Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2007

Κάτω το αλισβερίσι ΝΔ - Παπαθεμελή!

Διαβάστε αυτό το άρθρο του Μαλούχου στη μεγάλης κυκλοφορίας Καραμανλική Καθημερινή της Κυριακής (11 Μαρτίου 2007)

Ακόμη και στα μάτια του πιο αδαούς είναι πενταφάνερο ότι αυτό το δημοσίευμα, γραμμένο από το νεοφιλελεύθερο Μαλούχο είναι ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟ. Είναι πενταφάνερο ότι πρόκειται για ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ της Ρηγίλλης.

Δε χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι το κόμμα Παπαθεμελή βγαίνει στη γύρα για άγρα ψήφων κατόπιν εντολής της Νέας Δημοκρατίας με σκοπό να υφαρπάξει ψήφους του ΛΑΟΣ και να του εμποδίσει να πάρει το 3%

Δε θα με παραξένευε εάν και ο ίδιος ο Παπαθεμελής δεν ψηφίσει το κόμμα του, αλλά ψηφίσει ΝΔ στις εκλογές!

Η συνδιαλαγή είναι πιθανό να έχει αντάλλαγμα τη Δημαρχία Θεσσαλονίκης, κανένα ευρωβουλευτιλίκι ή κάτι τέτοιο.

Είναι αλήθεια ότι συμπαθώ και εκτιμώ τον Παπαθεμελή πολύ περισσότερο από τον Καρατζαφέρη. Απείρως μεγαλύτερη ευρύτητα πνεύματος και σοβαρότητα.

Είναι αλήθεια ότι στις τελευταίες εκλογές ψήφισα ΝΔ, προκειμένου να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία. Όπως έκαναν και πολλοί αριστεροί που γνωρίζω.

Δηλώνω δημόσια, μετά λόγου γνώσεως, ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσω ΛΑΟΣ.

Δε μου αρέσουν οι ατιμίες.

Τιμωρώ τη ΝΔ γιατί δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Όχι ίσως με βάση αυτά που την κατηγορούν τα (ελεγχόμενα από το ΠΑΣΟΚ) ΜΜΕ, αλλά επειδή ουσιαστικά ακόμα κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ και η λάιτ αριστερά σε πολλά πράγματα. Για παράδειγμα δείτε το πάθος που υπερασπίζεται τα νέα βιβλία η Γιαννάκου.

Τιμωρώ τη ΝΔ διπλά με το να προσπαθήσω να βάλω στη βουλή τον Καρατζαφέρη, κάτι που δεν το θέλει η ΝΔ κερδίσει-χάσει (που θα κερδίσει δηλαδή πάλι)

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη τιμωρίας. Αυτοτιμωρείται με το που κρατάει τον Γιωργάκη στο τιμόνι. Φέρτε μας τον Μπένι, φωνάζουν οι μισοί ΠΑΣΟΚοι που ξέρω. Οι άλλοι μισοί προτάσσουν τον κομματικό πατριωτισμό διατηρώντας ακέραιες τις αμφιβολίες τους στον Γιωργάκη, την ίδια στιγμή.

Για το ΣΥΝ δεν το συζητάω.

Το ΚΚΕ είναι κάπως συμπαθητικό αλλά πολύ γεροντίλα ο λόγος του βρε παιδί μου. Ελάτε στον 21ο αιώνα παρακαλώ και μετά το ξανασκέφτομαι.

Λευκό, Άκυρο, μικρότερο κόμμα είναι άσκοπες διαμαρτυρίες.

Έχω ρίξει και λευκό, έχω ρίξει και Χαραλαμπίδη και ΔΠΕ αλλά δεν είδα χαίρι. Το πρώτο πετάχθηκε στα σκουπίδια και τον δεύτερο τον πήρε ο άνεμος.

Την επόμενη φορά ο εκλογικός αγώνας έχει όνομα.

Ο ΛΑΟΣ στη Βουλή!

Κάτω το αλισβερίσι Νέας Δημοκρατίας - Παπαθεμελή!

