Σάββατο, Οκτωβρίου 24, 2009

Στήθος με στήθος Ντόρα - Σαμαράς

Στήθος με στήθος Ντόρα - Σαμαράς




Σχετικά μικρή διαφορά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ για την επόμενη ηγεσία του κόμματος καταγράφεται μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά σε δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ που δημοσιεύεται στον Κόσμο του Επενδυτή...

Στο ερώτημα «ποιος θέλουν να εκλεγεί», οι ψηφοφόροι της ΝΔ που θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές, απάντησαν την κ. Μπακογιάννη σε ποσοστό 35,8%, τον κ. Σαμαρά σε ποσοστό 34%. Ο κ. Αβραμόπουλος συγκέντρωσε 16,8% και κ. Ψωμιάδης 9,8%.

Από το σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ που συμμετείχαν στην έρευνα, και απάντησαν στο ίδιο ερώτημα, την κ. Μπακογιάννη θέλει το 35,7%, τον κ. Σαμαρά το 27,2%, τον κ. Αβραμόπουλο το 17,1% και τον κ. Ψωμιάδη το 8,9%.

Η τηλεφωνική δημοσκόπηση της ALCO διεξήχθη το διάστημα 20-22 Οκτωβρίου 2009 σε πανελλαδικό δείγμα 1.922 ατόμων.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...



Μάλλον το σουτιέν θα φταίει. Ας βάλει και ο αντωνάκης, μπας και καλύψει την διαφορά.

Άλλωστε, φουστάνια έπρεπε να φορά με το θράσσος του να θέλει να γίνει πρόεδρος στο κόμμα που πρόδωσε.



Ανώνυμος είπε...

Το να προδίδεις ένα κομμα δεν είναι τόσο σοβαρό, όσο το να προδίδεις την χώρα σου. Η Μπακογιάννη είναι ένα αμερικανόδουλο κνώδαλο και δεν μας κάνει.

Μάρκος είπε...

Ο Σαμαράς δεν πρόδωσε ούτε καν το "κόμμα". Πρόδωσε τον Μητσοτάκη, ο οποίος είχε προδώσει τις ΑΡΧΕΣ του κόμματος. Ο Σαμαράς έμεινε πάντα συνεπής στις αρχές αυτές.

Ανώνυμος είπε...

Φτύστε τους όλους

Ανώνυμος είπε...

«Μανιφέστο» Α. Σαμαρά για την επόμενη μέρα


"Δεν υπάρχει «πατριωτισμός» χωρίς Πατρίδα. Kαι δεν υπάρχει Δημοκρατία χωρίς πατριωτισμό. Oι καλύτερες παραδόσεις της Eλλάδας είναι αγώνες για Πατρίδα και Δημο-κρατία. Tίποτε απ’ αυτά δεν είναι «παρωχημένο». Tίποτε απ’ αυτά δεν είναι «ξεπερασμένο»."

Ανώνυμος είπε...

“Πλήρη στήριξη στην τέως υπουργό εξωτερικών γιατί έκανε ότι της ζητήσαμε.”

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ είπε...

ΚΑΝΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ανώνυμος είπε...

@ Τρι Οκτ 27, 03:27:00 μμ 2009

Λέγε.

Captain Cerk είπε...

Πρέπει να ψηφίσουν όχι μόνο τα μέλη αλλά και οι φίλοι του κόμματος της Ν.Δημοκρατίας. Εχει δίκιο σ' αυτήν τη θέση ο Δ.Αβραμόπουλος. Εσύ Homo Cretensis τι λες? Συμφωνείς με την πρόταση αυτή?

Nativist είπε...

@ Captain Cerk

Συμφωνώ, διότι μου ακούγεται λογικό. Εγώ δεν ανήκω στην ΝΔ, αλλά αν ψήφιζα έναν από τους τρεις, τότε σαφώς θα ψήφιζα τον Σαμαρά.

Είναι αλήθεια αυτό που γράφει ο Χολέβας στο άρθρο του "Μακεδονικό: πού οδηγούν οι συνεχείς ελληνικές υποχωρήσεις":

" Τον Δεκέμβριο του 1991, στην Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Ευρ. Ένωσης στις Βρυξέλλες ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς κέρδισε με δυσκολία μία εθνική επιτυχία, για τη οποία τον συνεχάρησαν κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι. Στο επίσημο ανακοινωθέν υπήρχε η ομόφωνη δήλωση ότι δεν επιτρέπεται σε μία βαλκανική χώρα να χρησιμοποιεί όνομα , το οποίο υποκρύπτει εδαφικούς αλυτρωτισμούς. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η ανακοίνωση των ηγετών τής Ε.Ε. τον Ιούνιο του 1992 στη Λισσαβόνα. Αυτές τις δύο επιτυχίες όχι μόνο δεν τις αξιοποιήσαμε, αλλά τις υπονομεύσαμε και τις απεμπολήσαμε."

