Παρασκευή, Μαρτίου 14, 2008

Ζητείται ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ!

Τη πορεία των επιλογών μου στις εκλογές δεν την έχω κρύψει. Μερικοί που συχνάζουμε τα τελευταία χρόνια στα ίδια στέκια την ξέρουν. Ξεκίνησα με Άνοιξη το 93 και 96, συνέχισα με ΔΠΕ του Χαραλαμπίδη το 2000, έδιωξα το ΠΑΣΟΚ με ψήφο στη ΝΔ το 2004 και στράφηκα στον ΛΑΟΣ το 2007.

Δε με εκφράζει κανείς όμως. Σε 15 μήνες έχουμε ευρωεκλογές. Ο δικομματισμός καταρρέει. Διάφορα γεγονότα μπορεί να επιταχύνουν τις διαδικασίες αλλαγής εκλογικού χάρτη. Ίσως βέβαια να τις επιβραδύνουν και να είναι απλά μία κρίση του συστήματος που σε προεκλογική περίοδο θα πολωθεί πάλι. Πολλά παίζουν ρόλο. Ελπίζω να βγουν στη συζήτηση.

Πάντως είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία για ένα νέο σχηματισμό. Πολλυσυλεκτικό, πατριωτικό. Πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να συνταχθούμε όσοι έχουμε κοινές αναζητήσεις.

Η άνοδος του Τσίπρα μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Πρόκειται για αριστερό λαϊκισμό. Προφανέστατο. Με την κάλυψη του πολιτικού μας συστήματος εδώ και 30 χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και πολύ καιρό ο Γιανναράς μιλάει για δυόμιση κόμματα εξουσίας. Τα κοινωνικά στερεότυπα που αναπαράγει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, του τύπου είναι οι απόψεις της ελαφροαριστεράς (πώς λέμε ελαφρολαϊκά, κάτι τέτοιο). Οι περισσότεροι έστω και λόγω αντίδρασης θα στραφούν ή ήδη στρέφονται εκεί. Κυρίως απολίτικες μάζες.

Εγώ μιλάω για κάτι άλλο.

Το προτείνω εδώ.

Καραμπελιά, Ζουράρι, Παπαθεμελή, Χαραλαμπίδη κάντε επιτέλους κάτι! Ενωθείτε! Κατεβάστε κοινό πατριωτικό ψηφοδέλτιο! Βάλτε συνεργάτες σας, συμβούλους, νέα πρόσωπα. Όχι μεταγραφές από δω κι από κει. Όχι τυχάρπαστους. Αγνώστους ναι σε μας, στο ευρύ κοινό, αλλά όχι τυχαίους. Διαλέξτε.

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Θα επιτελέσετε σοβαρότατο έργο!

Εκτιμώ ότι ένα 5% το 2009 είναι ΣΙΓΟΥΡΟ!

46 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μακαρι ρε Μαρκο...το 5 μπορει και πρεπει να γινει πολυ παραπανω

http://mpikanstinpoli.blogspot.com/

Greg είπε...

Άλλη κουβέντα δεν κάνουν όλοι όσοι μοιράζονται την αγωνία σου και την ...πορεία σου!

Αλλά πρέπει να δούμε πόσο πραγματικά συγκλίνουν όλες αυτές οι δυνάμεις τον τελευταίο καιρό και ακόμα σπουδαιότερο πόσο μπορούν να συγκλίνουν!

Κάποιοι αντιλαμβάνονται την κατάσταση σαν πόλεμο Αθηνας περιφέρειας ή Βορρά-Νότου.

Άλλοι βλέπουν το Μακεδονικό σαν πόλεμο για την Ιστορία και όχι ενάντια στον Σκοπιανό εθνικισμό,

Άλλοι ανησυχούν από την λαθρομετανάστευση και άλλοι όχι.

Κάποιοι άρχισαν να βλέπουν με άλλο μάτι την στάση της μέχρι προχθές εθναρχούσης εκκλησίας και ρέπουν προς τον "μοναχισμό".

Και μπορώ να συνεχίζω μέχρι αύριο.

Το κυριότερο: Εκείνος ο οποίος από τον ευρύτερο πατριωτικό χώρο κατάφερε με την βοήθεια της TV και των κομάτων (έχουν γίνει πολλές αναλύσεις γι' αυτό αλλά δεν είναι της ώρας) ο Καρατζαφέρης, δείχνει καθαρά ότι δεν έχει σκοπό να συγκρουσθεί με την ΝΔ αλλά να μαντρώνει όσους της ξεφεύγουν. Το λέει μάλιστα αραιά και πού από βήματος. Γενικά οι δύο παλαιοκοματικοί μάλλον εξελίσσονται σε βαρίδια εξέλιξης του όποιου κινήματος.

Είμαστε μπροστά σε σωρεία εξελίξεων στα εθνικά αλλά και στα κοινωνικά! Ο "χώρος" με φανφάρες στα πρώτα αλλά και πλήρη απουσία διατύπωσης άποψης στα δεύτερα, δείχνει κατακερματισμένος σαν την εξωκοινοβουλευτική αριστερά της δεκαετίας του '70.

Το άσχημο είναι ότι πιστεύω πλέον ότι είναι πράγματι κατακερματισμένος ιδεολογικά.

Nativist είπε...

Μάρκο, δεν χρειάζονται άλλα κόμματα. Το ότι ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν σε ικανοποιεί αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Χρειάζεται αλλαγή της νοοτροπίας του κόσμου. Αλλά ποιος και πώς θα το κάνει αυτό; Οι Έλληνες πρέπει να ξεφύγουν από το matrix της απάθειας.
Όχι ότι δεν ξέρουν ότι η κακοδαιμονία τους είναι συνυφασμένη με τα κόμματα, αλλά δεν έχουν την πολιτική ωριμότητα και βούληση να τα αλλάξουν. Βλέπεις, καθένας θέλει τον δικό του στην καρέκλα της Βουλής για να τον βολέψει σε καμιά θεσούλα. Γι αυτό σου λέω: ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ, ΝΕΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ και όχι νέα κόμματα χρειαζόμαστε.

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

@ Καλομουσον Μαρκον

πολυ καλα τα λεει ο Γκρεγκ , η ολη κατασταση ειναι ακρως απογοητευτικη, οι διαφορετικες αντιληψεις που υπαρχουν δεν ευνοουν καθολου καμμια τετοια προσπαθεια. Ειναι προφανες οτι η δημιουργια ενος κομματικου μορφωματος θαναι καταδικασμενη. Σαφως αυτο δεν σημαινει και σιωπη, αλλα μια διαφορετικου ειδους προσπαθεια. Θα εβλεπα με πολυ καλο ματι την κινηση περι το Αρδην-Ρηξη να αποκτησει μεγαλυτερη μαζικοτητα και σαφως πιο διευρυμενο κυκλο συμμετεχοντων με κυριο στοχο κατα του εθνομηδενισμου και μια προσπαθεια ανασχεσης του πολιτισμικου ξεπεσμου ο οποιος πια διαχεεται παντου.Αν δεν δημιουργηθουν νησιδες αντιστασης, θα κυριρχει η τρεχουσα σχιζοφρενεια. Η δημιουργια παντος ενος ακομη κομματος θαναι σαφως κινηση μηδενικου αποτελεσματος, οφειλουμε να ενωσουμε και να αντισταθουμε και οχι να χωρισουμε. Τα κλασσικα εργαλεια της αριστερης σκεψης-πρακτικης δεν ειναι καταλληλα για να μας οδηγησουν σε μια νεα κατασταση, το κομμα εξαλλου ειναι ενα μερος του ολου. Δες πως χειριζονται τις μαζες οι διαφοροι,αφου εχουν δημιουργησει ενα πολιτισμικο μοντελλο με πολλαπλα προσωπεια επιτρεπουν κατοπιν την ενταξη των μαζων στους υπαρχοντες μηχανισμους ετσι ωστε να πλαναται η εντυπωση περι διαφορετικοτητας αρα και η ταυτιση με το κατα περιπτωση μαγαζι-κομμα. Ολα αυτα βεβαια λαμβανουν χωρα υπο την ιερα επιστασια της Τηλεορασης, τα ΜΜΕ του γραπτου λογου πια απευθυνονται στις "ελιτ" των αναγνωστων αρα και η παρεμβαση τους ειναι περιορισμενη μιας και η εικονα, καθε εικονα, εχει απο την φυση της θεσει τον αλλο ως θεατη του δραματος. Βασικο παραδειγμα ας ειναι η υπαρξη και αναπτυξη της παρωδιας με τον τιτλο ΛΑΟΣ οπου απολαμβανουμε στο χειριστο επιπεδο της ΜΑΖΑΣ_ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ εθνικιστικων αρλουμπολογιων.Κλεινω λεγοντας το εξης απλο, αν το Αρδην καταφερει να εχει 20000 αναγνωστες απο 5-6000 που εχει σημερα τοτε μπορουμε να προχωρησουμε πιο σταθερα, μην σου διαφευγει οτι χρειαζομαστε νεα προσωπα, νεες προσεγγισεις ανοιγμα θελουμε και οχι κλεισιμο πισω απο μια κομματικη ταμπελα.θα μου πειτε μεχρι ποτε να περιμενουμε να ερθει η αγια μερα ; πιθανον και ποτε, πραγμα λιαν πιθανο!!!
Δεν ειναι υποχρεωτικο να υπαρχει παντα η Πατριδα με το ονομα Ελλας ... δυστυχως.