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπα ποιο ΛΑΟΣ, εσύ τη Χρυσή Αυγή θέλεις που κρύβεται πίσω από τον Καρατζαφέρη...

Ανώνυμος είπε...

Προσυπογράφω χειροπόδαρα το κείμενο του «οικοδεσπότη». Όσο για το ότι η «Χρυσή Αυγή» είναι πίσω από τον ΛαΟΣ, όχι μόνο δεν με ενοχλεί, αλλά με ευχαριστεί να ξέρω ότι κι αυτοί σοβαρεύτηκαν (επιτέλους)!

O ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή,
εθνική επιταγή!

Greg είπε...

Είναι περίεργη η κατάσταση στα μικρά κόμματα. Το σκέφτομαι καιρό τώρα. Το σενάριο μπορεί να είναι έτσι μπορεί και ανάποδα! Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το "ποιός και τί" αλλά πραγματικά η υπόθεσή σου μπορεί και ν' αντιστραφεί. Θα σου καταθέσω για να ξεκινήσουμε την κουβέντα που είναι σημαντική και καλώς την ξεκινάς, μερικές από τις "ανάποδες" σκέψεις μου.

Για παράδειγμα:
1. Η ΝΔ τα έχει κάνει πλακάκια με τον Καρατζαφέρη ώστε να μαζέψει ότι της διαφεύγει (λόγω Τουρκοπροσκυνήματος) καθώς και ότι άλλο πατριωτικό διαφεύγει από τα υπόλοιπα κόμματα του "εκσυγχρονισμού" και να της τα παραδώσει στην πρώτη ευκαιρία με μια ψήφο εμπιστοσύνης (κάτι σαν την ΕΠΕΝ του παρελθόντος). Είναι τυχαίο το ότι ξαφνικά εμφανίζεται ο Γεωργιάδης καθημερινά στα κανάλια, ενώ προ του κόμματος Παπαθεμελή βλέπαμε σπάνια τον Καρατζαφέρη και μόνο;
2. Το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ τα συμφέρει ο Καρατζαφέρης έναντι Παπαθεμελή, μια και έτσι ο πατριωτικός χώρος χρεώνεται σε μια ιδεολογική παράταξη, περιχαρακώνοντας κάποιες αριστεράτζες - και όχι μόνο - στις τάξεις του αντιπατριωτισμού και της παγκοσμιοποίησης. Έτσι ο διαχωρισμός που παλιά βόλευε την δεξιά (αριστερός = άπατρις) και τώρα ακριβώς ο ίδιος βολεύει τα πασοκοσυνασπιστήρια, θα διατηρηθεί!

Θα μπορούσε ακόμα κανείς να αναρωτηθεί μήπως ο Παπαθεμελής μπορεί να διαχειρισθεί (στο μέλλον, διότι η δραστηριότητα του ΛΑΟΣ σήμερα είναι απίστευτη για μικρό κόμμα!) καλύτερα από το ΛΑΟΣ;

Να το κάνω λιανά! Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν ο Αρχιεπίσκοπος έλεγε "η αριστερά του Κυρίου" αντί η δεξιά...

Επειδή λοιπόν δεν είμαι βέβαιος για τίποτα εγώ θα έλεγα:

Ψηφίζουμε πατριωτισμό. Με το δεξί χέρι, με τ' αριστερό, με το πόδι, με ότι θέλετε. Μην παρασύρεστε από τις υποσχέσεις για θεσούλες ή για διατήρηση προνομίων από τα εξουσιαστικά κόμματα (είναι και ο ΣΥΝ σ' αυτά και το συζητάω με αποδείξεις αν θέλετε.)

