Τετάρτη, Νοεμβρίου 28, 2007

Αιδώς…Αχρείοι!

Αντιγραφή από το Δίκτυο 21

Αιδώς…Αχρείοι!

Όταν κάποιοι αλήτες εισβάλουν σε σχολεία στο μέσον της Αθήνας κι επί μέρες τα καταστρέφουν ανενόχλητοι, έχει αποτύχει η Παιδεία…
Όταν εκτός από τις υπόλοιπες ανυπολόγιστες καταστροφές βεβηλώνεται το εθνικό σύμβολο και αναρτάται στον ιστό σημαία…γειτονικού κράτους, τότε έχει αποτύχει ολόκληρη η χώρα.
Αυτοί που βεβήλωσαν την ελληνική σημαία και ανάρτησαν την αλβανική, δεν ήταν Έλληνες «αναρχικοί». Ήταν Αλβανοί εθνικιστές.
Κι όταν κάποιοι τους δικαιολογούν, επικαλούμενοι… «ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή» των σχολείων, τότε έχει αποτύχει και το Πολίτευμα.
Όχι δεν έχει αποτύχει η Δημοκρατία. Έχουν χρεοκοπήσει αυτοί που την υπηρετούν. Κι όλοι εμείς που τους ανεχόμαστε…
Διότι όταν η Δημόσια Εκπαίδευση έχει ελλείψεις, δεν παλεύουμε για τη «βελτίωσή» της, καταστρέφοντας τα σχολεία. Κι όταν θέλουμε να καταπολεμήσουμε τον εθνικισμό μέσα στα σχολεία, δεν ευνοούμε τον Αλβανικό εθνικισμό…
Πριν λίγα χρόνια κάποιοι επέμεναν ότι Αλβανοί μαθητές έπρεπε να γίνονται σημαιοφόροι στις μαθητικές παρελάσεις των σχολείων μας, ακόμα κι αν δήλωναν ότι δεν νιώθουν Έλληνες! Σήμερα, οι ίδιοι ζητούν να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις! Και «καλύπτουν» Αλβανούς εθνικιστές όταν βεβηλώνουν την ελληνική σημαία στα σχολεία.
Αποδέχονται τις μαθητικές παρελάσεις μόνο όταν σημαιοφόροι γίνονται Αλβανοί μαθητές! Και σέβονται την Ελληνική σημαία μόνο όταν την σηκώνουν Αλβανοί. Κι ύστερα μας φαίνεται περίεργο γιατί στις διαδηλώσεις καίνε τον ?γνωστο Στρατιώτη. Αφού εμείς οι ίδιοι δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα να βεβηλώνονται οι σημαίες μας μέσα στα σχολεία, αφού δεν σεβόμαστε εμείς τα σύμβολά μας, θα τα σεβαστούν οι κουκουλοφόροι στους δρόμους;
Καμία αντίρρηση να χειροκροτούμε τα παιδιά των μεταναστών, όταν γίνονται κοινωνοί της ημετέρας παιδείας. Καμία αντίρρηση να τα κάνουμε Ελληνόπουλα. Αλλά ποιος θα τους δώσει την «ημετέρα παιδεία»; Αυτοί που δικαιολογούν το βανδαλισμό της ελληνικής σημαίας;
Έχουμε αναθέσει τα σχολεία σε ανθρώπους που δεν είναι δάσκαλοι, είναι πάνω απΆ όλα «συνδικαλιστές». Δεν είναι «κοινωνοί της ημετέρας παιδείας». Δεν μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά. Τους μαθαίνουν… «καταλήψεις εξ απαλών ονύχων. Δεν είναι προστάτες της δημόσιας εκπαίδευσης. Είναι ολετήρες…
Δεν φταίνε τα παιδιά, Ελληνικής ή Αλβανικής καταγωγής. Φταίνε οι δάσκαλοί τους, που δεν είναι παιδαγωγοί. Και φταίμε όλοι εμείς που φτιάξαμε ή ανεχθήκαμε ένα σύστημα που δεν παιδαγωγεί, εξαχρειώνει.
Αυτοί που έχουν Παιδεία γνωρίζουν πολύ καλά γιατί πρέπει να σέβονται τα ιερά και όσια των άλλων. Πολύ περισσότερο τα δικά τους. Αυτοί που δεν τα σέβονται, δεν έχουν Παιδεία. Ούτε μπορούν να τη διδάξουν. Είναι αχρείοι…

