Πέμπτη, Οκτωβρίου 16, 2008

Ο Αιβαλιώτης πρωθυπουργός τώρα!

Δε φτάνει που είναι "ρίψασπις ψευτο-πατριώτης" (η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ κάστα ανθρώπων), δε φτάνει που είναι ανυπότακτος από το 1997, δε φτάνει που δεν έχει υπηρετήσει ένα δευτερόλεπτο, είναι γύρω στα 40, εκλέχτηκε και συνεχίζει να είναι βουλευτής παρά την απέραντη υποκρισία του, τώρα κατάφερε να κερδίσει την υποστήριξη και 184 βουλευτών για να μην αρθεί η βουλευτική του ασυλία!

Φίλοι αναγνώστες! Ο Αιβαλιώτης μας δείχνει τον δρόμο!

ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΣΤΡΑΤΟ
ΓΙΝΕΤΕ ΕΘΝΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
ΓΛΥΨΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΕΚΛΕΓΕΙΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ (με τη βοήθεια του Προέδρου που έδινε γραμμή στα στελέχη - πασίγνωστα αυτά)
ΦΟΡΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

και γλυτώστε για πάντα από τις υποχρεώσεις σας!

Γεια σας βουλευτές ριψάσπιδες που μας δείχνετε κι εσείς το δρόμο με την ανοχή σας!

ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Τι λέω; τι πρωθυπουργός; Με 184 ψήφους και Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται!!!

(Α ρε κορόιδο Μάρκο που τόσους μήνες στο νησί σε πήγαινε "ΠΙ*Α Κ**Ο"...)

Δείτε το παρακάτω

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=948387&lngDtrID=244

Απορρίφθηκε τελικά κατά την επαναληπτική ονομαστική ψηφοφορία το αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κώστα Αϊβαλιώτη. Από τους 184 βουλευτές που ήταν παρόντες, οι 152 καταψήφισαν το αίτημα, οι 22 το υπερψήφισαν ενώ 10 βουλευτές ψήφισαν λευκό.

Πριν την ψηφοφορία ο κ. Αϊβαλιώτης μοίρασε στους βουλευτές έγγραφο της εισαγγελίας του Στρατοδικείου Αθηνών, με ημερομηνία της 14ης Οκτωβρίου, θέλοντας μα αποδείξει πως η ανυποταξία του, για την οποία κατηγορείται από το 1997, είναι άκυρη.

«Δεν υπάρχει κατηγορία, και έχει ακυρωθεί επίσης και η εξάμηνη πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση» δήλωσε ο κ. Αϊβαλιώτης προσθέτοντας ότι είναι εξαιρετικά άβολο να κατηγορείται κάποιος άνευ κατηγορίας.

Κατά την πρώτη ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής, στις 8 Οκτωβρίου, και παρά την εισήγηση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για αποδοχή του αιτήματος άρσης ασυλίας του κ. Αϊβαλιώτη, είχε σημειωθεί ισοψηφία με 102 βουλευτές να τάσσονται υπέρ, 102 κατά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"κατάφερε να κερδίσει την υποστήριξη και 184 βουλευτών για να μην αρθεί η βουλευτική του ασυλία!"

Μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια φίλε!

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς!

Skinious είπε...

Ας είναι καλά η μαμά ΝΔ... Εχει μια μεγάλη αγκαλιά και τους χωράει όλους μέσα...

Ανώνυμος είπε...

...έρχεται κι ο Μάρκος οσονούπω.

Ανώνυμος είπε...

"...έρχεται κι ο Μάρκος οσονούπω."

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ, θέλεις να πεις. Ήταν ΚΑΙ εκεί. Ο Μάρκος δεν είναι κολλημένος με τα κόμματα. Πηγαινοέρχεται, αλλάζει, κινητικότητα να υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

τι ανόητοι που είστε...

ειδικά εσείς οι ανώνυμοι που δεν τολμάτε ούτε καν να γράψετε με το ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ σας! δηλαδή με ψεύτικο όνομα και επιμένετε στα "ανώνυμα" για να μη γίνει ταυτοποίηση ποιος είναι τι.