Όχι θέση, όχι προνόμια, ούτε πατρίδα δεν θά 'χετε σε λίγα χρόνια. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Συμφωνώ με τον greg. Ο ρόλος του Καρατζαφέρη είναι περα για πέρα ύποπτος. θα μπουν (αν μπουν...) στη βουλή ο Καρατζαφέρης, ο... Πλεύρης, ο Γεωργιάδης και κάθε φορά που εμείς θα μιλάμε για Εθνικά θέματα θα μας λένε ότι είαμστε του ΛΑΟΣ. Είμαι σίγουρος ότι ο Παπαθεμελής είναι προτιμότερος από τον Καρατζαφέρη. Αισθητικά, οπτικά, αλλά και πολιτικά. Βέβαια μιλάμε για έρναν συντηρητικό πολιτικό. Θέλετε την άποψή μου; Αν δεν επιλέξουμε λευκό ή άκυρο (που είναι Η τίμια και εθνική ψήφος...) να προσπαθήσουμε να δημιουργηθεί μέτωπο από Αρδην/Ρήξη, ΔΗΚΚΙ, Χριστιανική Δημοκρατία, Ανένταχτους (που είναι χιλιάδες...), απομεινάρια ΔΠΕ (Χαραλαμπίδη...), ενεργοί άνθρωποι από προσφυγικά σωματεία, νεολαίοι. Σ' αυτό το σχήμα δεν θα είχα πρόβλημα να μετέχει και ο Παπαθεμελής. Πιστεύω ότι η είσοδος του ΛΑΟΣ στη βουλή θα μας παει πολύ, πολύ πίσω και κυρίως θα μας φέρει να αγωνιζόμαστε από ακόμα δυσκολότερες θέσεις...

Μάκης

Ανώνυμος είπε...

ενω ο παπαθεμελης που ηταν τοσα χρονια στο πασοκ και εκλεχτηκε με την σημαια της ΝΔ δεν ειναι υποπτος.Να σου πω την αληθεια και εγω οσον αφορα τον καρατζαφερη και μονο ειμαι λιγο καχυποπτος(και οχι για αλλα στελεχη του ΛΑΟΣ)αλλα ο καθενας κρινεται και ο καρατζαφερης θα κριθει στην βουλη και πουθενα αλλου.α και επισης ολοι αυτοι που τωρα μιλανε και κοπτονται για τα εθνικα δικαια και την λαθρομεταναστευση και τα βιβλια ιστοριας και τον φασισμο των "αριστερων" μεσα σστα πανεπιστημια τοσα χρονια που ηταν??τεσπα καληνυχτα σας

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπαθεμελής, κατά την γνώμη μου, δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί τα πράγματα καλύτερα, διότι δεν είναι ηγέτης. Έμαθε πάντα να έπεται. Αξιόλογη μόρφωση, σωστή τοποθέτηση στα εθνικά μας θέματα, αλλά δεν είναι ηγέτης. Επιπλέον τον βαραίνει το γεγονός ότι τόσα χρόνια έμενε με τον καθηγητή της οσφυοκαμψίας Σημίτη και δεν έφευγε. Του είχα στείλει δύο ή τρία e-mails ρωτώντας τον σχετικά, αλλά φυσικά απάντηση δεν πήρα. Στην συνέχεια κάνει το κομματίδιό του και πάει και προσκολλάται στον άλλο οσφυοκάμπτη, τον Καραμανλή και συνεργάζεται με την άλλη όψη του αυτού νομίσματος, την ΝΔ. Τώρα είναι ηλίου φαεινότερον ότι κινείται από τον Καραμανλή, για να διεμβολίσει τον ΛαΟΣ. Suma sumarum, ο άνθρωπος δείχνει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παραμείνει στην Βουλή και όχι να αγωνιστεί για τα εθνικά μας θέματα, έστω και εκτός αυτής, διαχωρίζοντας την θέση του απολύτως από τους «προσκυνημένους». Ο Παπαθεμελής, εξ άλλου, δεν έχει κάνει ποτέ λόγο για το μεταναστευτικό, με το οποίο ο Καρατζαφέρης έχει ασχοληθεί και στην Ευρωβουλή.
Οι όποιες ενστάσεις για τον Καρατζαφέρη δεν στερούνται βάσης, αλλά δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, προς το παρόν τουλάχιστον, για να ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές. Δια της αφαιρετικής μεθόδου, εφόσον αποκλείουμε ΝΔΠΑΣΟΚ (ίδιο πράγμα) και ΣΥΝ (ουρά του ΠαΣοΚ), μένει ΛαΟΣ, ΚΚΕ, ή λευκό. Τα δύο τελευταία για μένα δεν είναι λύση.
Αρκεί να μπει στην Βουλή ο ΛαΟΣ, να αρχίσουν επιτέλους να ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας για το πυγοδόσιμο και τον ενδοτισμό και μετά μου είναι αδιάφορο αν θα μου λένε ότι είμαι του ΛαΟΣ ή δεν ξέρω ποιανού άλλου. Βλέπετε, στην Βουλή σήμερα δεν υπάρχει αντίδραση στην υποτελή εξωτερική πολιτική, εκτός απ’ αυτήν του ΚΚΕ, η οποία όμως έχει σαν βάση τον αντιαμερικανισμό και μόνο. Να το πω πιο απλά: Αν οι ΗΠΑ ήταν κατά του σχεδίου Ανάν (υπόθεση εργασίας), είμαι βέβαιος ότι το ΚΚΕ θα ήταν υπέρ.

