Πέμπτη, Νοεμβρίου 15, 2007

Πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχασε την υπόθεση της ονομασίας

Δείτε το εξής ιστορικό ντοκουμέντο από ένα καινούριο μπλογκ. Ομιλία του Ελληνοαμερικανου Κρις Σπύρου

http://blog.antibaro.gr/?p=26

7 σχόλια:

Nativist είπε...

Φίλε Μάρκο,

Η Ελλάδα κυβερνάται είτε από ανίκανους, είτε από ικανούς δοσίλογους. Είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, μέσα στο οποίο δρα ο καθένας όπως θέλει. Με πρωθυπουργούς σαν τον Μητσοτάκη και τον Σημίτη, δεν πρέπει να εκπλήσσεται κανείς και για τέτοιου είδους φαινόμενα. Και μετά έστειλαν στο Γουδί τους 6 και καταδίκασαν τους πατριώτες Τσολάκογλου, Ράλλη και Λογοθετόπουλο!!!
Σήμερα κυκλοφορούν ανάμεσά μας πολύ μεγαλύτεροι «πατριώτες», όπως ο υιός Βαρβιτσιωτης που είπε ότι καθείς έχει τι δικαίωμα να καίει και από μία-δύο Ελληνικές Σημαίες («κωλόπανα», κατά Πάγκαλο), ή τον Κερκυραίο φλώρο Γεωργιάδη, ο οποίος συνιστούσε αναγνώριση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Εκτός του ότι ο τελευταίος απλώς έτυχε να μην επανεκλεγεί την φορά αυτή, είδες εσύ να εγκαλείται κανένας;

vangelakas είπε...

άσχετο:

Επιδεινώθη η υγίεια τού Αρχιεπισκόπου;

Nativist είπε...

Στο Αρεταίειο για εξετάσεις πήγε, αλλά δεν φαίνεται να συντρέχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας. Τώρα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, πρέπει να συναντάται στο σπίτι του με τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα.
Έμαθες κάτι άλλο;

Μάρκος είπε...

Κι εγώ αυτά που λέει ο Κρετένσης ξέρω.

vangelakas είπε...

μάλιστα... Μακάρι νά πάνε όλα καλά.

Ανώνυμος είπε...

Homo Cretensis,
-Ξέχασες και τον μπαμπά Βαρβιτσιώτη, που ψήφισε στην Ευρωβουλή υπέρ των Σκοπίων!(άρθρο 13)
- Ξέχασες και την Μαριέτα, που αν οι επόμενες εκλογές γίνουν μέσα σε 18 μήνες, θα γίνουν με λίστα, οπότε θα την ξαναφάμε στην μάπα κι αυτήν και τον φλώρο.
- Γράφεις για Μητσοτάκη και Σημίτη, αλλά πιστεύω πως έπρεπε να γράψεις και Καραμανλής (ανεψιός).Είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός, που δεν έκανε και που δεν θα κάνει ΤΙΠΟΤΑ!Για 3,5 χρόνια ψάρευε στην Ραφήνα, όταν τον πήραν τηλέφωνο (Λούλης,Ρουσόπουλος)και του είπαν:Έλα έχουμε εκλογές.
Ήρθε, είπε για veto,είπε να σηκώνουν ελληνικές σημαίες κι όχι της Ν.Δ. και ο μαλάκας ο λαός έτρεξε πάλι και τον ψήφισε.Τώρα όλοι διαμαρτύρονται για την ακρίβεια και τις συντάξεις! Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα!
Δεν ξέρω ποιος είπε "ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν",αλλά είχε δίκιο!!

Ανώνυμος είπε...

Και όπως είπε ο ποιητής:
«…κάποια φορά στην ζωή σου
θα χρειαστεί να πεις
το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ».
Κι αυτό τι ΟΧΙ ακούστηκε το 480 π.χ. στις Θερμοπύλες, το 1453 στην Κωνσταντι-νούπολη, το 1940 στην Βόρειο Ήπειρο, το 1941 στα οχυρά, στην Κρήτη και σε πά-μπολλες ακόμα πτυχές της Ελληνικής Ιστορίας. Γιατί να μη το ακούσουμε και τώ-ρα;
Ο Μεταξάς, αν και δικτάτορας, το είπε. Ο Καραμανλής ο Β’, ο αυτονομαζόμενος Μακεδών, ο…ακραιφνής δημοκράτης, που επισκέπτεται τον Αϊ Στράτη, αλλά όχι του Μακρυγιάννη- γιατί δεν το λέει; Και αφού ΦΟΒΑΤΑΙ να το πει αυτός, γιατί ΔΕΝ αφήνει τον λαό του να το πει με δημοψήφισμα;
Σε ποιους υποσχέθηκε; Σε ποιους χρωστάει χάρη; Γιατί πηγαίνει ενάντια στην Ιστο-ρία της χώρας του και στην θέληση του λαού της;
Τελειώνοντας, εγώ ο απλός άνθρωπος αυτής της χώρας –που ο πατέρα μου έχασε την ζωή του για να την υπερασπιστεί– θα του γράψω μια αλήθεια διαχρονική:
Ότι κάποτε η Ιστορία, θα βάλει αμείλικτα αντίκρυ στα επαίσχυντα ΝΑΙ, τα πε-ρήφανα ΟΧΙ. Και τότε θα τον καταγράψει, δίπλα στον Εφιάλτη και τον Πήλιο Γούση.