Κυριακή, Οκτωβρίου 14, 2007

Βενιζέλος και Παπανδρέου

Μια στιγμή ρε παιδιά!

Λέει ο ΓΑΠ ότι χάσαμε στις εκλογές επειδή δεν έκανα ρήξεις, δηλαδή διαγραφές στελεχών, και τον πιστεύετε;

Δηλαδή υπήρξε έστω ένας ψηφοφόρος που ψήφισε κάποιο άλλο κόμμα στις εκλογές, ενώ θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ εάν ο αρχηγός του είχε λ.χ. διαγράψει τον Βενιζέλο ή κάποιο άλλο στέλεχος νωρίτερα;

Θα μας τρελλάνετε;

Δηλαδή ένα ΠΑΣΟΚ που θα προερχόταν από σειρά ρήξεων, διαγραφών, ανταρτών και έντονων εσωκομματικών προβλημάτων με την τελική επικυριαρχία ενός αρχηγού καθαρού από υπονομεύσεις και αντιδικίες με άλλα στελέχη (είναι προφανές πως όταν είσαι μόνος δεν έχει διαφωνίες με τον εαυτό σου), θα ήταν περισσότερο ελκυστικό στο μέσο ψηφοφόρο;

Κύριοι του ΠΑΣΟΚ και των γύρω χώρων καταλάβετε επιτέλους κάτι που ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι το ξέρουμε από καιρό.

Ο ΓΑΠ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ!. Δεν τραβάει σε άλλους χώρους. Ειδικότερα δεν τραβάει στην αριστερά. Στην όποια κεντροαριστερά. Το παρελθόν του, οι απόψεις του, οι δημόσιες τοποθετήσεις του, και η συγκεκριμένη πολιτική του ως Υπουργός Εξωτερικών αλλά και οι σχέσεις του με φορείς πέραν του Ατλαντικού δεν τον κάνουν ελκυστικό πρωθυπουργό για τον μέσο κεντροαριστερό ψηφοφόρο. Η διεισδυτικότητά του στην κεντροαριστερά είναι μηδαμινή! Επιτέλους, πάρτε το χαμπάρι!

Προσέξτε, δεν λέω ότι δεν μπορεί να μιλήσει, ότι δεν μπορεί να συνεπάρει τα πλήθη, ότι δεν μπορεί να πείσει με το λόγο του. Αυτά είναι πράγματα που δεν τον κάνουν ελκυστικό στο λεγόμενο μεσαίο χώρο, τον οποίον έχει αρμέξει η Νέα Δημοκρατία λόγω αυτής της έλλειψης του ΓΑΠ.

Άρα ούτε την κεντροαριστερά μπορεί να πείσει ούτε τον απολίτικο μεσαίο χώρο. Βάλτε τους δίπλα δίπλα με τον Καραμανλή και δε χρειάζεται πολύ σκέψη για το ποιος είναι καλύτερος, ποιον εμπιστευόμαστε περισσότερο. Ως κοινωνία.

Καθαρά πράγματα.

Τι αλλαγές, τι σχεδιασμός πολιτικής, τι συμπάθεια επειδή ο άλλος (ο ΒΒ) είναι αλλαζόνας, τι "καλό παιδί", τι "γιος του μεγάλου αρχηγού μας", τι κουραφέξαλα είναι αυτά. Ο άνθρωπος ό,τι και να κάνει μια ζωή θα χάνει. Δεν έχει σημασία αν τον στηρίζει ο Πάγκαλος, ο Λαλιώτης, ο Ραγκούσης και δεν ξέρω γω ποιος άλλος.

Γι' αυτό και πήρε μόνο 38.1%. Το χαμηλότερο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 30 χρόνια. Από το 1977 είχε να πάρει χαμηλότερο ποσοστό το κόμμα που κληρονόμησε.