Ανώνυμος είπε...

Για τον Καρατζαφέρη ξαναλέω τη γνώμη μου καθαρά. Δεν του έχω εμπιστοσύνη.

Για τον Παπαθεμελή το ίδιο. Αξιόλογος άνθρωπος, σοβαρός και θα μπορούσε άνετα να συμμετέχει στο ιδανικό σχήμα, κατά τη γνώμη μου (με την αίρεση ότι κανείς δεν είναι ιδανικός αυτοπροσώπως, αλλά το σχήμα είναι, με πιάνετε...)

Είναι όμως προφανές το πολιτικό παιχνίδι σήμερα.

Μία φωνή του ΛΑΟΣ στη βουλή είναι προτιμότερη από δύο φωνές εκτός βουλής (ΛΑΟΣ + νέα ΔΗΑΝΑ).

Γρεγκ σε εκτιμώ βαθύτατα! Περισσότερο κι από τους δύο αυτούς κυρίως (προφανές αυτό και αυταπόδεικτο). Αλλά το ότι το ΛΑΟΣ προβάλλεται οφείλεται 100% στην ΠΑΣΟΚοκρατορία των ΜΜΕ, κυρίως του Μέγκα αλλά και των υπολοίπων.

Πίστευα κάποτε ότι ο Σαμαράς θα φέρει την αλλαγή. (ο homo cretensis το ξέρει). Μετά πίστευα ότι το ίδιο ο Χαραλαμπίδης. Τώρα ΔΕΝ πιστεύω ότι ο Καρατζαφέρης μπορεί να το κάνει. Αυτό όμως δεν είναι αρκετός λόγος να μην τον ψηφίσω.

Ασφαλώς κάθε γνώμη σεβαστή.

(πάντως, ο ΣΥΝ δεν είναι ουρά του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι ουρά του ΣΥΝ. Εκεί συντείνουν όλα τα στοιχεία...)

Ανώνυμος είπε...

"πάντως, ο ΣΥΝ δεν είναι ουρά του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι ουρά του ΣΥΝ. Εκεί συντείνουν όλα τα στοιχεία..."

Καταλαβαίνω τι εννοείς και συμφωνώ. Εφ' όσον σήμερα όποιος δεν αριστερίζει "προοδευτικά", νεοταξίτικα, σε στυλ "δαμανομπιστοκουναλάκηδων", δεν είναι ... "in", ναι, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συναγωνίζονται πιο θα είναι πιο κοντά στον ΣΥΝ των καραγκιόζηδων. Ειδικά η ΝΔ, η οποία προσπαθεί να απαλλαγεί από τα δεξιά της κόμπλεξ και τρέχει στις γιορτές της Μακρονήσου, όμως δεν πατά το πόδι της σε μνημόσυνα, όπως του Στρατάρχη Παπάγου (του οποίου είναι "εγγονή"), ή των σφαγιασθέντων στου "Μακρυγιάννη". Για Βίτσι και Γράμο ούτε λόγος!! Εμετικοί καταντούν οι πολιτικάντηδες. Η Ελλάδα σήμερα (και όχι μόνο η Ελλάδα) δεν έχει πολιτικούς. Έχει καρικατούρες πολιτικών. Σήμερα επιβιώνει αυτό το φτηνό και φαύλο είδος των μικρολαοπλάνων, όπως έγινε και στην αρχαία Αθήνα μετά τον θάνατο του Περικλή. Εφ’ όσον έχουμε «δημοκρατία» (ο Θεός να την κάνει!) και ο «κυρίαρχος» λαός αποφασίζει, επιπλέουν οι φελλοί κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσίν του.