Nativist είπε...

Βέβαια, υπάρχει και ο αντίλογος: Αν κάποιο κόμμα έχει συμφέρον να μην εκλεγεί Ο Χ υποψήφιος (ή, αντιθέτως, να εκλεγεί), τότε μπορεί να επιστρατεύσει δικούς του οπαδούς και άσχτους ακόμη, να πάνε να το (κατα)ψηφίσουν.

Αυτά γίνονται στα κόμματα και γι αυτό κι εγώ τα σιχαίνομαι, όπως ο διάολος το λιβάνι.

Ανώνυμος είπε...

1.O SAMARAS MAS PRODWSE ME TON SYMPILIDI.
2.APORW PWS ATOMA POU DEN PSIFISAN ND STIS EKLOGES META TO 2004 EXOYN TO THRASOS NA EKFEROYN GNOMH GIA TIS DIADIKASIES THS DIADOXHS KAI NA EPITITHONTAI SE YPOPSIFIOUS. ESEIS DEN BRIZATE TH ND TOSO KAIRO?
TOLMATE NA KANETE FRONTISTIRIO STOUS NEODIMOKRATES OI THRISKOLIPTOI TOY GRAFIKOY PAPATHEMELI KAI OI PELATES TOY KARATZAFERH (KAI TWN BIBLIOPOLWN TOY)?NTROPH SAS

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ξεπούλησες τη γραφή μας και θα σ' αφήσουμε μονάχο να ψηφίσεις Ντόρα, που θα μας ξεπουλήσει όλους, μαζί με τη χώρα; Μπορεί να μην ψηφίζουμε ΝΔ, όμως είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στην χώρα και επηρεάζει την τύχη της Πατρίδας μας. Και αυτή η τελευταία δεν είναι τσιφλίκι κανενός κερατά! Κατάλαβες;

Ανώνυμος είπε...

Βρήκαν καραγκιόζηδες και τους επιστράτευσαν να γεμίσουν εγγραφές όλα τα νήματα.

Τέτοιος είναι και ο "Παρ Οκτ 30, 10:47:00 πμ 2009".

Έχει αναρτήσει την ίδια βλακεία σαν "σχόλιο" σε πολλές αναρτήσεις εδώ μέσα. Σβήστε τον, τον ηλίθιο.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ξεπούλησες τη γραφή μας και θα σ' αφήσουμε μονάχο να ψηφίσεις Ντόρα, που θα μας ξεπουλήσει όλους, μαζί με τη χώρα;
TI EIPES TWRA...PANAGIA MOY ANHSYXW...ELEOS ME AYTH TH MONOMANIA SAS GIA THN DITHEN EPIKINDYNH GIA TA ETHNIKA THEMATA NTORA.H NTORA EKFRAZEI THN ANTITHESI THS STHN ANAGNORHSH THS FYROM WS 'MAKEDONIA' KAI THN YPOSTIRIKSI THS STON AGWGO BOURGAS ALEXANDROUPOLI STHN ISTOSELIDA THS.

ME SAMARA ARXHGO METABALLOMASTE SE DEKSIO KKE KAI PARAMENOYME 12 XRONIA STIN ANTIPOLITEYSH.

ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΝΤΟΡΑ είπε...

Δεν μπορεί αυτοί που ευθύνονται για την πτώση της ΝΔ το 1993 να έρχονται τώρα και να το παίζουν οι «τιμητές» των πάντων και κυρίως του αείμνηστου Εθνάρχη μας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Γιατί οι αληθινές τους προθέσεις φάνηκαν μετά από 2 χρόνια, το 1995 όταν με την στάση τους στήριξαν τον Ανδρέα Παπανδρέου να παραμείνει στην εξουσία στο θέμα του προέδρου δημοκρατίας. Εκείνη την στιγμή η ΝΔ δεν ήταν στην εξουσία και στο τιμόνι καθόταν ένας «Καραμανλικός» ο Έβερτ.