Παρασκευή, Ιανουαρίου 26, 2007

Επιστολή στους βουλευτές μας!

Το μήνυμα αυτό στέλνεται σε όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις βουλευτών, πολιτικών και κομματικών οργανισμών βρήκα στο διαδίκτυο.

Αγαπητοί κύριοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης,

είμαι ένας από αυτούς που υπέγραψαν το αίτημα για την απόσυρση του νέου βιβλίου Ιστορίας της Έκτης Δημοτικού.

Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα σήμερα ότι η κυρία Υπουργός αρνήθηκε να αποσύρει το βιβλίο και θα αρκεστεί σε ορισμένες διορθώσεις από την συγγραφέα.

Το πόσο διαστρέφει την Ιστορία το νέο βιβλίο έχει αναλυθεί αλλού. Εγώ θα σταθώ σε κάτι άλλο

Η συγγραφέας του βιβλίου κυρία Μαρία Ρεπούση, καθηγήτρια πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ της τάσης "Αριστερά Σήμερα" της πτέρυγας της "Ανανεωτικής Αριστεράς".

Ιδού και οι αποδείξεις

http://www.arsh.gr/el/readBios.asp

http://www.ananeotiki.gr/readArchives.asp?catID=2&catlgID=11&textID=1267

ΕΡΩΤΩ

ΜΕ ΤΙ ΚΥΡΟΣ, ΜΕ ΤΙ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΕΡΓΟΤΑΤΟ ΜΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ;

Πρόκειται για μία από τις πολλές τάσεις ενός μικρού κόμματος που μπαίνει - δεν μπαίνει στη βουλή κάθε φορά.

Χωρίς κανένα ίχνος μη σεβασμού των απόψεων αυτής της τάσης, είναι νομίζω ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι η κ. Ρεπούση μετέφερε τα ιδεολογικά της φίλτρα στο βιβλίο που συνέγραψε.

Θα μπορούσα αυτό το μήνυμα να το στείλω μόνο σε Νεοδημοκράτες. Το στέλνω όμως σε όλους.

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ;

Η πολιτική μειονότητα του λιγότερο του 1%;

Επαφίομαι αφ' ενός στον ιδεολογικό πατριωτισμό (εάν έχει απομείνει κανένα ίχνος του) στα μέλη, στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσουν ΟΛΟΙ τους ΑΜΕΣΑ πρώτον την απόσυρση του βιβλίου και δεύτερον την ανάθεση της συγγραφής του σε ΟΥΔΕΤΕΡΟ καθηγητή.

Επαφίομαι επίσης και στον πατριωτισμό και τη δημοκρατικότητα των υπολοίπων (επίσης, εάν απέμεινε κανένα ίχνος δημοκρατικότητας και σ' αυτούς) να αποδεχθούν τα ανωτέρω γεγονότα και να ζητήσουν και αυτοί ακριβώς το ίδιο.

Επιτέλους, από πότε κυβερνάει την παιδεία της Ελλάδος το 1% (ή το πολύ, το 3%)

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!


Ευχαριστώ για το χρόνο σας,

Μάρκος .....

46 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η συγγραφέας του βιβλίου κυρία Μαρία Ρεπούση, καθηγήτρια πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ της τάσης "Αριστερά Σήμερα" της πτέρυγας της "Ανανεωτικής Αριστεράς".

Την κάρφωσες δηλαδή για τα καλά, για χαφιεδισμό έγραψες την επιστολή! Μπράβο σου βρε!

Μάρκος είπε...

Χαφιεδισμός είναι φιλαράκο να είναι η κυρία επισήμως, και με τη βούλα, και δημοσίως ιδρυτικό μέλος μίας πολιτικής πτέρυγας;

Δηλαδή δεν το κατάλαβα; είναι παράνομο να είναι κανείς μέλος μίας πολιτικής τάσης και πρέπει να μένει κρυφό;

Τι κοτσάνες λες;

Nativist είπε...

Χαφιεδισμός θα ήταν αν την "κάρφωνες" ότι ανήκει σε πατριωτική οργάνωση (π.χ. Δ21). Σήμερα η αριστερίστικη "ιδεολογία" είναι η καλύτερη σύσταση για όποιον θέλει να καταλάβει θέση σε ΑΕΙ. Ας τολμήσει εκπαιδευτικός, ασχέτως βαθμίδας, να πει ότι είναι πατριώτης.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση, Μάρκο, είναι ότι δεν υπέγραψαν την επιστολή (εκτός κι αν κάνω λάθος) Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.

Πότε είπε η Γιαννάκου ότι δεν το αποσύρει; Το είχα φοβηθεί αυτό, ξέρεις...

Ανώνυμος είπε...

pali se blog blaka epesa. de leitourgei h random anazhthsh pia.

ΕΡΜΗΣ είπε...

Πόσο καιρό ακόμα θα κουβαλάμε το σύνδρομο της ενοχής μας έναντι της αριστεράς για τα όσα τράβηξε τις δεκαετίες 40 και 50; Η κοινωνία προχωρά και εμείς, ο λαός τούτης της χώρας με την ψήφο του δείχνει τον δρόμο για να προχωρήσουμε μπροστά.
Το ότι η κυρία αυτή είναι αριτερή κι έγραψε ένα βιβλίο της ιστορίας, ουδόλως με πειράζει. Ούτως ή άλλως τα παιδιά μας δεν διαβάζουν στο σχολείο. Απλώς περνούν τια τάξεις για να πάνε φροντιστήριο και να περάσουν στο Πανεπιστήμιο. Με επιράζει που κυρίες σαν αυτές βγαίνουν μετά και κάνουν κριτική τις λεγόμενες αστικές κοινωνίες.

Μάρκος είπε...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=773484&lngDtrID=244

Σύλλογοι γονέων δεν ξέρω, αλλά πρόσωπα υπογράφουν, όχι σύλλογοι.

Ερμή, η κυρία αυτή δεν έγραψε "ένα βιβλίο" απλώς! Έγραψε το βιβλίο με το οποίο τα παιδιά μας θα μάθουν Ιστορία!

Η διαφορά είναι τεράστια. Εναποθέσαμε την παιδεία της χώρας στη μειοψηφία του 1% και τα απο-εθνικοποιημένα αντανακλαστικά της. Με σκοπό να παράγουμε μία γενιά Ελλήνων αποξενωμένων από το παρελθόν τους και την Ιστορία τους.

Μου απήντησε ένας βουλευτής της ΝΔ αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα. Συμφωνεί μαζί μου! Το τι κάνει είναι άλλο θέμα.

Nativist είπε...

>Σύλλογοι γονέων δεν ξέρω, αλλά πρόσωπα υπογράφουν, όχι σύλλογοι.<

Έχεις δίκιο, κακή διατύπωση εκ μέρους μου. Θέλω να πω ότι δεν ξέρω αν και κατά πόσο δραστηριοποιήθηκαν Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων με επιστολές στον τύπο και την υπουργό, ή άλλες παραστάσεις. Επίσης, είχαν υποβληθεί ερωτήσεις από βουλευτές. Τι απάντησε η Γιαννάκου σ' αυτούς; 'Η η απάντηση προς την Εκκλησία τους καλύπτει όλους;

Ανώνυμος είπε...

