Κυριακή, Ιουνίου 07, 2009

Σχόλια για τις ευρωεκλογές

Ναι, το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο δεν πήρε το ποθούμενο 3%

Βρίσκεται αυτή τη στιγμή κοντά στο 1.3%

Υπάρχει όμως ένα θετικό αποτέλεσμα με σημαντικό μήνυμα

Ως τώρα αποτέλεσμα στην Α Θεσσαλονίκης

Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο 5.0%
Οικολόγοι Πράσινοι 4.4%


Γενικά σχόλια - ποιος είναι κερδισμένος;

ΚΚΕ – είχε 9.5% το 2004, σήμερα παίρνει 8-8.5% Γιατί κερδισμένο; ΧΑΝΕΙ μία ευρωέδρα

ΣΥΡΙΖΑ – είχε 5.1% στις ΕΘΝΙΚΕΣ εκλογές το 2007, τώρα θα είναι ΚΑΤΩ από 5%!! Αν στις ευρωεκλογές χάνεις, γιατί να νιώθεις κερδισμένος; ΧΑΝΕΙ μία ευρωέδρα

ΠΑΣΟΚ – κέρδισε μεν, αλλά με 36.τόσο και με διαφορά 4-πλην, ούτε αυτοδυναμία παίρνει σε εθνικές εκλογές (θυμίζω: με 41.8% η ΝΔ έβγαλε 152 έδρες, λέτε το 36.τόσο του ΠΑΣΟΚ να μπορεί να γίνει 42% στις εθνικές;). Δεν κέρδισε ΚΑΜΙΑ έδρα. Πήρε τις ίδιες έδρες με τη ΝΔ. Γιατί κερδισμένο;

Ο-Π. Κερδισμένοι ναι. Βγήκε η πολυπόθητη έδρα. Αλλά έφτασαν το 8% στις δημοσκοπήσεις και πήραν λιγότερο από 4%. Τώρα θα μας κάτσει και ο Τρεμόπουλος στο σβέρκο… Εξέλεξε η Τουρκία τον ΠΡΩΤΟ της ευρωβουλευτή. Εξέλεξαν ταυτόχρονα και τα Σκόπια τον πρώτο τους ευρωβουλευτή

Το ΛΑΟΣ έκανε για μένα την έκπληξη. Με 4.1% το 2004 και 3.8% το 2007 εκτινάχθηκε κοντά στο 7%. Δεν είναι μικρό ποσοστό. Έβγαλε και ΔΕΥΤΕΡΗ έδρα. Λυπάμαι αλλά είναι το κερδισμένο κόμμα για σήμερα.

Το ΠΑΜΜΕ μόνο 1.3%. ΚΡΙΜΑ! Ευτυχώς που φάγαμε τους Ο-Π στην Α και Β Θεσσαλονίκης. Κάτι είναι κι αυτό

Για τη ΝΔ δε μιλάω. Πανωλεθρία. 9 μονάδες απώλεσε από το 2007...

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Με πρώτο το ΠΑΜΜΕ και ακολούθως τους Κυνηγούς κλπ πήρανε ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7%!!!!! ΕΥΓΕ!

8 σχόλια:

Nativist είπε...

"Με πρώτο το ΠΑΜΜΕ και ακολούθως τους Κυνηγούς κλπ πήρανε ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7%!!!!! ΕΥΓΕ!"

Μάρκο, εδώ γελά το χείλι κάθε πικραμένου. Τα επίσημα αποτελέσματα είναι ως εξής:

ΠΑΣΟΚ 36,65% 8 έδρες
ΝΔ 32,29% 8 ‘’
ΚΚΕ 8,35% 2 ‘’
ΛΑΟΣ 7,15% 2 ‘’
ΣΥΡΙΖΑ 4,70% 1 ‘’
Ο.Π. 3,49% 1 ‘’

Πηγή: http://ekloges.ypes.gr/pages/index.html

Ήθελα να ήξερα τα ζώα που ψήφισαν τους Ο.Π. με το σκεπτικό το έκαναν; Ήξεραν τι ψήφιζαν; Θέλω να πιστεύω πως όχι, διαφορετικά ... Το είπα και το επαναλαμβάνω: Ο ελληνικός λαός είναι εντελώς ανώριμος για δημοκρατία.

