Τρίτη, Δεκεμβρίου 02, 2008

"Άρον άρον σταύρωσον αυτόν" εγώ ΔΕΝ το φωνάζω...

Πάνε τρισήμιση μήνες τώρα που όλη (σχεδόν) η Ελλάδα βοά:

Άρον άρον σταύρωσον αυτόν!


Συγγνώμη παίδες.

Ειλικρινά.

Εγώ ΔΕΝ θα το φωνάξω.

Δεν πα νά 'ναι ο μεγαλύτερος εγκληματίας του κόσμου;

Εγώ ΔΕΝ θα το φωνάξω.

Άντε, σταυρώστε τον να δούμε τι θα καταλάβετε.

Η δική μου συνείδηση παραμένει καθαρή και κοιμάμαι στο δευτερόλεπτο.

Ειλικρινά ελπίζω και εύχομαι το ίδιο να κάνει η συνείδηση όλων.

13 σχόλια:

Cacofonix είπε...

Με πρόλαβες... Ακριβώς αυτό θα ήταν το επόμενο Βατοπαιδινό...

Nativist είπε...

Όπου κι αν υπάρχουν ευθύνες να αποδωθούν και να υπάρξει η ανάλογη από τον νόμο προβλεπόμενη ποινή. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Ανώνυμος είπε...

Η αναδειξη αποδιοπομπαιου τραγου αποκοιμηζε (για ποσο αραγε?) τις αρχαικες κοινωνιες μεχρι την αναδειξη
καποιου καινουργιου και φτου κι απο
την αρχη μεχρι να βρεθει το καινουργιο κοροιδο
Στις ντεμεκ συγχρονες κοινωνιες ο ρολος του αποδιοπομπαιου τραγου δεν αλλαζει και πολυ οι ευθυνες λοιπον
οι ατομικες καλως κουκουλωνουν τις
συλλογικες ο νομος ως γνωστον πιανει μονον τα μικρα και κυριως ανισχυρα εντομα

Ανώνυμος είπε...

Κακοφωνίξ, γράψτο κι εσύ. Σε πάω.

ωραία τα λες ανώνυμε.

Nativist είπε...

Καλημέρα. Άντε να σου κάνω δώρο χριστουγεννιάτικο ένα άρθρο, το οποίο θα σε ικανοποιήσει.

Ας έχετε την ευλογία του αγίου Εφραίμ. Κατασυκοφαντήθηκε ένας άγιος άνθρωπος... Κι όμως, ούτε ο Γιώργος έχει πιάσει το νόημα. Αυτό το κατά Γιανναρά «κυπραίικο βλαχαδερό», δεν περιποιεί τιμή ούτε στον μοναχισμό ούτε στο Άγιον Όρος. Είναι θέμα ηθικής τάξης, πώς να το κάνουμε δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Το "Κυπραίικο βλαχαδερό" δεν περιποιεί τιμή ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΟΜΩΣ!

Μα είναι τρόπος αυτός να μιλάει σοβαρός άνθρωπος;

Αυτό τον πείραξε;

Τα βλαχαδερά δεν μπορούν να μονάσουν, δεν μπορούν να σωθούν, δεν μπορούν να αγιάσουν, δεν μπορούν να πιστέψουν; τι εξωφρενικός ελιτισμός ήταν αυτός (ακόμη μία φορά) από τον Γιανναρά;

Ουδείς αλάθητος και ουδείς ακομπλεξάριστος, πολλώ δε μάλλον ο Γιανναράς που παντού βλέπει "ευσεβισμούς" και "βλαχαδερά".

Nativist είπε...