Μάρκο, πιστεύω ότι η παρέμβαση Χριστόδουλου για τον ρόλο της Εκκλησίας στην επανάσταση του ’21, είχε μάλλον αρνητικές επιπτώσεις στη υπόθεση της απόσυρσης του βιβλίου της Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού. Όπως γνωρίζουμε, ο ρόλος της δεν υπήρξε και τόσο «καθαρός», αμφισβητείται από πολλούς και όχι πάντα αδίκως, άρα το να ζητά να «καπελώσει» την Επανάσταση είναι μάλλον ουτοπικό και γεννά αντιδράσεις που κάνουν ζημιά στην όλη ιστορία της ... Ιστορίας. Προς το παρόν και εφ’ όσον οι γονείς μάλλον δεν ενδιαφέρονται για το θέμα, το ζήτημα της απόσυρσης έληξε, μετά την απάντηση της Γιαννάκου στον Παπαθεμελή. Οι 3000 τόσες υπογραφές δεν έπεισαν, αλλά τουλάχιστον έδειξαν ότι δεν μπορεί να περνούν όλα στο ντούκου.

Greg είπε...

Προς το παρόν και εφ’ όσον οι γονείς μάλλον δεν ενδιαφέρονται για το θέμα,

Δεν γνωρίζουν ακόμα για το θέμα!

Υπάρχουν όμως ανάμεσα στους 3000 κάποιοι που ενδιαφέρονται πολύ και τα μαντάτα τους θα ακουσθούν στην κατάλληλη στιγμή!


Όσο για το "καπέλωμα" της επανάστασης είναι προφανές... Για του Χριστού την πίστη την αγία την έκαναν οι ...Τουρκόσποροι και της πατρίδος την ελευθερία. Απλούστατον!

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζουν ακόμα για το θέμα!

Και πότε θα το γνωρίσουν; Τώρα που η απάντηση δόθηκε; Μα δεν βλέπεις ότι το ίδιο το κράτος υποθάλπει τον αφελληνισμό αναθέτοντας την συγγραφή του βιβλίου σε ιδρυτικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς; Νομίζεις ότι είναι τυχαίο αυτό;

Όσο για το "καπέλωμα" της επανάστασης είναι προφανές... Για του Χριστού την πίστη την αγία την έκαναν οι ...Τουρκόσποροι και της πατρίδος την ελευθερία. Απλούστατον!

Άσχετη απάτηση.
Άλλο για ποιανού την πίστη έκαναν την Επανάσταση αυτοί που την έκαναν, άλλο το κατά πόσο η εκκλησία βοήθησε (υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για τον ρόλο της) και εντελώς άλλο να ζητά ο Χριστόδουλος να καπελώσει την Επανάσταση, δηλαδή να αποδοθούν εύσημα στην εκκλησία που δεν τα κέρδισε. Μην μπερδεύεις τα πράγματα.

Μάρκος είπε...

Δεν είχε καθόλου αρνητικό ρόλο στο ζήτημα της απόσυρσης του βιβλίου η Εκκλησία, ούτε "μη καθαρό" ρόλο στην Επανάσταση, φίλτατε Πατρ. Αναμασάς την προπαγάνδα των προοδευτικάριων και στα δύο.

1. Όποιος ζητάει το ίδιο πράγμα και δίνει φωνή σε ένα αίτημα κανεί καλό. Απλό.
2. Με τη δική σου (κακή, ενδεχομένως) γνώμη για τον Χριστόδουλο, δηλαδή τι πρέπει να κάνει; να μη μιλάει καθόλου; να μη λέει απολύτως τίποτα; αυτό θέλεις; αυτό θέλεις κατά βάθος! διότι λες ουσιαστικά πως αν είναι να πει κάτι καλό, καλύτερα να μην το πει γιατί επειδή τον έχουν χρωματίσει οι προοδευτικάριοι με μαύρα χρώματα, θα παίξει "αρνητικό ρόλο" τελικά. Ε όχι κι έτσι! Πέφτεις ολόκληρος μέσα στην παγίδα και θα σε φάει καμιά γίδα!

Επανάσταση

3. Εκκλησία, φίλτατε, σημαίνει εκκλησία. Όταν οι αγωνιστές αγωνίζονταν για του Χριστού την Πίστη την Αγία, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ αν ο ρόλος της ιεραρχίας ήταν "μη καθαρός". Στο έχω ξαναπεί. Αν έκανες ΕΣΥ επανάσταση ΣΗΜΕΡΑ, με τις ιδέες και τις απόψεις σου. Και την έκανες μόνο με ανθρώπους που πιστεύνα ΑΚΡΙΒΩΣ ό,τι πιστεύεις κι εσύ. Θα άρχιζες τις προκυρήξεις σου με αυτό το σύνθημα; θα έλεγες "υπέρ πίστεως και πατρίδος";; Πες μου ειλικρινά. Τρίχες. Στην καλύτερη δε θα το σχολίαζες καθόλου και στη χειρότερη, θα ""καταδίκαζες"" και τη στάση της Εκκλησίας με τα "σκάνδαλα" ή δεν ξέρω γω τι άλλο έχεις στο μυαλό σου. Κατάλαβες; σκέψου το.


Προωθώ αυτό που έστειλα στο blog του Ερμή επειδή είναι σχετικότατο με όλα αυτά.


---------------------
--------------------
-----------------

Ενδιαφέρουσα, προφανώς, η δήλωση του Καραμπελιά και ορθότατη. Εγώ όμως θα τολμήσω να την προχωρήσω ένα ακόμα βήμα.

Λέει ο Καραμπελιάς

"[ορισμένοι] χρησιμοποιώντας μια αρνητική εικόνα της ιεραρχίας της εκκλησίας ... συκοφαντούν..."

Προσθέτω ότι την αρνητική αυτή εικόνα της ιεραρχίας τη δημιούργησαν οι ίδιοι οι "ορισμένοι" που χρησιμοποιούν, συκοφαντούν, επιτίθενται κλπ.

Ο χώρος της ιεραρχίας δεν είναι ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο διεφθαρμένος από όλους τους υπόλοιπους. Όλοι σε μία κοινωνία ζούμε. Αν και με βεβαιότητα θα έλεγα ότι είναι σίγουρα λιγότερο διεφθαρμένος. Απλά είδαν τη δύναμη των αντιδράσεων του 2000 με τα 3 εκατομύρια υπογραφές και αποφάσισαν να τρώσουν αυτήν την εικόνα και να την κάνουν αρνητική, ώστε να μειώσουν την αξιοπιστία της Εκκλησίας σε οτιδήποτε πει στο μέλλον.

Έτσι βγάλανε αφ' ενός όλα τα γνωστά σε όλους σκάνδαλα την ίδια χρονική στιγμή, με κορυφαίο ασφαλώς τον Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα, του οποίου το ποιόν ΟΛΟΙ γνώριζαν. Από το ποίμνιό του μιλάω. Διότι δεν μπορεί να έχεις βίλλες και να μην το ξέρει κανείς! Βγάλανε την ίδια χρονική στιγμή και την ωμή συκοφαντία περί σχέσεων Χριστόδουλου-Βαβύλη επειδή πριν 20 χρόνια του έδωσε μία συστατική επιστολή για να βρει εργασία(!!), και κατάφεραν με την πολύμηνη αποκλειστική ενασχόληση όλων των μέσων με αυτό το θέμα, να φτάσουν σε αυτή την "αρνητική εικόνα".

Εάν είχαν το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ εναντίον του ιδίου του Αρχιεπισκόπου, μην αμφιβάλλετε ότι θα το διατυμπάνιζαν διαρκώς.

Οι ορισμένες λεκτικές ακρότητες που τις χρησιμοποιούν κάθε μέρα ή τις θυμούνται όταν ο Χριστόδουλος διαμαρτύρεται για κάτι, είναι αμελητέες μπροστά σε άλλα που λένε και κάνουν όλοι αυτοί οι κατήγοροί του.