Ούτε ο Σημίτης φταίει για το κατάντημα αυτό, ούτε κανείς άλλος. Στο κάτω κάτω ο ίδιος ο ΓΑΠ πήρε 40.8% το 2004. Δεν το πήρε ο Σημίτης. Το ΔΙΚΟ του ποσοστό έριξε.

Ενώ ο άλλος, ο ΒΒ, ασχέτως των απόψεών του, τουλάχιστον και να συνεπάρει τα πλήθη μπορεί, και αξιοπιστία δημοσίου λόγου εκπέμπει, και καλύτερες θέσεις έχει πάρει στο παρελθόν και μια χαρά άνθρωπος είναι, εκτός τζακιών, που παλεύει μόνος του έχοντας εργαστεί στο παρελθόν και πολύ σκληρά (δηλαδή δεν τα βρήκε όλα έτοιμα από γονείς κλπ), και θέληση έχει.

Τι άλλο θέλετε δηλαδή;

Επειδή τον στηρίζει το σύστημα Σημίτη, πάει να πει ότι είναι κακός. Τι να κάνουμε τώρα. Κάποιον έπρεπε να στηρίξει και ο Σημίτης. Να στήριζε τον ΓΑΠ; Δε θα βγει ο κλώνος του Σημίτη. Ο Βενιζέλος θα βγει. Δε θα κυβερνήσει αυτός που ψηφίζει τον αρχηγό. Ο αρχηγός θα κυβερνήσει (το κόμμα και ίσως τη χώρα).

Είναι προφανές τι πρέπει να κάνουν οι ΠΑΣΟΚοι στις 11 (και 18) Νοεμβρίου. Να ψηφίσουν Βενιζέλο.

Ας μην επηρεαστούν από τους εκδότες που στηρίζουν τον ΓΑΠ!

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Εμμανουήλ Ρoΐδης ορίζει τα κόμματα ως εξής: «Κόμμα είναι ομάς ανθρώπων ειδότων ν’ αναγιγνώσκωσι και να ορθογραφώσιν, εχόντων χείρας και πόδας υγιείς αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπό έναν αρχηγόν, οιονδήποτε, ζητούσι ν’ αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν του πρωθυπουργού, ίνα παράσχη αυτοίς τα μέσα να ζώσιν χωρίς να σκάπτωσιν.»

Ο Ρούσης, στο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση, «Τα στερνά του Μίχαλου», λέει για την Βουλή ότι είναι «μπορντέλο, όπου τρακόσιοι μασκαράδες γαμούν τίς πολιτικές ελευθερίες τού ελληνικού λαού».


Συμφωνών με μίαν επιφύλαξιν(*) με τους ανωτέρω ορισμούς, απαξιώ να ασχοληθώ με θέμα τοιαύτης ευτελείας.

(*) Αμφιβάλλω αν το σύνολο των σημερινών βουλευτών γνωρίζουν ανάγνωσιν και πολύ περισσότερον ορθογραφίαν. Όσο δια την γλωσσικήν τους κατάρτισιν, προτιμώ να σιωπήσω....

saska είπε...

Τρία κιλά ψάρι στοίχημα μαζί με το κρασί του στην ομορφότερη παραλία των Χανίων, οτι ΓΑΠ θα κερδίσει!!
Κανείς ελεύθερος;

Μάρκος είπε...

με "τας" ενωτέρω, εννοείς..

σάσκα, ωραία ρε μεγάλε, θα κερδίσει ο ΓΑΠ. Έχουν κάνει πολλές μαλακίες και οι λαοί, και τα εκλογικά σώματα και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Ε μη χαίρεσαι κι όλας γι΄ αυτό!

Ενός μήνα η συμπάθεια θα καταστρέψει ένα κόμμα. Μπράβο. Συγχαρητήρια!

Ανώνυμος είπε...

