Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ έρχονται και ο Μάρκος δηλώνει και πάλι ΠΑΡΩΝ - και όπως πάντα αξούριστος!

Έχουμε και λέμε.

όλοι κάνουν σχέδια αλλά αυτή τη φορά έχουμε και ορισμένες σταθερές

1. η ΝΔ είναι βέβαιη δεύτερη.
2. το ΠΑΣΟΚ είναι βέβαιο χωρίς αυτοδυναμία

Αυτά τα δύο δημιουργούν μία χαλαρότητα της ψήφου, αντίστοιχη με αυτή των ευρωεκλογών, αν και παραδέχομαι όχι του ίδιου βαθμού όπου είχαμε 7.5% στα λοιπά κόμματα.

Το ΠΑΜΜΕ πήρε ένα αξιοπρεπές 1.3%, πολύ ανώτερο από το 0.5% που κατά ΜΕΓΙΣΤΟ του έδιναν στις δημοσκοπήσεις (1/10, καθότι στις 9/10 ούτε καν το ανέφεραν).

Συνεχίζω με τις σταθερές

3. ο ΛΑΟΣ θα διατηρήσει οπωσδήποτε τα πολύ ευρωεκλογικά ποσοστά του
4. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι θα πέσουν κάτω από το 3% (ούτως ή άλλως βρισκόταν μόλις 0.5% επάνω) και δεν θα μπουν στη Βουλή.

Είναι ευκαιρία η πατριωτική ψήφος από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ακόμα και ΚΚΕ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ (ΝΑΙ, υπάρχει και τέτοια), αλλά και από τα λοιπά των λοιπών κόμματα (Ο-Π, Κυνηγοί και τα ρέστα), να δοθεί στη

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

του

ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ

ο οποίος μας καλεί όλους σε συσπείρωση.

Να πάρουμε το 3% και να ανατρέψουμε τα σχέδια ΟΛΩΝ

Να έχουμε ΕΞΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ βουλή με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΛΑΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΝ

Να δοθούν ευκαιρίες ΚΑΙ στον Παπαθεμελή, στον Ζουράρι και σε όποιους άλλους συνεργαστούν μαζί τους (πχ, Σαρρής και άλλοι) να εκφραστούν μέσα από το κοινοβούλιο, μαζί με τους νέους ανθρώπους και νέους πολιτικούς που θα τους στελεχώσουν.

ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ!

13 σχόλια:

vripol είπε...

Δέν θα κατεβεί ως ΠΑΜΜΕ;

Μάρκος είπε...

Όχι, θα κατέβει ως Δημοκρατική Αναγέννηση.

http://pammet.blogspot.com/2009/09/blog-post_7538.html

Μάρκος είπε...

http://pammet.blogspot.com/2009/09/blog-post_7538.html

Γιώργος Βλάχος είπε...

Μακάρι να γίνεις όπως το λές.
Δυστυχώς όμως, εάν τα εκτός της Βουλής κόμματα πάρουν ΣΥΝΟΛΙΚΆ το ποσοστό που πηραν στις ευρωεκλογές, αυτός που ωφελείται βάση του νέου εκλογικού νόμου είναι το πρώτο κόμμα. Το οποίο και με 39-40% σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Και ο νοών νοείτω...

Μάρκος είπε...

Ποιος το λέει αυτό;

Ο εκλογικός νόμος λέει το εξής.

40 έδρες δώρο το πρώτο κόμμα
Απλή αναλογική στις υπόλοιπες 260 έδρες.

Για να πάρεις 151 θα πρέπει να είσαι πρώτο κόμμα (40 έδρες στην τσέπη) και να πάρεις άλλες 111/260 έδρες. Αυτό μας κάνει ένα ποσοστό περίπου 42.7%.

Επειδή αφαιρούνται τα ποσοστά των κομμάτων που έχει το καθένα κάτω από 3%, το ποσοστό αυτό (42.7%) πολλαπλασιάζεται με το άθροισμα που απομένει.

Παράδειγμα.

Αν το άθροισμα των κομμάτων κάτω από 3% το καθένα είναι 3%, τότε μας μένει ένα 97%. Άρα για σίγουρη αυτοδυναμία χρειάζεσαι 42.7%*97%=41.4%

Αυτό που λες εσύ είναι λίγο ακραίο. Στις ευρωεκλογές το άθροισμα των κομμάτων κάτω από 3% ήταν 7.5%. Τότε, πράγματι το 42.7% γίνεται 39.5%. Όμως σε εκείνες τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ πήρε 36.5%. Αν ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ το 7.5% των λοιπών κομμάτων, πώς θα ανέβει άλλες τρεις μονάδες; από που θα τις πάρει; από τη ΝΔ που βρισκόταν ήδη στο 32.5%; και πόσο θα πάει δηλαδή, στο 29.5%; μην τρελλαθούμε.