Ανώνυμος είπε...

Να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, γιατί αυτή η ιστορία έγινε και παλιότερα με Σαμαρά, κλπ. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΙΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ!
Ο Καρατζαφέρης βρίσκεται δε διατεταγμένη υπηρεσία. Όποιος δηλώνει αριστερός και θέλει να μπει το ΛΑΟΣ στη Βουλή είναι σαν να χρεώνει τον πατριωτισμό στην άκρα δεξιά και να παίζει άθελά του το παιχνίδι των πρεσβειών, του ΔΟΛ, των Ιών και του ΣΥΝ!
Δεν είναι δυνατόν επειδή μας τη σπάει ο ΣΥΝ ή ο Σημίτης παλιότερα, εμείς σαν μικρά παιδιά να ψηφίζουμε για κόντρα το άλλο άκρο! Το οποίο δεν είναι και τόσο άλλο καθώς συμμετέχει προθύμως στη συμπαιγνία "εθνικισμός-αντεθνικισμός" που βολεύει τρελλά τα δύο (απο)κόμματα ΛΑΟΣ και ΣΥΝ και φυσικά τις άρχουσες ελίτ και τους υπερεθνικούς νταβατζήδες τους.
Επίσης δεν είναι δυνατόν κάποιος που δηλώνει αριστερός και δημοκράτης ή απλά πατριώτης να ψηφίζει τους Γερμανοτσολιάδες και τα φασισταριά που έχει μαζέψει ο απατεώνας στο ΛΑΟΣ. Την ιστορία δεν θα την ξεχνάμε...
Ο Παπαθεμελής είναι "παπάντζα" και το μόνο που κοιτάζει είναι την προσωπική πολιτική επιβίωση. Φασίστας, όμως, δεν είναι! Μακάρι να κόψει ψήφους από τον απατεώνα και να τον εμποδίσει να μπει στη Βουλή. Αλλά αυτό δεν αφορά την πατριωτική Αριστερά σε επίπεδο ψήφου. Αφορά όσους έχουν εξαπατηθεί από τον υπάλληλο Καρατζαφέρη και σκοπεύουν να ψηφίσουν ΛΑΟΣ.
Συμφωνώ ότι σε αυτές τις εκλογές δεν μπορεί να συγκροτηθεί αριστερό πατριωτικό ψηφοδέλτιο. Αυτό δεν είναι και του θανάτου. Άκυρο - Λευκό - ΚΚΕ είναι μια κάποια λύσις...
Μην ξεχνάμε ότι τα πράγματα αλλάζουν ραγδαία (βλέπε αντιδράσεις για το βιβλίο Ιστορίας) και η πατριωτική αντιιμπεριαλιστική παράδοση της αριστεράς ξαναβγαίνει στο προσκήνιο και μπορεί να αποτελέσει θεμέλιο για ένα αυτόνομο πολιτικό πόλο. Αρκεί να πιστέψουμε σε αυτό!!
Φιλικά (παρά την τσαντίλα)

Ανώνυμος είπε...

Να αναφέρω επίσης ότι αρκετές από τις επισημάνσεις του γρεγ είναι καίριες...

vangelakas είπε...

Γρέγκ μου, ΟΚ! Ψήφος σέ πατριωτικό κόμμα, αλλά ποιό; Μήν κατακερματισθούμε πάλι!

Αυτήν τήν στιγμή, ο ΛΑΟΣ φαίνεται νά έχη δυναμική...

Ανώνυμος είπε...

@ΕΞΑΠΟΔΩ said...Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΙΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ!