Είδα εξαίρετο σχόλιό σου στο ιστολόγιο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Έπραξες ΑΡΙΣΤΑ. Αν και πιστεύω ότι ούτε ασπάζεται τις πατριωτικές σου (μας) ανησυχίες, ούτε και θα εκλεγεί, το χρέος μας προς την πατρίδα μάς επιβάλλει να απευθυνθούμε και σ' αυτόν. Προσωπικά δεν έχω αφήσει κανέναν υποψήφιο για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ (αν και μου δίνουν στα νεύρα κι αυτοί και το κόμμα τους) που να μην του στείλω επιστολή με το ίδιο περιεχόμενο.

Μάρκος είπε...

Ευχαριστώ. Για την ιστορία, επειδή εκεί χάθηκε, την τοποθετώ και εδώ

Έχω μία απορία κ. Βενιζέλο.

Ο Γ. Παπανδρέου, όλοι ξέρουμε, άσκησε μία πολιτική φιλίας και πολύ χαμηλών τόνων με την Τουρκία και είναι γνωστές οι σχέσεις του με την υπερδύναμη.

Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα, και η πολιτική κυβέρνησης Σημίτη, στην κυβέρνηση του οποίου άνθισε η πολιτική Παπανδρέου.

Ομοίως, υπήρξε μεγάλη συμφωνία των δύο πλευρών σε εσωτερικά θέματα παιδείας, πολιτισμού κλπ, όπως για παράδειγμα αναθεωρητική γραμμή στην Ιστορία, κατά μέτωπο επίθεση στην Εκκλησία και ένα σωρό άλλα θέματα.

Εσείς, παρότι επίσης μεγάλο στέλεχος την ίδια περίοδο, επιχειρούσατε να κρατήσετε αποστάσεις από όλα αυτά. Σε άλλα θέματα πιο έντονα, σε άλλα λιγότερο έντονα. Γεγονός είναι όμως πως πολύς κόσμος, ειδικά κόσμος ΠΕΡΙ το ΠΑΣΟΚ (όπως εγώ) και όχι ενταγμένος οργανικά στο ΠΑΣΟΚ, είδε με πολύ θετικό μάτι τη στάση σας. Επικρότησε βέβαια και διάφορα ακόμα στοιχεία σας και θέλει σήμερα να σας στηρίξει, όπως και εγώ.

Υπάρχει όμως η εξής απορία.

Πώς είναι δυνατόν να στηρίζει η ομάδα και το λεγόμενο "σύστημα ΠΑΣΟΚ" του Σημίτη εσάς, ενώ αντίθετα η πλειονότητα όσων βρίσκονται κοντύτερα στις δικές σας θέσεις (το λεγόμενο Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ) να στηρίζουν σήμερα τον Γ. Παπανδρέου, δηλαδή τον θιασώτη των ακριβώς αντίθετων θέσεων;

Αυτή είναι η απορία μου, και πιστεύω και άλλων πολιτών.

Θα εκτιμούσα δεόντως μία απάντηση, η οποία ενδεχομένως να με οδηγούσε να γραφτώ ως "φίλος του ΠΑΣΟΚ" και να σας τιμήσω την 11η Νοεμβρίου.

Ευχαριστώ.

(Το 2000 είχα ψηφίσει Χαραλαμπίδη)

Κυριακή, Οκτώβριος 07, 2007 10:25:00 μμ

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=36963065&postID=6005479070798486880

Ανώνυμος είπε...

@ Μαρκο:

"με "τας" ενωτέρω, εννοείς.."

Σ' εμένα πάει αυτό; Δεν καταλαβαίνω. Αν ναι, πού είναι το λάθος;

”Βάλτε τους δίπλα δίπλα με τον Καραμανλή και δε χρειάζεται πολύ σκέψη για το ποιος είναι καλύτερος, ποιον εμπιστευόμαστε περισσότερο. Ως κοινωνία.”

Τους βάλαμε, ε και; Τώρα ... εμπιστεύεσαι τον Κωστάκη; Κύριε ελέησον! Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω. Άλλαξες πάλι «τροπάριο»; Αναζήτησες τον Κωστάκη; Ποιος χέστηκε για τον Γιωράκη, ΓΑΠ, ΓΑΦ, BravoYorgo και λοιπούς πολιτικάντηδες;

Μάρκος είπε...