Αυτή είναι η δική μου η γνώμη και δε νιώθω μειοψηφία όταν τη λέω. Νιώθω πλειοψηφία, αλλά σιωπηρή. Γιατί στο βάθος βλέπω μία επιβολή της "αρνητικής εικόνας" και μία διαφήμισή της, ακόμα και από αυτούς που δε συμφωνούν με αυτό το πράγμα. Κατάσταση που προσεγγίζει την ανελευθερία σκέψης και έκφρασης.

Ελπίζω να είμαι σαφής!

Nativist είπε...

Μάλλον ούτε εσύ κατάλαβες τι είπα.

1. Η εκκλησία, δεν υπήρχε σαν ενιαίο σώμα τότε, άρα δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην Επανάσταση. Ο μεν κατώτερος κλήρος την επικροτούσε, ο δε ανώτερος μάλλον όχι. Αυτά νομίζω τα έχουμε ξαναπεί.

2. Τούτου λαμβανομένου υπ' όψιν, νομίζω ότι ο Χριστόδουλος έχει άδικο στο να προσπαθεί να παρουσιάσει την εκκλησία περίπου ως πρωτοστατήσασα στην Επανάσταση. Ε δεν πρωτοστάτησε, βρε αδελφέ, πώς να το κάνουμε δηλαδή; Κατά τ' άλλα, κανείς δεν είπε να μην μιλά ο Χριστόδουλος. Τουναντίον, αλλά να μην αξιώνει να αναγνωρίζεται παντού και πάντα πρώτος ρόλος στην εκκλησία.

3. "Υπέρ πίστεως και πατρίδος" δεν σημαίνει κατ' ανάγκην υπέρ εκκλησίας, διότι, όπως εξήγησα, υπήρχαν άτομα, κλήρος ανώτερος και κατώτερος, αλλά όχι οργανωμένη εκκλησία, τουλάχιστον στον ελλαδικό χώρο. Άρα αυτά που γράφεις είναι μάλλον άτοπα.

4. Εντούτοις, καλό θα ήταν να μην εκτρέψουμε και το θέμα αυτό σε εκκλησιαστικό, όπως κάνεις συνήθως, διότι ζήτω που καήκαμε.

Τα δύο παραπάνω μηνύματα ήταν δικά μου, αλλά είχα ξεχάσει τον κωδικό μου.

Μάρκος είπε...

Βρε παληκάρι μου, εγώ εκτρέπω τη συζήτηση (και μάλιστα "ως συνήθως") ή εσύ;

Για πες μου λοιπόν, πριν από αυτό

""Μάρκο, πιστεύω ότι η παρέμβαση Χριστόδουλου για τον ρόλο της Εκκλησίας στην επανάσταση του ’21, είχε μάλλον αρνητικές επιπτώσεις στη υπόθεση της απόσυρσης του βιβλίου της Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού. Όπως γνωρίζουμε, ο ρόλος της δεν υπήρξε και τόσο «καθαρός», αμφισβητείται από πολλούς και όχι πάντα αδίκως, άρα το να ζητά να «καπελώσει» την Επανάσταση είναι μάλλον ουτοπικό και γεννά αντιδράσεις που κάνουν ζημιά στην όλη ιστορία της ... Ιστορίας."""

ποιος έγραψε για την Εκκλησία; θέλεις να σε αφήνω να γράφεις τις μεροληπτικές θέσεις σου χωρίς απάντηση; αυτό αν θέλεις δεν θα το κάνω.

Λοιπόν, ΔΕΝ έκανες αυτό που σου ζήτησα, το νοητικό πείραμα.

Και επιμένεις σε κάτι που είναι εντελώς λάθος.

Και επιμένεις να εγείρεις αυτό το θέμα εσύ σε μένα, που ξέρεις ότι διαφωνώ και ξέρεις το "κόλημα".

Και μετά έρχεσαι και λες να μη το συνεχίσω. Αυτό που εσύ άρχισες και ουσιαστικά θέλεις δηλαδή να μείνεις αναπάντητο.

ΕΣΥ εξέτρεψες τη συζήτηση σε κάτι ΑΣΧΕΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣ με το θέμα που σχολιάζουμε.

Να αλλάξεις γνώμη δε θέλεις. Τουλάχιστον αυτό παραδέξου το.

Nativist είπε...

Εγώ την εξέτρεψα με το σχόλιό μου. Έχεις δίκιο. Την εξέτρεψα, όμως, διότι ήθελα να εκφράσω την άποψή μου για τι, κατά την γνώμη μου, κάνει μάλλον ζημιά παρά καλό και όχι για να περιοριστώ εκεί. Αυτό είναι δουλειά άλλου συναδέλφου σου blogαδόρου ... με εμμονές :-))

Ίσως να μην κατάλαβα σωστά τι ζήτησε ο Χριστόδουλος. Να το δεχτώ κι αυτό. Αν ζήτησε όμως να αναγνωρισθεί στην εκκλησία πρωταγωνιστικός ρόλος, τότε αυτό είναι λάθος. Ελπίζω να έγινα σαφής.

Στο λινκ από το in.gr που δίνεις, γράφει και για ένα άλλο εγχειρίδιο, το οποίο ανέφερε ο Παπαθεμελής. Πρόσεξες από πού χρηματοδοτείται;
Επίσης, πήγαινε στο ίδιο λινκ και δες την δημοσκόπηση. Ξέρω, δεν έχει και πολύ εγκυρότητα, πάντως κάτι δείχνει κι αυτή.

Τέλος, διάβασε και τα NEA

Μάρκος είπε...

Για να λήξει το εσωτερικό μας θέμα

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=772560

και να συνεχίσουμε τη συζήτηση πάνω στο ποστ

Nativist είπε...

Αυτό μάλιστα! Τετράγωνη λογική, λόγος καθαρά πατριωτικός (τα αυτονόητα λέει, δηλαδή), μεστός αλήθειας. Τον προσυπογράφω χειροπόδαρα. Έτσι τον ήξερα να μιλά, έτσι ελπίζω να τον ακούω να το κάνει και στο μέλλον. Το πρόβλημα είναι ότι εσύ κι εγώ θα τον ακούμε, αυτοί που πρέπει όμως να τον ακούν, ... κωφεύουν και μάλιστα χειρότερα από τον Σουφλιά! :-(

Μάρκος είπε...

το θέμα δεν είναι μόνο αυτό. Το θέμα είναι ότι τώρα τελευταία και εσύ Σουφλίζεις περί Χριστόδουλου. Δεν ξέρω τι ακούς και από που βγάζεις τα συμπεράσματα ότι "το μόνο που θέλει να αναδείξει τον ρόλο της Εκκλησίας", αλλά πρώτον αυτό ουδέποτε το έκανε και δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι αυτό ήθελε ή θέλει να κάνει, και δεύτερον αυτόν τον σύνδεσμο που σου έστειλα τον βρήκα ακριβώς δίπλα στο άρθρο του in.gr με την απάντηση της Γιαννάκου. Απορώ πώς δεν το είδες λοιπόν! Αυτός που ήταν, αυτός παραμένει να είναι. Εσύ αλλάζεις (μου φαίνεται) και τα βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα. Ίσως να βοηθούν και τα μέσα που μεταφέρουν ό,τι τους γουστάρει. Για παράδειγμα, αν ΟΛΟΙ οι Έλληνες σκεφτόνταν όπως ακριβώς εσύ, τότε να είσαι σίγουρος ότι τα μέσα θα μετέφεραν ΜΟΝΟ τα αποσπάσματα των ομιλιών του που λένε αυτό που εσύ (και ΟΛΟΙ οι Έλληνες) ΔΕΝ θέλεις να ακούσεις. Γι' αυτό και εξανίσταμαι. Δεν είχα ξαναδεί ίχνη εμπάθειας σε σένα και παραξενεύτηκα. Εξ ου και αντέδρασα. Φίλοι;

Lego είπε...

