Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2007

Αγωνία για τον Αρχιεπίσκοπο...

Κακά μαντάτα από Μαιάμι... Ας προσευχηθούμε υπέρ υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου ημών

Αντιγράφω από τη Ναυτεμπορική

http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/10/08/1422479.htm

Δεν κατέστη δυνατή η ηπατική μεταμόσχευση στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, καθώς διαπιστώθηκαν μεταστάσεις στην περιτοναϊκή κοιλότητα. Όπως δήλωσε ο ιατρός Ανδρέας Τζάκης, μετά την εξέλιξη αυτή ο Μακαριώτατος θα ακολουθήσει την ενδεικνυόμενη για την περίπτωση αυτή θεραπευτική αγωγή.

Ο κ. Τζάκης αναμένεται γύρω στις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για τους λόγους που δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση ήπατος στον Αρχιεπίσκοπο. Θα μιλήσει επίσης για τη θεραπευτική αγωγή που θα ακολουθήσει ο κ. Χριστόδουλος, κι αν αυτή πραγματοποιηθεί σε νοσοκομείο στο Μαϊάμι.

Μετά την πολύωρη επέμβαση, ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται στο στάδιο της ανάνηψης και σύμφωνα με τους ιατρούς, η μορφή της θεραπείας θα εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα των βιοψιών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος:

«Την 7η Οκτωβρίου 2007 και περί τοπική ώρα Αμερικής 18:00, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος εισήχθη στο Νοσοκομείο Jackson Memorial Hospital του Μαϊάμι, κατόπιν σχετικής ειδοποιήσεως του διακεκριμένου ιατρού κ. Ανδρέα Τζάκη, ότι ευρέθη συμβατό για τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο μόσχευμα ήπατος.

»Μετά το πέρας της χειρουργικής επεμβάσεως ο κ. Τζάκης εδήλωσε περί του αποτελέσματος αυτής τα κάτωθι: “Η ηπατική μεταμόσχευση στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο δεν κατέστη δυνατή, διότι διαπιστώθηκαν μεταστάσεις στην περιτοναϊκή κοιλότητα. Μετά την εξέλιξη αυτή ο Μακαριώτατος θα ακολουθήσει την ενδεικνυόμενη για την περίπτωση αυτή θεραπευτική αγωγή”».

24 σχόλια:

Cacofonix είπε...

Ο Θεός ας τον βοηθήσει...

ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ είπε...

Στενοχωρήθηκα πολὺ σήμερα.
Ἂς τοῦ δίνει ὁ Θεὸς δύναμι.

Atrion είπε...

Ο Θεός μαζί του

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ολοι οι ηγετες καποτε πεθαινουν...Μονο ο πραγματικος καταφερε και αναστηθηκε....

Μάρκος είπε...

Βλέπω ΑΥΤΗ τη στιγμή τον Πρετεντέρη στην εκπομπή του για τον Αρχιεπίσκοπο. Προσέξτε τι τον ενδιαφέρει. ΟΧΙ η αρρώστια, ΟΧΙ ο Αρχιεπίσκοπος. ΟΛΕΣ του οι ερωτήσεις αποσκοπούν στις κινήσεις του περιβάλλοντός του για τη μεταμόσχευση. Είναι φανερό ότι προσπαθεί να απαξιώσει το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου για να καλλιεργήσει το έδαφος για την επόμενη ημέρα. Μην και τυχόν του βγει κανένας Αρχιεπίσκοπος ίδιας δυναμικής.

Πρετεντέρη ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ!

Τέτοια μέρα κι όλας.

Μάρκος είπε...

Και αυτός ο Ράπτης ο γιατρός ο μπαγλαμάς προωθεί το σκεπτικό που θέλει να βγάλει ο Πρετεντέρης.

Ρε δεν πάτε για μπάνιο όλοι σας.

Κάπου στο βόρειο πόλο, ει δυνατόν, παρακαλώ.

Μάρκος είπε...

Ε θα το πω και σε απλά ελληνικά και ας μου κάνει μήνυση ο μαλακοβιόλης.

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΑΝΤΕ ΓΑΜΙΣΟΥ!

(Όσο για σένα κύριε "συμμαθητά" μισού αιώνα, λυπάμαι. Ελπίζω να κοιμηθείς ήρεμος τη νύχτα)

Κι εσύ Οικονομέα είσαι μεγάλο αντίδι.

ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ είπε...

Καλό.

Homo Cretensis είπε...

Ελπίζω τώρα να νιώθουν ικανοποιημένοι ο φίλος μας Ροΐδης και ο συκοφάντης Βασιλάκης, ο κολλητός του!
Και να ‘ταν μόνον αυτοί! Οι μεγάλες προσωπικότητες προκαλούν μεγάλα μίση. Ο Χριστόδουλος είναι από τις προσωπικότητες αυτές, η μόνη ίσως που υπάρχει στην Ελλάδα, που μπορεί να προκαλεί σφοδρό μίσος, αλλά και ακόμη σφοδρότερη αγάπη. Πώς να το κάνουμε, η προσωπικότητά του ενοχλεί τις μετριότητες, διότι δεν αντέχουν στην σύγκριση!!