Ναι ρε ψευτοπατριώτες και ψευτοδεξιοί του ΛΑΟΣ, εγώ έχω γράψει πολλάκις τι έχω ψηφίσει. Με τον Κρετένση τα λέμε ηλεκτρονικώς από το 1999.

Να τα πω άλλη μία για σας τους καινούριους

9319 -ΠΟΛΑΝ
1996 -ΠΟΛΑΝ
2000 -ΔΠΕ
2004 -ΝΔ
2007 -ΛΑΟΣ

Σήμερα στα γκάλοπ θα δήλωνα ΔΗΜΑΝ

Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται.

Καθαρός είμαι και τα λέω χύμα.

άντε πέστε τα στον Αιβαλιώτη που ούτε καθαρός είναι και κρύβεται σαν τα ποντίκια στη βουλή και δεν έχει κάνει ούτε μία δημόσια δήλωση ως βουλευτής. Ούτε μία! τέτοια ντροπή πια!

Πήξαμε στους ψευτο-πατριώτες και στους ριψάσπηδες.

Και να σας πω και κάτι ακόμη;

Είδα προ δύο εβδομάδων τον Γεωργιάδη στην τηλεόραση. Και ήτανε ΣΧΕΤΙΚΑ καλός στο θέμα του Βατοπαιδίου και της Εκκλησίας. Δε μίλησε πολύ (μην εκτεθεί κι όλας), αλλά τα είπε ωραία πάντως. Πολύ κοντά στο πνεύμα μου, παρά στο δικό σας (εσάς λέω, τους ΟΠΑΔΟΥΣ του ΛΑΟΣ που ακολουθείτε μια ζωή και δεν έχετε δική σας γνώμη).

Έτσι, αντέστρεψε το κλίμα που είχαν διαμορφώσει αρχικά ο Βορίδης (αισχρότατος στο θέμα, δεν ξεχώριζες αν ήταν αυτός του ΣΥΡΙΖΑ ή ο γνήσιος του ΣΥΡΙΖΑ στο ποιος θα έβριζε περισσότερο την Εκκλησία και τον μοναχισμό), αλλά και ο Καρατζαφέρης που ήτανε υπερβολικά ήπιος.

Τον Γεωργιάδη πάντα τον είχα σε εκτίμηση.

Αλλά απογοητεύομαι οικτρά από εσάς, τους ψηφηφόρους του ΛΑΟΣ που εκδηλώνει κάποιος μία δυσαρ΄σεκεια και αντί να πείτε "ωραία τα λες, απορώ κι εγώ με τη στάση αυτή", βγαίνετε και μου σούρετε τα μύρια όσα. Και ο Γεωργιάδης σας αδειάζει.

Δεν πειράζει. Πάντως για μένα αξιοπιστία ΚΑΜΙΑ ο ΛΑΟΣ.

Το δικαίωμά μου να κρίνω την κάθε πράξη των πολιτικών, και να μην είμαι οπαδός ΚΑΝΕΝΟΣ, το κρατώ μέχρι το τέλος.

Ανώνυμος είπε...

"Έτσι, αντέστρεψε το κλίμα που είχαν διαμορφώσει αρχικά ο Βορίδης (αισχρότατος στο θέμα, δεν ξεχώριζες αν ήταν αυτός του ΣΥΡΙΖΑ ή ο γνήσιος του ΣΥΡΙΖΑ στο ποιος θα έβριζε περισσότερο την Εκκλησία και τον μοναχισμό), αλλά και ο Καρατζαφέρης που ήτανε υπερβολικά ήπιος."

Τι περιμένεις από ένα κόμμα - συνοθύλευμα που έχει μαζέψει την σάρα και την μάρα εκεί μέσα (χρυσαυγίτες, νεο-παγανιστές, κ.τ.λ); Ο ΛΑΟΣ είναι το αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της δεξιάς.
Και ο πραγματικός λόγος ύπαρξής του είναι η υπονόμευση του Καραμανλή και ΤΙΠΟΤΕ άλλο.
Α κοίτα και τα χάλια της ΔΑΠ εδώ:

http://karsilamas.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Ανώνυμος είπε...