"ευσεβισμούς", "επαρχιωτισμούς", "αρχοντιές", (ξεχνώ κάτι;) ... οι στάνταρτ λέξεις του μπάρμπα-Χρήστου. :)

Όχι ρε, δεν το είπε έτσι ο άνθρωπος, μην το παραποιείς. Εκεί που το είπε είχε νόημα. Μιλούσε για την ωραία αρχιτεκτονική του Όρους, για τα θαυμάσια κτίρια που φτιάχτηκαν από ... "ανθρώπους με αρχοντιά" (νάτος πάλι!) και την προσθήκη που έκανε το "βλαχαδερό", την οποία χαρακτήρισε "καρακιτσαριό του καρακιτσαριού". Δεν μίλησε για σωτηρία της ψυχής και τα ρέστα. Άλλωστε, τι να την κάνει Φρέμυ την σωτηρία της ψυχής; Αυτός έχει λεφτά.

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ , Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ "ΟΧΙ" ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ. Ο ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΘΕΟΣ ΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ.

Nativist είπε...

"Παρέλαβα κράτος και δεν θα παραδώσω κοινότητα"

H καλύτερη νεκρολογία που μπορεί να γραφεί για τον τελευταίο ΕΛΛΗΝΑ ΗΓΕΤΗ.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.

Nativist είπε...

Χάρηκα ιδιαίτερα με την χθεσινή παραδοχή του «πρωθυπουργού», ότι η υπόθεση Βατοπεδίου είναι σκάνδαλο. Και χάρηκα, διότι βλέπω καταπληκτική πρόοδο στον Κωστάκη. Σκέψου, Μάρκο, του πήρε μονάχα έξι μήνες για να καταλάβει περί τίνος επρόκειτο. ΜΟΝΑΧΑ ΕΞΙ. Ενώ, με το βιβλίο Ιστορίας του πήρε χρόνο και βάλε!!! Είναι να μην χαίρεται κανείς, που μετά από 12 χρόνια στην αρχηγία της ΝΔούλας, 8 χρόνια στην αρχηγία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και 4,5 χρόνια πρωθυπουργίας, επιτέλους ο «πιλάφας» κάνει αλματώδη πρόοδο;

Μπράβο, Κωστάκη, φοβερό!!

Ανώνυμος είπε...

Μετά την δήλωση Καραμανλή, τα παπαγαλάκια του Εφραίμ σώπασαν. Κρίμα στους κόπους τους να κάνουν το μαύρο άσπρο και να αποδείξουν ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα επεξέτεινε τις δραστηριότητές του και στην Μόσχα. Χωρίς άδεια του Οικ. Πατριαρχείου, μετέβη στην Μόσχα και συνάντησε τον ... Μεντβέντεφ και τον Πατριάρχη Κύριλλο, με τους οποίους είχε διάφορες συζητήσεις.

Κατόπιν αυτού, ο Βαρθολομαίος τον απάλλαξε των καθηκόντων του εντελώς και τον επανέφερε στην τάξη του απλού μοναχού (όχι παίζουμε!). Το επόμενο αναμενόμενο βήμα είναι να του ζητηθεί να εγκαταλείψει την Μονή Βατοπαιδίου (ο Οικ. Πατριάρχης έχει το δικαίωμα αυτό) και απαγόρευσε στην εν λόγω μονή να φέρει τον τίτλο "Μεγίστη", έναν τίτλο που τον είχε καθιερώσει ο περί ου ο λόγος αλητάμπουρας. Την μονή θα εγκαταλείψουν και ο Αρσένιος και ένας άλλος, ο οποίος τον συνόδευε στην Μόσχα. Μπράβο, ρε Μπάρτυ!!

Πάρτε το χαμπάρι, ο άνθρωπος είναι αλήτης με πατέντα!!

Ανώνυμος είπε...

Ράπισμα σε Εφραίμ από το Φανάρι

Τώρα μόνο το είδα και αναρωτιέμαι αν εξακολουθείς να πιστεύεις, εσύ και όσοι τον υποστηρίζουν, ότι ο άνθρωπος αυτός είναι άμωμος περιστερά και θύμα.
Βέβαια, και ο Βαρθολομαίος επεμβαίνει μόνον όταν νιώθει να θίγεται προσωπικά. Διότι περί αυτού πρόκειται, ας μην γελιόμαστε.

Homo Cretensis (ασύνδετος)