Τόσα χρόνια που την Ιστορία την έγραφαν Βασιλοχουντικοί, εθνικόφρονες και άλλοι δεξιοφασίστες σας άρεσε ε; Όσο για την εκκλησία και το ρόλο της

Και από πότε κάποιος πρέπει να έχει πιστοποιητικό φρονημάτων για να γράψει ένα επιστημονικό σύγγραμα; Τι μου θυμίζει αυτή η λογική να δεις...

Lego είπε...

Τόσα χρόνια που την Ιστορία την έγραφαν Βασιλοχουντικοί, εθνικόφρονες και άλλοι δεξιοφασίστες σας άρεσε ε;

Και από πότε κάποιος πρέπει να έχει πιστοποιητικό φρονημάτων για να γράψει ένα επιστημονικό σύγγραμα; Τι μου θυμίζει αυτή η λογική να δεις...

Nativist είπε...

@Μάρκο

Γιαβρί μ, γιατί με τα λες έτσι και με στεναχωράς; Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάνεις τον ψύλλο γάιδαρο. Τι άλλαξε δηλαδή σε μένα; Απλώς έκανα λάθος, mea culpa, ήμαρτον, στραβώθηκα, παράκουσα, δεν είδα καλά, στραβοκατάλαβα, στραβογ.., λάθος, αυτό δεν συνέβη...
Ο Χριστόδουλος μου είναι αρεστός όσο αρθρώνει λόγο πατριωτικό, αυτό δηλαδή που λείπει στη χώρα αυτή την κακορίζικη και συφοριασμένη. Δεν «σουΦλίζω», απλώς «σουΒλίζω». Εγώ δεν είμαι ούτε Βασιλάκης, ούτε «Ροΐδης», δεν είμαι πολέμιος της εκκλησίας, ούτε οπαδός της. Όμως και ο Χριστόδουλος έκανε πράγματα, τα οποία δεν είχε κάνει τότε που τασσόμουν ανεπιφύλακτα μαζί του, πράγματα που σκανδάλισαν (η δημοτικότητά του έπεσε κατακόρυφα, έτσι;). Δεν μου άρεσε το ότι πήγε στο Παρίσι με τέσσαρες «κραγμένες» κι έμεινε στο Four Seasons. Δεν ήταν αυτός ο Χριστόδουλος που ήξερα. Επίσης, η αποτυχία του στην κάθαρση της Εκκλησίας, η αθέτηση της υπόσχεσης να μην χειροτονείται κανείς, αν προηγουμένως δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και κάποια άλλα, έκαναν ζημιά και στον ίδιο και στον σκοπό, για τον οποίο εγώ τον εκτιμούσα. Διότι τώρα ο πατριωτικός του λόγος, όσο σωστός και αν είναι, ηχεί λιγότερο αξιόπιστος, έχει δε πέσει με τα παραπατήματά του αυτά μπόλικο νερό στον μύλο αυτών που τον αποκαλούν πατριδοκάπηλο και όχι πατριώτη.
Όχι, ΕΓΩ δεν άλλαξα. Κάποιοι άλλοι ναι.

@Lego

Ήσουν πάντα το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών μου. Να είσαι καλά. Τώρα διασκεδάζεις εμένα.

Μάρκος είπε...

Lego, συγγνώμη αλλά αναμασάς τέσσερα εκατομύρια στερεότυπα σε κάθε λέξη που γράφεις. Γενικώς είσαι ένας άσχετος καφενόβιος.

Δεν υπάρχει η έννοια "Βασιλοχουντικός" (με κεφαλαίο μάλιστα!!). Είναι ένας όρος φτιαγμένος από τη λάιτ αριστερά με αποκλειστικό σκοπό να σπιλώσει τον ιδεολογικό της αντίπαλο ελλείψει επιχειρημάτων. Για να γίνω πιο σαφής, ο όρος είναι αυτοαντιφαντικός. Είναι σαν να λες "Κομμουνιστοκαπιταλιστής". Αν είσαι όμως εντελώς άσχετος με την πρόσφατη ιστορία προ 40 ετών, πώς θα μας νουθετήσεις για τα πιστοποιητικά φρονημάτων, το τι σου θυμίζει το ένα και τι το άλλο στη γραφή της ιστορίας. Τόσο ανεγκέφαλος είσαι.

Lego είπε...

homo_cretensis
Γιατί κρύβεις το προφίλ σου άραγε;
Όσο για το σχόλιό σου, γεμάτο επιχειρήματα. Και η φαντασία σου, πολύ περιορισμένη...
Επίσης αν θες να διασκεδάσεις έχω κρατήσει κάποια επεισόδια με τον Κωλοσούσα και τους άλλους stringoπαπάδες. Εκεί να δεις διασκέδαση...

Μάρκο
Πολύ εύκολα "αφορίζεις"... Αλλά φαίνεται είσαι συνηθισμένος να αντιδράς έτσι, όπως και αυτοί που υποστηρίζεις άλλωστε. Μήπως θυμάστε άραγε ότι η ορθόδοξη εκκλησία έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει τον ελληνικό λαό υπόδουλο και υποταγμένο στον Σουλτάνο; Ότι πολέμησε με φανατισμό όλες τις ξενόφερτες ιδέες περί ελευθερίας και δημοκρατίας; Οι αφορισμοί του Ρήγα και της Επανάστασης δεν ήταν τυχαία ή μεμονωμένα γεγονότα ούτε έγιναν κάτω από την πίεση των κατακτητών.

Αλλά αυτά δεν τα γράφει κανένα από τα βιβλία των "σοφών" συγγραφέων που διαβάζαμε μέχρι τώρα...

Όσο για τους χαρακτηρισμούς που αποδίδεις, αποδεικνύουν το επίπεδό σου...

Σε κάθε περίπτωση είσαι ελεύθερος να πιστεύεις ότι θές,δεν έχω κανένα σκοπό να σε πείσω για κάποιο από τα επιχειρήματά μου, και φυσικά ούτε να σε χλευάσω για αυτά που πιστεύεις. Να είσαι καλά.

Μάρκος είπε...

Είναι φανερό ότι διαβάζεις και μαθαίνεις ιστορία από τα ένθετα των εφημερίδων. Δεν αρκούν αυτά καμιά φορά ξέρεις.

(πάντως, το να με κατηγορείς εσύ ότι εύκολα αφορίζω, μετά το πρώτο σου σχόλιο εναντίον μου είναι πραγματικά σενάριο για κωμωδία! με κάνεις και γελάω!)

Nativist είπε...

