Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2007

Διαχωρίζω τη θέση μου!

Ως γνωστόν, επειδή το είχα δηλώσει στο ιστολόγιό μου, ψήφισα ΛΑΟΣ. Ψήφισα εν πλήρη γνώση. Δε μετάνοιωσα. Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν όπως το περίμενα και όπως το ήθελα. Πράγματι.

Παρά την ψήφο μου δεν αισθάνομαι ότι εκπροσωπούμαι από ορισμένους εκπροσώπους του κόμματος αυτού. Δε με εκφράζει ο υιός Πλεύρης, δε με εκφράζει ο Βελόπουλος της Θεσσαλονίκης (που έχω την ατυχία να θαυμάσω το μέγεθος της ημιμάθειάς του πολλές φορές από τηλεόρασης μια που στο ζάππιγκ όλο και κάπου θα τον πετύχεις την τελευταία 15ετία), δε με εκφράζει ο Βορίδης. Ίσως και άλλοι που δεν τους ξέρω. Δεν γνωρίζω όλα τα μπουμπούκια του ΛΑΟΣ.

Δε με εκφράζουν ούτε οι φιλο-δωδεκαθειστές, ούτε οι φιλο-χουντικού, ούτε οι πολύ σκληροί με το μεταναστευτικό. Εντάξει, να κάνουμε ρυθμίσεις, να περιορίσουμε τη μετανάστευση, αλλά ως άνθρωπος, ως Χριστιανός, δεν μπορώ να δεχθώ την (καλυμμένη ή απροκάλυπτη) θέση να διωχθεί έστω και ΕΝΑΣ ξένος μετανάστης που βρίσκεται σήμερα στην πατρίδα μου.

Τέλος, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων με την απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας δε με εκφράζει το καπέλωμα του ΛΑΟΣ, με τη βοήθεια του Συνασπισμού πάντα, ότι δήθεν ήταν δική του πρόταση και δικό του αίτημα. Αλλίμονο αν ένα αίτημα του 3.8% (στο οποίο είμαι κι εγώ μέσα) το ικανοποιούσε η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο, μετεκλογικά δηλαδή. Είμαι της πεποίθησης ότι εάν το απέσυρε λίγο πριν τις εκλογές, ο ΛΑΟΣ δεν θα έμπαινε στη βουλή. Άρα το αντίστροφο έγινε.

Δηλαδή

1. Οι αντιδράσεις για το βιβλίο έδωσαν στον ΛΑΟΣ την κρίσιμη μάζα να ξεπεράσει το 3%. Μίας μερίδας Νδκρατών δηλαδή που στράφηκαν προς ΛΑΟΣ 2. Οι νεοδημοκράτες πέταξαν εκτός βουλής τη Γιαννάκου. Οι ψηφοφόροι της Α Αθήνας που ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑΝ ΝΔ!
3. Μετά την επιστροφή Γιαννάκου στο σπίτι της, η κυβέρνηση αποφάσισε την απόσυρση

Θέλω να πω ότι ΟΦΕΛΗΘΗΚΕ ο ΛΑΟΣ από τη μη προεκλογική απόσυρση!
Θέλω να πω ότι οι ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ οδήγησαν στην απόσυρση (και της Γιαννάκου και του βιβλίου)

Παρόλ' αυτά, βρίσκω θετικότατη την παρουσία του ΛΑΟΣ στη Βουλή, λόγω "εθνικότερης" αντιπολίτευσης. Αλλά θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολλοί πώς θα δράσουν την ερχόμενη 3-4ετία γιατί μπορεί να τους γυρίσει μπούμεραγκ η είσοδός τους στη βουλή.

Προσοχή λοιπόν γιατί θα βάλω σύνδεσμο σ' αυτό το ποστ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, με τίτλο "Εγώ σας είχα προειδοποιήσει".

Εν πάσει περιπτώσει εγώ δεν είμαι ακροδεξιός. Πορευτείτε έχοντας κι εμάς στο νου σας. Ειδάλλως κακό του κεφαλιού σας.

Ο Μάρκος με τα καλά τα μούσια.

29 σχόλια:

Φειδίας είπε...

Ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σου.

Για το βιβλίο δεν είναι μόνον οι εθνικιστές και ο ΛΑ.Ο.Σ. που αντέδρασαν. Αντέδρασε το 70-80% των Ελλήνων, αντέδρασαν άνθρωποι και φορείς από τον χώρο της πατριωτικής αριστεράς, όπως ο Καραμπελιάς (Άρδην-Ρήξη), ο Μάκης Κουρής (Παρόν), ο Παπανικολάου (Ρεσάλτο), ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Ζουράρις, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και απλοί πολίτες. Με πρώτη την πρωτοβουλία πολιτών του Αντίβαρου. Όλοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Και πρέπει να αναδειχθεί ακριβώς η πανεθνική διάσταση της αντίδρασης στο βιβλίο, ακριβώς για να γίνει ισχυρότερη και να μην μπορούν να την περιχαρακώσουν. Τα κόμματα όμως φοβούνται πρώτα αυτούς από τους οποίους κινδυνεύουν να χάσουν ψήφους. Και η Ν.Δ. ήδη έχασε και κινδύνευε να χάσει πολύ περισσότερους εάν επέμενε, φυσικά από τον ΛΑ.Ο.Σ. (το μόνο υπαρκτό σήμερα κόμμα που αντιτάχθηκε ξεκάθαρα στο βιβλίο, πλην Κ.Κ.Ε. (αλλά για άλλους λόγους το Κ.Κ.Ε. και βεβαίως δεν κινδύνευε από το Κ.Κ.Ε. η Ν.Δ.)). Άρα, ναι, πολιτικά ο ΛΑ.Ο.Σ. «ανάγκασε» τρόπόν τινα την Ν.Δ. σε υποχώρηση και αυτό αποδεικνύει πόσο ευεργετική για την χώρα και την δημοκρατία μας είναι η παρουσία του ΛΑ.Ο.Σ. στο πολιτικό προσκήνιο και στην Βουλή. Διότι η Ν.Δ. δεν θα τολμά πια να περιφρονεί τους ίδιους της τους οπαδούς και να τούς θεωρεί δεδομένους, διότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Και ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν ευθύνεται εάν εισπράττει τα εύσημα ως το μόνο κόμμα με ξεκάθαρη θέση υπέρ του βιβλίου. Τα άλλα κόμματα πρέπει να εξηγήσουν γιατί δεν έχουν ξεκάθαρη θέση για κάτι που είναι πανεθνική απαίτηση, από δεξιά μέχρι αριστερά - και όχι μόνον απαίτηση των οπαδών του ΛΑ.Ο.Σ. Εάν ο ΛΑ.Ο.Σ. επιβραβεύεται που κράτησε σωστή στάση, καλώς επιβραβεύεται.

Όσο για τα υπόλοιπα, έχω μερικές διαφωνίες, κυρίως όσον αφορά στον Βορίδη (και, αν ως «δωδεκαθεϊστή», που δεν είναι, εννοείς τον Άδωνι Γεωργιάδη, διαφωνώ ακόμη περισσότερο), τις οποίες ίσως αναπτύξω σε άλλη ευκαιρία. Εάν πάντως ήταν στην Ελλάδα ο -όχι ακροδεξιός αλλά κεντροδεξιός- Σαρκοζύ, θα τόν έβριζε ως «φασίστα» ακόμη και ο Καρατζαφέρης - χωρίς υπερβολή. Στην Ελλάδα, λόγω δεκαετιών αριστερής «προοδευτικής» προπαγάνδας έχουμε ταμπού με μερικά ζητήματα (ένα από αυτά είναι η λαθρομετανάστευση), τα οποία είναι ζητήματα που προβληματίζουν σοβαρά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και πρέπει να συζητούνται σοβαρά και όχι να ξορκίζονται με αφορισμούς του τύπου «όχι στην ξενοφοβία και στον ρατσισμό», τακτική η οποία, στρουθοκαμηλίζοντας απέναντι στο πρόβλημα, θα φέρει τελικά αναπόφευκτα και την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Εάν η παρουσία του ΛΑ.Ο.Σ. στο πολιτικό προσκήνιο συμβάλει ώστε να καταρρεύσουν μερικά ταμπού, αυτό θα είναι το δεύτερο ευεργετικό για την δημοκρατία μας αποτέλεσμα.