Δεν υπάρχει περίπτωση το 7.5% να παραμείνει τόσο μεγάλο. Ιστορικά το ποσοστό αυτό κυμαίνεται 2-4%, ποτέ παραπάνω.

Άρα χρειάζεσαι το λιγότερο ένα 40.5-41.5%, για να έχεις αυτοδυναμία.

Στόχοι αδιανόητοι σήμερα, που πχ το ΠΑΣΟΚ με 6% διαφορά από τη ΝΔ βρίσκεται στο 31%!!! Πώς θα σκαρφαλώσει άλλες 10 μονάδες;

Επαναλαμβάνω

1. είναι βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει αυτοδυναμία
2. είναι βέβαιο ότι η ΝΔ θα είναι δεύτερη

αυτά ελευθερώνουν πολύ κόσμο. Ευκαιρία να αναδειχθεί νέα πολλιτική πατριωτική δύναμη, συμπληρωματικά με το ΛΑΟΣ του Ψινάκη, της Σαρρή, της Τζαβέλλα και του Κωνσταντάρα!!

ή του (ρίψασπι) Αιβαλιώτη, του (γυρολόγου) Ροντούλη, του (ημιμαθή) Βελόπουλου, του (πρώην αρχηγού της νεολαίας ΕΠΕΝ) Βορίδη και των λοιπών.

Άκου τώρα πήρανε μεταγραφή τον Ηλία Ψινάκη!

Μα είναι σοβαρό κόμμα αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όχι τον Ηλία Ψινάκη; Επειδή είναι πούστης; Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου! Άλλωστε, ο Ψινάκης είναι φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη και είναι περίεργο πώς κατεβαίνει με τον Καρατζαφέρη.

Έχετε μετρήσει πόσοι πούστηδες είναι στη Βουλή και πόσοι πολιτεύονται;

Ο πολιτικός, ο επιστήμων, ο καλλιτέχνης, ο καθένας μετριέται με το εύρος του μυαλού του και όχι της κωλότρυπάς του!

Τι πρόσφερε ο Παπαθεμελής μέχρι σήμερα στον τόπο; Τίποτε, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Ένα ΟΦΟ είναι, όπου φυσά ο άνεμος. Ξεκίνησε με τον Ψαρρουδάκη, πήγε στο ΠΑΣΟΚ, στήριξε και το "εκσυγχρονιστικό" και εθνομηδενιστικό ΠΑΣΟΚ του Σημίτη για οκτώ ολόκληρα χρόνια (γιατί δεν έφευγε, αφού διαφωνούσε με τον εθνικά μειοδοτική πολιτική του;), πήγε με τον Καρμανλή και τον στήριζε, χωρίς να ενδιαφέρεται για το ότι αυτός συνεχίζει και επαυξάνει την μειοδοτική πολιτική του Σημίτη, αυξάνοντας συγχρόνως και την διαφθορά, η οποία διάλυσε εντελώς το κράτος κι εσάς σας ενοχλεί ... ο Ψινάκης.

Captain Cerk είπε...

Μάρκο, το ΠΑΣΟΚ πιστεύω θα έχει μία ισχνή αυτοδυναμία με 152-153 έδρες. Τώρα αν θα μπορέσει να κυβερνήσει είναι μία άλλη ιστορία..

Μάρκος είπε...

Ανώνυμε, εγκάθετε το ΛΑΟΣ διάβασες τι έλεγε ο αρχηγός σας για τον Ψινάκη πριν από 12 μήνες; διάβασε πρώτα και μετά έλα μίλα μας.

Μία διόρθωση. Ο Παπαθεμελής ΔΕΝ πήγε ποτέ με τη ΝΔ. Κατέβηκε υποψήφιος ως ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ. Και ανακυρήχθηκε ανεξάρτητος βουλευτής. Εκλέχτηκε μάλιστα με ΣΤΑΥΡΟ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ, όχι όπως κάτι Μανο-Ανδριανόπουλοι, κάτι Ανδρουλάκηδες και κάτι Δαμανάκηδες που βασίστηκαν ΤΟΤΕ στο επικρατείας.

Κερκ, το να λέμε "152-153 έδρες" είναι λόγια. Η ΝΔ με 41.85% έβγαλε 152 έδρες. Πιστεύεις ότι είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να πιάσει το ίδιο ποσοστό για να βγάλει 152 έδρες; Σήμερα βρίσκεται ΔΕΚΑ ΜΟΝΑΔΕΣ πίσω. Σοβαρολογείς;

Έλλην πολίτης είπε...