Από πότε ο πατριωτισμός πήρε θέση στο κοινοβούλιο; Διότι σύμφωνα με την θέση που έπαιρναν και παίρνουν εκεί μέσα τα κόμματα, έχουμε τις ταμπέλες (άνευ περιεχομένου πια) δεξιός, αριστερός κ.λπ. Ο πατριωτισμός τι σχέση έχει με όλα αυτά;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι η Πολιτική Ανοιξη όσο καιρό έμεινε στο κοινοβούλιο προσπάθησε να αρθρώσει πατριωτικό λόγο. Δυστυχώς ο Αντώνης Σαμαράς αποδείχθηκε "λίγος" και θυσίασε την προσπάθεια για να βγει ο ανύπαρκτος (και επικίνδυνος όπως αποδέιχθηκε...) Στεφανόπουλος πρόεδρος.

Ανώνυμος είπε...

Για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές χρειάζεται ψυχραιμία. Δεν είναι απαραίτητο να αρχίσουμε την φαγωμάρα. Νομίζω ότι πλέον έχουμε μια αφετηρία, την εφημερίδα "Ρήξη". Νομίζω όιτ πρέπει εκεί να συσπειρωθούμε, να ανταλλάξουμε γνώμες και απόψεις. Να την ενισχύσουμε με άρθρα, απόψεις. να ανοίξει μια γόνιμη συζήτηση για το Εναλλακτικό Πατριωτικό Μέτωπο, το οποίο θα συνδιάσει τον αγώνα για τα Εθνικά με αυτόν για τα καθημερινά προβλήματα του λαού. Επίσης υπαρχουν συλλογικότητες που συζητούν, δεν είναι μόνο το ΛΑΟΣ ή το κόμμα Παπαθεμελή. Πρέπει να δούμε τι γίνεται δίπλα μας. Ας πούμε η μικρή, αλλά μαχητική Χριστιανική Δημοκρατία υπάρχει και κάνει συνέδριο τον Ιούνιο. Η ΕΔΗΚ του Νεοκλή Σαρρή, ο Χαραλαμπίδης. Επίσης θα αφήσουμε τον μανόλη Γλέζο "όμηρο" στα χέρια του Συνασπισμού; Ομως σε ότι αφορά έναν ανένταχτο, ανεξάρτητο κόσμο πιστεύω ότι πρώτα απ' όλα συσπείρωση γύρω από Ρήξη/Αρδην (βλέπετε τη επίθεση δέχεται ο Καραμπελιάς από Ιούς και σία...) και μετά βλέπουμε. Γιατί να μας πιάσει πρεμούρα για τις εκλογές; Εξάλου στην κοινωνία πρέπει να δώσουμε μάχες. Στο δρόμο, όχι στις εκλογές. Οι καιροί άλλαξαν. Εξάλου ο Μαρξ το έχει πιε: "Αν οι εκλογές άλλαζαν την κοινωνία, θα ήταν παράνομες...".

Ανένταχτος Ρηξικός

Greg είπε...

Η εκτίμηση προς όλους είναι δεδομένη. Γι' αυτό και συζητάμε ένα πραγματικά σημαντικό θέμα με νηφαλιότητα!

Προτείνω να περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις. Οι ζυμώσεις είναι πάμπολες. Δεν γνωρίζουμε ποιός θα κατέβει, αν κατέβει και με ποιόν.

Οι τριγμοί επίσης στα δυό μεγάλα κόμματα είναι έντονοι. Μπορεί και εκεί να έχουμε γεγονότα... Η Ακαδημία μάλλον θα τους ξεβρακώσει αν και το "προσωρινό" πόρισμα είναι αρκετό. Τα σκάνδαλα αλληλοδιαδέχονται το ένα το άλλο. Η Ντόρα πάει στην Αμερική για να χαλάσει τον αγωγό και τα πετρέλαια της Κύπρου. Οι Τούρκοι προκαλούν. Το ασφαλιστικό χειροτερεύει, το μεταναστευτικό "θου κύριε φυλακή", το, το, ...

Κάνουμε υπομονή, ζυμώνουμε τον περίγυρό μας, μικρό μεγάλο δεν έχει σημασία, αυτά τα φαινόμενα ακολουθούν κανόνα χινοστιβάδας, και είμαστε τσίτα για να δούμε ποιός είναι τί τελικά.

