Δευτέρα, Οκτωβρίου 13, 2008

Ρε άιντε και στο διάολο Χατζηνίκο!

Είδα ορισμένα λεπτά από την εκπομπή του Χατζηνίκου σήμερα. Όσο άντεξα.

Τα εξ αμάξης άκουσε η καημενούλα η τηλεόρασή μου, και η οικογένεια. Τα πήρα αγρίως.

Μα τι ΜΙΣΟΣ είναι αυτό;

Τι ΕΜΠΑΘΕΙΑ!

Και καλά, τα χώνουν γενικώς στην Εκκλησία, στο Βατοπαίδι, στον Εφραίμ, στον Αμβρόσιο, τον Χριστόδουλο πάλι τι τον ανακατεύουν;

9 μήνες έχει που πέθανε ο άνθρωπος και ακόμα και σήμερα βγάζουν όλο τους το μένος εναντίον του.

Ακόμα κατηγορίες, ακόμα υφάκι εναντίον του, κροκοδείλια δάκρυα για το που "έφερε την Εκκλησία", βολές για την εκλογή του.

Χατζηνίκο είσαι ΜΑΛΑΚΑΣ και σάλτα και γαμίσου.

Εσύ δεν ήσουνα κάποτε που του πήρες συνέντευξη το 2005 και του έκανες ερωτήσεις που "πιο προσωπικές δεν έχεις ξανακάνει" και "ντρεπόσουνα" γι' αυτές; Και σου απάντησε σχεδόν κλαμμένος για την προσωπική του ζωή και την προσφορά του.

Ε ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΙΑ;;

Αει στο διάολο.

Ούτε να σε φτύσω δεν αξίζεις.

Όπως και όλοι οι άλλοι εκεί στην παρέα.

Τόσο πολύ σας κάθισε στο λαιμό τόσα χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος Κεραυνός;

Και μη μου την πει κανείς για τη γλώσσα μου. Σπίτι μου είναι και λέω ό,τι γουστάρω. Όπως και κανάλι του είναι του Χατζηνίκου και λέει ό,τι γουστάρει. Σε όλη την Ελλάδα τα λέει εκείνος, σε 7-8 νοματαίους τα λέω εγώ. Γνώμη μου και έχω χρέος να την πω.

Πάμε άλλη μία

Χατζηνίκο ΑΕΙ ΣΗΧΤΙΡ!

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω πάψει εδώ και καιρό να παρακολουθώ αυτούς τους¨"κυρίους" και τις "κυρίες", οπότε δεν συγχίζομαι. Σου συνιστώ να κάνεις το ίδιο.
Και που'σαι: Θεία Δίκη θα υπάρξει για όλους στο τέλος και κανείς δεν θα εξαιρεθεί.

Cacofonix είπε...

Κλείσε την τηλεόραση! Απελευθερώνει...

Ανώνυμος είπε...

Ρίξε μια ματιά και εδώ:

To μετέφερα απ' την σελίδα http://vatopaidi.wordpress.com

ΑΝ ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ…


Επειδή συνδέομαι με τη Μονή Βατοπαιδίου και ιδιαίτερα με το Μετόχι της του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος Ξάνθης, θα μεταφέρω ένα γεγονός που έζησα πρόσφατα, το οποίο με εκνεύρισε και με λύπησε αφάνταστα.

Βρισκόμουν στο Μετόχι για την γιορτή της Παναγίας της Παντάνασσας στις 24 Σεπτεμβρίου. Το χώρο στάθμευσης έξω από το Μετόχι είχαν κυριολεκτικά καταλάβει δημοσιογράφοι διάφορων καναλιών και εφημερίδων. Έπεφταν ασφυκτικά πάνω σε κάθε προσκυνητή που προσπαθούσε να μπει ρωτώντας τον αν έχει κλονιστεί απ’ όσα είδαν την δημοσιότητα και αν έχει σκανδαλιστεί. Ο κόσμος φυσικά δεν έδινε σημασία στις φωνές τους, αλλά με λύπη προχωρούσε απ’ το μέσο τους. Προς κακή τους τύχη εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν τους χώρους του Μετοχιού και φυσικά δεν ήταν μόνο «οι εκλεκτοί και οι μπράβοι», όπως διέδοσαν (για τους δήθεν μπράβους βλ. http://troktiko.blogspot.com/2008/09/blog-post_9012.html).

Σε κάποια στιγμή που βγήκα στο χώρο στάθμευσης για να συνοδεύσω κάποιους στην Ξάνθη, είδα τον ανταποκριτή του Mega στην Ξάνθη κ. Βασιλειάδη να στρέφει την κάμερά του σε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που πετούσε εκεί κοντά (τις μέρες εκείνες πραγματοποιούνταν σε Κομοτηνή και Έβρο η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ) και να λέει: «ναι, ακούτε τώρα το ελικόπτερο με το οποίο καταφτάνει ο Εφραίμ…»!