Και αυτά ανεξαρτήτως των όποιων αμφιλεγόμενων εμπνεύσεων του Καρατζαφέρη.

Φειδίας είπε...

«εάν εισπράττει τα εύσημα ως το μόνο κόμμα με ξεκάθαρη θέση υπέρ του βιβλίου»

Εναντίον, εννοούσα, φυσικά.

Cacofonix είπε...

Αγαπητέ Μάρκο,

Είναι ένας μύθος ότι εξαιτίας του ΛΑΟΣ αποσύρθηκε το "βιβλίο". Αυτά είναι τα "καλά τα μούσια".
Διαπραγματεύομαι αντίστοιχα το θέμα στο
http://cacofonix-cacofonix.blogspot.com/2007/09/blog-post_9330.html

(Φαντάζομαι μου συγχωρείς την παραπομπή στο δικό μου ιστολόγιο.)

Ανώνυμος είπε...

@ Μάρκο: Ευκολότερο να μας πεις με ποιον και τι συμφωνείς στο κόμμα που ψήφισες ...

@ Καλλίμαχο: Με καλύπτεις πλήρως.

@ cacofonix: Στους συνδέσμους, καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε html, όπως καλή ώρα ο Καλλίμαχος, ώστε να μην αναγκάζουμε τον άλλον να κάνει copy/paste. Σε μερσώ.

"Το λακωνίζειν ..." :-)

Ανώνυμος είπε...

Επανέρχομαι για το μεταναστευτικό, λαθρομεταναστευτικό:

Δυστυχώς, υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει καταλάβει σωστά το θέμα της λαθρομετανάστευσης και τα ολέθρια (δεν υπερβάλλω) αποτελέσματά του, τόσο για την χώρα προέλευσης, η οποία ερημώνει, όσο και για την χώρα «υποδοχής», η οποία υφίσταται ανυπολόγιστες ζημιές. Έχουν γραφτεί πάρα πολλά σχετικώς. Εγώ θα συνιστούσα το βιβλίο του Γιάννη Κολοβού «Το κουτί της Πανδώρας». Θα σημειώσω εντελώς επιγραμματικά ότι η πολυμετανάστευση είναι το ισχυρότερο όπλο της Νέας Τάξης για την διάλυση των εθνών.
Μάρκο, δεν μπορείς από χριστιανική αγάπη να δέχεσαι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, οι οποίοι παίρνουν τις δουλειές των ντόπιων εργατών, ρίχνουν τα μεροκάματα και εγκυμονούν κινδύνους σοβαρούς για την δημόσια υγεία και ασφάλεια. Εκτός και αν θεωρείς σαν «πλησίον» σου μόνο τον λαθρομετανάστη.
Το θέμα είναι πελώριο και πρέπει να ασχοληθείς μ’ αυτό, αν θέλεις να έχεις άποψη. Είχα γράψει κι εγώ μερικά πράγματα στην παλιά Αγορά του Αντίβαρου, αλλά χάθηκαν μαζί της.

Παραπέμπω και στο άρθρο του καθηγητή Κωνσταντίνου Ρωμανού «Ελλάς τέλος;» και γενικότερα στο περιοδικό «Ρεσάλτο», το οποίο είναι αριστερό και, καθ’ α διατείνεται, χριστιανικό ορθόδοξο. Μπορεί το περιοδικό, στο οποίο γράφει και πατήρ Μεταλληνός, που τόσο εκτιμάς, να είναι ρατσιστικό, ή αντιχριστιανικό; Μάλλον κάποιο λάθος κάνεις εσύ.

Cacofonix είπε...

@Homo Cretensis
Για τις παραθέσεις έχετε απόλυτο δίκαιο. Ένα παράδειγμα θα μου ήταν αρκετά χρήσιμο.

Cacofonix είπε...