Κάποιος, μόνος του, καλεί σε... συσπείρωση, όλων των άλλων, με τον... εαυτό του!

Ε, δεν είναι λίγο αστείο;

Έχει ποτέ δείξει διάθεση συνεργασίας ο κ. Παπαθεμελής με τον υπόλοιπο πατριωτικό χώρο; Ή και αυτός, όπως ο Καραμανλής, «δεν συνεργάζεται με ακραίους»; Αλλά τότε για ποιά συσπείρωση, ποιων, μιλάει;

Αξιόλογος, πατριώτης, τα πάντα, αλλά ανεδαφικός...

Ανώνυμος είπε...

O Παπαθεμελής δεν εννοεί να καταλάβει ότι είναι τελειωμένος πια.
Ψήφος σε κόμμα που δεν έχει ούτε την παραμικρή προοπτική να πιάσει το 3%, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ, είναι ψήφος χαμένη.


>Μία διόρθωση. Ο Παπαθεμελής ΔΕΝ πήγε ποτέ με τη ΝΔ. Κατέβηκε υποψήφιος ως ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ. <

Χα, χα, χα .. δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης. Ρε φίλε, δεν με απασχολεί τι έλεγε ο Κ. για τον Ψ. πριν ένα χρόνο. Με ενδιαφέρει η πολιτική του ΛΑΟΣ κι ερωτώ:
α) Θα πάψει να είναι το μόνο κόμμα που τάσσεται κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ; Και το ΚΚΕ είναι αντίθετο, αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους.
β) Θα πάψει να είναι το μόνο κόμμα που μιλά για πρόβλημα λαθρομετανάστευσης κι έγινε αιτία με το 7,15% που πήρε στις ευρωεκλογές να ξυπνήσουν και οι άλλοι; να ξυπνήσει και η ίδια η ΕΕ και να δει ότι η χώρα μας χρειάζεται βοήθεια για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης;
γ) Θα πάψει να είναι το μόνο κόμμα που μιλά για Βόρειο Ήπειρο και για τα καταπατούμενα δικαιώματα των εκεί Ελλήνων από τους Αλβανούς; Ποιος άλλος έχει πει για την εθνοκάθασρη που αυτή τη στιγμή συντελείται στην Β. Ήπειρο εις βάρος του ελληνικού στοιχείου;

Αυτά βλέπω εγώ, εγκάθετε του γέρο-ξοφλημένου Παπαθεμελή.

Captain Cerk είπε...

Mάρκο, λόγω της μεγάλης απογοήτευσης του κόσμου από τη Ν.Δ., και της διαφαινόμενης διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ ναι πιστεύω(όχι ότι το θέλω προς Θεού) ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει οριακή αυτοδυναμία 152 εδρών. Αφού ο Γιώργακης παρουσιάζεται περίπου σαν σωτήρας που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο από τα ΜΜΕ των εργαλάβων μάλλον θα προσεγγίζει ποσοστό της τάξης του 41%-42%. Τώρα πόσο άνετα θα κυβερνήσει με αυτή την πλειοψηφία μπορούμε να το φανταστούμε αν ρίξουμε μία ματιά στο γεγονός ότι η Ν.Δ. ξεκίνησε κι αυτή με 152 και όλοι ξέρουμε τη συνέχεια. Εγώ βλεπω να έχουμε κι άλλες εκλογες με νόμο Παυλόπουλου.

Μάρκος είπε...

Χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στο ΛΑΟΣ.

Ψηφίζεις Πατριωτισμό και σου βγαίνει Ψινάκης.

Ψηφίζεις Πατριωτισμό και σου βγαίνει Τζαβέλλα.

Ψηφίζεις Πατριωτισμό και σου βγαίνει Αιβαλιώτης (άντε αγόρι μου σε κανένα στρατόπεδο και μετά στη Βουλή, βρωμοχλεχλέμπουρα)

Ρε δε μας αφήνετε ήσυχους.

Τελειωμένος-ξετελειωμένος ο Παπαθεμελής είναι αυτή τη στιγμή η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αξιοπρεπής υποψηφιότητα σ' αυτές τις εκλογές. Κι ας είναι όντως τελειωμένος.

Ο Καρατζαφέρης απέτυχε. Δεν μπορεί να μας εκφράσει. Ας τα βρει με τους Ανατολάκηδες και τους Ψινάκηδες.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, ο προεκλογικός σου αγώνας εστιάζεται στην επίθεση εναντίον ενός κόμματος (ΛαΟΣ), με μόνα επιχειρήματα ποιος είναι ο ένας, ή τι είπε ο άλλος.

Σκέτη Κατίνα, δηλαδή, .... με μούσια! Ουστ ρε χαβαλέ.