Δεν αντέξαμε και με αγανάκτηση αναφωνήσαμε: «όχι και έτσι ρε παιδιά, υπάρχει και Θεός…». Ακόμα και η αξιωματικός της Αστυνομίας που ήταν εκεί παραπονέθηκε στους δημοσιογράφους για τα ψέμματά τους. Την στιγμή εκείνη ο π. Εφραίμ ήταν μέσα στο ναό και τελούσε την Λειτουργία. Η απάντηση των δημοσιογράφων ήταν: «Ρεπορτάζ κάνουμε. Αφήστε ήσυχο τον Θεό. Τι να σας κάνει και ο Θεός;»!

Αν λοιπόν έτσι γίνονται τα ρεπορτάζ και με τόση «υπευθυνότητα» και «αντικειμενικότητα» γράφονται και λέγονται τα όσα φοβερά ακούμε και βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες, μάλλον θα πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας σ’ αυτές τις σύγχρονες σειρήνες που άγονται και φέρονται από τα αφεντικά τους εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους.



Κώστας Τσαϊρίδης

Συνταξιούχος Μηχανικός Οχημάτων


ΞΑΝΘΗ

fvasileiou είπε...

@Cacofonix
Λύνεται το πρόβλημα με το κλείσιμο της τηλεόρασης; Ίσως σε ατομικό, αφού δεν συγχυζόμαστε, αλλά τίποτα άλλο δεν αλλάζει. Συνεχίζουν να μεταδίδουν τα βοθρολύματά τους.

@Μάρκο
Δεν είναι μόνο η συνέντευξη που πήρε από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπό μας ο Χατζηνικολάου, ούτε ότι του είχε ζητήσει να τον παντρέψει. Σκέψου, συνυπολόγισε ότι είναι και πρώτος ξάδερφος του π. Νικολάου, μητροπολίτη Μεσογαίας, που όλοι ξέρουμε ποιος ήταν και είναι, τι έκανε και κάνει, και που υπήρξε συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου...

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι ξάδερφος; αλήθεια; νόμιζα ότι είναι συνωνυμία. ήμουν σχεδόν βέβαιος.

Ανώνυμος είπε...

Συνυπογράφω, άι σιχτίρ και όλα τα συναφή.
Ομως το σοβαρό πρόβλημα είναι από μέσα κι όχι οι αχρείοι των καναλιών. Υπάρχει πραγματικό πρόβλημα και πάνω ΄κει στηρίζονται οι γελοίοι.

Ανώνυμος είπε...

και χθές(20-10-08) ο Χατζηνικολάου ασχολήθηκε για 3η συνεχόμενη Δευτέρα ΜΕ ΤΟ ΊΔΙΟ ΘΕΜΑ. Μα καλά δεν βαρέθηκε?

Nativist είπε...

@ Μάρκο

Δεν βλέπω πολύ τηλεόραση, αλλά την περασμένη εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» του Χατζηνικολάου την είδα, διότι είχε πει ότι θα μιλούσαν και για την μονή Τοπλού, ένα θέμα που με ενδιαφέρει. Τελικά, δεν πρόλαβε και θα συνεχίσει την ερχόμενη Δευτέρα. Δεν διαπίστωσα κάτι το μεμπτό στην εκπομπή που παρακολούθησα, αντιθέτως ο Χατζηνικολάου δεν παρέλειπε να τονίζει ότι είναι κοντά στην εκκλησία και την θρησκεία, δεδομένου ότι έχει δει δύο θαύματα στην οικογένειά του. Έρευνα δημοσιογραφική γίνεται και δεν ξέρω γιατί δεν πρέπει να γίνεται, αν αυτό εννοείς.

Ανώνυμος είπε...

Ε ναι, κατάλαβε και ο ίδιος τα προηγούμενά του και πήγε να ρεφάρει

Ανώνυμος είπε...

Ομοίως είπα ότι ενώ τις πρώτες ημέρες ο Βορίδης ανταγωνιζότανε τον ΣΥΡΙΖΑ στα πάνελ, ο Γεωργιάδης ήτανε φανερά καλύτερος και πολύ αξιοπρεπέστερος στον Χατζηνίκο.

Και αυτό κάπου το έγραψα (ίσως σε σχόλιο παρακάτω, δε θυμάμαι). Εγώ τα καλά τα λέω.

Ανώνυμος είπε...

Σέργιε, δεν έχει ένα ύφος γεμάτο μίσος τώρα τελευταία;

Ανώνυμος είπε...

Μάρκο, το "Ροϊδη εμμονές" κάνει λόγο για "ρομάντζο του Αγ. Όρους με τον Αδόλφο Χίτλερ". Το έχεις υπόψιν σου? Είναι άραγε αλήθεια αυτά που λέει?

Nativist είπε...

@ ανώνυμο Τετ Οκτ 29, 01:55:00 μμ 2008

Ποιος τον χέζει τον μαλάκα τον "Ροΐδη", έναν κομπλεξικό, που με τον δεύτερο εαυτό του, τον "Λασκαράτο", έχει μοναδικό σκοπό στην ζωή του να βάλει κατά της εκκλησίας αδιακρίτως;
Αν δεν ήταν κρετίνος, θα είχε βάλει όλη την αλήθεια, αλλά αυτός προτιμά την συμπεριφορά του Goebbels.