Δηλαδή εσύ λες ότι είναι ακριβώς το ίδιο ο Καραμανλής με τον Γιωργάκη; ή ο Βενιζέλος με τον Γιωργάκη; ή ο Καραμανλής με το Βενιζέλο και τον Γιωργάκη; εν τέλει, δε σε ενδιαφέρει ποιους ηγέτες θα έχεις στη χώρα;

Θα σου ήταν ακριβώς το ίδιο δηλαδή να είχες Γιωργάκη πρωθυπουργό και Ντόρα αρχηγό αντιπολίτευσης από το να έχεις Καραμανλή πρωθυπουργό και Βενιζέλο αρχηγό αντιπολίτευσης;

Ε όχι δα!

Ανώνυμος είπε...

Απλώς ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ το post.

Ανώνυμος είπε...

Περί όνου (και όχι μόνο) σκιάς

Bravo-Γιώργος και ναιναίκοι
Ευγε-Κώστας και μαλιστάνθρωποι
Αλ(α)βάνος και χασικλήδες κουκουλοφόροι
Παπαρήγα και μπολσεβίκοι του 1914

Η ΕΛΛΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΩΝ

Πολιτικάντηδες Made in Greece

«Και τώρα αγαπητοί μου ακροατές, τηλεθεατές, φίλαθλοι, Έλληνες του εξωτερικού, του Καναδά, της Αυστραλίας, ξενιτεμένα μας αδέλφια, λοστρόμοι, ναύτες, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, σοβατζήδες, υδραυλικοί, κοπτοραπτούδες, κορδελιάστρες, μανικούδες, ρεσεψιονίστ, βλέπετε στους δέκτες σας και ακούτε χωρίς να βλέπετε απ’ τα ραδιόφωνά σας την αθάνατη Ελληνική λεβεντιά» (παρελαύνει απλός λαός, γυναίκες με σημαίες)

«Εδώ συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, αυτή τη στιγμή περνά παιανίζοντας η ορχήστρα εγχόρδων Αθηνών-Λαμίας» (παρελαύνουν μπουζουκτσήδες)

«Σειρά έχουν τα μέλη της Ακαδημίας και οι Πρυτάνεις των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας» (παρελαύνουν γύφτοι, γύφτισσες και γυφτάκια, αθίγγανοι, κατσίβελοι, αρκουδιάρηδες με αρκούδια, τσιγγάνος με τρίποδο γουρούνι, μπουρτζόγυφτος με μαϊμού, ντάτσουν με κιλίμια κτλ)

«Το πλήθος χειροκροτεί με ενθουσιασμό τους εκφραστές της υπεύθυνης οικονομικής πολιτικής της χώρας, αυτούς που κρατάν στα χέρια τους την ελπίδα για οικονομική ανάκαμψη» (παρελαύνουν λαχειοπώλες)

«Δάκρυα χαράς αναβλύζουν απ’ τα μάτια μας καθώς μας πιάνουν τα ντουμάνια της Συνομοσπονδίας Φυσιολατρικών Ομίλων Ελλάδας που παρελαύνει καμαρωτά καμαρωτά με όλα τα εξαρτήματα του ευγενικού σπορ τους στα χέρια» (παρελαύνουν χασικλήδες, τζάνκια με ναργιλέδες και πρεζόνια διαφόρων ηλικιών με τους πιο μάγκες να παίζουν και κομπολόι)

«Εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων της χώρας, τεχνοκράτες και διευθυντικά στελέχη των μεγαλύτερων βιομηχανικών μονάδων της χώρας ακολουθούν» (παρελαύνουν μηχανές παρασκευής μαλλιού της γριάς, ποπ-κορν, ψησίματος κάστανων και καλαμποκιών, ψησταριές για σουβλάκια και ψυγεία παγωτών)

