Παρασκευή, Αυγούστου 03, 2007

Ματωμένα χ(ρ)ώματα

Μα τι ωραίες ιδέες έχει τελικά αυτή η Γιαννάκου. Για να μας καλοπιάσει, δίνει λέει δώρο το βιβλίο της Δ. Σωτηρίου Ματωμένα Χώματα στα παιδάκια.

Το έχω ρίξει ένα βλέφαρο πριν μερικά χρόνια.

Το βιβλίο αφ' ενός είναι χρωματισμένο ιδεολογικά. Δεν είναι κρυφό ότι η Δ. Σωτηρίου πέρασε τις κομμουνιστικές της αντιλήψεις. Ως βιβλίο δεν είναι κακό αυτό, ως διδακτική ύλη, αν δηλαδή είναι τέτοια, είναι κακό όμως!

Το κόμπλεξ της Νέας Δημοκρατίας είναι φανερό ακόμη μία φορά. Ζητεί αριστερή επιβεβαίωση για τις ματζαπουλιές της.

Πιστεύω όμως ότι το βιβλίο αυτό δεν αρμόζει για παιδιά 11 ετών. Πέραν των ιδεολογικών φίλτρων που έχει το βιβλίο (και που μπορεί να αναγνωρίσει ένας ενήλικας και να ξεχωρίσει από το νόημα του έργου), η γλώσσα του, η ωμή βία που περιγράφει, η ωμή και σκληρή πραγματικότητα της ζωής σε όλες της τις πτυχές, το κάνουν μάλλον ακατάλληλο υλικό για παιδιά αυτής της ηλικίας.

Δύο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό, φίλτατη κυρία Γιαννάκου μας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει γίνει μπλε ΠΑΣΟΚ. Βάλτε και τη Διδώ Σωτηρίου και νά 'τη η κόκκινη πινελιά στον πρασινομπλε αχταρμά. Σαν να λέμε ματωμένα χρώματα, ένα πράμα...

Τους αξίζει ένα ολόκληρο μαύρο, να το θυμούνται!

Το μεγαλύτερο αυτογκόλ της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου. Θα γίνει κάποτε θέμα συζήτησης. Πώς αυτοκτόνησε αυτή η κυβέρνηση, που κέρδιζε 2-0 και έχασε 2-3 με τρίποντο αυτογκόλ ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι τρόπος αυτός να διδάσκεται η ιστορία μέσα από μυθιστορήματα! Καραγκιοζιλίκια είναι αυτά και στάχτη στα μάτια των μικρασιατικής καταγωγής (κυρίως) ψηφοφόρων, για να μην χαθούν ψήφοι. Η Σωτηρίου ήταν κομμουνίστρια, αδελφή της Έλης Παπά, συντρόφου του Μπελογιάννη και αρχισυντάκτρια ένα φεγγάρι του «Ριζοσπάστη». Είναι γνωστό το δημοσίευμα του τελευταίου (νομίζω το 1923), μέσα από το οποίο εκφράζει το ΚΚΕ την ικανοποίησή του για την μικρασιατική καταστροφή ως τιμωρία του ιμπεριαλισμού των αστών.
Αλλά πέραν τούτου, αφού θέλουν να διδάξουν ιστορία μέσω λογοτεχνίας (παγκόσμια πρωτοτυπία!), γιατί δεν διανέμουν τα «Μυστικά του Βάλτου» και τον «Μάγκα» της Π. Δέλτα, ώστε να μάθουν τα παιδιά για τον Μακεδονικό Αγώνα, μιας και το κουρελόχαρτο της Ρεpussy τον παραλείπει τελείως;
Η ΝΔ κάποτε ήταν κόμμα. Σήμερα, με την πολιτική που ακολουθεί, με εκπρόσωπο ένα ΣΥΝασπητήρι, έχει καταντήσει σκέτο μπουρδέλο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλουν τα Ελληνόπουλα να αποκτήσουν εθνική συνείδηση, τα θέλουν... "πολίτες του κόσμου" οι συγγραφείς του βιβλίου. Ο ιδεολογικός καθοδηγητής και μέντωρ της κ. Ρεπούση, καθηγητής κ. Λιάκος, δηλώνει στην Καθημερινή 3/8/2007 (σελ. 3): «Οι σημερινοί 11χρονοι μαθητές σε δέκα χρόνια θα κληθούν να είναι πολίτες του κόσμου. Το βιβλίο εκεί στοχεύει.» Και «αυτή την ιστορία πρέπει να τους διδάξουμε.» Είναι σαφές ότι ο καθηγητής Λιάκος, η πρώην φοιτήτριά του Ρεπούση και οι άλλοι συγγραφείς του βιβλίου, έχουν πρόβλημα με την ιδέα του έθνους. Απάλειψαν και από το όνομα του Υπουργείου στο εξώφυλλο το «ΕΘΝΙΚΗΣ» (Παιδείας και Θρησκευμάτων. Δεν το είδε η υπουργός;).
Την απέχθειά τους αυτή επιχειρούν να ενσταλάξουν στις καρδιές των μικρών μαθητών, με τον ίδιο τρόπο που οι σημερινοί φοιτητές της Ρεπούση αναγκαστικά ευθυγραμμίζονται με τις αντεθνικές ιδεοληψίες της προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους ή το διδακτορικό τους. Έτσι αναπαράγεται τα τελευταία χρόνια μια μισελληνική ιδεολογία στους αυριανούς δασκάλους και καθηγητές των σχολείων μας. Οι συγγραφείς διακαώς επιθυμούν να διαμορφώσουν μια γενιά αφελληνισμένων Ελλήνων, που χωρίς εθνική συνείδηση και ταυτότητα θα είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουμε μελλοντικά ως έθνος.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα πληροφορία από το greekalert. Να δω ποιο ΜΜΕ θα έχει τα "άντερα" να την αναπράγει!

