Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2009

Ο Μάρκος, οι οικολόγοι-πρασινοκιτρινοκοκκινομπλέ και ο Παπαθεμελής

Ένα από τα λίγα μπλογκς που σχολιάζω είναι του Πάνου. Γνωστού Οικολόγου-Πράσινου (γνήσιου, όχι γιαλαντζί όπως ο Τρεμόπουλος). Σε μία συζήτηση του γράφω τα εξής.


http://panosz.wordpress.com/2009/09/11/ecogreens-62/#comment-67766




Πρώτα πρώτα κακώς ειρωνεύεστε και απαξιώνετε τους ολίγους, διότι και εσείς κάποτε ολίγοι είσασταν και ως γνωστόν οι ολίγοι κάποτε θα γίνουν πολλοί και οι πολλοί ολίγοι.

Δεύτερον το ΠΑΜΜΕ επήρε ένα θαυμαστό 1.3% στις ευρωεκλογές, το οποίο αν το υπολογίσει κανείς ανά λεπτό εμφάνισης εκπροσώπου του στα τηλεοπτικά κανάλια αποτελεί μάλλον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ όλων των εποχών.

Τρίτον επί της ουσίας του μηνύματός μου, διαπιστώνω μετά μεγάλης λύπης, ότι δεν προτίθεστε (αγαπητέ Παπούλη και φίλτατε κύριε οικοδεσπότα) να προβληματιστείτε. Ουσιαστικά σας λέγω το εξής: όσο θα επιτρέπετε στον κ. Τρεμόπουλο να σας εκπροσωπεί στην δημόσια σφαίρα, τόσο οι Οικολόγοι-Πράσινοι θα αποτελούν έναν πανεύκολο στόχο από μία τεράστια μερίδα του εκλογικού σώματος και των πολιτών της χώρας αυτής.

Ουσιαστικά σας καλώ να κάνετε ό,τι κάνω και εγώ με το ΛΑΟΣ. Εγώ συμφωνώ σε γενικές γραμμές με την (θεωρητική) ατζέντα του κόμματος, δηλαδή σκληρότερες θέσεις στα εθνικά θέματα, σεβασμό στην παράδοση και μη επίδειξη ασέβειας στην Εκκλησία κλπ αλλά θεωρώ

α. τον Καρατζαφέρη έναν χυδαίο πολιτικάντη
β. τον Αιβαλιώτη ρίψασπι
γ. τον Ροντούλη γυρολόγο
δ. τον Βορίδη τέως αρχηγό χουντικής νεολαίας (ΕΠΕΝ)
ε. τον Πλεύρη φέροντα αιωνίως την στάμπα του υιού του Νεοναζί
στ. τον Βελόπουλο ημιμαθή κοκορόμυαλο

και άρα θεωρώ σχεδόν το όλον των εκπροσώπων της συγκεκριμένης πολιτικής ατζέντας ως εύκολο στόχο απαξίωσης από την αξιοπιστία.

Έτσι, τάσσομαι με μία αξιόπιστη φωνή της ίδιας πάνω-κάτω πολιτικής ατζέντας και με υγείς δυνάμεις όπως ο Παπαθεμελής, ο Ζουράρις, ο Σαρρής, η Δελιβάνη, ο Βιτάλης και άλλοι. Μήπως και καταφέρουν την επιτυχία και απελευθερώσουν τους εγκλωβισμένους ψηφοφόρους από το δίχτυ του ΛΑΟΣ.

Και σας λέγω κάντε κι εσείς κάτι παρόμοιο με το να πετάξετε έξω από τους Οικολόγους-Πράσινους τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, ο οποίος θα αποτελεί ΑΙΩΝΙΩΣ τροχοπέδη της μεταφοράς της πολιτικής ατζέντας στα οικολογικά θέματα, ακριβώς διότι αποτελεί πανεύκολο στόχο απαξίωσης στα εθνικά και αυτό θα του το διατυμπανίζουν όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Αν θέλετε να με ακούσετε, ακούστε με. Αν δε θέλετε, βουλώστε τ' αυτιά σας. Πάντως με τον Τρεμόπουλο να βγαίνει στα παράθυρα και στα δελτία να ξέρετε ότι 3% δεν πιάνετε σε εθνικές εκλογές με τίποτα. Πάρτε το χαμπάρι και συγκρατήστε τα λόγια μου για την αυτοκριτική σας στις 5 του άλλου του μηνός.

Εγώ τα λέω και ησυχάζω. Διότι όποιος αγαπάει την πατρίδα του, αγαπάει και το περιβάλλον της και έχει και οικολογικές ανησυχίες και μια χαρά ανοιχτός είναι στη μεγαλύτερη έμφαση στα οικολογικά θέματα.

Ξέρω τώρα. Θα πιαστείτε από κανα-δυό φρασούλες μου και θα εισπράξω καμιά φθηνή ειρωνία. Τα λέω όμως διότι έστω και μισός να με ακούσει, ακόμα και από τα βάθη του μυαλού του, χωρίς την τόλμη δηλαδή να το παραδεχθεί, το θεωρώ κέρδος. Οι υπόλοιποι ελάτε και βρίστε με.

3 σχόλια:

Nativist είπε...

>τον Βορίδη τέως αρχηγό χουντικής νεολαίας (ΕΠΕΝ)<

Ο Βορίδης είναι από τους σοβαρότερους και συνεπέστερους πολιτικούς που έχουμε. Δεν μ' ενδιαφέρει ποσώς τι ήταν. Αυτά είναι κουβεντούλες καφενείου. Με ενδιαφέρει τι κάνει κι αυτό που κάνει με ικανοποιεί πλήρως.

Ας είμαστε και λίγο αντικειμενικοί, αδελφέ μου.

Ο Καρατζαφέρης κατεβαίνει στην Θράκη και τον ψέγουν γι αυτό, επειδή λέει θα κάνει ζημιά στις .... "ελληνοτουρκικές σχέσεις"!!!!!

Ε Λ Ε Ο Σ

Μάρκος είπε...

Δεν διαφωνώ ότι ο λόγος του είναι από τους σοβαρότερους.

Αυτό που λέω όμως είναι ότι είναι πολύ εύκολο να απαξιώσει κανείς τον λόγο του αν τον συσχετίσει με φιλικές σχέσεις με την επάρατο, και προδοτική για την Κύπρο μας, δικτατορία.

Nativist είπε...

Έλα, βρε αδελφέ! Όλοι κάναμε κουζουλάδες όταν ήμασταν κοπέλια. Εγώ π.χ. πήγα και παντρεύτηκα! :-)

Το τι κάνει σήμερα μετρά και χαίρομαι που του αναγνωρίζεις την σοβαρότητά του.