Σάββατο, Αυγούστου 08, 2009

Κριτική στην κριτική στην κριτική κατά Γαβρά

Διαβάζω στο ποστ αυτό εδώ http://jungle-report.blogspot.com/2009/08/blog-post.html

μία κριτική στην κριτική κατά Γαβρά. Ο μπλόγκερ ισχυρίζεται ότι η κριτική πως η φθορά στο ανατολικό αέτωμα του Παρθενώνα του 1674 ήταν μικρότερη από τη φθορά κατά Γαβρά, είναι αμελητέα και δεν επηρεάζει το σύνολο του βίντεο. Η άποψή μου είναι η κάτωθι:


Μία παρατήρηση στο κείμενο. Η αντίρρηση δεν είναι ΜΟΝΟ ότι η καταστροφή στον πίνακα του Κάρευ το 1674 είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ της καταστροφής που ΔΗΘΕΝ έγινε κατά Γαβρά τον 5ο αιώνα, δηλαδή 1200 χρόνια πριν...

η αντίρρηση είναι πως ακόμα -έστω- και αυτή η ΜΙΚΡΗ καταστροφή στο Ανατολικό αέτωμα που διαπίστωσε ο Κάρευ τον 17ο αιώνα αποδίδεται κατά Γαβρά ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ σε "παλαιοχριστιανούς" του 5ου αιώνα, πράγμα για το οποίο δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ!!!

Και από εκεί πέρασαν διάφορες βάρβαρες φυλές με επιδρομές, πέρασαν Σλάβοι, Φράγκοι, Οθωμανοί καθώς και κοινοί κλέφτες, αρχαιοκάπηλοι και λωποδήτες.

Και κάτι ακόμη. Το αν οι Χριστιανοί θέλησαν να τον καταστρέψουν, είχαν τον Παρθενώνα "δικό τους" για 1000 χρόνια να το κάνουν και δεν φαίνεται να το έκαναν εκτός από τη ΜΙΚΡΗ απώλεια στο ανατολικό αέτωμα που είδε ο Κάρευ το 1674.

Άρα ΟΝΤΩΣ ο Γαβράς (και οι υποστηρικτές του) είναι ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ, ΨΕΥΤΕΣ και πάσχοντες από ιδεοληψία

5 σχόλια:

Skinious είπε...

Τωρα μάλιστα. Βρήκες ΤΟ blog να αναφέρεις! Η απόλυτη ψευτοαριστερή πόρωση. Οι διαφημιστές του ΛΑΟΣ!
(για το ότι συμφωνώ μαζί σου, δεν τίθεται θέμα).

Ανώνυμος είπε...

Μπήκες στον κόπο να κάνεις ένα ανούσιο σχόλιο, μόνο και μόνο για να γράψεις αυτό: "Οι διαφημιστές του ΛΑΟΣ!" :-)))

Αν είναι διαφημιστές του ΛΑΟΣ, τότε μπράβο τους!!

Ανώνυμος είπε...

"Ες έδαφος φέρειν" ούρλιαζαν για τους "αμαρτωλούς" ελληνικούς ναούς οι βυζαντινές ηγεσίες των παλαιοχριστιανών. Και οι βάρβαροι με το σταυρό στο χέρι γκρέμιζαν ότι αρχαιοελληνικό έβλεπαν μπροστά τους. Λίγα μνημεία γλύτωσαν την ολοκληρωτική καταστροφή και ένα από αυτά ήταν και ο Παρθενώνας.
Ανιστόρητος είσαι μάλλον εσύ.
Δες και αυτό για ξεστράβωμα: http://jungle-report.blogspot.com/2009/08/blog-post_07.html

Ανώνυμος είπε...

@ Τρι Αυγ 18, 02:31:00 μμ 2009

Μήπως πρέπει να διαβάσεις κάτι σοβαρότερο από τις αρχαιόπληκτες φυλλάδες που διαβάζεις;

φιλαλήθης/philalethe00 είπε...

Αγαπητέ μου: "Ου συλλέγουσιν από ακανθών σταφυλήν". :-)

Σκεπτόμουν να αναρτήσω κάτι ειδικό για το αμέσως επόμενον ποστ που δανείστηκαν στοιχεία από τα επιχειρήματα, τις εικόνες, και τα έντυπα των παγανοφασιστών, όπως οι ίδιοι λένε, αλλά δεν υπάρχει κάτι συμπαγές κατ'αρχάς ως υλικό προς κριτική. Εξυπνάδες και φαιδρότητες "οιονεί"(προσέξτε το αυτό) αγραμματοφωταδιστάδων ατάκτως ερριμένες. :-)

Πάντως, πλην του σχεδίου του Carrey, υπαρχουν άπειρα άλλα ντοκουμέντα που μας δείχνουν του λόγου το αληθές. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε, για να πω κάτι μη-ειπωμένο, νομίζω, που ο Παύλος αποκαλεί σεβάσματα τα ειδωλ(ολατρ)ικά μνημεία των αρχαίων Αθηναίων, ούτε ότι αποκαλεί τους ίδιους 'από κάθε άποψη ευσεβέστατους' ούτε ότι ο Χρυσόστομος αποκαλεί τον εθνικό-παγανιστή ρητοροδιδάσκαλο Λιβάνιο ευσεβέστατο.
(Βρίσκει ένα πρόσλημμα προς μεταμόρφωση, όπως λέμε, στην θρησκευτικότητα της λαϊκής αυτής θρησκείας ο Παύλος.)

Και μετά από όλα αυτά ο Γαβράς μπορεί στο 1/5 του φιλμακίου-ανιμέισιον να μας κάνη μάθημα βρυξέλληνος αγραμματοφωταδισμοσύνης, ενώ προορίζεται για άλλα πράγματα, με παχυλωτάτην αμοιβή. :-)
Αι, πάει πάρα πολύ.

Τα σέβη μου. Είχα να καταθέσω πολύ καιρό, αλλά σας παρακολουθώ από το ...σημειωματάριό μου και το οικείο παράπηγμα. :-)