Nativist είπε...

Μία πληροφορία ακόμη, εξίσου δυσάρεστη.

Στην Κύπρο τσάκισαν το ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ και ψήφισαν ανανιστές. Είναι άξιοι της μοίρας των.

ΔΗ.ΣΥ 35,65 % 2 Ευρωβουλευτές
ΑΚΕΛ 34,90 % 2 Ευρωβουλευτές
ΔΗ.ΚΟ 12,28 % 1 Ευρωβουλευτής
ΕΔΕΚ 9,85 % 1 Ευρωβουλευτής

Ανώνυμος είπε...

Η ειρωνεία είναι ότι το ΠΑΜΜΕ δεν μπόρεσε να πάρει έδρα, διότι δεν έπιασε το όριο του 3% που είχε θέσει το 1994 το ΠαΣοΚ, του οποίου υπουργός ήταν ο Παπαθεμελούκος.

Captain Cerk είπε...

Kάνεις λάθος φίλε. Το όριο του 3 % είχε θεσπιστεί από τον εκλογικό του 1990 των Μητσοτάκη-Κούβελα με σκοπό να μην λάβουν χώρα φαινόμενα όπως η εκπροσώπιση αυτόνομων και ανεξάρτητων μουσουλμάνων βουλευτών(θυμάσαι τον Σαδίκ της Κομοτινής και τον Φαΐκογλου της Ξάνθης) που στην πραγματικότητα ήταν πράκτορες της Άγκυρας μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αν σε κάτι φταίει το ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν άλλαξε το σημείο αυτο του εκλογικού νόμου.

Nativist είπε...

Ναι, έχεις δίκιο. Ψηφίστηκε το 1990 και ίσχυσε από τις επόμενες εθνικές εκλογές (1993) και τις ευρωεκλογές (1994) και ισχύει έκτοτε.

"Αν σε κάτι φταίει το ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν άλλαξε το σημείο αυτο του εκλογικού νόμου."

Καλώς δεν το άλλαξε και καλώς ισχύει. Τι θέλεις, να μπούνε πάλι οι ανεξάρτητοι "πολίτες του Ερντογκάν" στην Βουλή, ή ... το "κόμμα της μητέρας Πατρίδας";
Το κατώτατο όριο ισχύει και σε άλλες χώρες. Στην Γερμανία είναι 5% (προφανώς για να αποκλείσουν το NPD, το οποίο, πριν την διάσπασή του την δεκαετία του '60, έπιανε πάνω από 3%) και στην Τουρκία είναι 10% (!!). Στην τελευταία έλεγαν ότι θα το μειώσουν, αλλά δεν ξέρω τι έγινε τελικά και ούτε με ενδιαφέρει να μάθω.

Μάρκος είπε...

Καλή η πληροφορία για το 3% αλλά ο στόχος ο δικός μας ήταν να το πιάσουμε το 3%. όχι να μην το πιάσουμε και να κλαιγόμαστε ότι αν δεν ίσχυε θα έπαιρνε την έδρα.

Την άλλη φορά πιο δυνατοί και με ευρύτερες συνεργασίες!

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να εχει ακομα τα πεντοχιλιαρα του ΟΠΑΠ ο Παπαθεμελης για να ξανακατεβει...Δεν ντρεπεται λιγο, τα βαζει με το μοναδικο πατριωτικο κομμα στη βουλη αντι να τα βαζει με τους εχθρους της Ελλάδος

Ανώνυμος είπε...

Μάρκος είπε... Την άλλη φορά πιο δυνατοί και με ευρύτερες συνεργασίες!



Ναι, άντε ξανά να συνεργαστείτε με την ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του 0,006% με μέσο όρο ηλικίας στελεχών και ψηφοφόρων τα 85 με 90 παρά εικοσιπέντε.