Τρίτη, Μαΐου 23, 2006

Μπορώ να μην πληρώνω;;;;

κυκλοφορεί αυτό εδώ και μερικές μέρες με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το προωθώ στο μπλογκ μου. Προωθήστε το και εσείς!


ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ???? - ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ


Πριν από ένα μήνα η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσε με υπερηφάνεια την εξαγορά του 46% της Τουρκικής τράπεζας FINANSBANK. Η ένατη τράπεζα στην Τουρκία...

ΤΟ ΠΟΣΟ

. το ποσό της εξαγοράς φτάνει τα 3 δισεκατομύρια ευρώ. Δηλαδή το ένα τρισεκατομύριο δραχμές. Περίπου ίσο με το 2% του ΑΕΠ της Ελλάδας!
. το ποσό αυτό είναι ίσο με 3.6 φορές τη λογιστική αξία της τράπεζας σύμφωνα με ξένους οικονομικούς οίκους (Ernst & Young)
http://today.reuters.com/business/newsarticle.aspx?type=bankingFinancial&storyID=nL01571901&imageid=&cap

. με τα ίδια χρήματα θα μπορούσε η Εθνική να χτίσει 20 πανεπιστημιακά νοσοκομεία (50 δις δραχμές το ένα)

ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

. η ανεργία ανεβαίνει
. μας λείπουν 600 εκατομύρια ευρώ για να διασώσουμε την Ολυμπιακή
. επιζητούμε ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα


Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΚΡΑΤΙΚΗ) ΕΠΙΛΕΓΕΙ

. να επενδύσει σε άλλη χώρα
. να επενδύσει στην Τουρκία που 23 τράπεζες χρεωκόπησαν από το 1999 μέχρι σήμερα
να εξανεμίσει το ΣΥΝΟΛΟ των συναλλαγματικών της αποθεμάτων για αυτή την εξαγορά

ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ

. οτι η εξαγορά έγινε για πολιτικούς λόγους
. ότι έγινε για να διαφημιστεί η ελληνοτουρκική φιλία

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

. η μετοχή της της Τουρκικής τράπεζας έπεσε κι άλλο μετά την εξαγορά, άρα τζάμπα λεφτά
. η μοναδική περίπτωση να μη χάσει πάρα πολλά από την επένδυση αυτή είναι να μπει γρήγορα η Τουρκία στην ΕΕ
. επειδή όμως ούτε οι Γάλλοι ούτε οι Γερμανοί δεν τη θέλουν αυτό θα πάρει τουλάχιστον 30 χρόνια
. και αν γίνει και τότε .....

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ
. τα 30 εκατομύρια ευρώ που έδωσε η ΕΡΤ για τα δικαιώματα του Ολυμπιακού και Παναθηναικού είναι πάρα πολλά
. αλλά μόνο το 1% από αυτά που έδωσε η επίσης κρατική Εθνική Τράπεζα για την επένδυση αυτή
. η ΕΡΤ θα πάρει κάποια λεφτά πίσω σίγουρα από τις διαφημίσεις
. η Εθνική Τράπεζα που δαπάνησε 100 φορές το ποσό, μπορεί να μην πάρει τίποτα ΑΠΟΛΥΤΩΣ αν χρεωκοπήσει η Τούρκικη μικροτράπεζα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΡΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ;;;;;;;;

(που μόνο φιλία δεν είναι αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας κάμω, μωρέ, τον δικηγόρο του διαβόλου: Όσο οι ελληνικές επιχειρήσεις επενδύουν περισσότερο στην Τουρκία (όπως και στα Σκόπια και στην Αλβανία), τόσο περισσότερο τους κρατάμε. Αυτοί κοιτάζουν να μας κατακτήσουν με τα όπλα, ενώ εμείς τους κατακτάμε με το χρήμα.

Μάρκος είπε...

Άμα είναι έτσι να μας δώσουν μερικά δισεκατομύρια ευρώ (ίσως αυτά που τους δώσαμε για να τους αγοράσουμε την τράπεζα) και να τους δώσουμε κανένα νησάκι, ε;; πώς σου φαίνεται;

Όσο για την Αλβανία και τα Σκόπια, είδαμε τι αποτελέσματα έφερε η κατάκτησή μας. Εγινε καμία αλλαγή στην πολιτική των Σκοπίων; εγώ θα έλεγα ότι αποθρασύνθηκαν περισσότερο και πήραν αέρα ότι ακόμα και χωρίς συμφωνία για το όνομα η οικονομία τους ανακάμφθηκε από μας χωρίς πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με τις επενδύσεις: Δεν τους «κρατάμε», μας «κρατάνε»! Οι επιχειρηματίες, για να μην χαλάσουν οι δουλειές τους στα κράτη που επενδύουν, πιέζουν την Ελλάδα για υποχωρήσεις.

Homus Cretensis

ΥΓ.: Δεν μπορώ να κάνω login.

Nativist είπε...

"Προστίθεται δε, ότι πέρα από τα αμιγώς οικονομικά οφέλη, η συμφωνία θα συμβάλλει στη σύσφιγξη των οικονομικών σχέσεων της Ε.Ε. με την Τουρκία και θα διευκολύνει τη σύγκλιση της Τουρκίας με την Ε.Ε."

www.naftemporiki.gr/news/
static/06/05/30/1197050.htm

Από την σημερινή "Ναυτεμπορική". Τον εαυτό τους κορϊδεύουν ή εμάς; Έπειτα, εγώ νόμιζα ότι η ιστορία έχει λήξει. Τώρα δίνει ο Αράπογλου εξηγήσεις;

Nativist είπε...