Μάρκος είπε...

Μια που μιλάς για μίση. Διαβάσατε τι είπε σήμερα ο Ζακύνθου; Οι χήρες, λέει, βάζουν την πλερέζα πριν πεθάνει ο άντρας τους. Έτσι, κι αυτός, σα χήρα πριν πεθάνει ο Αρχιεπίσκοπος βιάζεται να του πάρει τη θέση ο ανεπρόκοπος.

Πάντως εμείς οι Χριστιανοί πιστεύουμε στα θαύματα. Γι' αυτό και κατακλύζουμε τα προσκηνήματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Not the boy next door είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!

vetdino είπε...

καλά αυτός ο ζακύνθου είναι για πολύ ξύλο...

Ανώνυμος είπε...

Ο Ζακύνθου, όταν ήταν ηγούμενος στην μονή Πεντέλης, έπαιζε χοντρή πόκα. Οι φίσες ήταν τότε ... μαρμάρινες. Δεν γνωρίζω αν εξακολουθεί και σήμερα να είναι χαρτοπαίκτης, πάντως αυτό το χούι είναι από τα χειρότερα και κόβεται δύσκολα. Πέραν τούτου, είναι πασοκόσκυλο του κερατά και κράτησε, όπως όλοι ασφαλώς θυμούνται, απροκάλυπτη αβάντα στον Σημίτη στο θέμα των ταυτοτήτων. Σήμερα προσδοκά το ύπατο ιεραρχικό αξίωμα και δεν μπόρεσε ούτε τα προσχήματα να τηρήσει, κατά το "θέλει η πουτάνα να κρυφτεί, αλλά δεν την αφήνει η χαρά".

Homo Cretensis είπε...

Στροφή 180 μοιρών από τον Χρυσόστομο για τη διαδοχή

Τα μασά ο ... Αγ(υ)ιόπαις Ζακύνθου;

Atrion είπε...

…Αγ(υ)ιόπαις… (^_^) Να’ σαι καλά φίλτατε Κρητικέ με έκανες και γέλασα

Περίεργος είπε...

Χόμο Κρετένσις, τί εννοείς γιά Ροϊδη καί Βασιλάκη;

Είναι κολλητάρια;

Homo Cretensis είπε...

@ περίεργο: Αν δεν ξέρεις τον "Ροΐδη", όχι βέβαια τον συγγραφέα, αλλά τον ιστολόγο και τον δημοσιογράφο Μανώλη Βασιλάκη, δεν μπορώ να σου εξηγήσω. Αν τους ξέρεις, τότε γιατί ρωτάς;


Αυτός είναι ο Χριστόδουλος, γι αυτό "τον πάω".

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ήταν παπάς, θα ήταν επαναστάτης

Καθώς κάποιοι μεγαλοπαπάδες και κάποιοι μεγαλογιατροί κρώζουν πάνω από το άρρωστο σώμα του Αρχιεπισκόπου, αναλογίζομαι ότι στα 65 χρόνια που διακονώ αυτό το έρμο λειτούργημα δεν γνώρισα ρασοφόρο που να έχει αγαπηθεί τόσο βαθιά και τόσο θερμά όσο ο Χριστόδουλος.

Από τον αρχιεπισκοπικό θρόνο πέρασαν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως ο ατίθασος Χρύσανθος, ο αντιστασιακός Δαμασκηνός και ο αντάρτης Σεραφείμ, αλλά κανένας τους δεν άγγιξε τόσο δυνατά τη λαϊκή ψυχή όσο ο σκληρά δοκιμαζόμενος σήμερα Χριστόδουλος. Αλλά και κανένας δεν άφησε πίσω του τόσα πολύτιμα διδάγματα όσα αφήνει αυτός, όπως η παροιμιώδης καρτερία του, η άκαμπτη αγωνιστικότητά του και η γενναία αντιμετώπιση της θανατηφόρας νόσου.

Αναλογίζομαι επίσης ότι ουδέποτε άλλοτε τα μέσα δημοσιότητας ανέδειξαν επί τόσες ημέρες ως κορυφαίο θέμα την περιπέτεια της υγείας του και ουδέποτε άνθρωπος της Εκκλησίας έγινε τόσο έκδηλα αποδεκτός από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, μηδέ και του ΚΚΕ εξαιρουμένου, αφού η βουλευτής του Λιάνα Κανέλλη τόλμησε να τον επισκεφθεί και να του ευχηθεί καλή δύναμη...

Οσοι γνωρίζουν από παλιά τον Χριστόδουλο (και ένας εξ αυτών είναι και ο γράφων) ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με έναν τολμητία που, αν δεν ήταν παπάς, θα είχε γίνει επαναστάτης. Κι αυτό γιατί διαθέτει δύο σπάνιες αρετές: Δεν φοβάται το θάνατο και δεν αγαπά το χρήμα!