Του Χρύσανθου Λαζαρίδη, Γ.Γ. του ΔΣ/Δ21

29η Νεομβρίου 2007

6 σχόλια:

Μάρκος είπε...

Και ο ΤΣΙΡΙΖΑ λέει τα εξής για το θέμα:

25/11/2007
Τα κροκοδείλια δάκρυα του Υπουργού Παιδείας

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο 7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου και τις δηλώσεις του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Οι μαθητές που αγωνίζονται τόσες εβδομάδες όσο και οι καθηγητές που απεργούν αύριο, αλλά και όλοι όσοι αγωνίζονται για ένα αξιοπρεπές δημόσιο σχολείο είναι εκείνοι που νιώθουν αυθεντική οργή μπροστά στις καταστροφές που προκάλεσαν ομάδες εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας στο σχολείο του Παγκρατίου.

Με έκπληξη είδαμε τον κ. Υπουργό να σοκάρεται από τις καταστροφές. Προς τι τα κροκοδείλια δάκρυα όταν η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου έχουν παρόμοια αποτελέσματα;

Το Υπουργείο Παιδείας ακολουθεί εδώ και χρόνια μια πολιτική απαξίωσης και διάλυσης του δημόσιου σχολείου. Η υποχρηματοδότηση, η καθυστέρηση βιβλίων, οι χιλιάδες χαμένες ώρες λόγω έλλειψης καθηγητών και τα χρόνια κτιριακά προβλήματα υποβαθμίζουν καθημερινά όλο και περισσότερο το δημόσιο σχολείο.

Δεν χρειάζονται εκδηλώσεις θλίψης για το θεαθήναι. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι σαφείς. Την ώρα που οι πόροι για την παιδεία μειώνονται και παραμένουν οι χαμηλότεροι στην ΕΕ, η κυβέρνηση παραλαμβάνει 15 καινούρια Mirage. Να τα χαίρονται.

To Γραφείο Τύπου

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Επιασαν καποιον επαφτοφορο και εχουν οδηγηθει σε αυτα τα συμπερασματα;;;

Ανώνυμος είπε...