ενώ εσύ που γράφεις ως ...Μάρκος δίνεις και μαθήματα.

Δεξιός του κώλου είσαι. Παιδί της εκκλησίας με αρρωστημένα απωθημένα.

Κοίτα πρώτα να διορθώσεις τον εαυτό σου και μετά κάνε και υποδείξεις στους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε τελευταίε, το καταλαβαίνω ότι σου χαλάω την πιάτσα, το καταλαβαίνω ότι ενοχλείσαι, αλλά δυστυχώς η αλήθεια είναι καυτή.

Ρίψπασπις και πατριώτης είναι ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ έννοιες, το κατάλαβες;

Εγώ φίλτατε γράφω και υπογράφω όπως γουστάρω εδώ και 9 χρόνια στο κουρμπέτι και πολλοί παλιοί με ξέρουν από τότε και όσο κι αν διαφωνούμε παραμένουμε φίλοι και τα λέμε ηλεκτρονικά (αυτό σημαίνει φιλία - να δέχεσαι την ενδεχόμενη άποψη του άλλου και ας διαφωνείς εν μέρει). Εσύ όμως που υπογράφεις ως "ανώνυμος" χωρίς άλλα στοιχεία, τι να πει κανείς;

ποιος είσαι ρε; τι πρεσβεύεις; τι καπνό φουμάρεις; μόνο σαν κουκουλοφόρος ανώνυμος θα μας έρχεσαι;

για τράβα στη γωνία να δεις αν έρχομαι.

Ρε τι τραβάμε με τους κοντόφθαλμους οπαδούς του ΛΑΟΣ. Πότε θα βάλετε μυαλό ρε;

Και τι είπα δηλαδή; ότι τρέχετε πίσω από το κάθε κομματικό σάλιο του κόμματός σας και δεν έχετε δική σας γνώμη. Αυτό σας είπα (εννοώ σε όσους κολήσατε και μου την πέφτετε λες και είμαι ο μεγαλύτερος εχθρός του έθνους!). Ε για μερικούς από σας αλήθεια είναι. Η αντίδρασή σας το επιβεβαιώνει.

Πολύ ασχολήθηκα όμως.

Τα λέμε.

Nativist είπε...

Μάρκο, ο Σαμαράς, τον οποίο θεωρείς πατριώτη (και είναι) και πάντα τον υποστήριζες και καλά έκανες, πόσους μήνες θητείας έχει υπηρετήσει; A propos, μιας και ακούγονται διάφορα περί ανασχηματισμού, διερωτώμαι, γιατί ο μουρόχαβλος που έχομε για πρωθυπουργό, αντί του προτεινόμενου Αλογοσκούφη, δεν βάζει στο ΥπΕξ τον Σαμαρά; Δεν θέλει να έλθει σε ρήξη με το Μητσοτακέικο, αυτό το σόι των εθνοπροδοτών, που τον κρατούσε τόσα χρόνια εκτός κόμματος; Τον άγει και τον φέρει ένα χούφταλο 90 χρονών που τον εμποδίζει να εφαρμόσει ακόμη και αποφάσεις του Αρίου Πάγου, όπως το να ιδρύσει Εφετείο στο Ηράκλειο, αντί να πρέπει όλη η Κρήτη να τρέχει στα Χανιά; Τότε ας πάει από κει που ήρθε, δεν κάνει για πρωθυπουργός. Πώς θέλει να έχει σοβαρή εξωτερική πολιτική, με τα κουνήματα του κώλου της Μπακογιάννη; Εγώ δεν κολλώ σε στρατιωτικές θητείες, όταν ο άλλος περιμένω να μου προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες.

