Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2009

"διαφωνώ με την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια" και τρίχες κατσαρές προοδευτικάριων

Διαβάζω ενίοτε την Καλύβα του Πάνου (καλό παιδί, ανοιχτό μυαλό, και Οικολόγος με συνείδηση και με διαφωνίες με τον Τρεμόπουλο) στη σελίδα http://panosz.wordpress.com/2009/05/28/ecogreens-36. Διαβάζω λοιπόν τη συζήτηση για το Μακεδονικό που έφτασε, όπως πάντα αυτές οι συζητήσεις από αριστερόστροφους συζητητές, στο να καταδικάζει τον "ελληνικό εθνικισμό"... Γνωστή η τακτική και πάγια. Εφευρίσκουμε φαντάσματα για να δικαιολογήσουμε τις θέσεις μας. Το ίδιο πράγμα που κάνει (στο έπακρο!) ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ντεμέκ-Οικολόγοι ντεμεκ-Πράσινοι οι οποίοι από το κόμπλεξ τους να καταδικάσουν τον "εθνικισμό" φτάνουν στο σημείο να υιοθετούν τους άλλους εθνικισμούς εις βάρος μας. Έτσι, τη μειωμένη μας κυριαρχία έναντι της Τουρκίας τη βαφτίζουν ελληνοτουρκική φιλία, και στο θέμα με τα Σκόπια έχουν μία τάση να υιοθετούν τις σκληρότερες απόψεις των Σκοπιανών. Ακολουθεί η τελευταία μου τοποθέτηση, απάντηση σε 2-3 που έκανα σημαία την άποψη "διαφωνώ με την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια"




Οι διαφωνίες για την αλλαγή συνόρων είναι για γέλια και για κλάματα. Τρίχες κατσαρές κι απεριποίητες.

Τα σύνορα αλλάζουν κάθε μέρα.

Κονιορτοποιήθηκε η Γιουγκοσλαβία.

Πριν μερικά χρόνια αποσχίστηκε το Μαυροβούνιο.

Πριν από 15 μόλις μήνες δημιουργήθηκε ένα νέο κράτος στα Βαλκάνια. Το πήρατε χαμπάρι;

Το επόμενο διάστημα πρόκειται με μαθηματική ακρίβεια να δημιουργηθεί και άλλο νέο κράτος στην περιοχή. Οι Σέρβοι της Βοσνίας θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη γιατί το παίζουν σκληρά καρύδια.

Στην Κύπρο επιχειρήθηκε βιαίως (το "αναίμακτα" δεν ταυτίζεται με το "μη βίαια") να αλλάξουν τα σύνορα και να δημιουργηθεί ένα νέο κράτος τραβεστί. Πολλοί που είναι του κλίματος "είμαι κατά της αλλαγής συνόρων" ήταν ένθερμοι υποστηρικτές του μπουρδέλου που θέλαν να δημιουργήσουν. Και σημειωτέον ότι παρόμοιες λύσεις-αλλαγές συνόρων έρχονται και το επόμενο διάστημα...

Επίσης, η Ελλάδα έχει καταστεί χώρα μειωμένης κυριαρχίας. Όχι μόνο στις ακατοίκητες βραχονησίδες (για να πάω εγώ ο Έλληνας πολίτης στο ελληνικό έδαφος των Ιμίων απαιτείται από το 1996 να πάρω άδεια από το Υπουργείο των Εξωτερικών!!!), αλλά και στα κατοικημένα νησιά που απειλούνται ΕΥΘΕΩΣ! (Φαρμακονήσι κλπ) Και μάλιστα απειλούνται την ώρα που πάνω τους βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Την ίδια ώρα στη Λάρισα εγκαθίσταται Τούρκος στρατηγός του ΝΑΤΟ. Τι μπορεί να κάνει αυτός; να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τις αναχαιτίσεις των Τουρκικών αεροσκαφών από ελληνικά όταν τα πρώτα εισέρχονται στον ελληνικό εναέριο χώρο (όχι στο διάστημα 6-10 μιλίων, αλλά και μέσα στα 6 μίλια), επειδή -λέει- ΝΑΤΟικά δεν μπορεί να αναχαιτίζουν ΝΑΤΟικά. Επίσης μπορεί να θέσει ευθέως θέμα στρατιωτικοποίησης των νησιών! (όταν η Στρατιά του Αιγαίου μια χαρά αρμενίζει στα παράλια).

Και μέσα σ'αυτά τα πλαίσια βγαίνουν οι προοδευτικάριοι ΑΣΧΕΤΟΙ και καταγγέλουν τον "εθνικισμό" της Ελλάδας (που τον είδαν άραγε;;;) και λένε ότι διαφωνούν με το σύνθημα "λευτεριά στη Βόρειο Ήπειρο" και ονειρεύονται "Νέα Ποντιακή Αυτοκρατορία".

