Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2007

Βιβλίο Ιστορίας: αυτοχειρία της Νέας Δημοκρατίας!

Μόλις πριν 5 λεπτά έστειλα την κάτωθι επιστολή

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές,

σας στέλνω την παρούσα επιστολή για να σας επιστήσω την προσοχή στο βιβλίο Ιστορίας της Στ Δημοτικού. Δεν ξέρω τι μηνύματα έχετε λάβει από την περιφέρειά σας αλλά σας διαβεβαιώ ότι ο δικός μου κύκλος που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία την οποία εσείς εκπροσωπείτε στο κοινοβούλιο, είναι εξαγριωμένος με τη στάση της κυβέρνησης στο εν λόγω ζήτημα.

Όλοι ζητούν απόσυρση. Η Υπουργός υπόσχεται διορθώσεις. Διορθώσεις δεν γίνονται. Οι αμελητέες που γίνονται απορρίπτονται (εχθές!) από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Δεν ακολούθησαν την έκθεση της Ακαδημίας. Εντωμεταξύ η στάση της συγγραφέως κ. Ρεπούση ήταν εξωφρενική. Με δογματικό ύφος αυθεντίας απέρριπτε αφοριστικά όλες τις αντιρρήσεις. Και τώρα δείχθηκε ότι απέρριψε και τις παρατηρήσεις της Ακαδημίας Αθηνών.

Και ο πλέον άσχετος αντιλαμβάνεται ότι είναι αδύνατον αυτή η συγγραφική ομάδα να κάνει οποιεδσήποτε ουσιαστικές διορθώσεις.

Είναι λοιπόν αδιανόητο που η κυβέρνηση την στηρίζει ακόμη και σήμερα με όλες της τις δυνάμεις.

Εκτός των άλλων έρχονται εκλογές. Και παρακαλώ μην υποτιμάτε αυτό το ζήτημα γιατί διαβλέπω αυτοχειρία της Νέας Δημοκρατίας.

Μία μόνο λύση υπάρχει.

Άμεση απόσυρση του βιβλίου.

Συγγραφή νέου βιβλίου με την επίβλεψη της Ακαδημίας Αθηνών. Η κυβέρνηση ζήτησε τη συνδρομή της. Εφόσον η συγγραφική ομάδα αδυνατεί να ακολουθήσει τις παρατηρήσεις της, ας αναλάβει την πλήρη επίβλεψη νέου βιβλίου. Τι καλύτερο;

Με τιμή,

Μάρκος Π.
(πόλη κατοικίας)

ΥΓ. Εφόσον δεν αποσυρθεί το βιβλίο, εγώ σας ξεκαθαρίζω ότι Νέα Δημοκρατία δεν ψηφίζω. [Ούτε όμως και το κόμμα του κ. Παπαθεμελή, που δε με ικανοποίησε με τη στάση του]. Αντίθετα, εάν το αποσύρετε, υπάρχει μία περίπτωση. Μην το εκλάβετε παρακαλώ σαν εκβιασμό. Η ψήφος είναι ο μοναδικός τρόπος να συνετίσει ο πολίτης τον πολιτικό.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΔΕ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ

ΧΑΝΟΥΜΕ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ
ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Μάρκος είπε...

Βέβαια, εμένα δε με έχετε ανάγκη,

έχετε τη Ρεπούση, που ψηφίζει Συνασπισμό (ιδρυτικό στέλεχος της τάσης του ΣΥΝ ΑΡιστερά ΣΗμερα)

έχετε τον Λιάκο, που ψηφίζει ΠΑΣΟΚ (και τον έκανε διευθυντή του ΟΠΕΚ ο Σημίτης)

έχετε τον Μπίστη, που επίσης ψηφίζει ΠΑΣΟΚ αν και κάποτε ψήφιζε ΣΥΝ

έχετε και 2-3 παρατρεχάμενους όλων αυτών.

Κανέναν που να (συνεχίζει να) ψηφίζει ΝΔ έχετε;

Μάρκος είπε...

Για να είμαι έντιμος οφείλω να πω ότι ο βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντάρας απάντησε και στην επιστολή μου αυτή αλλά και σε προηγούμενη. Επίσης κάνει ό,τι μπορεί ο άνθρωπος για αυτό το θέμα με όποιες δυνάμεις έχει ένας μικρός βουλευτής στο ολιγαρχικό σύστημα της Ελλάδας. Αλλά είναι από τους ελάχιστους.

Ανώνυμος είπε...