@ lego:

Άσχετη ερώτηση: Τα παιχνιδάκια αυτά, τα τουβλάκια, βελγικά δεν είναι;

Γιατί κρύβω το προφίλ μου; Εσύ γιατί κρύβεις το δικό σου; Δεν σου άρεσαν τα σχόλιά μου για τους "χουντοβασιλικούς" και ... "δεξιοφασίστες" που δήθεν έγραφαν ιστορία; Εμ, στο επίπεδο-δάπεδο που έχεις τι να απαντήσω; Για το ότι τώρα γράφουν την ιστορία οι ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΕΣ της Νέας Τάξης με χρηματοδότηση του Σόρος, ξέρεις να μας πεις τίποτε;

Το κακό είναι ότι δεν διαβάζεις τι γράφουν οι άλλοι και γράφεις άτοπα. Αν θέλεις να συνεχίσεις την κουβέντα σου για την εκκλησία και όχι για το βιβλίο, μην απειλείς εμένα με "Κωλοσούσες", διότι όταν εγώ τα έγραφα αυτά εσύ "κώλο σούσες", ή κλωσούσες. Ποιος ξέρει; Εδώ μέσα βλέπεις και άτομα που διατείνονται ότι ... κράζουν..

Τα υπόλοιπα που γράφεις περί εκκλησίας στην Τουρκοκρατία είναι αναπαραγωγή της "Χαφιεδοτυπίας" της δεκαετίας του '80. Μα ακόμη και στον "προοδευτισμό", στο νηπιαγωγείο έχεις μείνει; Τώρα βρήκες το αυγό του Κολόμβου; Αφόρητα πληκτικός γίνεσαι αναπαράγοντας τα ίδια και τα ίδια. Λίγη ανανέωση του ρεπερτορίου δεν θα έβλαπτε, ξέρεις.

@ Μάρκο

Αν θέλεις να επιστρέψεις στο θέμα βιβλίο, ρίξε μία ματιά στο άρθρο αυτό του Λαζαρίδη. Σύντομος και περιεκτικός, όπως πάντα.

ioannisk είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί σε ενοχλούν τγα πολιτικά πιστεύω της κ. Ρεπούση. Μήπως πρέπει να γυρίσουμε στην εποχή που έπρεπε να κουβαλάμε μαζί μας και πιστοποιητικό πολιτικών πεποιθήσεων;

Τι επαγγέλονται οι 3000 που υπέγραψαν την απόσυρση εκτός από επαγγελματίες Έλληνες; Σίγουρα όχι ιστορικοί.

Τώρα για τους Καραμπελιάδες και το "Απλά είδαν τη δύναμη των αντιδράσεων του 2000 με τα 3 εκατομύρια υπογραφές " 1 + 1 κάνουν 2, 11.000.000 - 3.000.000 κάνουν 8.000.000 άτομα που δεν υπέγραψαν μιας και αναφέρει μόνο την ποσοτική (το ποιοτικό ας μην το σχολιάσουμε) διάσταση του "δημοψηφίσματος". Αν αύριο 7.000.000 Έλληνες υπογράψουν ένα δημοψήφισμα κι λένε να καούν όλες οι εκκλησίες στην Ελλάδα θα πρέπει να τις κάψουμε; (εγώ λέω φυσικά όχι και ας μην είμαι χριστιανός).

Μάρκος είπε...

Δε με ενοχλούν τα πιστεύω της κυρίας. Είμαι σαφέστατος. Με ενοχλεί που

1. είναι προφανές ότι μεταφέρει τις ιδεολογικές της πεποιθήσεις σε ένα βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα παιδιά μας

2. εφόσον κάνει το (1) και εκπροσωπεί πολιτικά μόνο το 1-3% του ελληνικού λαού, το πρόβλημά μου δεν είναι η κυρία αλλά η κυβέρνηση του 45% και η αντιπολίτευση του 40% που δέχονται και ενθαρρύνουν το 3% να γράφει την ιστορία που θα ακούσουν τα παιδιά μας.

Είμαι σαφέστατος.

Όσο για το άλλο. Τα 3 εκ. πολίτες ζητούσαν δημοψήφισμα. Δε ζητούσαν να επιβληθεί η άποψή τους. Κατάλαβες; αυτό όλοι το ξεχνάτε επίτηδες.

Nativist είπε...

@ioannisk
"Αν αύριο 7.000.000 Έλληνες υπογράψουν ένα δημοψήφισμα κι λένε να καούν όλες οι εκκλησίες στην Ελλάδα θα πρέπει να τις κάψουμε; (εγώ λέω φυσικά όχι και ας μην είμαι χριστιανός)."

Με τέτοιου είδους σοφίσματα μπορείς να προκαλέσεις ότι συμπέρασμα θέλεις, χρησιμοποιώντας την φτηνή τακτική των αρχαίων σοφιστών, τους οποίους ξεμπρόστιαζε ο Σωκράτης.

Η απάντησή μου: Ασφαλώς θα πρέπει να τις κάψουμε, αφού αυτό ζητά η πλειοψηφία (50% + 1 και όχι 7.000.000) του ελληνικού λαού. Δεν μπορείς να πεις όχι σαν κυβέρνηση, παρά μόνο σαν άνθρωπος, άλλως παραβιάζεις την θέληση του λαού και την βασική αρχή της δημοκρατίας, η οποία λέει ότι –καλώς ή κακώς- η πλειοψηφία κυβερνά. Στην δημοκρατία, άρχει η ΠΟΣΟΤΗΣ και όχι η ΠΟΙΟΤΗΣ.
Άρα, αν γινόταν το δημοψήφισμα για την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, θα έπρεπε, βάσει πάντα της δημοκρατικής νομιμότητας, να γίνει ό,τι θα αποφάσιζε το 50% +1 των εχόντων ψηφίσει και όχι του εκλογικού σ΄ωματος, πολύ λιγότερο δε του ελληνικού λαού!

Ανώνυμος είπε...

Μάρκο,

επειδή φαίνεται να έχεις παρακολουθήσει τον τρόπο που παρουσάισαν οι μεγάλες καθεστωτικές εφημερίδες το θέμα, θα ήταν καλό -εάν μπορούσες και ήθελες- να έκανες ένα αναλυτικ΄ποστ γι' αυτό

μ-π

Nativist είπε...

Νομίζω ότι αρκετά γράψαμε πάνω στο θέμα του επίμαχου σχολικού βιβλίου, αλλά και της όλης –κατά την άποψη τουλάχιστον ορισμένων από εμάς- προσπάθειας αφελληνισμού, η οποία συντελείται εδώ και αρκετά χρόνια. Εντούτοις και για λόγους πληρότητας, πρέπει να γνωρίζει κανείς και το παρασκήνιο που προηγήθηκε της συγγραφής του «αναθεωρημένου» βιβλίου της Ιστορίας, η οποία δρομολογήθηκε ήδη από το 1998. Το ακόλουθο άρθρο των «Ελληνικών Γραμμών» είναι νομίζω αρκούντως κατατοπιστικό.

ΥΓ: Εννοείται ότι αυτή η εγγραφή μου δεν είναι απάντηση προς τον "Πόντος και Αριστερά", του οποίου την πρόταση μόλις τώρα βλέπω και με την οποία συμφωνώ, αν και θα ήταν λίγο δύσκολο για τον Μάρκο να συλλέξει τόσα άρθρα.

ioannisk είπε...

Μάρκος
Αν κατάλαβα καλά αυτό που ζητάς είναι με κάθε κυβέρνηση να αλλάζουν τα σχολικά βιβλία, μιας και θεσμικά έχει την πλειοψηφία. Δεν νομίζω πως είναι η βέλτιστη λύση για την παιδεία.

Homo_Cretensis & Μάρκος
"Τα 3 εκ. πολίτες ζητούσαν δημοψήφισμα" και
"αν γινόταν το δημοψήφισμα για την"
Αν δεν κάνω λάθος το Ελληνικό σύνταγμα δεν προβλέπει δημοψηφίσματα, ας το πείτε στον μακαριότατο και σε όσους τον πίστεψαν. Φυσικά μιας και βρισκόμαστε σε περίοδο συνταγματικής αναθεώρησης ο πρόεδρος της εκκλησίας θα μπορούσε να αιτηθεί να αλλάξει το σύνταγμα σε αυτό τον τομέα. Αλλά μάλλον θα είναι πάλι απασχολημένος αυτή την περίοδο, έχει παέι ξανά στo st-George?