Nativist είπε...

"Βασικο παραδειγμα ας ειναι η υπαρξη και αναπτυξη της παρωδιας με τον τιτλο ΛΑΟΣ οπου απολαμβανουμε στο χειριστο επιπεδο της ΜΑΖΑΣ_ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ εθνικιστικων αρλουμπολογιων."

Όμως, ξεχνάς ότι η παρουσία του στην Βουλή κρίνεται μάλλον ικανοποιητική, αν σκεφτείς ότι γίνεται μία πατριωτική αντιπολίτευση, ενώ προηγουμένως καμμία. Ότι συζητήθηκαν θέματα, όπως η λαθρομετανάστευση, που προηγουμένως ήταν ταμπού και κατέδειξαν την ασχετοσύνη του αρμόδιου υπουργού γι αυτά. Καν δεν ήξερε πόσοι μετανάστες είναι στην χώρα! Ενοχλείται κυβέρνηση και αξ/κή αντιπολίτευση, διότι ο ΛΑΟΣ τους τρίβει στην μούρη τον ενδοτισμό που έδειξαν και δείχνουν στα εθνικά μας θέματα. Πότε άλλοτε άκουγες στην Βουλή τέτοια; Δεν συνηθίζουν να απορρίπτουν μόνο, όπως τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, άρα τίποτε το εποικοδομητικό, άρα άχρηστα, αλλά κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις. Σωστές ή λάθος, δεν έχει σημασία. Κάνουν προτάσεις και αυτό μοιάζει περισσότερο με κοινοβουλευτική δημοκρατία, ή προτιμάς τις «αριστερές» θέσεις του Γιωργάκη και τις πομφόλυγες των συριζαίων;
Με «μάζωξη» ... περιοδικών και εφημερίδων θα κάνεις κόμμα;

@ Μάρκο: Σού έστειλα mail. Το πήρες;

Ανώνυμος είπε...

[Εδώ Μάρκος που δεν έχω συνδεθεί]


Γκρεγκ δυο λόγια,

πράγματι υπάρχει κατακερματισμός, μα αυτός είναι ο λόγος που δημοσιοποιώ αυτήν την ανάγκη μου. Οι διαφορές δεν είναι χαώδεις και η αίσθηση της ενότητας που θα δοθεί θα δώσει ευρείες διαστάσεις με αποτέλεσμα να φτάσει το μήνυμα και σε χώρους που είναι ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ για τα θέματα που συζητάμε.

Εξηγώ. Αναφέρεσαι στο ποστ σου για τον πόλεμο Αθήνας-περιφέρειας ή Βορράς-Νότου. Το σχολίασα βιαστικά ότι συμφωνώ, αλλά δεν είχα χρόνο να μπω σε λεπτομέριες. Πραγματικά συμφωνώ μαζί σου ότι πρόκειται για πόλεμο Κράτους-Πατρίδας, αλλά θα ήθελα να σου επισημάνω ότι αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ εννοούν και όσους έμμεσα κατηγορείς για το αντίθετο (Γιανναράς-Ζουράρις). Απλά, πρώτον χρησιμοποιούν ένα σχήμα κατανοητό και εύπεπτο (δεν είναι δυνατόν ΠΡΟΦΑΝΩΣ να εννοούν πόλεμο των μαζών που κατοικούν στην Αττική με την περιφέρεια!!) και δεύτερον επειδή το ΠΡΩΤΟ και κυριότερο σύμπτωμα αυτού του πολέμου είναι πράγματι η τεράστια διάσταση Αθήνας-περιφέρειας. Ειδικά λόγω Ολυμπιάδας, η ψαλίδα άνοιξε πολύ. Αλλά όπως είπα αυτό είναι δευτερεύον. Το κύριο είναι ότι πρόκειται για περιγραφικό σχήμα. Οι διαφορές λοιπόν δεν είναι αγεφύρωτες. Αν καθίσουν μαζί οι δυνάμεις που λες ότι διαφωνούν επ' αυτού, θα λυθεί η παρεξήγηση σε 2 λεπτά.

Μακεδονικό. Εγώ θα έλεγα ότι είναι και τα δύο. Δεν είναι αντικρουόμενα όσα λες, είναι μάλλον ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ. Διότι ο «Σκοπιανός Εθνικισμός» δεν απειλεί την κυριαρχία της Ελληνική περιφέρειας. Εννοώ σήμερα και άμεσα. Την Ιστορία υφαρπάζει. Έτσι δεν είναι; Άρα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και πόλεμος για την Ιστορία και πόλεμος κατά του Σκοπιανού Εθνικισμού; Ας μην ενοχλούμαστε από το πιο ζήτημα θέτει πρώτο στο τραπέζι κάποιος. Ας ακούσουμε και το δεύτερο, που μπορεί να είναι το δικό μας πρώτο.

Λαθρομετανάστευση. Εγώ πιστεύω ότι όλοι ανησυχούν. Μία μερίδα όμως το καταγγέλει ωμά ως μηχανισμό της νέας τάξης για άλωση συνειδήσεων, ενώ μία άλλη το θεωρεί ταμπού μήπως και δώσει αφορμές στην κεντρική γραμμή του πολιτικού μας συστήματος να χαρακτηριστούν "ακροδεξιοί". Ταμπού είναι και το πιστεύω. Δεν θέλουν να τα σπάσουν τελείως με κάποιους. Ελπίζω να με αντιλαμβάνεσαι. Οι διαφορές είναι στη σημειολογία και στην αυτοσυγκράτηση λοιπόν. Όχι αγεφύρωτες.

Εκκλησία. Εδώ σε χάνω. Ειλικρινά δεν ξέρω ποιοι (του «χώρου») αρχίζουν να βλέπουν με καλό μάτι την αλλαγή γραμμής. Αν εννοείς τον Γιανναρά (δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον), τότε και πριν την αλλαγή Προκαθημένου τα ίδια έλεγε. Τα έλεγε όμως λόγω προσωπικών αντιθέσεων με τον Χριστόδουλο, που έφτανε και σε σημεία εμπάθειας. Η αντίληψή του γενικότερα δεν είναι (και πολύ) διαφορετική. Άλλωστε ο Γιανναράς παρότι ο θεωρητικός μας (ο δικός μου τουλάχιστον) δεν πρόκειται ποτέ να συμμετάσχει, ούτε παρασκηνιακά, ούτε κεκαλυμμένα σε κανένα τέτοιο σχήμα. Είναι οχυρό ιδεών, όχι πράξης. Αν εννοείς άλλους, διευκρίνησέ το. Με ενδιαφέρει.