Δηλαδή την ώρα που καίγεται ΗΔΗ η αυλή του σπιτιού μας, αυτοί διαμαρτύρονται επειδή στο ημερολόγιό μας γράψαμε πρόπερυσι ότι είδαμε ένα όνειρο πως πρέπει να αγοράσουμε σπίρτα για το τζάκι και αυτοί το παρεξήγησαν μήπως εννούσαμε να κάψουμε το γειτονικό σπίτι...

ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

5 σχόλια:

Αναγνώστης είπε...

"... ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ντεμέκ-Οικολόγοι ντεμεκ-Πράσινοι οι οποίοι από το κόμπλεξ τους να καταδικάσουν τον "εθνικισμό" φτάνουν στο σημείο να υιοθετούν τους άλλους εθνικισμούς εις βάρος μας."



Το κόμπλεξ(σύμπλεγμα ελληνιστί) είναι μεγάλη ιστορία Μάρκο.

Σχετίζεται με την έλλειψη αυτογνωσίας εξαιτίας της κατάστασης πάθους και προκατάληψης που καλλιεργήθηκε και τράφηκε επαρκώς από το οικείο, δημόσιο και κοινωνικό περιβάλλον.

Κοινώς, όπως μας έμαθαν, έτσι σκεφτόμαστε και αναλόγως ενεργούμε.

Δύσκολα αποβάλλεται λένε οι ειδικοί.

Προσωπικά, το σύμπλεγμα αυτό -το περί της πατρίδας (το "εθνικιστικό" που το λένε- δεν το κατανόησα ποτέ εν ώρα κινδύνου.

Όπως γράφεις, έχουμε περάσει ως χώρα τον τελευταίο καιρό ουκ ολίγες περιπέτειες εθνικές και "καιγόμαστε", ώστε καταντάει αρρώστια πλέον να μην μπορεί κανείς να καταβάλει προσπάθειες για να σωθεί.



Μπορείς λοιπόν εσύ ο Μάρκος να προτείνεις έναν σχηματισμό κομματικό, όμως εγώ ο έλληνας πολίτης ακόμα αναρωτιέμαι:


πρέπει να πέσουμε από τον γκρεμό ως έθνος για να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι καιρός να δράσουμε ενωμένοι χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς και ταμπέλες έστω και για μία φορά τη στιγμή που πρόκειται για το συμφέρον του έθνους, δηλαδή όλων μας;



ΥΓ. Αυτούς που λυπάμαι τελικά είναι οι πιλότοι μας που γίνονται καθημερινά ήρωες χωρίς να καρπωνόμαστε τις νίκες τους.

Μάρκος είπε...

Δηλαδή τι να κάνουμε; όταν οι εθνομηδενιστές έχουν καταλάβει πανεπιστήμια και δημοσιογραφικούς θώκους και κουμαντάρουν την παιδεί και την κοινή γνώμη όπως γουστάρουν, τι να κάνουμε εμείς;

Αναγνώστης είπε...

Τίποτε παραπάνω από το να στηρίζουμε την ελευθερία της σκέψης και της γνώμης όπου και αν αυτή γεννιέται, οπουδήποτε κι αν καλλιεργείται.

Nativist είπε...

"Την ίδια ώρα στη Λάρισα εγκαθίσταται Τούρκος στρατηγός του ΝΑΤΟ."

Λένε ότι ο Καραμανλής δεν αντέδρασε. Εγώ πιστεύω ότι δεν το πληροφορήθηκε καν. Ο άνθρωπος αυτός είναι εντελώς αδιάφορος όχι μόνο για τα εθνικά θέματα, αλλά για τα πάντα. Όλα τα μαθαίνει εκ των υστέρων, λέει ότι δεν τον πληροφόρησαν εγκαίρως όταν και μικρότερη επαρχιακή εφημεριδούλα βοά και αναγνωρίζει κατόπιν εορτής τα λάθη του. Βαριέται και που ζει, γι αυτό –και με το δίκιο του- δηλώνει ότι κουράστηκε.
«ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ», υποστηρίζει ο Αντιστράτηγος ε.α. Δ. Δήμου, αλλά εγώ βλέπω πως πέρασε. Μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, ρωτάνε πολλοί. Ασφαλέστατα. Στο ΝΑΤΟ, όπως και στην ΕΕ, οι αποφάσεις λαμβάνονται ομόφωνα και υπάρχει το βέτο. Αν δεν πείθαμε ότι για ειδικούς λόγους δεν μπορούμε να δεχτούμε στο συμμαχικό στρατηγείο της Λαρίσης Τούρκο, θα βάζαμε βέτο.

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΠΟΥΤΑΝΟΣΠΕΡΜΑΤΑ!!!