«Πάνω απ’ τα κεφάλια μας πετούν οι ιπτάμενοι φρουροί των συνόρων μας, αυτοί που νύχτα μέρα κοντράρονται με τον θάνατο για τη δόξα της Πατρίδας. Απάνω τους αδέρφια, τσίτα τα γκάζια» (παρελαύνουν μηχανόβιοι)

«Ένας κόμπος πνίγει το λαιμό μας καθώς με συγκίνηση βλέπουμε να περνάνε μπροστά μας με τα πακέτα στο χέρι οι διευθυντές τραπεζών και διοικητές δημοσίων οργανισμών ταγμένοι στην υπηρεσία της προστασίας των εθνικών συμφερόντων και του εθνικού συναλλάγματος της φίλης και συμμάχου Ελβετίας» (παρελαύνουν με πακέτα εκατομμυρίων στο χέρι και χαιρετούν με αυτά τον κόσμο)

«Και στο σημείο αυτό αγαπητοί ακροατές, αγαπητοί τηλεθεατές, αγαπητοί μου φίλαθλοι, όπου της γης, η παρέλαση η μεγαλειώδης παρέλαση έχει τελειώσει. Ο κόσμος ενθουσιασμένος από ότι είδε αποχωρεί σιγά σιγά»

Atrion

(Σημείωση: H μπάντα κατά τη διάρκεια της παρέλασης παίζει το εμβατήριο «…και ξανά προς την δόξα τραβά». Τώρα ποια δόξα είναι αυτή δεν ξέρω, μπορεί να είναι και η Δόξα Δράμας, στην Ελλάδα όλα γίνονται)

Nativist είπε...

Μάρκο, ξύπνα και μην αφήσεις να παρασύρεσαι από τα παλιό σου χούι, την κομματολογία.

”εν τέλει, δε σε ενδιαφέρει ποιους ηγέτες θα έχεις στη χώρα;”
Αυτό που με ενδιαφέρει είναινα αποκτήσει ηγέτες η χώρα. Όλοι που ανέφερες είναι απλώς πολιτικάντηδες, καραγκιόζηδες.

”Ε όχι δα!”
E ναι δα! Όλοι αυτοί είναι οσφυοκάμπτες, δούλοι της ξενοκρατίας, για να χρησιμοποιήσω μία έκφραση του Πασαλάρη. Μα δεν μου λες, έπαψες να διαβάζεις τις Κυριακάτικες Επιφυλλίδες του Γιανναρά; Δεν σου το λέω με το πνεύμα των Πυθαγορείων, «ούτος έφα», άρα τελεία και παύλα, αλλά απλώς διότι με εκφράζει, θεωρώ ότι η Ελλάδα στερείται όχι μόνον ηγετών, αλλά πραγματικά πολιτικών, εξ ου και τα δεινά της χώρας. Τα σημερινά κόμματα (εκτός του ΛαΟΣ, ο οποίος μέλλει να αποδείξει αν η επιλογή μας ήταν σωστή και ελπίζω να μην μας διαψεύσει) είναι καταστροφικά για την χώρα. Μα για να τους συγκρατήσουμε από τον τέλειο κατήφορο, για να τους φρενάρουμε έστω λίγο, δεν «στείλαμε» του δέκα του Γιώργου στην Βουλή; Τι έκαναν αυτοί που ανέφερες π.χ. για να αναγνωρισθεί διεθνώς η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, όπως τα
κατάφεραν οι Αρμένιοι; Πόσο ενδιαφέρονται για τα εξωτερικά μας θέματα; Ακόμη και ο Βενιζέλος, σαν υπουργός πολιτισμού, δεν είχε συναινέσει, αν όχι παροτρύνει, σε κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεις με του Τούρκους και είχε ταχθεί υπέρ του «καλλωπισμού» της Ιστορίας επί το τουρκικότερον;

Τι έπαθες, ωρέ; Ξανάρχισες τα παλιά καραγκιζηλίκια; Δεν σε γνωρίζω!

Μάρκος είπε...