Ανώνυμος είπε...

Mάρκο, την λίστα αυτή από την "Ε" πρέπει να την κρατήσεις για να θυμούμαστε ποιος είναι ποιος. Τι σχέση έχει με την παρπάνω εγγραφή μου; Ο κ. Μήλλας, όπως και ΟΛΟΙ που υποστηρίζουν το κατά Ζουράρι "κουρελούργημα", ήταν υπέρ του εκτρώματος Ανάν. Είναι σχεδόν οι ίδιοι που υπέγραψαν την δήλωση ανυπακοής "Εμείς θα την λέμε Μακεδονία". Τσέκαρε ποιοι πήγαν μάρτυρες υπεράσπισης στην δίκη του συκοφάντη Βασιλάκη και θα έχεις το παζλ συμπληρωμένο.
Θυμάσαι τον Πάρι, τον παλιό, καλό φίλο από κάποιο άλλο forum, που αδημονούσε να ξανανοίξει το ... Γουδί; Μόνο που φοβάμαι ότι είναι τόσο πολλοί, που μάλλον ... Άουσβιτς θα χρειατεί και ... ποινικοποίηση της υπεράσπισής τους!!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία σελίδα το greek alert!
Κάπου αποκάλυψε λέει ότι η η σφαγή της Σμύρνης πουλήθηκε 100.000$.

Λίγα είναι. Η Εκκλησία, ο Χριστόδουλας και το παπαδαριό είναι πιο τζιμάνια. Την πούλησαν 30.000.000€. Και πιο πολλά και πιο ισχυρό το νόμισμα.
Άσε που συγχώρεσε τα πάντα τώρα στην αντεθνική κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτή που αποδομεί ιστορική μνήμη και ορθοδοξία με το επάρατο βιβλίο; Ε, αυτή.

Nativist είπε...

Είναι σύνηθες το φαινόμενο την σήμερον ημέραν πολλοί, κυρίως νέοι, να μην μπορούν να διατυπώσουν τις απόψεις τους, αλλά και να μην καταλαβαίνουν τι διαβάζουν. Εσύ, που γράφεις ανώνυμα, διότι φοβάσαι ακόμη και ψευδώνυμο να βάλεις, λες και θα σε φάνε, κάτι διάβασες για 30.000.000€, που έδωσε το κράτος στην Εκκλησία, αλλά δεν μπόρεσες να καταλάβεις περί τίνος ακριβώς πρόκειται και το συνέδεσες αυθαίρετα με το ... ξεπούλημα της Σμύρνης. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είναι μεταξύ εκείνων που απορρίπτουν το κουρελούργημα της Ρεπούση ως ανιστόρητο. Πέραν τούτου, επειδή ο ίδιος είμαι Μικρασιάτης (γόνος προσφυγικής οικογένειας), έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα των «Αλύτρωτων Πατρίδων», πράγμα για το οποίο πολλοί το ψέγουν. Προφανώς όλα αυτά που είναι κοινός τόπος για τον μέσο ενημερωμένο άνθρωπο, είναι εντελώς ακατανόητα για σένα.
Τι να κάνουμε; Αυτές είναι οι δυνατότητές σου. Υπάρχουν και χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

>επειδή ο ίδιος είναι Μικρασιάτης<

Greg είπε...

Όποιος βρεί μθητή της ΣΤ' Δημοτικού ικανό να μελετήσει και να αναλύσει το "παιδικό" βιβλίο της Σωτηρίου, να σηκώσει το χέρι του!