Το ίδιο ισχύει και για τον Αϊβαλιώτη. Το ακούω συχνά και τον κρίνω σαν γνώστη καλό των ευρωπαϊκών θεμάτων, κάτι που το θεωρώ πολύ βασικό, διότι όλοι πρέπει να καταλάβομε πώς λειτουργεί στο παρασκήνιο η ΕΕ, αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα ισοπέδωσης της ΝΤΠ και τι ακριβώς παίζεται εκεί. Πριν μερικές μέρες, παρακολουθούσα στο κανάλι της Βουλής, τον ευρωβουλευτή του ΛαΟΣ, πρέσβη ε.τ. Γεωργίου. Φίλε, ο άνθρωπος ήξερε τι έλεγε, ήταν σοβαρός και γνώστης των εθνικών μας θεμάτων και αυτό εμένα με ικανοποιεί. Διότι οι περισσότεροι που ακούω, λένε αρλούμπες υπαγορευμένες από το κόμμα των.

Είμαι ικανοποιημένος από την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΛαΟΣ, δηλαδή αυτό, για το οποίο τον έστειλα στην Βουλή και γι αυτό θα τον ξαναστείλω.

Τέλος, ξέρεις ότι δεν μαζεύω ψηφοφόρους, διότι δεν ΑΝΗΚΩ σε κανένα κόμμα. δεν είναι του τύπου μου αυτό. Δεν συνήθισα να ΑΝΗΚΩ γενικά σε κανέναν, παρά μόνο στον εαυτό μου, πλήρωσα αυτό κατά καιρούς, αλλά έτσι είμαι.

Man on the moon είπε...

o σαμαρας; αυτος δεν ηταν που πριν γινει υπ. εξωτερικων μιλουσε για τουρκικη μειονοτητα στην ελλαδα; αυτος δεν ηταν που δεν ορισε εκπροσωπο της ελλαδας στην επιτροπη Bandinter και που δεν ζητησε την απαλειφη της λεξης 'μακεδονια' απο το ονομα της γειτονικης χωρας (στο 'ΠΓΔ-Μακεδονια' αναφερομαι) το 1992; αυτος ειναι ο πατριωτης σας;

εχει πηξει η χωρα απο πατριωτες και εθνοσωτηρες που αδυνατουν να αντιληφθουν οτι τα κοινα προβληματα που αντιμετωπιζουν ολα τα κρατη δεν ζητουν 'ελληνικη' λυση αλλα παγκοσμια.

Nativist είπε...

Όχι, δεν ήταν αυτός. Προφανώς με άλλον τον μπερδεύεις.

Man on the moon είπε...

αυτος ειναι...

μαλλον εσυ μπερδευεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαράς υπηρέτησε 9 μήνες στα τέλη της δεκαετίας του 1970 (γύρω στο 1977) και πήρε νόμιμη απαλλαγή για το υπόλοιπο.

Επειδή όμως εγώ είμαι δίκαιος, αυτό του το καταλογίζω ως ΑΡΝΗΤΙΚΟ.

Κακώς, κάκιστα, και τρις-χείριστα εζήτησε και πήρε (νόμιμη) απαλλαγή για τη μισή του θητεία και υπηρέτησε την άλλη μισή.

Είμαι καθαρός.

Η διαφορά είναι ότι ο Σαμαράς τουλάχιστον έχει ΧΑΡΤΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε άνθρωπε στο φεγγάρι, που μυρηκάζεις εις την αγγλικήν το ψευδώνυμό σου, τι παραμύθια μας κοπανάς;

Πότε μίλησε ο Σαμαράς για "Τουρκική μειονότητα", θα μας τρελλάνεις; Επίσης, τι ασυναρτησίες λες για εκπρόσωπο που δεν όρισε, σε επιτροπή που δεν ζήτησε απαλειφή κλπ; τι εννοείς, για πες το πιο καλά;

εγώ θυμάμαι ότι στις 16 Δεκεμβρίου 1991 ο Σαμαράς ζήτησε και πήρε ΟΜΟΦΩΝΑ από ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΟΚ τους τρεις όρους, ο ένας από τους οποίους έλεγε "δεν αναγνωρίζουμε παράγωγο του Μακεδονία στο όνομα του κράτους" (τα άλλα δύο ήτανε για αλυτρωτικές βλέψεις και για το Σύνταγμα).