Nativist είπε...

Το ερώτημά σου προς τον Μάρκο, πρέπει να απαντηθεί από τον ίδιο, όσο ανόητο κι αν είναι.

Δημοψηφίσματα: Βλέπε Σύνταγμα του Κράτους, άρθρο 44, παρ.2

Παρατήρηση: Μ' αυτό το επίπεδο γνώσεων, καλό θα ήταν να διαβάζεις περισσότερο και να γράφεις λιγότερο.

Μάρκος είπε...

Ιωάννη, τελικά είσαι απίθανος! Τις λέξεις που δε σε βολεύουν τις βλέπεις κενές, άδειες!

Επ΄ ουδενί δεν είπα να αλλάζουν τα βιβλία με κάθε κυβέρνηση.

Ξαναγράφω μήπως το δεις καλύτερα τώρα

"1. είναι προφανές ότι μεταφέρει τις ιδεολογικές της πεποιθήσεις σε ένα βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα παιδιά μας

2. εφόσον κάνει το (1) και ..."

Τό πιασες 'η να το κάνω και δίφραγκα;

εάν δεν έκανε το (1), τότε πρώτον δε θα με ενοχλούσε το (1) (αφού δεν θα το είχε κάνει) και δεύτερον δεν θα είχε λόγο ύπαρξης το (2) εφόσον το (2) προϋποθέτει να ισχύει το (1).

Τέλος μ' αυτό.

Πάμε τώρα στο άλλο.

Πρώτον, όπως σου είπε και ο πιο πάνω πιάστηκες εντελώς αδιάβαστος.

Δεύτερον, έστω ότι δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για "δημοψήφισμα" πουθενά. Έστω ότι δεν έχει γίνει κανένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα ποτέ (που έχει γίνει!). Ε και; κυβερνάει ή δεν κυβερνάει ο λαός; Είσαι κατά των δημοψηφισμάτων; Δηλαδή σου αρκεί που μία φορά την τετραετία ψηφίζεις ένα κόμμα και μετά κοιμάσαι για 4 χρόνια; Στην Ελβετία με 10 χιλιάδες υπογραφές κάνεις δημοψήφισμα για ό,τι γουστάρεις. "Τι χτένισμα να κάνω αύριο;". Τι ανόητοι αυτοί οι Ελβετοί ε; έστω!

Πάντως το ΓΕΓΟΝΟΣ πως όλοι εσείς οι ημιμαθείς, ημιαμαθείς δεν έχετε καταχωρίσει στη μνήμη σας ότι τα 3 εκατομύρια πολιτών αιτήθηκαν διενέργεια δημοψηφίσματος είναι αληθέστατο.

Αυτός που επέβαλλε το υποχρεωτικό (της μη αναγραφής) ήταν το κράτος. Ο λαός (έστω, τα 3 εκ.) ζήτησαν από το κράτος να κάνει δημοψήφισμα.

Και προσωπικά γνωρίζω δύο (ΔΥΟ) άτομα που ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ το αίτημα της Εκκλησίας να γίνει δημοψήφισμα, ενώ εάν γινόταν πιθανότατα θα ψήφιζαν ΟΧΙ!

Σου φαίνεται παράλογο και τρελλό ε; για τον μικρόκοσμο που ζεις ίσως να είναι κι έτσι. Τα είπε κι ο Πιραντέλλο.

ioannisk είπε...

Συνεχίζεις με τα επίθετα :) "Ακούστηκαν και πάλι οι γνωστοί αφορισμοί από αριστερόστροφους νέους ανθρώπους. ... Η ρίψη επιθέτων είναι χαρακτηριστικό τους.". Quiz: ποιος το είχε γράψει; Τουλάχιστον προσπάθησε να έχεις κάποια συνοχή.

¨εχετε δίκαιο το άρθρο 44 επιτρέπει την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων αλλά: "για κρίσιμα εθνικά θέματα". Η μεγαλομανεία και τα κουσούρια του χριστόδουλου δεν είναι "για κρίσιμα εθνικά θέματα". Αντιθέτως είναι "για κρίσιμα εθνικά θέματα" όταν ένας παπάς ή μουφτής κλπ παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ατυχέστατο παράδειγμα η Ελβετία δεδομένου οτι σε αυτή την χώρα οι εμετοί που βγάζει στα κυρήγματα μίσους του ο Φαισιστόδουλος είναι ποινικά καταδικαστέοι.

@Homo_Cretensis
έχεις δίκαιο είναι ανόητη η ερώτηση μου έχει πάει για spa στην Ελβετία...

Μάρκος είπε...

Ναι, οι άλλοι μας λένε αβέρτα κουβέρτα εθνικιστές, φασίστες, ακροδεξιούς χωρίς απολύτως καμία διάκριση, και εγώ σε είπα "απίθανο" και τα έβαλες ίσα κι όμοια!! Είσαι και αστείος τελικά! (ώπα! κι άλλο επίθετο ο δικός σου!)

Προφανώς τα επίθετα που εννοώ είναι επίθετα απαξίωσης. Εσύ πάλι εδώ φόρα μπροστά μας, γράφεις "ο Φασιστόδουλος"!!!!!!! Μας κοροιδεύεις μπρος στα μάτια μας;;;;;

Φασιστόδουλος είσαι και φαίνεσαι! Ορίστε μας.

Για το άλλο θέμα είναι απλό.

Δημοψηφίσματα = Δημοκρατία.

Κάνουν στην Κύπρο (2004), στη Δανία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία, στη Σουηδία, στην Αυστρία, (στην Ελβετία)! Κάναμε κι εμείς, το 1974. Για "ύψιστο εθνικό θέμα" μήπως;

ioannisk είπε...

Η μορφή του πολιτεύματος είναι πράγματι ύψιστο.

Όσον αφορά τους όρους "εθνικιστές, φασίστες, ακροδεξιούς" μπορείς να κοιτάξεις τον ορισμό τους σε βιβλία πολιτικών επιστημών.

Έχεις δίκαιο για τον Φασιστόδουλο, Ναζιστόδουλος είναι μιας και λέει όλη την ώρα για την ανωτερότητα της φιλής του, ευχαριστώ αλλά δεν θέλω να ανήκω σε μία τέτοια φυλή.

Δεν πρόκειται να σε πείσω, ούτε εσύ εμένα οπότε ας το αφήσουμε εδώ.

Nativist είπε...

Άντε να σου ρίξω ένα τελευταίο για να με θυμάσαι(post εννοώ)..., διότι δεν νομίζω να ασχοληθώ ξανά μαζί σου.

Η μορφή του πολιτεύματος, η οποία στην συνέχεια θεσμοθετείται με το Σύνταγμα του Κράτους, δεν μπορεί να πάρει σάρκα και οστά, αν δεν περάσει από δημοψήφισμα. Ξέρεις εσύ κανένα από τα λεγόμενα δημοκρατικά κράτη, η νομιμότητα του πολιτεύματος των οποίων να μην αμφισβητείται και να μην αποφασίστηκε αυτό μετά από δημοψήφισμα; Άρα εδώ δεν μπορεί να γίνεται λόγος για «για κρίσιμα εθνικά θέματα», διότι ο καθορισμός του πολιτεύματος ενός κράτους με δημοψήφισμα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της υπόστασής του.
Είναι εντυπωσιακό το πόσο άσχετος με τα ζητήματα αυτά είσαι, αλλά και πόσο πείσμων, ώστε να μην θέλεις να παραδεχτείς ένα σου λάθος. Δεν είναι ούτε ντροπή, ούτε μειωτικό νομίζω το να πει κανείς «δεν ξέρω», ή «έκανα λάθος». Ακόμη και ο πολύς Ανδρέας είπε “mea culpa”!....