Συνολικά. Οι διαφορές δεν είναι αγεφύρωτες, και εν πάσει περιπτώσει μικρότερες από αυτές που επικρατούν μέσα σε οποιοδήποτε άλλο σχηματισμό. Ακόμα και στο ΚΚΕ, αλλά εκεί συγκρατούνται και δε βγαίνουν προς τα έξω. Εξάλλου, δε μίλησα ούτε για κόμμα διαρκείας, ούτε εξουσίας, ούτε κόμμα με προοπτική -στην καλύτερη- να παγιωθεί στο 5% για 50 χρόνια. Μίλησα για πολύ συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο συμμαχίας στις ευρωεκλογές 2009, για δύο λόγους. Πρώτον για να ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ και να συνεχίσει μετά ΜΟΝΟ εφόσον πάει εξαιρετικά καλά. Και δεύτερον (που το υπενόησα), για να δοθεί το μήνυμα διαρροών και να σύρει όλους τους άλλους προς τα μας από τότε και μετά υπό το φόβο νέας εθνικής καθόδου σε βουλευτικές εκλογές! Ο Λεπέν βγήκε δεύτερος με 20% και στις επόμενες εκλογές και οι τρεις (Σαρκοζί, Σεργκολέν, Μπαιρού) έγιναν ξαφνικά εθνικιστές στους λόγουος και στις απόψεις τους!!! Επιτέλους, ας βρεθούν 25 υποψήφιοι μέχρι τον Ιούνιο του 2009, που θα δώσουν το στίγμα! Ας εκλεγούν με την εναλλαγή στο πρότυπο των Οικ. Εναλλακτικών. Και μετά βλέποντας και κάνοντας.

Γάτε, το να λέμε κάτι του στυλ «εύχομαι τα Άρδην-Ρήξη να τετραπλασιάσει τους αναγνώστες και τη διεισδυτικότητά του στην κοινωνία», δε λύνει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Και στις 20000 να ήταν, θα έλεγες ακριβώς τα ίδια με διαφορετικό νούμερο τις 80000. Δε λέω ότι δε βοηθά αυτό. Αλλίμονο! Αλλά δε μου είναι αρκετό. Ζητώ να καταγραφεί εκλογικά η ΣΥΝΟΛΙΚΗ μας δύναμη στο εύκολο γήπεδο των Ευρωεκλογών για επίδειξη και εκφοβισμό των «καθεστωτικών δυνάμεων». Ζητώ ενότητα και διεύρυνση για να απορροφηθούν εκλογικές μάζες ΑΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και ΑΔΙΑΦΟΡΕΣ για τα θέματά μας που η απογοήτευσή τους τους στρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίον ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ποιος και τι είναι. Αν εσένα σε απασχολεί μόνο η μεγαλύτερη εκδοτική επιτυχία του Καραμπελιά, δεν έχουμε κοινή βάση. Δε με νοιάζει (μόνο) ο Καραμπελιάς. Άσε που διαφωνώ με τη θέση του περί σύνθετης ονομασίας, εν τούτοις όμως τον ανέφερα πρώτο. Εγώ είμαι ανεξάρτητος των ομάδων του χώρου και μιλάω ως τρίτος. Αν επρόκειτο να ψάχνω για ψηφοδέλτιο με τις προδιαγραφές που θέτω (ενωτικό) και να συμφωνώ απόλυτα με όλους και σε όλα, τότε καληνύχτα. Δεν είμαι αιθεροβάμων. Ζητώ όμως από όλους να κάνουν το ίδιο. Αλλιώς δε θα γίνει ποτέ τίποτα. Αν ο καθένας περιφρουρεί το καστράκι του και δεν κοιτά μακρύτερα, θα γίνουν όλοι Γαλάτες. Ας γίνει συμμαχία, ας ονομαστεί συνασπισμός, ας διατηρηθεί η μερική ομοιογένεια και ας γίνει συνεργασία σε τέτοια βάση. Αλλά ας γίνει κάτι!

Απάντηση στον Κρετενσάκη και σχόλια για τον ΛΑΟΣ άλλη φορά παιδιά. Παρασύρθηκα και έγραψα ήδη αρκετά.

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

@ παιδες θα απαντησω συντομως, συγγνωμη για το μη αμεσο αλλα τρεχω για χιλια δυο πραγματα , ισως να απαντησω μεσω του μαγαζιου μου ,εντος της εβδομαδος θα βαλω λινκακιον
καλημερα μας :-)

Ανώνυμος είπε...

Μάρκο, η πρόταση-προτροπή σου, φυσικά και μας βρίσκει σύμφωνους. Αν και τέτοιο εγχείρημα θα ήταν ιδανικό, α)είναι δυσχερέστατο στην πραγματοποίηση (Παπαθεμελής και Παπανικολάου εναντίον Καραμπελιά - βλ. αρθρογραφία τους στο "Παρόν" - και όλοι μαζί εναντίον Καρατζαφέρη, β)εμπεριέχει κινδύνους (ποιός θα είναι, έστω και τυπικά, "αρχηγός", πώς θα συγχωνευθούν διαφορετικές απόψεις - κίνδυνος μετατροπής της συμμαχίας σε "αρνητικό" του ΣΥ.ΡΙΖ.Α - κτλ).
Επίσης θα πρέπει να περιληφθούν στην "ένωση" η ΑΣΚΕ (Καργόπουλος), οι Κεντρώοι (Σαρρής) κτλ.
Άλλη πρόταση είναι να πάμε όλοι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ: α)με τα χάλια που έχει θα μας καλοδεχθούν, β) υπάρχει πατριωτική συνιστώσα του, διόλου ευκαταφρόνητη, γ) καλύτερα να επιδιώξουμε αλλαγή της πολιτικής κόμματος εξουσίας με έτοιμο κομματικό μηχανισμό, παρά να τα φτιάξουμε από την αρχή, με αμφίβολα αποτελέσματα.
Πάντως προσυπογράφω το κείμενο. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Ανώνυμος είπε...

Αριστείδη,

Σαρρής οπωσδήποτε, Καργόπουλος πιθανώς ναι. Καρατζαφέρης όμως όχι. Θα μιλήσω για τον Καρατζαφέρη χωριστά.

Για το ΠΑΣΟΚ, απορώ που το σκέφτηκες. Που την είδες την πατριωτική του πτέρυγα; Χαραλαμπιδικοί, Κηπουρός, Βουνάτσος, Παπαθεμελής, Κρητικός, όλοι είναι εκτός ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και κάποιοι ελάχιστοι «Προεδρικοί» έχουν απομακρυνθεί καλώς ή κακώς. Ποιον εννοείς δηλαδή; Άσε που με τον Γιωργάκη δεν βγαίνει καμία άκρη. Ο άνθρωπος βγάζει σπυριά όταν ακούει αυτά που λέμε εδώ. Στόχος μας (δηλαδή, μου) είναι ένας ισχυρός αξιοπρεπής πατριωτικός πόλος που θα παρασύρει το εκάστοτε κόμμα εξουσίας σε πατριωτικότερες θέσεις.

Για τα περί αρχηγού. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο απάντησα πιο πάνω στον Γκρεγκ ότι θα μπορεί να έχει τη μορφή των Οικ. Εναλλακτικών. Εναλασσόμενη εκπροσώπηση στην έδρα που τυχόν θα εκλέξει και συλλογικό όργανο με δίκαιη εκπροσώπηση.