Αυτά για να μην μιλάνε για παιδαγωγική κλπ. τα πληρωμένα καθάρματα...

Ανώνυμος είπε...

Ενώ τα βιβλία της Π. Δέλτα μπορούν «Στα Μυστικά του Βάλτου» και «Ο Μάγκας» διαβάζονται μια χαρά κα με χαρά από τους πιτσιρικάδες και όχι μόνο και τους μαθαίνουν για τον Μακεδονικό Αγώνα, ο οποίος παρελείφθη από το βιβλίο, διότι μπορεί να μας δημιουργήσει τριβές με τους Βουλγάρους. Βάσει αυτού του σκεπτικού, καλό θα ήταν να παραλειφθεί από την σχολική ιστορία ο Μεγάλος Αλέκος, διότι ήταν καβγατζής, τα είχε βάλει με όλο τον κόσμο και όπου στραφείς, τουλάχιστον προς Ανατολάς, όλο και κάποιον θα βρεις, στον οποίο δημιούργησε πρόβλημα, το κωλόπαιδο!

Ο μαγαζάτορας απουσιάζει, διότι συνοδεύει τον Αρχιεπίσκοπο στο Μαϊάμι.

Ανώνυμος είπε...

Τι δεν μ'άρεσε από αυτά που έγιναν τις τελευταίες ημέρες.
1)Τα 30.000.000 ευρώ που πήρε η Ιεραρχία (όχι η Εκκλησία) για να "κλείσει" το στόμα της, μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου 2007.
2)Που ο πρωθυπουργός έδωσε φυλακτό (για να εισπράξει ψήφους)στον αρχιεπίσκοπο κι εκείνος "θυμήθηκε" να μας το πει"κατασυγκινημένος"!
(Άραγε τα 30 αργύρια την εποχή του Ιούδα, με πόσα ευρώ αντιστοιχούν σήμερα;)
3)Που έκλεισε η Βουλή, πριν εξεταστεί ο Ζορμπάς.
3)Που τρώγονται τα κόμματα εξουσίας, ποιο από τα δύο κατάστρεψε λιγότερο την Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Ψηφίστε σε ηλεκτρονική δημοσκόπηση
http://dimoskopisi2007.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΩΡΑ!

ΧΟΥΝΤΑ! ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΤΑΝΚΣ!

ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ! ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ Τ' ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΕΔΩ ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ;
ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΝΟΜΟΣ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

ΧΟΥΝΤΑ, ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΟΥΝΤΑ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!
ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΤΑΝΚΣ!
ΕΚΤΑΚΤΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ- ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ- ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ!
ΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ!
ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!

Αλλά ποιός έχει τα κότσια να κάνει στρατιωτική επανάσταση για την σωτηρία της Πατρίδας, που έχουν διαλύσει και τον στρατό ακόμη οι "δημοκράτες"; Ο... Χηνοφώτης;!;

ΑΛΗΤΕΣ - ΠΡΟΔΟΤΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΝΑ ΚΑΕΙ, ΝΑ ΚΑΕΙ, ΤΟ ΜΠΟΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ

ΠΟΥ 'ΣΑΙ ΡΕ ΓΙΩΡΓΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕΕΕ...

Ανώνυμος είπε...

"ΠΟΥ 'ΣΑΙ ΡΕ ΓΙΩΡΓΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕΕΕ..

Εδώ, αλλά μη φωνασκείς, διότι θα με πάρουν χαμπάρι! Ούπω ήγγίκεν η ώρα. Ο λαός οφείλει να αισθανθεί τι εστί αναρχία, δια να με καλέσει. Κι εγώ θα δώσω προθύμως την ζωήν μου δια την σωτηρίαν της πατρίδος. Η ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ θα αναβιώσει και πάλι, αλλά τώρα σε αφήνω σιότι λαλεί ο πετεινός κι έχω το κακό μου χάλι!
Εσύ να είσαι έτοιμος και να βρεις το πουλί μου απ' εκεί όπου το πέταξαν οι φαυλοκράται πολιτικοί σας.

Sunday είπε...

Διαδικτυακή Πρωτοβουλία για Εθνική Ομοψυχία απέναντι στους Εμπρηστές που καίνε την Πατρίδα μας

Ανώνυμος είπε...

Μία τούρκικη παροιμία λέει ότι το χούι είναι κάτω από την ψυχή. Αν δεν βγει η ψυχή, δεν βγαίνει και το χούι. Το αποδεικνύει ο Αρχιεπίσκοπος κι ας σκάσουν οι οχτροί του!! :-))