@φιλελεύθερη

Και το ΠΑΣΟΚ μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη λέει πως είναι. Αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα. Έχετε το ίδιο λεξιλόγιο, την ίδια αλαζονεία και την ίδια φθορά. Σας πήραν χαμπάρι οι ψηφοφόροι σας και σας εγκαταλείπουν σιγά, σιγά. Οι δε "αριστεροί φιλελεύθεροι" στους οποίους βασίζεστε, σας ψήφισαν μόνον από απελπισία και είδαν ότι είστε το ίδιο με τους άλλους. Άλλωστε, δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο τι εννοείς με το "ΧΑΝΟΥΜΕ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ
ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ".
Εντιμότητα χάνετε; Ποια ... "εντιμότητα"; Μία φαύλη οικογενειοκρατική κλίκα είστε που μάλιστα τρώγονται σαν τα σκυλιά μεταξύ τους.

@ Μάρκο

Και στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του "Ελεύθερου Τύπου" μπορείς να γράψεις σχόλια.

Greg είπε...

@ cretensis

Έστειλα το ακόλουθο μήνυμα αλλά η σελίδα της εφημερίδας ήταν ανύπαρκτη (αυτό το μήνυμα μου έβγαλε!)

Όταν η Ακαδημία Αθηνών με το πόρισμά της εξευτελίζει το βιβλίο και τους συγγραφείς του, η υπουργός και η kυβέρνησή της έχουν δυό επιλογές. Είτε αποσύρουν το βιβλίο (τουλάχιστον) και ελέγχουν το παιδαγωγικό ινστιτούτο που το ενέκρινε, είτε κλείνουν την Ακαδημία! Δεν βλέπω μεσοβέζικες λύσεις!

Ανώνυμος είπε...

@greg

Ίσως είχε προσωρινό πρόβλημα. Βλέπω και στέλνουν και σήμερα. Δοκίμασε πάλι!

Μάρκος είπε...

Ωραίος Γκρεγκ.

Κρητικόπουλε, το έχω ήδη κάνει από την πρώτη ημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Το είδα, αντράκι μου, να σ' έχει ο θεός καλά! :-)

vangelakas είπε...

Άσε ρέ Μάρκο... Άσε τήν Νουδούλα στόν δρόμο τού μεσαίου χώρου πού έχει πάρει... Καί ο κόσμος, οι μή μεσαίοι νά ξέρουν τί νά κάνουν ρέ σύ...! ΠΑΣΟΚΑΡΑ!

Μάρκος είπε...

Ο Κωνσταντάρας μου απάντησε. Είναι ασφαλώς υπέρ της απόσυρσης.

Ο Έβερτ είναι επίσης υπέρ της απόσυρσης



Η γραμματέας του βουλευτή Β Θεσσαλονίκης Αδάμ Ρεγκούζα μου έστειλε την ερώτησή του εχθές (5 Ιουνίου 2007). Διαβάστε την.

ΑΔΑΜ Π. ΡΕΓΚΟΥΖΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Β’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Α.Π. 8821|5-06-2007
ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: Άμεση απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού

Εδώ και πολύ καιρό γίνεται λόγος για το νέο βιβλίο της ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού. Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο όχι μόνο διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια και απειλεί την ιστορική μας μνήμη αλλά και θίγει τους αγώνες όλων εκείνων που εξασφάλισαν τα σημερινά κεκτημένα. Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί αφορμή για τον καθένα μας να αναρωτηθούμε γιατί η σύγχρονη κοινωνία της γνώσης επιβάλλει την εξάλειψη της ιστορικής μας ταυτότητας. Μας κάνει δυστυχώς να ξεχνούμε πόσο σημαντικό είναι για εμάς αλλά κυρίως για τους νεότερους να αναδείξουμε και να προστατεύσουμε το παρελθόν μας όχι ως μουσειακό είδος, αλλά ως ζώσα πραγματικότητα, ως αυτό που καθορίζει την εθνική μας ταυτότητα.
Το Υπουργείο Παιδείας έπειτα από πληθώρα διαμαρτυριών για το συγκεκριμένο βιβλίο υποσχέθηκε να προχωρήσει σε διορθώσεις προκειμένου να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια. Δυστυχώς, οι περισσότερες, αν όχι όλες, απορρίπτονται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ως ανακριβείς. Ακόμη πιο απαράδεκτη είναι η στάση της συγγραφέως κ. Ρεπούση και της ομάδας της οι οποίοι με δογματικό ύφος απορρίπτουν παρατηρήσεις ανθρώπων του πνεύματος, ακόμη και εκείνες που εύστοχα διατύπωσε η Ακαδημία Αθηνών.
Είναι άδικο για εμάς και τα παιδιά μας να είμαστε δέσμιοι ορισμένων δήθεν νεωτεριστών, που στο βωμό της παγκοσμιοποίησης θέλουν ανθρώπους χωρίς ιστορική μνήμη, χωρίς ιδανικά, χωρίς θρησκεία, χωρίς αρχές, χωρίς εθνική και ιστορική συνείδηση.