Για τις διαφορές. Διάβασε και το παραπάνω (πάλι ως ανώνυμος έγραψα). Οι διαφορές δεν είναι αγεφύρωτες. Σε κάθε περίπωση είναι μικρότερες από τις εσωτερικές αλλαγές στα μεγάλα κόμματα, αλλά και στον ΣΥΝ και στο ΚΚΕ. Μόνο που στο τελευταίο δε φαίνονται. Η ισχύς του μηνύματος της ενότητας είναι μεγαλύτερης αξίας από τις διαφορές που έχουμε να χωρίσουμε.

Μάρκος ασύνδετος (κι αξύριστος!)

Ανώνυμος είπε...

Μάρκο,

ασύνδετος μεν, σαφέστατος δε (και λογικότατος!).

Για το ΠΑΣΟΚ, εννοώ τμήμα της βάσης και το συμπέρασμα (υποκειμενικό; λανθασμένο;) το έβγαλα συνομιλώντας με ουκ ολίγους αντι-ΓΑΠ νεολαίους!!

Κατά τα λοιπά συμφωνώ και... ελπίζω!!

vangelakas είπε...

Μάρκο δέν έχεις άδικον αλλά άς κάνουμε υπομονή. Αναφέρομαι στό νά καταδικάζουμε από τόσο νωρίς τόν ΛΑΟΣ.

Skinious είπε...

Αγαπητέ Μάρκο και άλλοι, ενώνω τη φωνή μου με τη δική σας. Συγχαρητήρια για το blog σου. Νέος σαν blogger κι εγώ, τώρα σε ανακάλυψα. Αν και πιστέυω ότι η "νοοτροπία" του κόσμου καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την κομματική "νοοτροπία" και ως εκ τούτου, θα ήθελα αδιάφθοροι πατριώτες να ξεκινήσουν το κόμμα, εντούτοις η πρόταση του φίλου να ενταχθούμε στο υπό διάλυση ΠΑΣΟΚ είναι ενδιαφέρουσα. Απλως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε σε ...πόσα και ποιά κομμάτια θα διαλυθεί (:-))

Nativist είπε...

@ vangelakas

Αυτοί οι νέοι, φίλε μου, είναι πάντα ανυπόμονοι. Τα θέλουν όλα από την μία μέρα στην άλλη. Εμ δε γίνεται. Ο ΛαΟΣ πάει καλά στην Βουλή, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Δηλαδή τι θέλουν τώρα, να κάνουν κι άλλο κόμμα; Γιατί, δεν φτάνουν τα 30 τόσα που έχουμε; Με τα κόμματα θα σωθούμε; Α ρε Καραγάτση που θέλουν όλοι τους!!

vangelakas είπε...

Aκριβώς! Καραγάτση πού θέλουν! Ενίοτε μού βγαίνει ένας καραγατσισμός καί εχθρεύομαι μέχρι καί ΛΑΟΣ, ΕΠΕΝ Ελλ.Μέτωπο, ΕΝΕΚ καί λοιπά... Ο ΛΑΟΣ είναι νέο κόμμα, τί θά έπρεπε νά είχε προλάβει νά κάνη πιά;; Δόξα τώ Θεώ πού υπάρχει καί μιά τέτοια φωνή στό κοινοβούλιο, έστω μέ τά τόσα της αρνητικά... Εκτός πιά κι άν ένας κάποιος παπαθεμελισμός (τόν οποίον εκτιμώ αλλά μέ χάλασε η υποταγή του στό διαίρει καί βασίλευε τής ΝΔ πρό εκλογών) μάς κάνει νά κεφάρουμε κοινοβούλια μέ ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Σύριζα_στόν_Ξύριξα, ΔΗΚΚΙ καί μέ παρουσία δεξιάς μιά ΝΔ μέ ρεπούσειο Παιδεία, παυλοπούλειο μεταναστευτική πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον ή την "homo cretensis" που ελπίζει στην αλλαγή ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ και όχι στην δημιουργία κι άλλων κομμάτων-διαχωριστικών δηλαδή.
Εξάλλου ως λαός έχουμε την τάση να διασπαζόμαστε μάλλον παρά να ενωνόμαστε.
Καιρός να σκεφτούμε σοβαρά όλα αυτά που μας φέρνουν κοντά και μας ενώνουν.
Ο ΛΑΟΣ με τον Καρατζαφέρη δεν τα πήγε και άσχημα μέχρις εδώ, εκτός κάποιων βέβαια λανθασμένων κινήσεων και επιλογών.
Κανείς όμως δεν είναι τέλειος.
Και γιατί όχι, ας δώσουμε επιτέλους την ευκαιρία και σε όσους δεν έχουν φθαρεί ακόμα από την εξουσία.
Μπορεί και να ξαφνιαστούμε ευχάριστα...

Ανώνυμος είπε...

1% πάει δεν πάει με τα ονόματα που αναφέρεις Μάρκο.

Ειπώθηκε και πριν ότι πρέπει πρώτα να συγκλίνουν. Δεν υπάρχει η πιθανότητα δημιουργίας πολιτικού κόμματος. Έπρεπε να υπάρχει η πιθανότητα μίας πολιτικής συνεργασίας τότε. Αυτή θα μπορούσε να επιτευχθεί στα αριστερά (επειδή στα δεξιά έχει ήδη επιτευχθεί) άμα υπήρχε πραγματική διάθεση, επειδή οι διαφορές είναι μικρές και μπορεί να υπάρξει πλαίσιο συμφωνίας. Εφόσον δεν γίνεται δεν υπάρχει η διάθεση.

Το σημαντικότερο στοίχημα θα ήταν η συνολική κοινή δράση πέραν της Αριστεράς και της Δεξιάς. Αν όχι εκλογικά (αφού δεν συνεργάζεται καν μεταξύ της η αριστερά πως να συνεργασθεί με την δεξιά;) τουλάχιστον σε συγκεκριμένα θέματα. Και αυτό ανέφικτο, από την μία πλευρά υπάρχει όλη η καλή διάθεση σε επίπεδο βάσης και από την άλλη κραυγάζουν για καιροσκοπισμούς (η πλάκα δε είναι ότι η συντριπτική μειοψηφία του ευρύτερου χώρου είναι αυτή που κραυγάζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι οι καιροσκόποι).

Άρα τι συζητάμε;

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, ξεκολλείστε λίγο από το μόνιμο τροπάρι "ΔΕΞΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ", έλεος δηλαδή.
Εδώ μιλάμε για το ποιός θα βγει μπροστά να περισώσει ό, τι απόμεινε από αυτό που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ και ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ κι εσείς μείνατε ακόμα στα κόμματα;
Δεν βλέπετε ότι η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ μας έφτασε εδώ;

Μάρκος είπε...

1% δε νομίζω. 0.8% πήρε ο Παπαθεμελής ΜΟΝΟΣ του, και σε εθνικές εκλογές.

Πες κι άλλα ονόματα για να ανέβει η εκτίμησή σου. Εγώ ένα ερέθισμα έδωσα...

Skinious είπε...

O Παπαθεμελής δεν τραβάει.. Κάτι σαν τον ΓΑΠ, έ, στο πολύ χειρότερο!

Μάρκος είπε...

Τι πα να πει "δεν τραβάει";

Πριν έξι μήνες σε εθνικές εκλογές κατέβηκε εντελώς μόνος και πήρε 0.8%.

Εγώ μιλάω για μία ΕΥΡΥΤΑΤΗ συμμαχία, σε ευρωεκλογές μαζί με αρκετούς άλλους, σε κλίμα αμφισβήτησης του δικομματισμού κλπ.

