίνει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας!
Η οικογένεια έχει υποσχεθεί τα πάντα προκειμένου να μη χασει το τραίνο της εξουσίας η Θοδωρούλα της. Γι΄αυτό και μόνο, δηλ. επειδή τα ΜΜΕ που βρισκόταν απέναντι στην ΝΔ την περασμένη χρονική περίοδο, που την πολεμούσαν λυσσωδώς στηρίζουν τη Ντόρα, μόνον γι΄αυτό θα πρέπει οι αγνοί ΝΔκράτες να ψηφίσουν τον Σαμαρά.
Εξάλλου ο Σαμαράς χθες μίλησε για τους "δικούς μας ψηφοφόρους" δηλ. τη βάση της ΝΔ. Η Θοδωρούλα μίλησε ως αυτοκράτειρα για τον κεντρο(αριστερο)δεξιό χώρο. Δηλαδή, εσάς βάση της ΝΔ σας έχουμε δεδομένους, εγώ θα κοιτάξω παραπέρα. Μωραίνει κύριος.......