To ζήτημα της αναγραφής ή μη του θρησκεύματος στις ταυτότητες, μπορεί για μένα να μην είναι «κρίσιμο εθνικό θέμα», αλλά για ποιο «κρίσιμο εθνικό θέμα» έγινε ποτέ στην μεταπολιτευτική Ελλάδα δημοψήφισμα;
α) Μπήκαμε στην (τότε) ΕΟΚ ερήμην του «κυρίαρχου» ελληνικού λαού. Ποια κράτη δεν έκαναν δημοψήφισμα γι αυτό;
β) Μπαίνομε και βγαίνομε από το ΝΑΤΟ με μία απλή δήλωση του εκάστοτε πρωθυπουργού. Σε ποιο πολιτισμένο, προηγμένο κράτος γίνεται κάτι τέτοιο;
γ) Μπαίνομε στις συνθήκες Maastricht και Schengen, χωρίς δημοψήφισμα. Πόσες χώρες και ποιες μπήκαν έτσι;
δ) Μας βάζουν στην ΟΝΕ (που να μην έσωζαν) πάλι χωρίς δημοψήφισμα.
ε) Η «Ευρωσυνθήκη» εγκρίθηκε από την Βουλή. Στην Γαλλία και την Ολλανδία, παρά το ότι οι κυβερνήσεις ήταν θετικές, παρέπεμψαν το θέμα στην λαϊκή ετυμηγορία, όπου απερρρίφθη «πανηγυρικώς, μετά πολλών επαίνων».

Τούτων ούτως εχόντων, μπορείς να μου πεις για τι ακριβώς το ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει δημοψήφισμα;

Όσο για τα εμέσματα περί «Φασιτόδουλων» και «Ναζιστόδουλων» (ειλικρινά αυτός, ή εσύ βγάζεις αφρούς σαν λυσσασμένος;) σας ενοχλούν ορισμένους, διότι είναι πατριωτικά και όχι φυλετικά. Κάποιος πρέπει να τονώσει το ηθικό του αποχαυνωμένου αυτού λαού από τα reality-shows, την φτώχεια, την καθημερινή μιζέρια, την αδιαφορία για τα εθνικά μας ζητήματα. Κάποιος πρέπει να του θυμίσει ότι είναι άνθρωπος με αξιοπρέπεια και όχι σκουπίδι που πάει με τον άνεμο που φυσά. Αν εσύ δεν καταλαβαίνεις από τέτοια, πρόβλημά σου. Ούτε εμείς θέλομε να ανήκεις στην «φυλή» μας.

Nativist είπε...

Διόρθωση:

σας ενοχλούν ορισμένους τα λόγια του,

Μάρκος είπε...

Να με πείσεις σε τι; στο ότι ο Χριστόδουλος είναι Ναζιστόδουλος; μεγάλε γιατί δεν έγινες κωμικός; έχεις ταλέντο!

φυσικά συμφωνώ κι εγώ με τον κρετένσις ότι οι ταυτότητες δεν ήταν "ύψιστο εθνικό θέμα", αλλά μόνο για λόγους τάξης και δημοκρατίας όταν ζητάνε δημοψήφισμα 3.000.000 άνθρωποι, όποιο και να είναι το ερώτημα (ακόμα και "τι χτένισμα να κάνω αύριο") θα πρέπει η πολιτεία να το ακούει.

Ανώνυμος είπε...

"Αν εσύ δεν καταλαβαίνεις από τέτοια, πρόβλημά σου. Ούτε εμείς θέλομε να ανήκεις στην «φυλή» μας".

Κύριοι!
Η φυλή σας κατοικεί εις τα δέντρα; Ο φύλαρχος ποίος είναι κύριοι; Ασχολείσθε με την κτηνοτροφία; Και τέλος η φυλή σας συγγενεύει με άλλες φυλές ή εστί ανάδελφος;

Ο Ωρίων τί σχέση έχει με όλα αυτά;

Μετα τιμής,
Φύλαρχος Τρεμόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια!
Μπορείτε σας παρακαλώ να μου δώσετε το link για να υπογράψω κι εγώ κατά αυτού του αισχρού βιβλίου;
Ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.antibaro.gr/istoria.php

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ είπε...

Δεν υπαρχουν λογια για να περιγραψη καποιος,την φρικιαστικη κατηφορα της Ελλαδας.
Εγκληματιες και προδοτες,θα υπαρχουν παντα.Ποτε,ομως,εις τοιαυτην εκτασιν και με τροπο που συμπιπτει με ολες τις ιστορικες αναφορες που εχουμε για υποδουλωσεις και εξαφανισεις Εθνων στο περασμα των Αιωνων.
Πριν την καταστροφη ενος Εθνους,
προηγουνται ΠΑΝΤΟΤΕ σημαδια εκφυλισμου και διαφθορας που προειδοποιουν...
Ο Ελληνισμος,κατα εναν περιεργο τροπο,εσταθη ορθιος και επιβιωσε μετα απο πολυ δυσκολες συνθηκες σε διαφορες χρονικες στιγμες.
Σημερα,για αλλη μια φορα,προκαλουμε την τυχη μας και μια νεα σκλαβια,πολυ χειροτερη καθε αλλης,συμφωνα με ολες τις ενδειξεις,θρησκευτικες και πολιτικες.
Οι Κομμουνιστες,απο την ωρα που ενεφανισθησαν στο ιστορικο προσκηνιο,μονον εγκληματα,προδοσιες και προβληματα,εφεραν στην αιωνια Ελλαδα.Δεν με εκπλησσει η κα Ρεπουση...
Απο την αλλη,ομως,πρεπει να ξεκαθαρισουμε αν θελουμε να ειμαστε στην Ευρωπαϊκη Ενωση,πραγμα που μεχρι σημερα δεν εχουμε κανει!
Ο τροπος σκεψης και οι συνθηκες μεσα στις οποιες θελει να κινηθη η Ευρωπαϊκη Ενωση,ΑΠΑΙΤΟΥΝ γενικοτερη αναθεωρηση της Ιστοριας μεταξυ των μελων της.Δεν την ενδιαφερουν η Ιστορικη Δικαιοσυνη και τα Εθνικα Δικαια.Θελει να διασφαλιση μια πορεια,ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΗ και οπως επιτασσουν τα συμφεροντα της.Και καλα κανει..
Ας χωνεψουμε και εμεις οτι:
ΟΥΔΕΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙΝ ΔΥΣΙ ΚΥΡΙΟΙΣ.Ο εστι Μεθερμηνευομενον:Η το κομμα θα αγαπας η την Ελλαδα!
Η το ΠΑΡΙΣΙ θα αγαπας η την Ελλαδα!
Η την ΒΡΩΜΕΡΗ ιδεολογια σου θα αγαπας η την Ελλαδα και τα Ελληνοπουλα! Οποτε,θα συγγραφης αναλογα πονηματα...
Οσο για τον ρολο της Εκκλησιας την Επανασταση του 1821,οι Κομμουνιστες δεν δικαιουνται-ως εκ της αρνησιθεου θεσεως των-να εχουν ΚΑΜΜΙΑ ΓΝΩΜΗ.Αλλα για να συντριβουν οριστικα στην μνημη του Ελληνικου λαου,ας γινει μια ανοικτη δημοσια συζητηση με καλεσμενους καταξιωμενους ιστορικους και γνωστες αλλα οχι υπηρετες ενος βρωμικου ανθελληνικου συστηματος σαν την "κυρια" Ρεπουση.
Η κληση σε αυτη την συζητηση,"των Μοναρχοφασιστων" συζητητων,θα ηταν μια καλη αρχη.Για να παρακολουθησουμε την ανελεητη συντριβη των αριστεροκουλτουριαρηδων και των συνοδοιπορων!


ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Πού να γίνει αυτή η συζήτηση, Γρηγόριε, στην εκπομπή της κ. Δρούζα, η οποία αμείβεται με 2,5 εκ. € ετησίως από την ΚΡΑΤΙΚΗ τηλεόραση (ΝΕΤ), για να παρουσιάσει τη φραπελιά; Η «κυρία» Ρεpussy ξεκίνησε από το ΚΚΕ, πέρασε στην «Ανανεωτική-Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά», στην οποία ανήκουν και οι υπόλοιποι συγγραφείς του βιβλίου, στην συνέχεια δε, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το ΠαΣοΚ, κατέληξε να γίνει ευνοουμένη της ΝΔ και ιδιαίτερως της κ. Γιαννάκου, η οποία την έκανε και καθηγήτρια πανεπιστημίου και μάλιστα σε καιρό που η Σχολή (Φιλοσοφική ΑΠΘ) τελούσε υπό κατάληψη (πάλι).
Το ερώτημα που ευλόγως γεννάται είναι το εξής: Γιατί το ΠαΣοΚ ανέθεσε την συγγραφή του διαβόητου πλέον βιβλίου σε αριστερούς; Γιατί δεν έβαλε κι έναν του κεντρώου χώρου; Γιατί η ΝΔ, αφού ξέρει ποιοι συνέγραψαν το βιβλίο, το εισήγαγε στα σχολεία; Η απάντηση νομίζω ότι είναι μία: Και οι εξωκοινοβουλευτικοί αριστεροί ΨΗΦΙΖΟΥΝ και ο νοών νοείτο.
Ελπίζω κάποτε να ασχοληθούμε κι απ’ εδώ με το θέμα της τουρκικής γλώσσας, την οποία όλως αυθαιρέτως εισήγαγε ο υφυπουργός παιδείας, κ. Καλός (ή μήπως Κάλος;) στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σχολεία ως δεύτερη ξένη μετά τα αγγλικά.
Εκτός του ότι μετά την δικτατορία επεβλήθη η αριστερόστροφη σκέψη στα πανεπιστήμια και στην παιδεία, ευρύτερα, έχει επικρατήσει και η αφόρητη τουρκολαγνεία, όπως βλέπεις.

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρώσω ότι μας έχουν παραπλανήσει ως προς το πώς γράφεται η Ιστορία στην ΕΕ. Δες σχετική εγγραφή μου Δευ Μαρ 12, 10:10:00 πμ 2007 στο πρώτο από την κορυφή θέμα του παρόντος ιστολογίου με θέμα «Γερμανία, Τουρκία και συμβιβασμοί με την ιστορία»

Ανώνυμος είπε...

Τώρα τελευταία μου έβαλαν internet, χθες πρωτομπήκα στην σελίδα σας, μου άρεσε, την διαβάζω και συμμετέχω.
Αν και υπήρξαν και άλλοι λεκτικοί διαξιφισμοί με τον Lego, θα γράψω κι εγώ την γνώμη μου. Φίλε μου, την ιστορία δεν την έγραψαν "Βασιλοχουντικοί". Την Ιστορία την έγραψε ο πατέρας μου που πολέμησε στα Αλβανικά βουνά και οι 7 σύντροφοί του, που σκοτώθηκαν δίπλα του. Αυτό και μόνο με κάνει να προτιμώ τους συγγραφείς εκείνης της Ιστορίας (ακόμα κι αν ήταν Βασιλοχουντικοί)από τους σημερινούς συγγραφείς της, όπου το έπος του 40 γράφεται σε τρεις γραμμές, ενώ τα "Καφενεία του 19ου αιώνα", καταλαμβάνουν μια ολόκληρη σελίδα.
Όσο αφορά τον ρόλο της Εκκλησίας το 21, ούτε εγώ ούτε η κ.Ρεπούση είμασταν εκεί. Εγώ διαβάζω στα Απομνημονεύματα του Φωτάκου (υπασπιστή του Κολοκοτρώνη) τον θετικό ρόλο της Εκκλησίας. Αν οι πηγές της κ. Ρεπούση είναι πιο ασφαλείς από του Φωτάκου, ας μας τις πει να ανατρέξουμε να τις διαβάσουμε κι εμείς.
Η κ.Γιαννάκου μας λέει συνεχώς ότι "την Ιστορία την γράφουν οι ειδικοί". Και δεν βρίσκεται ούτε μισός δημοσιογράφος να την ρωτήσει, αν όλοι οι Έλληνες ιστορικοί έχουν την ίδια θεώρηση της Ιστορίας με την ομάδα αυτή! Και γιατί προτιμήθηκε αυτή η ομάδα!
Και λίγο για τα τρέχοντα.
Ακούω από τα κανάλια, ότι η Ν.Δ. έκανε πρόταση για την λίστα Επικρατείς στον Βερέμη. Ποιος είναι αυτός; Αυτός είναι ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που δήλωσε ότι "Η μόνη σφαγή που ξέρει για την επανάσταση του 21, ήταν η σφαγή των Τούρκων από τους Έλληνες στην Τριπολιτσα. Είπατε τίποτα;
Εγώ θα πρότεινα να βάλουμε τιμωρία αυτόν τον κύριο να σταθεί με το ένα πόδι μια ήμερα μπροστά στον πίνακα του Ντελακρουα (σφαγή της Χίου).
Και δυο λόγια για τους βουλευτές της Ν.Δ. σχετικά με το Σκοπιανό και το βιβλίο της ΣΤ Δημοτικού από τον μεγάλο Ελύτη."Κάποια φορά στην ζωή σου θα χρειαστεί να πεις, το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ"
Όλα τα άλλα, έξω από αυτή την φράση, μεταφράζονται:Προέχει η καρέκλα μας.

Ανώνυμος είπε...

To πως έγινε η κυρία Ρεπούση ... καθηγήτρια Πανεπιστημίου ... και πως "χτυπανε" τις δουλειές και τις προμήθειες του Ελληνικού Δημοσίου τα έχουν καταγγείλει δημοσίως αρκετοί.
Στο

http://macedonia-greece.blogspot.com/

υπάρχουν αρκετά στοιχεία. Η επαναδιατύπωση της ιστορίας συμφωνήθηκε επί ΠΑΣΟΚ με την Τουρκία το 2000. Η ανάθεση στην Ρεπούση έγινε επί ΠΑΣΟΚ και φυσικά η ΝΔ δεν είχε σκοπό να διαφωνήσει. Βλέπετε έχουμε και κουμπαριές με τους Τούρκους. Έλα ντε που ΠΟΤΕ οι Τούρκοι ΔΕΝ τήρησαν τις συμφωνίες τους με την Ελλάδα. Έλα που ακόμα και πέρσι για ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ σκοτώνεται άσκοπα Έλληνας πιλότος (ο Ηλιάκης). Επιτέλους ξυπνήστε μερικοί... φιλόσοφοι...εδώ μέσα.