Τετάρτη, Ιανουαρίου 06, 2010

Απερίφραστα αρνητική η θέση του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της ιθαγένειας

Απερίφραστα αρνητική η θέση του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της ιθαγένειας
Από Factorx | Τρ. 05 Ιαν 2010, 18:51 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

Απερίφραστα αρνητική θα είναι η δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για το επίμαχο νομοσχέδιο περί ιθαγένειας.

Αυτό αναφέρουν στο Antinews καλά πληροφορημένες πηγές οι οποίες διευκρινίζουν ότι η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά θα είναι απερίφραστα αρνητική και ως θέση απέναντι στο τεράστιο θέμα που άνοιξε η κυβέρνηση αλλά και ως αντίθεση στο νομοσχέδιο που οδηγείται στην Βουλή.

Οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι η δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ δεν θα αφήνει επίσης καμία αμφιβολία για το πότε και πως θα καταργηθεί (στην περίπτωση που υπερψηφισθεί) το επονείδιστο νομοσχέδιο.

Αναφερόμενα εξάλλου στο αίτημα για Δημοψήφισμα που προωθεί ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι επί της ουσίας πρόκειται για «άσκηση επαναστατικής γυμναστικής» με γυμναστή τον κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος «επιχειρεί να κερδοσκοπήσει πάνω σε ένα επικίνδυνο εθνικά θέμα»

Αυτό γιατί σύμφωνα με το Σύνταγμα ούτε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να κάνει Δημοψήφισμα χωρίς την άδεια της κυβέρνησης, η οποία έχει απόλυτη δικαιοδοσία επί του θέματος και μάλιστα μα αυξημένη πλειοψηφία, όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο του Συντάγματος.

Το θέμα λοιπόν, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, δεν είναι πως θα αποκομίσουν κάποιοι κομματικά οφέλη από ένα σοβαρό ζήτημα ακολουθώντας εύκολες πολιτικές, αλλά το πώς θα μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης με συγκεκριμένα μέτρα.

ΑΡΘΡΟ 44 &2 του Συντάγματος:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο. Αν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.


http://www.antinews.gr/?p=30073

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαράς δεν συμφωνεί με το δημοψήφισμα. Είναι επαγγελματίας πολιτικός (έχει κάνει άλλη δουλειά στην ζωή του;) και οι επαγγελματίες θέλουν το επάγγελμά τους κλειστό.
Θέλουν να αποφασίζουν για τα πάντα και να μην προσφεύγουν ποτέ στην λαϊκή ετυμηγορία, διότι αισθάνονται την Ελλάδα τσιφλίκι τους και το λαό απλώς μουζίκο.
Η Ελλάδα δεν έχει δημοκρατία. Το πολίτευμα είναι σαφώς ολιγαρχικό, με κύριο χαρακτηριστικό την οικογενειοκρατία. Αυτό το απαράδεκτο κατεστημένο πρέπει να ανατραπεί. Δεν φύγαμε από μία στρατιωτική δικτατορία επτά ετών, για να πέσουμε στα νύχια μίας κλίκας επαγγελματιών της πολιτικής.

Η γνώμη του λαού πρέπει να ζητείται και να λαμβάνεται υπ' όψιν, διαφορετικά δεν μπορούμε να λέμε ότι ζούμε σε κράτος ελεύθερο και δημοκρατικό.

Δεν θυμάμαι να εξουσιοδότησα ποτέ τον Σαμαρά, ή τον κάθε "Σαμαρά" να μιλά για λογαριασμό μου και να ζητά ενσωματώσεις και τρίχες κατσαρές.

Γράφεις ότι "Είμαι ΥΠΕΡ μίας ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ παιδείας που θα Ελληνοποιεί όποιον ζει εδώ". Αυτό εμένα δεν μου λέει τίποτε απολύτως. Τι θα πει "ελληνοποιώ"; Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι.


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ για:

α) Την χορήγηση ιθαγένειας και ψήφου σε λαθρομετανάστες

β) Το όνομα της "Μακεδονίας"

γ) Την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μια κωλοτούμπα του Μάρκου με τα μούσια. Ζήτω ο Αντωνάκης ο ...μεγάλος πατριώτης που "διαφωνεί" λέει, αλλά μέχρι εκεί.

Μάρκος είπε...

1. Μάθε να διαβάζεις.

2. φέτος κόψατε κομμάτι στον Αλλάχ;