Τρίτη, Μαΐου 22, 2007

Οι Αμερικάνοι λογαριάζουν να καταργήσουν επίσημες Ελληνικές γιορτές!

Ποιο εθνικιστικό γουρούνι, ποιος ρατσίσταρος, ποιο αυγό του φιδιού, ποιο φασιστόμουτρο έγραψε τα παρακάτω;

Ωραία αμερικανιά! από τις ωραιότερες! Στις εξετάσεις για το Lower που διεξήχθησαν στις 19/5 οι εξ Αμερικής εξεταστές ρώτησαν τα απανταχού εξεταζόμενα παιδάκια, εν οις και τα ελληνάκια: «Εάν ήταν να καταργηθεί μία επίσημη εορτή σας, ποια θα θέλατε να καταργηθεί και γιατί;»!!!

Εν πρώτοις του Αγίου Φούφουτου, μεγάλε. Βρίσκω αυτήν την εθνική εορτή ου μην κι εθνική επέτειο να «συνωστίζεται» με τις άλλες υπερβολικά - έως σεξουαλικής παρενόχλησης, να πούμε, τρισμέγιστε.

....................................................

Οχι, δεν πιστεύω ότι οι Αμερικανοί έκαναν δημοσκόπηση στα παιδάκια να δουν πόσον εύκολα απεμπολούν ή προσαρμόζονται ή είναι έτοιμα να πάρουν «τον δρόμο για τα Σούσα». Ούτε επίσης πιστεύω ότι οι Αμερικανοί απέκτησαν αίφνης τέτοιο και τόσο χιούμορ, ούτε ότι είναι απολύτως ηλίθιοι, θανάσιμα κι εξοργιστικά ηλίθιοι.

Οχι! απλώς μια ακόμα οψιόν εξέτασαν τα ντουβάρια (που όταν πρόκειται για τη δική τους εθνική επέτειο, γδέρνουν όποιον δεν την γιορτάζει)...

Η απάντηση στην Ελευθεροτυπία

http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=12297708

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να είμαι ειλικρινής, δεν καταλαβαίνω το ύφος του Στάθη. Γεγονός είναι ότι οι ερωτήσεις μπήκαν από ένα ξένο (αμερικανικό, για την ακρίβεια πανεπιστήμιο) και δεν είναι καθόλου τυχαίες ή αθώες. Τι ενδιαφέρει τους Αμερικανούς τι νομίζουν τα Ελληνόπουλα για τις εθνικές επετείους τους και πού ξέρουν οι Αμερικανοί ποιες είναι αυτές; Πότε μπήκε ξανά τέτοιο άσχετο θέμα σε παρόμοιες εξετάσεις; Και το Υπουργείο Αντεθνικής Παιδείας (τα θρησκεύματα δεν νομίζω ότι το απασχολούν) κοιμάται, ως συνήθως, τον ύπνο του δικαίου (αφού εκτελεί ευσυνείδητα την αποστολή αφελληνισμού που του έχουν αναθέσει). Αξιοσημείωτο επίσης το ότι πέρασε μάλλον στα «ψιλά» των ΜΜΕ.-

Σχετικά με το θέμα: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΤΡΙΣ και ΠΑΤΡΙΣ.

Μάρκος είπε...

Τίποτα δεν είναι τυχαίο φίλτατε. Βιβλία Ιστορίας, τετράτομα, ερωτήσεις στο διαγώνισμα αγγλικών. Όλα συμπτωματικά πέσανε τώρα μαζί;

Ανώνυμος είπε...

Υποθέτω πως έλειπες γιατί καιρό είχα να σε διαβάσω. Κλώς ήλθες λοιπόν. Μήπως είχες πάει στο "Όρος" για προσευχή; Γιατί ο "καλός Θεός της Ελλάδας", που έλεγε και μία ψυχή, χρειάζεται πραγματικά πολλές προσευχές στα χάλια που είμαστε.
Ασφαλώς δεν είναι τίποτα τυχαίο, αυτό το έχουμε ξαναπεί, αλλά βλέπω να σύννεφα να πυκνώνουν άσχημα στον ορίζοντα.
α) Η CIA, λίγες ημέρες πριν την άφιξη του πους στην Αλβανία, ανακαλύπτει ότι υπάρχουν 3 εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα.
β) Τα περίεργα με τα σχολικά βιβλία συνεχίζονται, αφού στο βιβλίο γλώσσας της Ε' Δημοτικού γίνεται διαφήμιση του ... inymedia.
γ) Η Καρά Χασάν αλωνίζει και προπαγανδίζει υπέρ της Τουρκίας στα πομακοχώρια και ουδείς οχλείται απ' αυτό, οι δε Πομάκοι καταγγέλλουν άγρια τρομοκρατία εκ μέρους του διαβόητου πλέον τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, σε σημείο που να μην τολμούν να πουν ότι δεν είναι Τούρκοι.
Κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν υπάρχει, διότι έχει αρχίσει μία άτυπη προεκλογική περίοδος, που έχει αποτελειώσει την κρατική μηχανή.

Προσευχές, λοιπόν, Μάρκο μου, προσευχές!!

Ανώνυμος είπε...

Tο από πάνω link δεν μπήκε καλά. Συγγνώμη.