Μέχρι το Φεβρουάριο/Μάρτιο του 1992 που ξεκίνησε τη διγλωσσία ο Μητσοτάκης, μια χαρά είμασταν. Φτάσαμε στον Απρίλιο, τον απέπεμψε δημοσίως μετά από συμβούλιο αρχηγών στο οποίο συμφώνησαν όλοι με τις θέσεις του Σαμαρά, και μετά ανέλαβε ο ίδιος ο Μητσοτάκης το Υπ.Εξ. για να εξευτελιστεί και το θέμα και η ίδια η χώρα.

Σε άλλη παραλία τα παιχνίδια σου μουσιού.

Man on the moon είπε...

o σαμαρας συμφωνησε το 1991 με τον τοτε γερμανο υπουργο εξωτερικων hans-dietrich genscher να "ανταλλαξουν" την αναγνωριση της σλοβενιας και της κροατιας με τη μη αναγνωριση της πγδμ...

την ιδια στιγμη (παλι με τη βοηθεια της γερμανιας) καταφερε να πεισει τους ευρωπαιους εταιρους της ελλαδος να συμπαραταχθουν μαζι της στο θεμα της ονομασιας.

για πολλους αναλυτες, αυτες οι κινησεις του σαμαρα εβλαψαν την χωρα διοτι την εκαναν μερος του "μακεδονικου" προβληματος.

οσον αφορα την επιτροπη Badinter (Arbitration Commission of the Conference on Yugoslavia - ο Robert Βadinter ηταν ο προεδρος της), δημιουργηθηκε απο το συμβουλιο υπουργων της ΕΟΚ για να ασχοληθει με τα οποια νομικα προβληματα θα προεκυπταν απο την διαλυση της γιουγκοσλαβικης ομοσπονδιας.

για την διγλωσσια που αναφερεις οπως επισης και για την αλλαγη πλευσης του σαμαρα απο ευρωπαιστη σε "εθνικα" σκεπτομενο, ψαξε βρες το βιβλιο του θοδωρη σκυλακακη, "Στο ονομα της Μακεδονιας" (Αθηνα 1995, εκδ. "Ελληνικη Ευρωεκδοτικη")- τεως συμβουλου του μητσοτακη και νυν της μπακογιαννη (μια αναλυση της αποψης του μητσοτακη για το "μακεδονικο") και διαβασε την προσωπικη αλληλογραφια μητσοτακη-σαμαρα που την παραθετει στο τελος.

τα περι ονοματος το αφηνω ασχολιαστο... δεν ασχολουμαι με ...τριχες.

τα κουβαδακια σου και σπιτι μουσιου.

Ανώνυμος είπε...

ό,τι θυμάσαι χαίρεσαι....

το 1. έγινε στις 16/12/01 με την επιβολή των 3 όρων όπως ακριβώς είπα

το 2. ούτε κι εσύ ξ'ερεις τι θες να πεις

το βιβλίο το έχω διαβάσει από καιρό....

το έχω αναλύσει πριν χρόνια αλλού... πάντως στον Σαμαρά ΔΕΝ αποδίδει κανένα "πολιτικάντικο" χαρακτηρισρικό.

Man on the moon είπε...

απο κατανοηση κειμενου δεν τα παμε καλα ε;

στο 1. απλα ανεφερα το διαπραγματευτικο παρασκηνιο.

στο 2. δεν ξερω που αναφερεσαι.

τελος, οσον αφορα το βιβλιο (που αλλου το εχεις σχολιασει:), μαλλον δεν το διαβασες καλα διοτι ο ιδιος ο σκυλακακης εκανε το σχολιο περι αλλαγης πλευσης του 'ευρωπαιστη' σαμαρα (και των αναφορων του σε τουρκικη μειονοτητα στην ελλαδα) σε 'εθνικιστη' (που δεν διαπραγματευεται το ονομα της μακεδονιας) για προσωπικα του οφελη... για την δικη του ανελιξη.

