Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2009

Συνέντευξη Σαμαρά στο ΜΕΓΚΑ Σαββατοκύριακο (ΕΞΟΧΗ!!!)















5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Αντώνη,όλοι μαζί δυνατά να χτυπήσουμε το κατεστημένο, την βρωμιά, τον σκοταδισμό που μόλυνε την Ελλάδα τόσα χρόνια

ΜΑΡΙΑ είπε...

ΕΥΓΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

ΜΑΡΙΑ είπε...

ΕΥΓΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Οπως παντα αφηνει τις καλυτερες εντυπωσεις.

Μαρκο... ποιο ειναι το email σου? δεν το αναρτεις?
Ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Πηγή: Βήμα της Κυριακής

Μετανάστες και ιθαγένεια
Συμφωνείτε με την απονομή ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς;

Μπακογιάννη: Η αμερικανική νομοθεσία που θέλει όποιο παιδί γεννιέται στις ΗΠΑ να παίρνει αυτοδικαίως την αμερικανική υπηκοότητα δεν μπορεί να ισχύσει στη χώρα μας. Θα κινδυνεύσουμε να καταστούμε χώρα υποδοχής γεννήσεων, με αποτέλεσμα τα όποια προβλήματα μετανάστευσης υπάρχουν, να αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Αυτό που θα πρέπει να ισχύσει είναι η κλασική ρήση για αυτούς που μετέχουν της ελληνικής παιδείας. Στα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο και έχουν πολυετή παρουσία στη χώρα μας, ναι, πρέπει να δίνεται ελληνική ιθαγένεια.

Σαμαράς: Ρωτήστε με καλύτερα πώς θα τους ενσωματώσουμε. Σε όλες τις χώρες που υποδέχονται μετανάστες το μείζον πρόβλημα είναι πώς θα ενσωματώσουν στις κοινωνίες τους τα παιδιά των μεταναστών. Σε μας το πρόβλημα αυτό δεν ετέθη ποτέ. Το μόνο που αναρωτιόμαστε είναι αν θα τους δώσουμε ελληνική ιθαγένεια. Ε, λοιπόν, να τους τη δώσουμε την ελληνική ιθαγένεια. Αλλά πρέπει να τους δώσουμε και ελληνική ταυτότητα. Και γι΄ αυτό δεν βλέπω να γίνεται κάποια σοβαρή συζήτηση, την ίδια στιγμή που η Εργατική κυβέρνηση στη Βρετανία ανακάλυψε τη «βρετανικότητα» εδώ και χρόνια, ενώ στη Γαλλία ο Σαρκοζί δημιουργεί υπουργείο Εθνικής Ταυτότητας ακριβώς γι΄ αυτόν τον λόγο. Βλέπετε πόσο πίσω είμαστε στα θέματα αυτά από τους Ευρωπαίους εταίρους μας; Και βλέπετε πόσο ρηχή είναι η προσέγγισή μας ακόμη κι όταν αποφασίζουμε να ασχοληθούμε;.


http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=47386


Σαμαράς-Ντόρα υπέρ Σύνθετης Ονομασίας Erga Omnes.

Ψωμιάδης, όχι το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια.

http://egkathetoi.blogspot.com/2009/11/blog-post_14.html

Κατά τα άλλα συμφωνούν σε 99%, απόδοση Ιθαγένειας στους μετανάστες, Ένταξη της Τουρκίας στην E.E. κλπ.