Αν, υποθετικά μιλώ, μπορούσαν να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, τότε θα περιοριζόταν η μετανάστευση.
Αν με άλλα λόγια ο κάθε οικονομικός μετανάστης δεν ήταν παράνομος, που εκεί περισσότερο βρίσκεται το πλεονέκτημά του, τότε θα αποκτούσε ακριβώς τα ίδια οικονομικά δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Έτσι, σαν κέντρο κόστους δε θα ξεχώριζε από τον ντόπιο εργάτη.

Μετανάστευση άκριτη και άλογη δεν υπάρχει σε καμμία πλέον χώρα. Ακόμη κι η Ελβετία έχει κλείσει τα σύνορά της.

Ο σκοπός μας θα πρέπει να είναι να προσφέρουμε εναλλακτικά σχέδια, κι όχι χρήματα, στους ανθρώπους αυτούς, έτσι ώστε να μπορούν να παραμένουν στον τόπο καταγωγής τους, κάτι απου άλλωστε φαντάζομαι ότι επιθυμούν κι οι ίδιοι.

Οι πολιτικοί μετανάστες είναι ένα άλλο θέμα, ακόμη πιο καυτό.

Ανώνυμος είπε...

«Δε με εκφράζουν ούτε οι φιλο-δωδεκαθειστές, ούτε οι φιλο-χουντικού, ούτε οι πολύ σκληροί με το μεταναστευτικό. Εντάξει, να κάνουμε ρυθμίσεις, να περιορίσουμε τη μετανάστευση, αλλά ως άνθρωπος, ως Χριστιανός, δεν μπορώ να δεχθώ την (καλυμμένη ή απροκάλυπτη) θέση να διωχθεί έστω και ΕΝΑΣ ξένος μετανάστης που βρίσκεται σήμερα στην πατρίδα μου»

Γιατί φίλτατε Μάρκο να μην διώξουμε ούτε ΕΝΑΝ λαθρομετανάστη από την Πατρίδα μας; Τους χρωστάμε τίποτα και δεν το ξέρω; Τέλος πάντων, ότι και να πούμε άκρη δεν θα βγάλουμε απ’ τη στιγμή που υπάρχει δυσκολία κατανοήσεως ακόμη και των αυτονόητων πραγμάτων. Εύχομαι να αντιληφθείς κάποια στιγμή το τι γίνεται και προς τα πού πάει η δουλειά με όλους αυτούς τους «καημένους ανθρώπους» που μας τους κουβάλησαν εδώ με το έτσι θέλω (Δημοκρατικότατα δηλαδή) για να διαλύσουν τη συνοχή του Έθνους μας και μακροπρόθεσμα την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδος μας. Θυμάμαι το 1994, 14 ετών τότε, οι αλβανοί που είχαμε πάρει στα ροδάκινα, επειδή τους φαινόταν λίγο το ικανοποιητικό μεροκάματο και το φαΐ που τους ταΐζαμε κάθε πρωί και μεσημέρι, είχαν πει αγριεμένοι το εξής ωραίο, «όταν σε δέκα είκοσι χρόνια θα έχουμε εμείς τα χωράφια σας και τα σπίτια σας και εσείς θα δουλεύετε για εμάς έτσι και χειρότερα θα σας κάνουμε και εσάς»! Αυτά για να καταλάβεις μας τα έλεγαν οι πρώτες φουρνιές αλβανών και μάλλον κάτι παραπάνω θα ήξεραν από εμάς τους ηλίθιους που τους αφήναμε και αφήνουμε ακόμα να αλωνίζουν ανενόχλητοι. Έχεις και τους Αμερικανούς από πάνω να μιλάνε για αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα τα δικαιώματα της οποίας καταπιέζονται παντοιοτρόπως!

Και για να είμαι ξεκάθαρος πάνω στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ. Όλοι όμως μαζί με τους ελληνοποιημένους ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ. Ούτε τους θέλουμε, ούτε τους καλέσαμε να έρθουν, ούτε υποχρεωμένοι είμαστε να τους δεχόμαστε και να τους ταΐζουμε, ούτε τίποτα. Δε χρωστάμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως τίποτα, και μην ακουστούν πάλι τα γνωστά ότι και εμείς υπήρξαμε μετανάστες διότι εμείς νόμιμοι μετανάστες υπήρξαμε και όχι λαθρομετανάστες. Στις χώρες που πήγαμε δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και όχι ληστείες, μαφίες και βιασμούς και ούτε τα εδάφη τους διεκδικούσαμε για δικά μας. Όσον αφορά δε την ταύτιση των Ελλήνων Μικρασιατών και Ποντίων προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής-γενοκτονίας με τους σημερινούς «πρόσφυγες»-λαθρομετανάστες, είναι τόσο γελοία που δεν μπορεί να σταθεί ούτε στην πιο καφενειακή συζήτηση.

