Τρίτη, Απριλίου 08, 2008

Εκουζουλαθήκανε μαθές οι Κρητικοί!!!

10 σχόλια:

Αριστείδης είπε...

Πραγματικά! Και όχι μόνο οι Κρητικοί! Κουζουλαθήκαμε όλοι! Παρακολουθώ, μέρες τώρα, διάφορα τρελά. Το forum του "Ρεσάλτο" έχει ανοίξει 2-3 διαφορετικά μέτωπα. Απ΄όλα έχει ο μπαξές: πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών, "Ιούς" και Indymedia, εθνικοσοσιαλιστές και... και... Και πάνω στο χαμό να και οι Κρητίκαροι.
Προσωπικώς συμφωνώ να ανακατεύεται η σούπα. Οποιαδήποτε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση (αντίσταση) είναι κάτι. Έστω και ενστικτώδης ή αποσπασματική. Αλλά έτσι θα χάσουμε το μπούσουλα. Δεν θα ξέρουμε ποιός είναι ο πατριώτης, ποιός ο θερμοκέφαλος και ποιός ο πράκτορας-προβοκάτορας.

Homo Cretensis είπε...

Τα παιδία παίζει ένθεν κι ένθεν.

Πού τον ακούσατε τον "Κρητίκαρο", βρε σείς; Αν αυτός που μιλά είναι Κρητικός, εγώ είμαι Κινέζος. :-))

Homo Cretensis είπε...

Κι άντε να σου μάθω και κρητικά. Αυτό "Οι Κρητικοί εκουζουλάθητσαν ωρέ!!!"
πρέπει να το γράψεις κάπως έτσι:

"Εκουζουλαθήκανε μαθές οι Κρητικοί!!!" :-))

Το "μαθές" δεν μεταφράζεται ελληνικά. Σημαίνει κάτι μεταξύ "βρε","μάλλον", "μωρέ".

Το "ωρέ" είναι ρουμελιώτικο. Εμείς λέμε "μωρέ".

Μάρκος είπε...

Το τσ το έβαλα λόγω βαριάς προφοράς στο κάππα.

Εκανα όπως μού 'πες!

Να ζήσουν τα λεβεντόπαιδα!

Homo Cretensis είπε...

Μπράβο, άριστα 10! :)
Το "τσ" λόγω βαριάς προφοράς στο κάππα, κολλάει ας πούμε στο (Κρητι)κοί, αλλά όχι στο (κουζουλάθη)καν. Βαρύ προφέρεται πριν το "ε" και το "ι" (οποιοδήποτε "ε" και "ι"), κατάλαβες; Όχι; Ε, τότε δεν απομιμένει, παρά να μου έλθεις εδώ )κι εγώ θα σε κάμω ξεφτέρι. Πάντως, ένα πράγμα μου κάνει εντύπωση: Η εφημερίδα δεν κατάλαβε ότι αυτός που μιλά δεν είναι Κρητικός; Τώρα θα πάρω στο τηλέφωνο τον δ/ντή να του κάμω τα μούτρα χόρτα.

Homo Cretensis είπε...

Σήμερα, μετά από μία μέρα σφοδρού νοτιά, ο οποίος κυριολεκτικά με τσακίζει, δεν έχω όρεξη ν’ ασχοληθώ με σοβαρά θέματα. Θα σου γράψω, λοιπόν, για την κρητική προφορά μερικά πράγματα, που ίσως ενδιαφέρουν εσένα, αλλά κι άλλους. Γιατί προφέρουν οι Κρητικοί το κάππα, λάμβδα, νι και χι παχιά κατά περίσταση; Από πού προήλθε αυτό; Υπάρχει μία θεωρία αρκετά πειστική, η οποία το αποδίδει στην μακρόχρονη ενετική κατοχή (400 χρόνια περίπου). Όντως, στα ιταλικά υπάρχει αυτή η προφορά.
Είναι δε αυτό πολύ πιθανό, διότι οι ορεσίβιοι (π.χ. Σφακιανοί, Ανωγειανοί) ΔΕΝ έχουν αυτή την προφορά, επειδή ήλθαν σε λιγότερη έως καθόλου επαφή με τον κατακτητή. Αυτοί προφέρουν τα εν λόγω σύμφωνα όπως όλοι οι Έλληνες. Μονάχα ένα πράγμα με κάνει να αμφιβάλω: Αν η θεωρία είναι σωστή, τότε γιατί δεν έχουν την ίδια προφορά και στα Ιόνια Νησιά, αν και αυτοί έμειναν λιγότερο υπό ενετική κατοχή, απ’ ό,τι οι Κρήτη;

Αριστείδης είπε...

Αφού ο homo cretensis λέει έτσι, έτσι είναι. Εμείς αυτόν τον Κρητικό ξέρουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε!
Πάντως οι απορίες μου παραμένουν. Τι μαλλιά κουβάρια είναι αυτά ρε παιδιά; Ποιός θα με φωτίσει για φαιοκόκκινους, Μοσάντ κτλ, με τους οποίους άνοιξε καυγά το "Ρεσάλτο"; Δεκτή οποιαδήποτε πληροφορία, σε απλά ελληνικά παρακαλώ.
Και όπως έλεγαν οι παλιοί ραδιοερασιτέχνες, αν ακούει ο Γκρεγκ (ή ο cacofonix, ή... ή..., οι γνωρίζοντες τέλος πάντων), ας επικοινωνήσει!!

Homo Cretensis είπε...

"Εμείς αυτόν τον Κρητικό ξέρουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε!"

Ευχαριστώ Αριστείδη. Είμαι κάτι σαν την φέτα Βαλμά! :-))

Για το "Ρεσάλτο" δεν μου κάνει εντύπωση. Πάει να εκφράσει πολλές μάλλον αντικρουόμενες τάσσεις και κάπου μπλέκει τα μπούτια του. Μαρξισμός (= υλισμός, διεθνισμός), με χριστιανισμό και εθνικισμό/πατριωτισμό δεν ξέρω αν μπορούν να συμβιβασθούν.

Hristos G. K. είπε...

Μάρκο καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση

Ανώνυμος είπε...

情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇

a片下載,線上a片,av女優,av,成人電影,成人,成人貼圖,成人交友,成人圖片,18成人,成人小說,成人圖片區,成人文章,成人影城,成人網站,自拍,尋夢園聊天室

A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