Όχι δεν κάνουν όλοι το ίδιο κακό. Αν είχαμε Γιωργάκη πρωθυπουργό επί Ανάν τώρα θα είχε περάσει το σχέδιο.

Ανώνυμος είπε...

Μάρκο, η τελευταία γραμμή του σχολίου σου της 14/10/07 είναι λάθος: "ας μην επηρεαστούν από τους
εκδότες που στηρίζουν ΓΑΠ!"
Όταν το ΒΗΜΑ μια ή δυο ημέρες μετά τις εκλογές βγαίνει με πρωτοσέλιδο "Παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε", δεν μπορεί να στηρίζει ΓΑΠ!
Εμένα προσωπικά με αφήνει αδιάφορο ποιος θα βγει. Είναι και οι δύο του ίδιου "συστήματος" και ταιριάζουν απόλυτα με την Ντόρα.
Η γνώμη μου είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα γίνει 2 κομμάτια.

Ανώνυμος είπε...

@ Μάρκο

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αυτή σου την μονομέρεια και ενώ δήλωσα ότι δεν θα ασχοληθώ με το θέμα, διότι το θεωρώ ευτελές και γελοίο, να που με κάνεις να γράφω.

1) Η στάση απέναντι στο έκτρωμα Ανάν δεν είναι το μοναδικό κριτήριο. Σε όλα τα άλλα εξωτερικά θέματα (και όχι μόνο) συμπλέουν και ακολουθούν την ίδια πολιτική του ενδοτισμού. Ενδοτισμός προς τους Τούρκους, Αλβανούς και Σκοπιανούς, ενδοτισμός στο κεφάλαιο που τους υπαγορεύει πολιτική γραμμή, ενδοτισμός στην θολοκουτουριάρικη αναθεώρηση της ιστορίας και πάει λέγοντας. Μήπως εθελοτυφλείς;

2) Αν είχαμε τον Γιωργάκη πρωθυπουργό θα είχε περάσει το σχέδιο Ανάν; Μα είσαι σοβαρός; Οι Έλληνες της Κύπρου και ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα έκαναν ότι τους έλεγαν οι Άθλιοι των Αθηνών, καθ' ην στιγμήν έγραψαν και τους Άθλιους της Λευκωσίας εκεί που δεν πιάνει μελάνι;

Υπάρχουν σοβαρά θέματα που απασχολούν το κόσμο. Από τα οικονομικά μας χάλια (πάνω από 2.000.000 συμπατριώτες μας "ζουν" με λιγότερα από € 5500/χρόνο), μέχρι το τέρας της γραφειοκρατίας και από την αριστερή θολοκουλτούρα που θέλει να καταργήσει τις παρελάσεις κι έχει αλώσει τον χώρο της παιδείας (τι Ελληνόπουλα θα βγάλουν τέτοιοι "ρεπούσιοι" δάσκαλοι;), μέχρι την συνεχιζόμενη αθρόα λαθρομετανάστευση και το "Σκοπιανό" ... κι εσύ ασχολείσαι με τα εσωτερικά του .... ΠαΣοΚ! "Των οικιών ημών", δηλαδή!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ρε φίλε!!

Ειλικρινά, αδυνατώ να σε καταλάβω.

Ανώνυμος είπε...

Διορθώνω το παραπάνω link για τους Άθλιους των Αθηνών.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Κρητικέ θα σου πρότεινα, αν μπορείς και θέλεις φυσικά, να γράφεις κάτι που και που και στο forum της ΝΕΟΣ. Εγώ πλέον δεν έχω και τόσο ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθώ, αλλά πάλι ότι μπορώ κάνω, για πατριωτικούς και μόνο λόγους. Να προσφέρουμε ότι μπορούμε στον πατριωτικό αγώνα ενάντια στη θολοκουλτούρα (επιεικέστατος χαρακτηρισμός) που σκοτώνει μέρα με τη μέρα την Ελλάδα μας και το Έθνος μας.

Atrion (εδώ) CORUSCANT (εκεί)

Μάρκος είπε...