Atrion

* Για την απόσυρση του βιβλίου της Ρεpussy και όχι μόνο με κάλυψε ο Καλλίμαχος οπότε να μην τα επαναλάβουμε.

Ανώνυμος είπε...

Για ρίξτε μια ματιά και εδώ. Φρέσκα νέα, σημερινά, σπαρταράνε, μυρίζουν θάλασσα…

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
Ημερομηνία: 27/9/2007 - Σελίδα: 13
Τίτλος: «Ρεύμα» λαθρομετανάστευσης
http://www.agelioforos.gr/archive/article.asp?date=9/27/2007&page=13

Μάρκος είπε...

Όχι Καλλίμαχε, δεν εννοώ τον Γεωργιάδη. Ο Γεωργιάδης είναι άριστος ρήτωρ, εύστοχος και δεν του αποδίδω δωδεκαθεισμό (όπως έκανε ο Παπαθεμελής). Για το βιβλίο δε διαφωνούμε.

Κρετενάτση, ψήφισα ΛΑΟΣ και με τα δύο χέρια για να εισπράξει το κόστος η ΝΔ και για να υπάρχει εθνική αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο. Και αύριο να γινόταν εκλογές, πάλι ΛΑΟΣ θα ψήφιζα. Έναν κώδωνα έκρουσα.

Για τα υπόλοιπα που γράφτηκαν θα απαντήσω άλλη φορά.

Ανώνυμος είπε...

@ Cacofonix: "Ένα παράδειγμα θα μου ήταν αρκετά χρήσιμο."

Δεν κατάλαβα. Τι παράδειγμα θέλεις; Ιστολόγιο έχεις, από μένα τον άσχετο θα μάθεις τέχνη; :-)

” Έτσι, σαν κέντρο κόστους δε θα ξεχώριζε από τον ντόπιο εργάτη.”

Θεωρητικά στέκει, η πράξη απέδειξε ότι δεν συμβαίνει αυτό. Η Ελλάδα (και αυτό πρέπει να γίνει άπαξ δια παντός κατανοητό) δεν είναι εργασιακός παράδεισος, όπως ήταν οι ΗΠΑ, Αυστραλία και η μεταπολεμική Γερμανία. Έχει μεγάλο ποσοστό ανέργων και φυσικά δεν μιλώ για τους τελειόφοιτους ΤΕΙ και ΑΕΙ, αλλά εργατών. Έτσι, ακόμη και νόμιμοι. οι μετανάστες αυξάνουν την προσφορά εργατικών χεριών και ρίχνουν το κόστος εργασίας. Απλή προσφορά και ζήτηση είναι. Η εργοδοσία, αυτό που οι κομμουνιστές λένε το «κεφάλαιο», επιθυμεί την μετανάστευση για τον λόγο αυτό. Το «ωραίο» είναι ότι οι αριστεροί, οι οποίοι υποτίθεται ότι φροντίζουν για τον Έλληνα εργάτη, είναι οι μεγαλύτεροι λαθρομεταναστοπατέρες, στηρίζουν την άκριτη μετανάστευση, η οποία εξαθλιώνει τον Έλληνα εργάτη.
Διάβασε κι εδώ εδώ και .... ιδού το παράδειγμα που μου ζητάς πιο πάνω. :-)
Για να σταματήσει η πολυμετανάστευση, την οποία προωθεί και στηρίζει η Νέα Τάξη, πρέπει να δοθεί τεχνογνωσία και οικονομική βοήθεια στα φτωχά κράτη, ώστε να αναπτύξουν την οικονομία τους και να μην εγκαταλείπονται από τους κατοίκους των.