αυτα.

Nativist είπε...

"τα κουβαδακια σου και σπιτι μουσιου."

Αν δεν κατάλαβες ότι αυτός είναι στο σπίτι του και ότι εσύ έχεις κάνει εισβολή εδώ μέσα αραδιάζοντας ασυναρτησίες που μόνον εσύ καταλαβαίνεις, τότε μάλλον πρέπει να επιστρέψεις στο φεγγάρι. Διότι μόνον αν ζει κανείς εκεί, μπορεί να είναι τόσο άσχετος. Ο Σαμαράς ήταν πάντα αυτό που είναι, χειρίστηκε άψογα το ΣΚΟΠΙΑΝΟ (και όχι «Μακεδονικό» που γράφεις, διότι αυτό με τους Βαλκανικούς Πολέμους – ούτε πώς λένε το υπό συζήτηση θέμα δεν ξέρεις και άποψη θες να έχεις, τρομάρα σου!) και αποπέμφθηκε από τον Μητσοτάκη, όταν ο τελευταίος αποφάσισε να πουλήσει εν ψυχρώ το όνομα. Και μετά παραπέμπεις στον βιβλίο του Σκυλακάκη, του συμβούλου της «αγίας οικογένειας» των εθνοπροδοτών! Αυτός μιλά για τον Σαμαρά και λέει ότι ενήργησε προς ίδιον όφελος; Ότι ο Σαμαράς μιλούσε για ... «τουρκική μειονότητα» και ύστερα θυμήθηκε να γίνει εθνικιστής; Μας έπεισε ο υπάλληλος του μητσοτακέικου! Ο Σαμαράς έχει ζήσει ανατραφεί από τα γεννοφάσκια μέσα σε πατριωτικό περιβάλλον όσο πολύ λίγοι και αυτά που έμαθε από την οικογένειά του (είναι στενός συγγενής μιας Πηνελόπης Δέτλτα) δεν τα ξέχασε. Οι πράξεις του τον δικαίωσαν και τα αποτελέσματα τα βλέπαμε, όσο καιρό ήταν ΥπΕξ, όπως τα είδαμε και μετά την αποπομπή του. Το όνομα δεν ξεχάστηκε μέσα σε δέκα χρόνια, όπως είχε προβλέψει ο εργοδότης και πάτρονας του Σκυλακάκη (δείξε μου για ποιον δουλεύεις, να σου πω ποιος είσαι), αλλά το βλέπουμε μπροστά μας και κακή την μοίρα το χειρίζεται το παιδί του Μητσοτάκη, αυτό το αμερικανόδουλο κνώδαλο.
Και πού είσαι, φεγγαρόπαιδο, ελληνικά δεν έχεις μάθει εκεί πάνω που δήθεν πήγαν οι Αμερικανοί το 1969 (άλλη τάπα κι αυτή, αλλά άσχετη με το θέμα); Υπάρχουν κεφαλαία και ένας τόνος. Τα καταργούμε κι αυτά;

Man on the moon είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Man on the moon είπε...

σπιτι του, 'ξε-σπιτι' του, οπως μου απευθυνει τον λογο, ετσι θα του τον απευθυνω.

το θεμα λεγεται 'μακεδονικο' οχι γιατι η χωρα αυτη λεγεται μακεδονια ή γιατι υπαρχει καποια μακεδονικη εθνοτητα αλλα επειδη διαπραγματευεται την ονομασια της χωρας αυτης.

τον παρεπεμψα στο βιβλιο του σκυλακακη για να το συζητησουμε και οχι γιατι θεωρω οτι το βιβλιο αυτο ειναι η βιβλος... τοσο απλα. μπορει να αντιπροτεινει αλλα βιβλια αν το επιθυμει. δεν του απαγορευσε κανεις να κανει διαλογο βαση πηγων.

το ποσο πατριωτης ειναι ο σαμαρας ας το κρινει η ιστορια, οπως επισης και το τι ειναι πατριωτης και τι οχι.