Εσύ αυτό που έχεις να προσφέρεις είναι αποκλεισμοί επειδή "δεν τραβάει" κάποιος;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι "ανώνυμος". Είμαι ο EliLeo που έγραφα στην ιστοσελίδα και παλαιότερα, αλλά η καινούργια της μορφή και η ασχετοσύνη μου περί των google/blogger/ópen/url και τα τoιαύτα με μπέρδεψαν και δεν ξέρω αν τελικά κι αυτό που γράφω τώρα θα "φύγει" και θα διαβαστεί. Όπως έκανε κι ο Μάρκος, θα γράψω κι εγώ την διαδρομή μου. Επηρεασμένος από την ρήση του Ανδρέα «η Ελλάς ανήκει στους Έλληνες» τον ψήφισα το 81. Ένα μήνα μετά το είχα μετανιώσει. Ούτε οι στρατιωτικοί που πήραν πρώτοι από όλους αύξηση αποδοχών ήσαν «οι μη προνομιούχοι Έλληνες», ούτε η κατάργηση της μαθητικής ποδιάς από τα σχολεία θα έφερνε τον…σοσιαλισμό. Ξαναψήφισα το 93 και το 96 την Πολιτική Άνοιξη. Μετά ξαναψήφισα το 2007, ΛαΟΣ. Τελικά έχω καταλάβει, ότι πρώτα απ’ όλα τα άλλα με επηρεάζουν τα εθνικά μας θέματα –ένας φόρος τιμής στον πατέρα μου που σκοτώθηκε γι’ αυτήν την πατρίδα. Είμαι Μακεδόνας και μένω στην Αθήνα από το 1946.
Κατάφερα να παραβρεθώ και στις 2 συγκεντρώσεις που έγιναν για την Μακεδονία μας. Κι αν διοργάνωνε και τρίτη ή και τέταρτη συγκέντρωση το ΚΚΕ, ο ΣΥΡ.ΙΖ.Α ή και ο διάολος ακόμα, θα πήγαινα και σ’ εκείνες. Εκείνο που έχω καταφέρει ως τώρα, είναι να μη βάζω παρωπίδες. Αν από κάπου ειπωθεί κάτι σωστό, δεν το αφορίζω επειδή αυτός που το είπε είναι πολιτικός αντίπαλος.
Όσο αφορά την θέση του Μάρκου για Νέο Κόμμα, δεν συμφωνώ για 2 πρόσωπα που αναφέρει (Καραμπελιάς-αποδοχή σύνθετης ονομασίας και Παπαθεμελής-«ύποπτη» κάθοδός του στις εκλογές του 2007) καθώς και για την ως τώρα παρουσία του ΛαΟΣ στην Βουλή, που την βρίσκω από ικανοποιητική έως πολύ καλή. (ειδικά την πρότασή του για το Ασφαλιστικό την βρίσκω τέλεια και διαχρονική –προτείνω σε όσους δεν την γνωρίζουν να την αναζητήσουν και να την διαβάσουν).
Αυτά μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Αν κάτι δεν πάει καλά, ή «γεννηθεί» κάτι καλύτερο, εδώ είμαστε. Μέχρι στιγμής –εγώ τουλάχιστον παραμένω- στο «μη χείρον βέλτιστον»

Ανώνυμος είπε...

Καλό στον EliLeo, πού χάθηκες; Μπερδεύτηκες με τον νέο σχεδιασμό; Αν δεν έχεις κάποιον λογαριασμό στο google ή αλλού και θέλεις να γράφεις όπως πρώτα, πήγαινε εκεί που λέει "Όνομα/Διεύθυνση URL" (το τρίτο από πάνω) και κάνε κλικ. Θα σου εμφανιστούν δύο πλαίσια, το ένα γράφει "όνομα" και το άλλο "Διεύθυνση URL". Γράψε στο πρώτο πλαίσιο το όνομά σου (EliLeo) και αγνόησε το δεύτερο. Ακριβώς έτσι στέλνω τώρα εγώ.

Για το θέμα δεν σχολιάζω, διότι το έκανα παραπάνω.

Skinious είπε...

Με παρεξήγησες. Δεν εννοώ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ του Παπαθεμελή. Απλώς δεν βλέπω πως μπορεί να μπεί "ατμομηχανή"

Nativist είπε...

Ο Ροΐδης περί κομμάτων (από άρθρο του Γιάννη Μαρίνου στο χθεσινό BHMA):

* «Αλλαχού, τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουν άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ' ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

* Αν υπήρχε λεξικόν της νεοελληνικής γλώσσης νομίζομεν ότι ο ορισμός της λέξεως "κόμμα" ήθελεν είναι ο ακόλουθος: Ομάς ανθρώπων ειδότων να αναγιγνώσκωσι και να ανορθογράφωσιν οίτινες ενούμενοι υπό έναν οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν διά παντός μέσου εις την έδραν του πρωθυπουργού ίνα παράσχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι.

* Ο ελληνικός λαός αναλίσκει τον χρόνο του εις αγόνους συζητήσεις περί κομμάτων και κομματαρχών και άπαν το χρήμα του δαπανά εις συντήρησιν κοπαδίου κομματικών κηφήνων, χάριν των οποίων στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου.

* Οι ημέτεροι φατριάρχαι, προς σχηματισμόν ή ενίσχυσιν κόμματος, στρατολογούν εκ των τριόδων μισθοφόρους, τους πληρώνουν διά δημοσίων χρημάτων, ήτοι διά θέσεων περιττών. Των τοιούτων μισθοφόρων επί τοσούτων επολλαπλασιάσθη, προϊόντος του χρόνου, ο αριθμός και το θράσος, ώστε κατέστησαν σήμερον η μόνη αξιόμαχος δύναμις της Ελλάδος, προ της οποίας (...) και κυβέρνησις και Βουλή και ολόκληρον το έθνος κύπτουν γόνυ μετά τρόμου.

* Οι κομματάρχαι μας εδημιούργησαν (ούτω) συμμορίας, των οποίων όμως αντί να είναι αρχηγοί, κατήντησαν απλοί μεσίται, διά των οποίων οι συμμορίαι αυταί διαπραγματεύονται προς το έθνος τα λύτρα, ανθ' ων συγκατανεύουσι να παραχωρήσωσιν αυτώ ασφάλειαν ζωής και περιουσίας. Τα λύτρα ταύτα καλούνται κατ' ευφημισμόν προϋπολογισμός. Απόδειξις όμως του αληθούς αυτών χαρακτήρος είναι η δουλική ευπείθεια, μεθ' ης ολόκληρος η Βουλή, σιγώσης της (εκάστοτε) αντιπολιτεύσεως, σπεύδει να καταβάλη άνευ συζητήσεως τα λύτρα εις τον εισπράκτορα της κατισχυούσης συμμορίας, καλώς γνωρίζουσα ότι πάσα αντίστασις ή απόπειρα ελαττώσεως αυτών ήθελε τιμωρηθή δι' αναστατώσεως την επιούσαν.

* Το δε όντως λυπηρόν είναι ότι και υποτασσόμενοι εις πάσαν ταπείνωσιν και κακουχίαν, στέργοντες να μένωμεν άοπλοι και εις πάσαν ύβριν εκτεθειμένοι, πάλιν δεν κατορθούμεν να πληρώνωμεν ολοσχερώς τα κατ' έτος εξογκούμενα ημών λύτρα, αναγκαζόμενοι να δανειζώμεθα ακαταπαύστως. (...) Η επιστήμη υποδεικνύει τας οικονομίας ως την μόνην σωτηρίας οδόν (διά να αποφύγωμεν την χρεωκοπίαν). Προς ταύτην όμως ουδείς πολιτευόμενος τολμά να τραπή, όχι εξ ελλείψεως πατριωτισμού, αλλά διότι καλώς γνωρίζει ότι αδύνατον είναι να προχωρήσει επ' αυτής, χωρίς να προσκρούση ανά παν βήμα εις συμφέροντα προσωπικά αίτινα θέλουσιν ορθωθή κατ' αυτού ως έχιδναι φαρμακεραί, των οποίων επατήθη η ουρά».