@ Μάρκο:

Πάτερ, θέλω να εξομολογηθώ. Ήθελα να ψηφίσω κι εγώ ΛαΟΣ με τα δύο χέρια, αλλά τα είχα απασχολημένα να μουτζώνω εδώ κι εκεί και μου ... έφυγαν οι εκλογές. :(
Δίνετε άφεση, ή θα βάλετε επιτίμιον;

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ένα διάλειμμα :
Ψάχνω τους βουλευτές επικρατείας του ΠΑΣΟΚ το 2000! Ξέρει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, προχθές ακούστηκαν στην Βουλή πράγματα, τα οποία μέχρι σήμερα ήταν ταμπού. Σε μία πολύ καλή –κατά την γνώμη μου- εμφάνιση, καίτοι «πρωτάκι». ο Άδωνις Γεωργιάδης, με λόγο χειμαρρώδη, κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση πάνω σε μία σειρά από ζητήματα, στα οποία είτε δεν αναφέρθηκε καθόλου, είτε αναμάσησε τις γνωστές αοριστολογίες. Συγκεκριμένα, ρώτησε πώς είναι δυνατόν να λέει ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, αν δεν λυθεί το ζήτημα του ονόματος και ταυτοχρόνως να βεβαιώνει ότι «εκείνος δεν έκανε ποτέ χρήση της λέξης βέτο».
α) Τι σκοπεύει, λοιπόν, να κάνει; Πώς θα «εμποδίσει» χωρίς βέτο;
β) Γιατί διατρανώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν είπε την λέξη βέτο. Είναι προφανές ότι στέλνει μήνυμα-διαβεβαίωση. Σε ποιον;

Η μέχρι τούδε πολιτική της «ανοικτής αγκάλης», όπως έλεγε και ο Παπαθεμελής, στα ελληνοτουρκικά απέτυχε παταγωδώς. Ο «κουμπάρος» αρνήθηκε ακόμη και μία ανέξοδη για την Τουρκία κίνηση καλής θελήσεως να κάνει, η οποία θα ήταν το άνοιγμα της Θ.Σ.Χ. Αντιθέτως, κάθε χρόνο το επίσημο τουρκικό κράτος σφετερίζεται κι ένα κομμάτι της περιουσίας του Πατριαρχείου, την Οικουμενικότητα του οποίου αρνείται να αναγνωρίσει, παρά τις συστάσεις ακόμη και των ΗΠΑ. Οι παραβιάσεις και παραβάσεις του εναερίου και θαλασσίου εθνικού μας χώρου συνεχίζονται αμείωτες, όπως και η μεταφορά λαθρομεταναστών(*). Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει συνεχώς για την στήριξή του στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, «υπό την προϋπόθεση ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της κ.λπ., κ.λπ.» ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΥΤΕς ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ; Δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή ένδειξη. Ο κ. Καραμανλής υπόπτως σιωπά. Η δε κ. Μπακογιάννη στην χθεσινή της ομιλία είπε ξανά μία από τα ίδια. Όμως μας είπε ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει προσδώσει στην χώρα μας διεθνές κύρος (sic!), συμβάλλει στον ... «εκδημοκρατισμό της Ευρώπης» (!!) και διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην διεθνή σκηνή, αφού η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που έχει καταγγείλει το τυραννικό καθεστώς της ... Μιανμάρ (Βιρμανίας)!!!!!!!!!

Είπε κι άλλα ο Άδωνις, αλλά φυσικά δεν μπορώ να τα μεταφέρω όλα εδώ. Όμως, ενώ εκείνος ήταν πολύ συγκεκριμένος, οι «απαντήσεις» που έλαβε ήταν «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»!!

(*)

Ανώνυμος είπε...

Σεμνά και πονηρά!!

Χε, χε :)

Ανώνυμος είπε...

Homo Cretensis είπε μαλακίες
Κάηκαν στο Ρέθυμνο άνθρωποι και περιουσίες.Το εσωκομματικό πρόβλημα των ψήφων που κολλάει βρε .

Ανώνυμος είπε...