Ο Χριστόδουλος θα είχε κάνει πράγματα και θαύματα στην Εκκλησία αν δεν περισφιγγόταν από ένα άκρως αντιδραστικό περιβάλλον, αυτό ακριβώς που δείχνει σήμερα το κακό του πρόσωπο την ώρα που εκείνος υποφέρει. Τον ερώτησα κάποτε: «Αδελφέ Χριστόδουλε (έτσι ήθελε να τον αποκαλώ), γιατί δεν βάζεις τη Λυρική Σκηνή να ψέλνει στη Μητρόπολη; Γιατί δεν μεταφράζεις το Ευαγγέλιο; Γιατί δεν φτιάχνεις μια ομάδα μπάσκετ με παπάδες;».
«Εννοια σου και κάποτε θα τα κάνω», αποκρίθηκε, «αρκεί να αντέξω».

Να τον, όμως, που δεν άντεξε. Ποιος; Αυτός ο αδιάλλακτος πολέμιος της παγκοσμιοποίησης, ο αμείλικτος διώκτης του αφελληνισμού, ο φανατικός εχθρός της «κρεατομηχανής», που αλέθει τις ψυχούλες των παιδιών. Ούτε τα αθώα ανέκδοτά του ανέχθηκε το παντοδύναμο κατεστημένο, ντόπιο και ξένο. Και έτσι ο πανταχού παρών «Εωσφόρος» τού φύτεψε την καταραμένη αρρώστια, από την οποία σωτηρία δεν υπάρχει παρά μόνον αν ο Παντοδύναμος το αποφασίσει, αν βεβαίως δεν τον θέλει μάρτυρα στο πάνθεον των μεγάλων ηγετών της Εκκλησίας...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΑΛΑΡΗΣ
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ" 11/10/07

Μάρκος είπε...

Όλα καλά αλλά οι τρεις ερωτήσεις του στον Αρχιεπίσκοπο δεν είναι και πολύ Ορθόδοξη τακτική...

Ούτε τη Λυρική χρειαζόμαστε, αυτά είναι Προτεσταντισμοί

Ούτε μετάφραση (απόδοση στη νεοελληνική, θέλει να πει ο ποιητής) μπορεί να σώσει την άγνοια και την αμάθειά μας.

Ούτε η ομάδας μπάσκετ παπάδων θα δείξει καλύτερο πρόσωπο της Εκκλησίας. Το έδειξε ο ίδιος ο Χριστόδουλος με χίλιους τρόπους, με λίγες λέξεις στα πρώτα χρόνια της θητείας του.

Κι εγώ ομολογώ ότι ήμουν ένα από αυτούς που ΜΕΤΑ το 1998 είδα την Εκκλησία με άλλο μάτι λόγω του Χριστόδουλου. Δεν ήμουνα ποτέ κατηχητόπουλο.

Αν έβλεπα ομάδα μπάσκετ παπάδων, ίσως να με απομάκρυνε κι άλλο.

Ο Χριστόδουλος ξέρει καλύτερα από τον Πασαλάρη.

Χριστόδουλε, πιστεύουμε στα θαύματα και ελπίζουμε στην πλήρη ανάρρωσή σου.

Ο Θεός είναι μεγάλος.

Ανάψτε κι εσείς ένα κεράκι την Κυριακή παιδιά.

Περίεργος είπε...

Όχι βρε Χόμο, ρωτώ επειδή φάνηκε σάν νά ταυτίζονται τά δύο αυτά άτομα. Από την άλλη πάντως μεγάλη αξία δίνετε στό Ροϊδη.

Homo Cretensis είπε...

@ Μάρκο: Εμένα μου αρέσει σαν άρθρο. Το βρίσκω βαθιά ανθρώπινο. Οι ορθόδοξες ή μη αντιλήψεις του Πασαλάρη ελάχιστα ενδιαφέρουν. Δημοσιογράφος είναι ο άνθρωπος, όχι θεολόγος! "Ρούφηξέ" το σαν κείμενο, χωρίς τέτοιες προσεγγίσεις.

@ Περίεργε, ... περίεργος είσαι και η περιέργεια σκότωσε την γάτα! Αυτά τα δύο τσανάκια πάνε παρέα. Με μία διαφορά: ο Βασιλάκης είναι συκοφάντης με βούλα (έχει καταδικαστεί), ενώ ο Ροΐδης, απ' όσο ξέρω όχι. Αυτός έχει εμμονές μόνο.. :-))

ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ είπε...

Μιὰ μικρὴ προσευχὴ γιὰ τὸν ἀρχιεπίσκοπό μας, σήμερα 21 Ὀκτωβρίου, ἡμέρα τῆς ὀνομαστικῆς του ἑορτῆς.

Homo Cretensis είπε...

Καλλίμαχε, τον είδες στις ειδήσεις το βράδυ που λειτούργησε στην Αγία Σοφία (;) στο Μαϊάμι; Ειλικρινά, έγινα χάλια! Ήταν συγκλονιστικό!

Ανώνυμος είπε...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇


av女優,av,av片,aio交友愛情館,ut聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,視訊聊天室,080苗栗人聊天室,上班族聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,一夜情聊天室,情色聊天室,情色視訊

A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