Έχει αλλάξει από τότε μέχρι σήμερα τίποτε;

Μάρκος είπε...

Ωραία. Λάθος. Τότε να ξαναθέσω το αρχικό μου ερέθισμα.

Δίνω την ιδέα, κάνω την πρόταση και αναφέρω ενδεικτικά 4 ονόματα.

Και σας καλώ να μου πείτε ποια άλλα ονόματα θα μπορούσαν να συνεισφέρουν. Δε μιλάω για ατμομηχανές, ούτε για ηγέτες. Ίσα ίσα, μίλησα για συλλογική ηγεσία, με το προηγούμενο των Οικολόγων Εναλλακτικών.

Είναι ευκαιρία το 2009 με τις ευρωεκλογές να καταγραφεί μία μαζική και ενωμένη φωνή, η οποία θα διευρύνει το ακροατήριο και στις ημι-πολιτικοποιημένες μάζες που λόγω αντίδρασης και μόνο στρέφονται σήμερα στον Τσίπρα.

Εγώ λέω να μην αφήσουμε αυτές τις μάζες να πάνε εκεί που δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι. Λέω να δοθεί μία εναλλακτική λύση αντίδρασης στο σύστημα, μία αντι-συστημική πρόταση. Δεδομένου ότι το ΚΚΕ θεωρείται αρτηριοσκληρωτικό και το ΛΑΟΣ θεωρείται ακραίο, όλοι οδεύουν στον ΣΥΝ.

Ο τόπος έχει ανάγκη εναλλακτική πατριωτική πρόταση.

Skinious είπε...

Ωραία. Προτείνουμε ονόματα, συννενούμεθα τα φιλικά πατριωτικά blogs, κάποιος συντάσσει "κοινό ανακοινωθέν" κάλεσματος και συσπείρωσης και το δημοσιεύουμε όλοι. Pas mal.

Προτείνω εκτός των παραπάνω και Λιάνα Κανέλλη, Θύμιο Παπανικολάου (του Ρεσάλτο)

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Skinious. Εμείς τους καλούμε και εκείνοι ας κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν. Μόνο να τονίσω ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου (στο μεταξύ η Μητσοτάκαινα αλωνίζει), ούτε την πολυτέλεια του να αποκλείουμε κάποιον επειδή δεν μας αρέσει η ... κολώνια του (λέμε τώρα). Είναι αναγκαία η σύμπλευση ακόμα και όσων διαθέτουν ίχνη πατριωτισμού

Nativist είπε...

Με αφορμή αυτό που γράφει ο Αριστείδης («στο μεταξύ η Μητσοτάκαινα αλωνίζει») και που είναι αληθινό, θα προτείνω, μαζί με το προσκλητήριο που θα βαρέσετε, να ζητήσετε να γίνει και δημοψήφισμα για το όνομα. Ειλικρινά, δεν βλέπω άλλο τρόπο να πιεσθεί η κυβέρνηση και τα ιστολόγια έχουν αποδείξει ότι μπορεί να ασκήσουν πίεση. Τα λαμβάνουν υπ’ όψιν όχι από πατριωτισμό βέβαια, αλλά διότι αναλογίζονται τις ψήφους που θα χάσουν, το μόνο που τους ενδιαφέρει (φουκαρά Ροΐδή, πόσο δίκιο είχες!).
Ας ζητήσουμε αυτό που δικαιούμαστε και είμαστε ο μόνος λαός στην Ευρώπη, από τον οποίο το έχουν αναίσχυντα στερήσει.

fvasileiou είπε...

Αχ ρε φίλε τι μου θύμησες...

Έχω περάσει κι εγώ από αυτά τα μονοπάτια (Χαραλαμπίδη, Καραμπελιά, Ζουράρι, κυρ-Χρήστο Γιανναρά...).

Αν μπορούσε να γίνει κάτι με βάση αυτές τις ιδέες, ήταν στα μέσα του '90. Τότε οι ιδέες συγκινούσαν πολλούς. Αλλά, ας δούμε κατάματα την αλήθεια, δυστυχώς, πέρα από κάποιες γενικές αρχές και ιδέες, πρόταση συγκροτημένη για την πορεία της χώρας δεν είχαμε. Αναφέρω απλώς ότι αυτό ακριβώς είχα την ευκαιρία να το συζητήσω με τον κυρ-Χρήστο πρόσφατα.
Δυστυχώς αποτύχαμε. Και μόνο ένας δρόμος υπάρχει: Να ανασκουμπωθούμε, να βρούμε πρόταση ρεαλιστική και να την καταθέσουμε στην παγκόσμια κοινότητα. Η απομόνωση δεν είναι λύση - δεν είναι και εφικτή. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, αν έχουμε την αλήθεια μαζί μας, αν έχουμε τον Χριστό μαζί μας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΟΔΩΡΟΥ ΣΠΑΡΤΙΩΤΗΣ είπε...

Μακάρι να γίνει τέτοιο κόμμα. Κατά την γνώμη μου αυτό το κόμμα θα πρέπει να κινείται στο χώρο του (πατριωτικού) δημοκρατικού κέντρου. Ούτε αριστερό, ούτε δεξιό και ούτε σοσιαλιστικό (εντάξει ψιλό σοσιαλιστικό ναι). Οι Ελληνες έχουν ταυτίσει τον σοσιαλισμό με το άθλιο ΠΑΣΟΚ, οπότε θα τους κακοφανεί ένα νέο κόμμα που θα φέρει τον τίτλο του σοσιαλισμού.

Ωστόσο, για να αποκτήσει δυναμική ένα τέτοιο κόμμα χρειάζεται παρουσία σε τηλεοπτικά κανάλια. Έχετε δει πουθενά τον κ. Χαραλαμπίδη, εκπρόσωπο του Α.Σ.Κ.Ε. ή τον καθηγητή Ν. Σαρρή (εκτός από το High TV); Ίσως μόνο σε καμιά εκπομπή στην ΕΤ-3 ή στο Telecity μόνο.

Επίσης, το ΛΑΟΣ έχει αποκτήσει μια «δεξιά» δυναμική. Οπότε καλό θα είναι να μην αναμιχτεί. Ίσως χάσει αρκετά στελέχη, ψηφοφόρους και ίσως, 1-2 σημερινούς βουλευτές του (ελπίζω και τα άλλα κοιν. κόμματα να χάσουν) αλλά αυτό θα είναι για το καλό του τόπου (εννοώ δύο πατριωτικά κοιν. κόμματα).

Ανώνυμος είπε...

Ζητώντας νέα κόμματα, είναι σαν να θέλετε να θεραπεύσετε μιαν ασθένεια με ... ομοιοπαθητική. Είστε σαν αυτούς που λένε συνεχώς ότι «χρειάζεται ένας νόμος που ...», ενώ υπάρχει νόμος, απλώς δεν εφαρμόζεται. Ποιος θα ψηφίσει το νέο κόμμα και γιατί; Θα τάζει θέσεις, θα υπόσχεται ρουσφέτια, θα λαϊκίζει; Όχι; Θα είναι κόμμα «ποιοτικό» με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του πολιτικού σκηνικου; Εμ, ζήτημα είναι να το ψηφίσουν 100 άτομα.
Δεν χρειάζονται νέα κόμματα, ήδη έχουμε κοντά 30. Νέα νοοτροπία χρειάζεται και αυτή δεν δημιουργείται από τα κόμματα, αλλά από την παιδεία. Για να δημιουργηθεί, όμως, πρέπει να φύγει το 80% των δασκάλων και καθηγητών μέσης και προπαντός ανωτάτης παιδείας, δηλαδή όλων αυτών των αριστεριστάδων που άλωσαν την παιδεία μετά την μεταπολίτευση και να πάρουν τις θέσεις τους άνθρωποι με διάθεση να διδάξουν και όχι να προπαγανδίσουν θέσεις «προοδευτικές». Έτσι και μόνον έτσι μπορεί να αλλάξει κάτι στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. όχι με ένα επιπλέον κόμμα.

