Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2009

Το κουίζ του Μάρκου περί Μακεδονίας

Ποιος είπε τα κάτωθι στις 26 Απριλίου 2006 στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες;;;;

Κύριε Πρόεδρε, πρέπει να σεβόμαστε τις αρχές της κάθε χώρας. Ανεξαρτήτως, αν αυτή η χώρα είναι φιλική, λιγότερο φιλική ή περισσότερο φιλική, αυτή η χώρα έχει αποφασίσει μια ονομασία. Δεν μπορούμε παρά να σεβαστούμε την ονομασία αυτής της χώρας. Τα άλλα –νομίζω το αντιλαμβάνεται ο καθένας– δεν είναι δημοκρατικά, είναι ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας. Όπως και εάν επιθυμεί αυτή η χώρα να αποκαλείται, οφείλουμε να το σεβαστούμε.


Η απάντηση εδώ

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=CRE&reference=20060426&secondRef=ITEM-007&format=XML&language=EL

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Καρατζαφέρης για την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Πας δολίως να δημιουργήσεις εντυπώσεις, ενώ ξέρεις πολύ καλά την θέση του Κ. για τα Σκόπια, όπως και αυτήν του Καραμανλή.

Ο μεν Καραμανλής υποστηρίζει σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, δηλαδή δέχεται τα Σκόπια να έχουν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με προσδιοριστικό (άνω, κάτω, βόρεια κ.λπ.), ενώ ο Καρατζαφέρης εμμένει στην θέση του 1992, ήτοι ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -Η- ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση
Ο/Η Άδωνις Γεωργιάδης λέει:
25/09/2009, 10:37
Αγαπητέ εάν δεν το κατάλαβες η συζήτησις αφορούσε στο Ιράν και στην δική του επιθυμία να αλλάξη το όνομά του, σε Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. Οι Αμερικανοί για να πάνε κόντρα στον Αχμαντινετζάντ, λόγω των δηλώσεών του για το Ολοκαύτωμα, αντέδρασαν και ο Πρόεδρος πήρε το μέρος του Ιράν! Τί ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; Δεν πήγε να πάρη το Ιράν, το όνομα άλλης χώρας, ούτε υπήρξε ιστορική ένστασι από κάποιον άλλον, όπως στην περίπτωσι των Σκοπίων, αλλά ζήτησε αλλαγή του ονόματός του και προσπάθησαν να το εμποδίσουν. Παιδιά ψυχραιμία! Το να αμφισβητούνται οι θέσεις μας για το Σκοπιανό είναι σχεδόν παρανοϊκό.