Το Άγιον Όρος είχε όντως στείλει επιστολή στον Χίτλερ και ζητούσε την προστασία του, πράγμα άλλωστε που δεν κρύβει. Αλλά υπάρχει λόγος και μάλιστα σοβαρός:

_____________________________________

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

υπό ιερομόναχου Νικηφόρου Μικραγιαννανίτου τ. Σχολάρχου
Εκκλησιαστικής Ακαδημίας

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 1999
ακριβής αντιγραφή

Με την κατάρρευση τού Μετώπου και την κατάληψη της Ελλάδος από τους Γερμανούς, οι σύμμαχοι των κατακτητών Βούλγαροι θέλησαν να εισβάλουν και να λάβουν υπό την κηδεμονίαν των το Άγιον Όρος.

Οι πατέρες γνωρίζοντας τις προθέσεις των Βουλγάρων και θέλοντας να υπερασπίσουν τον Τόπο και τα κειμήλιά του από αυτούς, σοφά σκεπτόμενοι, απέστειλαν επιστολή πρός τον Χίτλερ στις 13/26 Απριλίου 1941, με την οποίαν του ζητούσαν να αναλάβει υπό την υψηλήν προσωπικήν προστασίαν και κηδεμονίαν του το Άγιον Όρος και να το διαφυλάξει από τους Βουλγάρους..

Η επιστολή βρήκε απήχηση. Ο Χίτλερ κολακεύθηκε και αμέσως έδωσε εντολή να μην εισέλθει και εγκατασταθεί κανείς Βούλγαρος ή Γερμανός σ' αυτό.

Η Γερμανική αστυνομία Γκεστάπο εγκαταστάθηκε τότε στην Ουρανούπολη. Γιά να εισέλθει Γερμανός στο Άγιον Όρος, έπρεπε να έχει ειδική άδεια. Διόρισε μάλιστα Διοικητή τού Αγίου Όρους τον εξαίρετο κατά γενικήν ομολογίαν Γερμανό καθηγητή Σταίγκερ, στον οποίο οφείλει πολλά ο τόπος κατά τους χρόνους εκείνους.

Καταθέτει ο Αρχιμ. Γαβριήλ Διονυσάτης ότι "εφέρθησαν καλά και δεν έθιξαν τίποτε, εσεβάσθησαν δε τα ιερά ιδρύματα, τας καθεστηκυίας ιερατικάς και ιεροκοινοτικάς Αρχάς
και δεν επέτρεψαν την στάθμευσιν ιδικού των ή συμμαχικού των στρατού εν Αγίω Όρει, ει μή μόνον
την εγκατάστασιν 1-2 φυλακίων παρατηρητών εις επικαίρους θέσεις".

Πολλοί αξιωματικοί και στρατιώτες Άγγλοι και Νεοζηλανδοί, καταδιωκόμενοι μετά την επικράτηση των Γερμανών στην Ελλάδα, κατέφευγαν στο Άγιον Όρος. Οι αγιορείτες μοναχοί, αφού τους φιλοξενούσαν, τούς φυγάδευαν στην Τουρκία. Οταν το αντιλήφθηκαν αυτό οι κατακτητές, έλαβαν άδεια και εγκαταστάθηκαν εντός του Αγίου Όρους. Συνέλαβαν μάλιστα πολλούς μοναχούς, τους οποίους φυλάκισαν και βασάνισαν.
Τόν Μαιο τού 1944 ανεχώρησαν οι Γερμανοί από το Αγιον Ορος...

___________________________________

Πες του "Ροΐδη" και του κάθε "Λασκαράτου" να πάνε να ... διβαστούνε...

Ανώνυμος είπε...

Eντάξει homo credensis, νομίζω ότι με την απάντηση σου βάζεις τα πράγματα στη θέση τους.

fvasileiou είπε...

Είναι ξαδέρφια ο Ν. Χατζηνικολάου και ο μητρ. Λαυρεωτικής και μάλιστα πρώτα ξαδέρφια. Αλλά τι τα θες...

Ανώνυμος είπε...

CREDENSIS, καλά όλα αυτά αλλά την ανάρτηση του πορτραίτου του Φύρερ(δίπλα σε βασιλείς και ηγεμόνες) τι την ήθελαν στην Παντελεήμονος?

Ανώνυμος είπε...

@ Παρ Οκτ 31, 12:35:00 μμ 2008

Και πού θες να ξέρω εγώ;

Ανώνυμος είπε...

"Σέ παλαιότερες ἐποχές ἡ Μονή χαρακτηριζόταν ὡς Βασιλική. Τόν χαρακτηρισμό αὐτό ἀπέκτησαν κάποια ἐποχή ὅλες οἱ Μονές τοῦ ῾Αγίου ῎Ορους, λόγω τῶν σχέσεών τους μέ τούς βυζαντινούς αὐτοκράτορες. ᾿Επίσης ὀνομαζόταν Πατριαρχική καί Σταυροπηγιακή, προνομιακοί χαρακτηρισμοί πού δόθηκαν ἀπό τό Πατριαρχεῖο Κωνσταντινουπόλεως."

Υποθέτω ως τον τότε "αρχηγό". Ακόμη την έχουν;