"Ακόμα και ο δήμαρχος Λάμπης στο νομό Ρεθύμνου Γιάννης Ταταράκης απορούσε χθες δημόσια πώς κηρύχθηκαν πυρόπληκτα τα δημοτικά διαμερίσματα στο δήμο του.

Άλλα δημοτικά διαμερίσματα, έλεγε ο κ. Ταταράκης, πράγματι είχαν ζημιές από πυρκαγιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις αλλά δεν εντάχθηκαν στη λίστα."


"Homo Cretensis είπε μαλακίες"

1) Εγώ δεν είπα τίποτε απολύτως. Τα άρθρα της εφημερίδας γράφουν τις "μαλακίες" και τις λένε ο δήμαρχος Λάμπης και σφακίων και όχι μόνο.
2) Εσύ το ζόρι τραβάς;

Ανώνυμος είπε...

Στάχτες και αποκαΐδια άφησε πίσω της η προχθεσινή πυρκαγιά τόσο στην περιοχή Καρέ και Αμπελάκι του δήμου Ρεθύμνου, όσο και στα Ακούμια του Δήμου Λάμπης.
Σε «κρανίου τόπο» μετατράπηκαν περισσότερα από 5.000 στρέμματα γης, εκ των οποίων τα 1500 ήταν καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Αυτά βέβαια σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι οποίες έγιναν από πλευράς Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αφού ούτε η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά ούτε και ο Δήμος Λάμπης έχουν προβεί σε επίσημα απολογιστικά στοιχεία.



Έκαιγε έως το μεσημέρι!

Η πυρκαγιά στα Ακούμια τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο χθες το μεσημέρι καθώς έκαιγε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, καταστρέφοντας δάση και καλλιέργειες.
Και χθες χρησιμοποιήθηκαν δυνάμεις από γης και από αέρα για την κατάσβεσή της ενώ κλιμάκια της Πυροσβεστικής παραμένουν και επιτηρούν την περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στο μεταξύ είναι απολύτως βέβαιο ότι η μεγάλη αυτή πυρκαγιά που απείλησε το νομό από το Ρέθυμνο ως τα Ακούμια, ήταν αποτέλεσμα παρανοϊκού–ών εμπρηστή–ών καθώς όπως διαπίστωσαν όλοι, τα πύρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν με διαφορά 10 ως 15 λεπτά και μάλιστα τελευταίο ήταν αυτό της Κρύας Βρύσης που αντιμετωπίστηκε αμέσως και δεν επεκτάθηκε.

Για «νοσηρή λογική» έκανε λόγο ο Δήμαρχος Λάμπης Γιάννης Ταταράκης, που είδε για μία ακόμα φορά την περιοχή του να παραδίδεται στις φλόγες και τα χωριά του δήμου του να απειλούνται με αφανισμό.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «δεν είναι δυνατό αυτή η φωτιά να προκλήθηκε από τσιγάρο ή κάτι άλλο. Κάποιος ή κάποιοι προκάλεσαν αυτή την καταστροφή και ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή την παρανοϊκή συμπεριφορά».
28-7-2007

Ανώνυμος είπε...

Homo Cretensis
η απόδειξη της μαλακίας που αντιγράφεις!
Ο ίδιος ανώνυμος

Ανώνυμος είπε...

"Ο ίδιος ανώνυμος μαλάκας", θέλεις προφανώς να πεις. Εκεί που παρέπεμψα, υπάρχουν άρθρα από εφημερίδα, τα οποία δεν διαψεύστηκαν μέχρι σήμερο. Εσύ πού παραπέμπεις; Είπε κανείς ότι δεν υπήρξαν πυρκαγιές στο Ρέθυμνο; Απλώς δεν κάηκε –ευτυχώς- όλος ο νόμος!! Κόψε την πρωινή, διότι θα σε κόψει, παρτσακλό.

Ανώνυμος είπε...

Εκεί που με παρέπεμψες είναι άρθρα εφημερίδων αντιγραφέα ;
πάρε την διεύθυνση μαλακοπίτουρο :
http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,6066,1,0,1,0 για να δεις και τις δηλώσεις του δημάρχου Λάμπης.
Λάμπης και Σφακίων είναι μόνο ο δεσπότης και όχι ο δήμαρχος αλλά αφού αντιγράφεις λάθος τι περίμενες.
Γκεμπελ= Homo Cretensis
Αυτά αντιγραφέα !