Ανώνυμος είπε...

Το ΛΑΟΣ δε μας εκφράζει. Αυτό είναι το πρόβλημα Homo Cretensis. Αυτό είναι το άγχος σου και φαίνεται. Το ΛΑΟΣ δεν θα μπορέσει ποτέ να θέσει υπό την σκέπη του όλες τις πατριωτικές δυνάμεις επειδή δεν κάνει τίποτα για να αποβάλλει τον χαρακτηρισμό του περιθωριακού και ακραίου. Ανάγκη για νέο μεγάλο πατριωτικό πόλο αλλά όχι ακραίο, όχι λαϊκίστικο και όχι περιθωριακό, υπάρχει.

Nativist είπε...

Ούτε εμένα εκφράζει το Λάος. Μου αρέσει σαν χώρα, έχει καταπληκτικά αξιοθέατα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με εκφράζει :-(
Πάντως ευχαριστώ που με κατάλαβες και συμμερίστηκες το ... άγχος μου. Έχω αρχίσει ήδη μία θεραπεία με αγχολυτικά...

Νέο πατριωτικό πόλο! Μπράβο, ρε φίλε, τώρα με πιάνεις. Η ομάδα πόλο που προπονούμε για την Ολυμπιάδα, δεν είναι πολύ νέα, αλλά θα παίξει, όμως, πολύ πατριωτικά, σε διαβεβαιώ.

Ανώνυμος είπε...

Για μένα το ΛΑ.Ο.Σ είναι εντάξει κόμμα και χαίρομαι που υπάρχει. Αλλά, για διάφορους λόγους μου είναι δύσκολο να το ψηφίσω. Αν δεν δημιουργηθεί κάποιος νέος πατριωτικός σχηματισμός μάλλον εκεί θα καταλήξω, αλλά δεν είναι αυτό που θέλω στη πραγματικότητα... Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει μόνο ένας πατριωτικός σχηματισμός. Μπορεί να υπάρχει το ΛΑ.Ο.Σ, ως πατριωτικό κόμμα της Δεξιάς (γιατί όπως και να το κάνουμε, αν και είναι πολυσυλλεκτικό, σε κοινωνικά θέματα ακολουθεί μια σοφτ Δεξιά πολιτική)και να υπάρχει και ένα νέο Πατριωτικό Κόμμα που να καλύπτει το χώρο της Αριστεράς ή και του Κέντρου...

Μάρκος είπε...

Κρετενσάκη, μην τσατίζεσαι με τα σχόλια. Ένα θα σου πω. Και μόνο το γεγονός ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει κυβερνητικό εκπρόσωπο έναν ΡΙΨΑΣΠΙ, είναι αρκετό για να καταλάβεις πολλά πράγματα. Το έχω ξαναπεί. ήθελα νά 'ξερα, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ;

Nativist είπε...

Μα καλέ μου φίλε,

Πού είδες ότι τσατίστηκα; Απλώς, ο ανώνυμος δεν κατάλαβε την τοποθέτησή μου. Ο ΛαΟΣ είναι ένα κόμμα κι αυτός. Ένα από τα 30 (;) που έχουμε. Εσύ που με ξέρεις κι έχεις μάθει να με καταλαβαίνεις (νομίζω ότι μιλώ καλά ελληνικά, καίτοι δεν είναι η μητρική μου γλώσσα, χα, χα!) είδες να λέω ότι δεν χρειάζεται νέο κόμμα επειδή υπάρχει ο ΛαΟΣ; Τι νόημα έχει η παράθεση του Ροΐδη; Απλώς δεν πιστεύω ότι μ ένα νέο κόμμα θα αλλάξει κάτι.
Όσο για τον Αϊβαλιώτη, έχεις δίκιο, αλλά, όπως σου ξαναείπα, ξέρεις πόσοι υπάρχουν υπηρετήσει πλήρη θητεία στην Βουλή; Ούτε οι μισοί. Και είναι και άχρηστοι συν τοις άλλοις, ενώ ο Κωστής ξέρει καλά την δουλειά του και προσφέρει.

Ανώνυμος είπε...

@ Μάρκο

Σε όλους τους πολιτικούς χώρους υπάρχουν καλοί και κακοί. Αυτή είναι η άποψή μου. Το θέμα είναι να κοιτάμε τη γενική εικόνα ενός κόμματος. Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες. Όσον αφορά το ΛΑ.Ο.Σ για μένα η γενική εικόνα είναι καλή. Αλλά κι εγώ πιστεύω ότι χρειάζεται ένα καινούριο κόμμα. Κι αν δεν πετύχει μπορούμε να κάνουμε και συνεργασίες. Είτε με το ΛΑ.Ο.Σ, είτε με το Κ.Κ.Ε, είτε με οποιονδήποτε άλλο, αρκεί να θέτουμε τους δικούς μας όρους για την συνεργασία...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΡΚΟ, ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΕΡΓΟΙ!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΙΩΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ.ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΕΔΩ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΩ ΛΙΓΑΚΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ :
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ http://oikologiki-paremvasi.gr/blog/archives/121
http://oikologiki-paremvasi.gr/blog/archives/category/%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b5%d0%b4%d0%be%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8/
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ Κ ΣΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΩΡΟ
http://macedonia-greece.blogspot.com/2007/10/o.html
ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ
http://www.greekliberals.net/civilaction/content/view/179/158/ ΜΙΛΑΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ.

Μάρκος είπε...

Υποθέτω ότι μας βρήκες μετά από πολλά χρόνια και έρχεσαι από το εκλογες.γρ. Ποιος είσαι όμως;

Ανώνυμος είπε...

Αν και η ανάρτηση δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, τέως ΣΥΝ της (σ)Οικολογίας και της Προόδου (sic!), πρώην ΣΥΝ, πρώην ΚΚΕες, πρώην ....(;), θα κάνω ένα μικρό σχόλιο. Ο θίασος αυτός είναι γνωστός, δεν θα τον μάθουμε τώρα, όμως χθες ο θιασάρχης έδωσε ρεσιτάλ στην Θεσσαλονίκη. Αποκάλεσε τους κατοίκους της Συμπρωτεύουσας "χριστιανοεθνικιστές" (;) και δεν ξέρω τι άλλες βλακείες, που ειλικρινά κάνει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να διερωτάται: Με τέτοιους καραγκιόζηδες πόσο μακριά μπορεί να πάει η πολιτική; Είναι δυνατόν ένα 33χρονο που μόλις χθες βγήκε από την ΚΝΕ και που δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο (αυτό ισχύει, βέβαια και για τους άλλους δύο φωστήρες) να παριστάνει τον τιμητή και να προσβάλει τον πληθυσμό μιας ολόκληρης Θ/νίκης;, Αυτό το 17% που λέει ότι στηρίζει το τσίρκο, ξέρει τι λέει, ή απλώς πετά μια κουβέντα του αέρα;
Αριστεροί (my ass), των οποίων οι απόψεις συμπίπτουν με αυτές των Μάνου και Ανδριανόπουλου !!