Κάτι σχετικό με το παρακάτω απόσπασμα από το άρθρο του κ. Λαζαρίδη, Αιδώς Αχρείοι.
"Έχουμε αναθέσει τα σχολεία σε ανθρώπους που δεν είναι δάσκαλοι, είναι πάνω απΆ όλα «συνδικαλιστές». Δεν είναι «κοινωνοί της ημετέρας παιδείας». Δεν μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά. Τους μαθαίνουν… «καταλήψεις εξ απαλών ονύχων. Δεν είναι προστάτες της δημόσιας εκπαίδευσης. Είναι ολετήρες…"
είχα γράψει κι εγώ, το είχα στείλει σε όλες τις εφημερίδες και ΔΕΝ το δημοσίευσε ΚΑΜΙΑ!!(να μη χαλάσουμε και την πιάτσα,ε!)
Και είναι το εξής:
"....Και λίγο πιο πίσω, οι προοδευτικοί εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, που η πλειονότητά τους, μπορεί να μην διαθέτει γνώσεις, αλλά σίγουρα διαθέτει αλλοιωμένη συνείδηση. Θολές μετριότητες, ανήθικοι νάνοι, με κομματικές αβάντες και δημόσιες σχέσεις, που θέλουν να αγνοούν δυο λέξεις: την λέξη αξιοκρατία και την λέξη μέτρο. Κι ενώ επιστήμη και γνώσεις τρέχουν στις πίστες της Formula 1, αυτοί είναι δεμένοι στον αραμπά της εποχής του πτυχίου τους και της αντιγραμμένης πτυχιακής τους. Αν κι από τότε, δεν έχουν ανοίξει ούτε ένα βιβλίο, έχουν γίνει όλοι τους πρυτάνεις των αναφαίρετων δικαιωμάτων τους! Μόνο αυτά τους ενδιαφέρουν, μόνο γι’ αυτά πασχίζουν. Κι όταν βρεθούν στα δύσκολα, οι απαντήσεις τους είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, αποφεύγουν την ταμπακέρα, όπως ο διάολος το λιβάνι, βγάζουν στα παράθυρα της χαβούζας(Τηλεόρασης) τους αμόφωτους συνδικαλιστές τους και οι ίδιοι κρύβονται πίσω τους. Κι αυτοί οι άνθρωποι, κάνουν λέει λειτούργημα και είναι οι πνευματικοί δάσκαλοι του τόπου! (το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; )
Θα παραφράσω ένα δίστιχο από τον Φάουστ, που τους ταιριάζει γάντι.
"Δεν πάνε οι μαθητές να κουρευτούνε
(στο πρωτότυπο:Δεν πάει ο κόσμος άνω κάτω όλος να γίνει)
μονάχα τίποτε να μην αλλάξει εδώ".

Ανώνυμος είπε...

Μετά από λίγο αυτό το "επαφτοφορο",θα το γράψουμε και epaftoforo, και "λαμπρά θα ταιριάζουν όλα", όπως λέει ο Ελύτης κι όπως θέλει η Παγκοσμιοποίηση. Ή αλλιώς, "ξύλο που θέλουμε", όπως θα έλεγε η μάνα μου αν ζούσε...

Nativist είπε...

"Μπείτε στο site του ΣΥΡΙΖΑ για να δείτε ποιος υποστηρίζει το Σκοπιανό θράσος, οι ξένοι ή οι Έλληνες; Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας δική του εθνική γραμμή πάει στα Σκόπια να την υποβάλλει με σεβασμό στον κ. Γκρουέφσκι. Αυτοί μετά τη κατάργηση των Αρχαίων, μετά τη προτροπή των καταλήψεων και άλλα χειρότερα, προσπαθούν να καταργήσουν και τις παρελάσεις των μαθητών. Πιο καλά στα ναρκωτικά, παρά στα ιδανικά. Όλα αυτά θα τα πληρώσουμε ακριβά. Πως αύριο θα ζητήσουμε από τους νέους μας να προασπίσουν τη Πατρίδα αφού τους έχομε κόψει σύριζα την αγάπη προς αυτήν; Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και όλοι εσείς που μου λέτε παντού όπου με βρίσκετε, ότι με διαβάζετε, σταματήστε σας παρακαλώ να παριστάνετε τη βουβή πλειοψηφία. Απειλείται η ίδια μας η ύπαρξη."

Αυτά για τους αλήτες τους συριζάδες από το ωραίο άρθρο του Δ. Δήμου Η πικρή αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Οτι και να γραψω για τον συριζα θα'ναι λιγο.Μια απορια εχω, που ξεφυτρωσαν ολοι αυτοι οι συγχρονοι Εφιαλτες,Πηλιοι Γουσηδες,κουκουλοφοροι ταγματασφαλιτες της κατοχης..? Γιατι δυστυχως ειναι σε μια μια ιστορικη χρονικη ευθεια με τον συριζα ολοι αυτοι.. Και του Δημου το κειμενο [αν και δεν τον παω καθολου] ειναι φριχτα αποκαλυπτικο.Καλα ξυπνητουρια σε ολους μας την ημερα που η σημαια στο σχολειο του Παγκρατιου θα εναι μονιμα αλβανικη και απο κατω θα χαμογελα ευχαριστημενος ο ηλικιωμενος λαζοπουλος. Ευχαριστω.