Ύστερα από τα παραπάνω:
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ.. Υπουργός στην οποία απευθύνεται η παρούσα:

1. Γιατί δεν αποσύρεται το συγκεκριμένο βιβλίο εφόσον η πλειοψηφία του ελληνικού λαού καταδικάζει το περιεχόμενό του;
2. Με ποια κριτήρια το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο απορρίπτει τις παρατηρήσεις της Ακαδημίας Αθηνών και άλλων ανθρώπων του πνεύματος;
3. Γιατί και με ποια κριτήρια ανατέθηκε η συγγραφή του βιβλίου στην κα. Ρεπούση και την ομάδα της και όχι στην Ακαδημίας Αθηνών;

Αθήνα, 5-06-2007

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΑΔΑΜ Π. ΡΕΓΚΟΥΖΑΣ


Ερώτηση προς την "Φιλελεύθερη".

Εμένα δε με θέλετε και με στέλνετε στο καλό.

Τον Κωνσταντάρα, τον Ρεγκούζα, τον Έβερτ και τόσους άλλους, τους θέλετε; ή όλοι μαζί να πάμε στο καλό;

Ανώνυμος είπε...

Ο Νεχάτ Μουλιαζίμ, οι «Ελληναράδες» και η «Mις Τουρκία»

Άρθρο του Takis Κabilis ... στον "Ελεύθερο Τύπο" (θα τρίζουν τα κόκαλα του Βουδούρη). Η απόλυτα λογική τεκμηρίωση υπέρ του βιβλίου, που βάζει τους ... «αντιφρονούντες» «Ελληναράδες», Ακαδημαϊκούς και μη στην θέση τους, χωρίς να αφήνει (αυτό έλειπε δα!) και τον Αρχιεπίσκοπο απ' έξω και μάλιστα τους βασιλάκειους υπαινιγμούς για το «διάβασμά» του.
Πού κατάντησε και ο "ΕΤ"!

Ανώνυμος είπε...

"Αναρμόδια η Ακαδημία", λέει η Ρεπούση...

Ανώνυμος είπε...

Κάτι αντίστοιχο έχω κάνει κι εγώ στέλνοντας επιστολές σε Π. Ευθυμίου, Ευάγγελο Βενιζέλο, Κίμωνα Κουλούρη, Μιλένα Αποστολάκη και σας το δηλώνω δεν είχα την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Ειλικρινά σας μιλάω μέχρι τώρα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ. Με αφορμή το ζήτημα αυτό και όσα έχει τύχει να βρώ στο διαδίκτυο για την εμπλοκή του ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝ για μένα ΠΑΣΟΚ που να μου κοπεί το χέρι δεν πρόκειται να το ψηφίσω. Βρέθηκα σε ένα σαϊτ που γράφουν διάφοροι για το θέμα του βιβλίου και έφριξα. Ένας εξ αυτών παρουσίασε πρόσωπα, και πηγές για την κομματική τους προέλευση πάνω στο θέμα http://www.defencenet.gr/forum/index.php?topic=180.255. Και η ΝΔ θα χάσει ΠΟΛΛΟΥΣ αλλά το ΠΑΣΟΚ αξίζει να χάσει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ψηφοφόρους. Όσοι αγαπούν την πατρίδα ας μην ψηφίσουν το Δουλικο κόμμα των νεοταξικών που ελέγχει πια το μόνο κατ' όνομα ΠΑΣΟΚ. Ας αλλάξουν και όνομα και σύμβολα..

Μάρκος είπε...

Πίεση σε όλους να δουν τη δύναμή μας. Μπράβο φίλε!

oistros είπε...

καλησπέρα
αν εχετε χρόνο ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο
http://www.youtube.com/watch?v=NLoJsJ856tg

Ανώνυμος είπε...

deite ayto an exete ligo xrono
http://www.youtube.com/watch?v=NLoJsJ856tg