το θεμα ειναι να εχεις ενα μυαλο ανοικτο για συζητηση και οχι σαν ζηλωτης να ζεις μεσα στον δογματισμο σου και να αντιδρας σαν κακομαθημενο παιδακι επειδη κλωνιστηκε ο μανιχαιστικος τροπος σκεψης σου, γιατι εθιξε καποιος/α την 'ιερη αγελαδα' σου (τον σαμαρα και οποιοδηποτε αλλο 'σαμαρα').

εχουμε γεμισει στο διαδικτυο απο ιστορικους εκ του προχειρου, απο 'ελληνες' που μονο αυτοι αντιλαμβανονται τι περνα ο τοπος. απο τα γνησια τεκνα του ...θουκυδιδη. ποσο ευκολο ειναι να φταιει παντα ενας αμερικανοδουλος. ποσο, μα ποσο, απλοικη μπορει να ειναι η συλλογιστικη σου; ποσο κουραστικο ειναι να εισαι αυθεντια;

περαστικα και να προσεχεις την 'πατριδα' σου. και μαθε να κανεις διαλογο, συμφωνεις ή διαφωνεις με τον/την αλλο/η.


υγ1. δεν γραφω με κεφαλαια και δεν βαζω τονους για να γραφω πιο γρηγορα.

υγ2. τις παραγραφους εσυ τις γνωριζεις; χωριζε το κειμενο σου για να ειναι ευαναγνωστο.

Nativist είπε...

Εσύ δηλαδή τώρα έκανες διάλογο;
Ξέρω τι εννοείς με τα ανοικτά μυαλά που κατ' ουσίαν είναι ερμητικά κλεισμένα και μπλοκαρισμένα από τον "προοδευτικό" τρόπο σκέψης.
Για τις παραγράφους έχεις δίκιο, αλλά δεν τις χρησιμοποιώ, διότι με καθυστερούν στο γράψιμο.
Ένα κείμενο, χωρίς τόννους και κεφαλαία-μικρά, είναι αντιαισθητικά ισοπεδωμένο, όπως τα "ανοικτά" μυαλά των προβλέψιμων "προοδευτικών".

Man on the moon είπε...

τα ιδια ...'παντελακη' μου τα ιδια 'παντελη' μου...

για ολα φταιει ο δεξιος, ο αμερικανος, και ο προοδευτικος.

στρατευμενη σκεψη.

καλη συνεχεια.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά περί "τουρκικής μειονότητας" δεν πείθουν ούτε τα επτάχρονα από τη Βραζιλία που δεν έχουν ιδέα για τα πράγματα στην Ελλάδα, οπότε απαξιώ.

Κατά τα άλλα, ναι εδώ ΕΙΝΑΙ το σπίτι μου, αν δεν το κατάλαβες.

Τη χολή σου για το Σαμαρά βγάλτην, αλλά μέσα σε όρια, μη λέμε και ανακρίβειες.

Το βιβλίο το έχω διαβάσει πριν πολλά χρόνια, όταν πρωτοβγήκε. Αυτό που λες δεν το θυμάμαι, γιατί προφανώς το θεώρησα σκουπίδι με την πρώτη (εάν πράγματι το γράφει). Πάντως το ίδιο το βιβλίο παραδεχόταν ότι ο Σαμαράς δρούσε από ειλικρινές ενδιαφέρον για το θέμα και ΟΧΙ πολιτικάντικα.

Και να σημειωθεί ότι ο Σκυλακάκης ήτανε άνθρωπος του Μητσοτάκη και εξέφραζε ΕΠΙΣΗΜΩΣ πλέον την γραμμή Μητσοτάκη. Αυτό το ξέρουν και οι κότες. Το πόσο αξιόπιστη είναι η γραμμή Μητσοτάκη, είναι άλλο καπέλο βέβαια.

Ήτανε μάλιστα και μέσα στα γραφεία του για πολλά χρόνια, ώσπου μία ωραία πρωία επήγε με τον Μάνο στους Ταύρους και άφησε το κόμμα ήσυχο. Αργότερα -αν δεν κάνω λάθος- ξαναγύρισε.