Ρε συ σύντεκνε Κρετένση, μη με ψυρίζεις.

Σε εκτιμώ αλλά καμιά φορά δίνεις την εντύπωση ότι σκέφτεσαι μανιχαιστικά.

Όχι, ΔΕΝ είναι η σωτηρία του έθνους ο Καρατζαφέρης και ο ΛΑΟΣ.

Όχι, ΔΕΝ είναι ο εφιάλτης του έθνους όλοι οι υπόλοιποι.

Δεν είναι όπως στους υπολογιστές όλα μηδέν ή ένα. Υπάρχουν και ενδιάμεσοι αριθμοί.

Υπάρχει και το γκρίζο.

Ανώνυμος είπε...

@ Ατρίωνα: Ευχαριστώ για την πρόσκληση, αλλά πού να βρω καιρό κι εγώ; Άλλωστε εκεί έχετε το ΑΝΤΕΑ, ένα πολύ γερό ατού, πίστεψέ με.

@ Μάρκο:

Καθόλου μανιχαϊστής, από πού κι ως πού, μπρε; Λες ότι "Όχι, ΔΕΝ είναι η σωτηρία του έθνους ο Καρατζαφέρης και ο ΛΑΟΣ." Μα, τελείς υπό την επήρεια του ...(*) ξέρεις εσύ, ή κάνω λάθος; Είπα εγώ ποτέ κάτι τέτοιο; Απλώς είπα ότι θα είναι το φρένο στον κατήφορο των δύο άλλων (τον τρίτο, ΣΥΝ, δεν τον λογαριάζω). Και το αποδεικνύει κάθε μέρα στην Βουλή. Ερωτήσεις για τους λαθρομετανάστες είχαμε προχθές από τον Θανάση Πλεύρη (λυπάμαι που δεν είναι τελικά ο πατέρας του στην θέση του, διότι τότε θα γινόταν το έλα να δεις). Ερωτήσεις για το "Σκοπιανό", πιεστικές, αφόρητα ενοχλητικές. Συνελόντι ειπείν, όλα αυτά που περίμενα τόσα χρόνια να ακούσω στην Βουλή και δεν τα άκουγα. Κάνω λάθος;

"Όχι, ΔΕΝ είναι ο εφιάλτης του έθνους όλοι οι υπόλοιποι".

Και βέβαια είναι. Άμα δεν είναι αυτοί, τότε ποιος είναι; Αν πιστεύεις στην δημοκρατία, κάνε μία δημοσκόπηση εδώ: Ρώτα τον σοφό Καλλίμαχο, ρώτα όλους όσους μπορείς. Κι αν χάσω, αν και οι άλλοι δεν τους βλέπουν σαν Εφιάλτες και εφιάλτη στον ύπνο τους, εγώ το παίρνω πίσω!

"Υπάρχει και το γκρίζο."

Και πάλι συμφωνώ μαζί σου, Ναι, υπάρχει κι αυτό χάρη στους Εφιάλτες. Υπάρχει στην ανατολική πλευρά του καταγάλανου Αιγαίου μας!

Είδες που με είπες άδικα μανιχαϊστή;

_________________________________

(*)για τους μη γνώσιν έχοντας και για να μην παρεξηγηθώ και σας μπουν τίποτα ιδέες, απλώς αστειεύομαι με το παλιόφιλό μου ... συνθηματικά ! :))

Μάρκος είπε...

Αγαπητέ ελιλέο, το γνωρίζω πως τις πρώτες 4-5 μέρες μετά τις εκλογές τα ΜΜΕ στήριζαν μαζικά Βενιζέλο. Είδαν όμως τις αντιδράεις του Παπανδρέου, είδαν και πιέσεις δεν ξέρω από ποιους και άλλαξαν γνώμη. Να έχεις κάτι πάντα στο νου σου.

Οι αλλαγές στις δημοσκοπήσεις καθρεφτίζουν τις αλλαγές στις προτιμήσεις των εκδοτών.