Ανώνυμος είπε...

"Εκεί που με παρέπεμψες είναι άρθρα εφημερίδων αντιγραφέα ;"

Άμα δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αβ είναι ή όχι άρθρα, θα πει πως είσαι σε στάδιο προχωρημένης μαλάκυνσης. Μην περιοριστείς μόνο στο κόψιμο της πρωινής. Κόψε την εντελώς και πάρε encephalobel, αν και δεν νομίζω να υπάρχει σωτηρία! :(
Ξέρεις πού είναι ο Νομός Ρεθύμνης, κομματόσκυλο;

Ανώνυμος είπε...

Δικό μου το παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Ζωντόβολο, διάβασε κι επαέ!

vetdino είπε...

Μάρκο, το κείμενο σου με βρίσκει σχεδόν απολύτως σύμφωνω. εγώ ψήφισα και στήριξα ΝΔ, αλλά ελπίζω πως η παρουσία του ΛΑΟΣ στη βουλή θα συμβάλει στην καλύτερη διαχείρηση των εθνικών θεμάτων. και θα εξισορροπίσει το ξεσάλωμα του ληστο-συμμοριτικού ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε vetdino,

Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι δεν έκανες καλά να στηρίξεις πάλι ένα από τα δύο νεοταξίτικα κόμματα και αυτό επειδή:
α) στέρησες τον ΛαΟΣ από μία ψήφο, που μπορεί να ήταν κρίσιμη για την είσοδό του στην Βουλή
β) με την ψήφο σου επιβραβεύεις (αντί να αποδοκιμάζεις) τους «προσκυνημένους», που έλεγε κι ο Κολοκοτρώνης.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτόν θα έπρεπε να τον ξηλώσει κανείς πραγματικά σύριζα!!

Ανώνυμος είπε...

Homo Cretensis
Επειδή είμαι απο την Κρήτη μαλάκα ελα να σου ανοίξω τα μάτια και απο μπρος αλλά και απο πίσω ρουφιανάκι.
Κοντά στο Ρέθεμνος έδρασε ο Γκέμπελ αρα μάλλον απο εκια κρατάς και συ.
Το πρόβλημα σου είναι οτι μαλλον ήσουν πασοκοτσιρακι και σε πείραξε.
Ακου ο ΜΠΙΠ που ξέρει οτι τον δήμαρχο Λάμπης και Σφακίων. Λάμπης στο Ρέθεμνο Σφακίων στα Χανιά . Οι υπόλοιποι καταλαβατε περί στουρναριού πρόκειτε και τι αντιγραφέα.

Ανώνυμος είπε...

"Ακου ο ΜΠΙΠ που ξέρει οτι τον δήμαρχο Λάμπης και Σφακίων. Λάμπης στο Ρέθεμνο Σφακίων στα Χανιά . Οι υπόλοιποι καταλαβατε περί στουρναριού πρόκειτε και τι αντιγραφέα."

Ανώνυμε γρόθε, πού είδες το "Λάμπης και Σφακίων"; Για Δήμο Λάμπης που είναι στο Ρέθυμνο μιλά η "ΠΑΤΡΙΣ"! Κρητικός είσαι; :-))))
Να βούι, να!

Ανώνυμος είπε...

Homo Cretensis δες τι έγραψες εσύ στις 02 Οκτ Τριτη, 10:33:00 πμ 2007.
Ηρακλειώτης είσαι αλλά οχι μαλάκας, αλλά Αρχιμαλάκας!
Πατρίς = Πασοκ και συνάμα δεν θυμάσαι και τι γράφεις αντιγραφέα !

στρόνζο

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά έχασα τον Homo Cretensis μήπως τον είδσατε ;
Κάθε φορά που καποιος αντιγραφέας έρχεταισε αντιπαράθεση μετην αλήθεια εξαφανίζεται !
Βάζω στοιχημα οτι θα αλλάξει και το παρατσούκλι του;