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη περίπτωση στην οποία θα μπορούσα να πω οτι ελπίζω οτι υπάρχουν πιθανότητες να αλλάξει κάτι, είναι η εμφάνιση προσώπων αδιάφθορων και αποφασισμένων να συγκρουστούν με τα σημερινά κατεστημένα συμφέροντα μέσα και έξω απο την Ελλάδα που είναι πολλά και ισχυρά.Πρόσωπα που δεν θα κηρύσσουν την "Αλλαγή" τύπου ΠΑΣΟΚ, αλλά πραγματικά θα επιδιώκουν αλλαγή στα πάντα που σαπίζουν την Ελληνική κοινωνία σήμερα.Πρόσωπα που δεν θα υπόσχονται κατάργηση του "κράτους της δεξιάς" και αντικατάστασή του απο το κράτος των ημετέρων, αλλά "αίμα, ιδρώτα και δάκρυα".Τέτοια πρόσωπα δεν υπάρχουν, γιατι δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετοί απο εμάς που να θέλουν κάτι τέτοιο.Μια τέτοια σύγκρουση προϋποθέτει πρακτικές που ελάχιστοι απο εμάς είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν.Και επίσης προϋποθέτει αποδοχή των συνεπειών μιάς τέτοιας σύγκρουσης απο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που επίσης δεν υπάρχει.Καλό είναι π.χ.να απαιτούμε σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε και τι αυτό συνεπάγεται στην πράξη.Καλό και σωστό είναι να απαιτούμε πάταξη της διαφθοράς και εξυγίανση του δημοσίου βίου, αλλά θα πρέπει να υπάρχει μια κάποια "μάζα" που ζητά κάτι τέτοιο.Και η γνώμη μου είναι οτι τέτοια μάζα δεν υπάρχει.Μπορεί ο καθένας μας να λέει και γράφει ότι θέλει, όταν όμως βρεθεί μπροστά σε κρίσιμες (για την καλή του διαβίωση και το στενό του συμφέρον) αποφάσεις, τότε επικρατεί πάντα η "λογική".Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στις εκλογές.Οι τελευταίες εκλογές είναι το τραγικότερο παράδειγμα:Καταστράφηκε η μισή σχεδόν Ελλάδα απο τις πυρκαγιές και το μόνο που συνέβει ήταν να χάσουν πόντους τα δυό μεγάλα κόμματα, τα κύρια υπεύθυνα για την καταστροφή!
Το να εμφανιστούν κάποιοι και να ανακοινώσουν την ίδρυση ενός κόματος/κίνησης και να δημοσιεύσουν ένα μανιφέστο δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε."It's been done before and it's been done better" που λέμε και στην Ελλάδα.
Στην καλύτερη περίπτωση θα μαζευτούμε μερικοί σε διάφορες συγκεντρώσεις θα ακούσουμε "προγραμματικές δηλώσεις, κλπ", άντε και να μαζευτούμε αρκετοί και να τους στείλουμε στην βουλή και μετά να καμαρώνουμε για την αξιοπρεπή εμφάνισή τους .... μία απο τα ίδια.


Μ

Nativist είπε...

"είναι η εμφάνιση προσώπων αδιάφθορων και αποφασισμένων να συγκρουστούν με τα σημερινά κατεστημένα συμφέροντα μέσα και έξω απο την Ελλάδα που είναι πολλά και ισχυρά."

Εβαρύνθην πλεόν, όπως έλεγε και η αείμνηστη Βασιλειάδου. Το πρόβλημα είναι ποιος και γιατί θα τους ψηφίσει;
Εάν ο ελληνικός λαός δεν αποκτήσει πολιτική παιδεία, θα εξακολουθήσει να κρίνει και να ψηφίζει όπως σήμερα. Δεν βλέπετε που στην ερώτηση «μετά την εξέλιξη στο Βουκουρέστι, ποιος είναι ο δημοφιλέστερος αρχηγός;», απαντά ο... Τσίπρας και τελευταίος ο Καρατζαφέρης; Ο ελληνικός λαός που είναι «κυρίαρχος» ( sic), απλώς δεν ξέρει τι του γίνεται, διότι αν ήξερε, δεν θακυβερνούσαν 34 χρόνια οι ίδιοι και οι ίδιοι αλήτες. Τίποτε βέβαια δεν εγγυάται ότι οι δημοσκοπήσεις και δη οι τηλεφωνικές έγιναν (πως ελέγχεται αυτό;) και ότι απάντησαν αυτοί που πρέπει ναι μπορούν να απαντήσουν. Αν ρώτησαν για το Σκοπιανό κανένα μαστουρωμένο γκομενάκι, ασφαλώς Τσίπρα είπε, τι θα πει;

Ανώνυμος είπε...

@ homo
"είναι η εμφάνιση προσώπων αδιάφθορων και αποφασισμένων να συγκρουστούν με τα σημερινά κατεστημένα συμφέροντα μέσα και έξω απο την Ελλάδα που είναι πολλά και ισχυρά."

Διάβασε και τα παρακάτω


Ο ελληνικός λαός που είναι «κυρίαρχος» ( sic), απλώς δεν ξέρει τι του γίνεται, διότι αν ήξερε, δεν θα κυβερνούσαν 34 χρόνια οι ίδιοι και οι ίδιοι αλήτες.


Τι επιλογές είχε ο Ελληνικός λαός αυτά τα 34 χρόνια;

Όσο για τις δημοσκοπήσεις, θα πρέπει να ανατρέξεις στον τρόπο που γίνονται, το ερωτηματολόγιο κ.λ.π.
Γνωστά πράγματα.


Μ

Nativist είπε...

@ M

Tον Ιανουάριο του 1996, ο Σημίτης υπέστειλε την Σημαία μας στα Ίμια και τον Σ/μβριο του ίδιου χρόνου ο ελληνικός λαός τον ψήφισε για πρωθυπουργό.

Το 1997 στην Μαδρίτη παραδέχτηκε ότι οι Τούρκοι έχουν ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο, πράγμα που κατέστησε σαφές ότι τα Ίμια δεν ήταν απλώς μία ατυχής περίπτωση, που θα μπορούσε, βρε αδελφέ, να συγχωρηθεί λόγω απειρίας, αλλά ότι ο "άνθρωπος" είναι συνειδητός εθνικός μειοδότης. Το απέδειξε πολλαπλώς, ας μην τα επαναλαμβάνω τώρα, διότι κουράζω και κουράζομαι. Τελικά, μετά από πολλά και διάφορα, έφαγε και τα λεφτά του κοσμάκη στο ΧΑΑ τον Σ/μβριο του 1999. Στις 9/4/2000 ο "κυρίαρχος" ελληνικός λαός τον ξαναψήφισε. Δεν είχε άλλη επιλογή;
Μικρό παράδειγμα για να σου αποδείξω ότι ο ισχυρισμός μου, ότι δεν ξέρει τι του γίνεται, στέκει απολύτως. Όταν δεν είναι σε θέση να αλλάξει κόμμα, θέλεις να απεγκλωβισθεί από ένα σύστημα οικογενειοκρατικό (ολιγαρχικό), στο οποίο τον έχουν εγκλωβίσει από την μεταπολίτευση και μετά;
Μόνο στις 16 του περασμένου Σ/μβρίου, άρχισε να καταλαβαίνει λίγο-λίγο ότι τα δύο κόμματα εξουσίας είναι η αυτή όψη του ιδίου νομίσματος, πράγμα που άρχισε πάλι να ξεχνά και μέχρι τις επόμενες εκλογές θα το έχει εντελώς ξεχάσει. Τέτοιος λαός, τέτοιους κυβερνήτες θέλει.

Οι δημοσκοπήσεις, όπως σου είπα, δεν ξέρω αν καν γίνονται. Ξέρεις εσύ; Πού να ανατρέξω λοιπόν;

ΥΓ: Μην γράφεις σκέτο "homo", διότι αν το διαβάσει κανείς Γερμανός, θα νομίσει ότι τα στιβάνια μου έχουν ψηλά τακούνια! :(

Nativist είπε...

Γιατί έχω την εντύπωση ότι όλοι αυτοί που κάνουν τις δημοσκοπήσεις κοροϊδεύουν τον κόσμο;

Ανώνυμος είπε...

Τεράστια ζητήματα εδώ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος to peer το άρθρο σας. Ευχαριστώ πολύ και είμαι κοιτάζοντας μπροστά για να σας αγγίξει. Θα έχετε την καλοσύνη πτώση μου ένα e-mail;