31 καυτά σημεία εντοπίζει το Ενημερωτικό Δελτίο της Εθνικής * Παραδέχεται ότι δεν έχει ακριβή εικόνα για το τι αγοράζει

Άρθρο της "Ελευθεροτυπίας" με πάσαν επιφύλαξιν...

http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=8808548

Greg είπε...

Γι' αυτό τα πήρε η Ντόρα με τον Παπαδόπουλο!

Σου λέει θα σηκωθούν και οι πέτρες με την αλητεία που κάναμε κι' εσύ μας βάζεις veto;

Άλλος ίσως λόγος του διατεταγμένου ξεπουλήματος είναι ότι διευκολύνει και την μεταφορά κονδυλίων (κρυφών και φανερών) από EU προς Τουρκία...

Η κατακλείδα είναι ότι υποστηρίζουμα ένθερμα και αταλάντευτα την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Είμαστε και γαμώ τα παιδιά. Εμπεδώστε το επιτέλους!

Nativist είπε...

Αναγνωρίζει το ψευδοκράτος η Εθνική!

Τρία υποκαταστήματα έχει εκεί η τουρκική τράπεζα που εξαγόρασε

ΟΙ ΓΚΑΦΕΣ του κ. Τάκη Αράπογλου της Εθνικής Τράπεζας δεν έχουν τελειωμό και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την απόφασή του να αγοράσει την τουρκική τράπεζα Finansbank αναδύονται σιγά-σιγά και έχουν αρχίσει οι επιπτώσεις στην εξωτερική μας πολιτική και στις διεθνείς μας σχέσεις.

Το «ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει σήμερα ότι η αγορά της τουρκικής τράπεζας από την Εθνική συνεπάγεται εμμέσως πλην σαφώς και de facto αναγνώριση του ψευδοκράτους των κατεχομένων, αφού εκεί υπάρχουν και λειτουργούν τρία υποκαταστήματα, τα οποία ανήκουν στην τουρκική τράπεζα και κατ' επέκτασιν στην Εθνική.

Πρόκειται για ένα απίστευτο δώρο που έχει κάνει ο κ. Αράπογλου στην τουρκική κυβέρνηση, όπως και στην κυβέρνηση του ψευδοκράτους, δώρο το οποίο έχει αναστατώσει την κυπριακή κυβέρνηση στη Λευκωσία, αφού χρόνια τώρα προσπαθεί να μην αναπτυχθούν εμπορικές σχέσεις και γενικότερα οικονομικές συναλλαγές με τους «εισβολείς», προκειμένου να πιεστεί η Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.

Και θα σημειώναμε ακόμη ότι επειδή μία τέτοια πρακτική έχει και επιπτώσεις στην εξωτερική πολιτική και στη χάραξη εθνικής στρατηγικής, θα πρέπει να μας πουν τα διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα, η Εκκλησία, τα ασφαλιστικά ταμεία, πώς αντιδρούν σε αυτή την αποκάλυψη-σοκ, ποια η θέση τους στο θέμα αυτό, αν συμφωνούν ή αν διαφωνούν και αν πρόκειται να υπερασπιστούν τα εθνικά μας θέματα και να διαμαρτυρηθούν…

Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμη μεγάλο «κατόρθωμα» του κ. Αράπογλου, ο οποίος προφανώς θα επιχειρήσει να αμβλύνει τις εντυπώσεις, όμως τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι μεγάλα, με σοβαρές όπως είπαμε επιπτώσεις και σε λίγο θα τρέχει το υπουργείο Εξωτερικών και δεν θα προλαβαίνει.


Ανακρίσεις
Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Εισαγγελέας άρχισε να καλεί μάρτυρες να καταθέσουν για το θέμα της αγοράς της τουρκικής τράπεζας από την Εθνική, μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει ο κ. Κούκος, πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων στην Εθνική. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις ανακρίσεις διεξάγει πταισματοδίκης και μεταξύ των μαρτύρων που έχουν κληθεί είναι και ο έγκριτος νομικός κ. Γιάννης Μαύρος, γιος του αείμνηστου αρχηγού της Ένωσης Κέντρου, Γεωργίου Μαύρου.


Νέος ευνοούμενος
Στο μεταξύ ο κ. Αράπογλου προχώρησε σε ακόμη μια χαριστική πράξη προς έναν από τους προστατευομένους του, ο οποίος ανήκει και αυτός στον κύκλο της ομάδας του Tennis-Club της Εκάλης, τα μέλη της οποίας αλληλοπροστατεύονται. Με απόφαση λοιπόν του κ. Αράπογλου, ο κ. Μίνωας Μωϋσής, του εβραϊκού λόμπι, αποτυχημένος ασφαλιστής της INTERAMERICAN, με μισθό 11.000 ευρώ μηνιαίως τοποθετείται αναπληρωτής διευθυντής Διοίκησης, ο οποίος μάλιστα έχει υπό τον έλεγχο του 11.600 υποκαταστήματα με 10.000 περίπου υπαλλήλους.

TO ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
10/9/06