Επειδή έχουμε προδοθεί κατ' επανάληψη, δεν έχουμε το δικαίωμα της επαναπαύσεως!

Μάρκος είπε...

Δεν είναι κανείς από όσους γράφουν εδώ (πιστεύω και ελπίζω) από εκείνους που πιστεύουν ότι η Δημοκρατία εξαντλείται στην ψήφο. Η Δημοκρατία επιβεβαιώνεται κάθε μέρα. Απλά έθιξα και σχολίασα κάτι που με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι είναι κατευθυνόμενο.

Κάτι ακόμη. Θα υπερασπιστώ τον Σαμαρά επί της επιλογής Στεφανόπουλου, παρόλο που τον τελευταίο τον έχω "στη μπούκα". Για τη δεύτερη όμως πενταετία. Η επιλογή την άνοιξη του 1995 ήταν σωστή. Είχαμε εθνικές το 1993, ευρωεκλογές το 1994, γιατί να είχαμε πάλι το 1995 λόγω προέδρου; Αυτά ήταν κατηγορίες της ΝΔ ότι "στηρίζει το ΠΑΣΟΚ", αλλά ήταν ανυπόστατες. Ας μην ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο έκανε και εμπάργκο και είχε πιο σκληρή γραμμή. Μετά το Νοέμβρη του 1995, με τον Ανδρέα στο νοσοκομείο, άρχισαν τα παρατράγουδα, η ακυβερνησία (Ίμια) και η ανάληψη του ελέγχου από τον Σημίτη Ιανουάριο του 96.

Εμένα ο Σαμαράς δε με απογοήτευσε τότε. Με απογοήτευσε μετά το 1999 και κυρίως μετά το 2004 με τη σιωπή του. Και η σιωπή είναι συνενοχή. Γιατί έχουν γίνει πράγματα και θαύματα από τότε. Αντάλλαξε τη σιωπή του και ίσως και τις θέσεις του με μία καρέκλα. Και είμαι βέβαιος ότι όταν επανέλθει (στις επόμενες εκλογές) δε θα διαφέρει από άλλους. Κάηκε. Εκεί φάνηκε το "λίγος". Όχι πιο πριν. Ας μην ξεχνάμε ότι προεκλογικά το 1996 είχε καταγγείλει δημόσια τον "αόρατο πρωθυπουργό Χρήστο Λαμπράκη", κάτι που μόνο ο Λεβέντης έχει κάνει. Με όλα αυτά, βρήκα προσωρινό αποκούμπι στον Χαραλαμπίδη το 2000. Αλλά εκεί απογοητεύτηκα από το ποσοστό δυστυχώς. Ψίχουλα.

Σήμερα. Σήμερα η Ρήξη και το Άρδην είναι ένας πόλος αξιοπρεπής. Η ΕΔΗΚ είναι ανύπαρκτη, συγγνώμη. Μόνο μία σφραγίδα έμεινε στο συρτάρι του Σαρρή. Τι να σου κάνει μια σφραγίδα; Τα βιβλία μας ξαναξύπνησαν και αυτό είναι θετικό. Έχει ενδιαφέρον που θα καταλήξει.

Ανώνυμος είπε...

Φοβούμαι ότι θα σε δυσαρεστήσω. Εγώ πιστεύω ότι η «δημοκρατία» που έχουμε εξαντλείται στην ψήφο και μακάρι να φτάσει και μέχρις αυτήν!! Έχουμε μιλήσει για τα δημοψηφίσματα και καταλαβαίνεις τι εννοώ με το «μακάρι να φτάσει και μέχρις αυτήν». Για ποια δημοκρατία μιλάς, φίλε μου; Πότε ο «κυρίαρχος» λαός παίρνει μέρος στο πολιτικό γίγνεσθαι; Ποιος τον σέβεται μετά τις εκλογές και του περιποιεί την τιμή να τον ρωτήσει για ο,τιδήποτε; Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Το πολίτευμά μας είναι μία κομματική ολιγαρχία με έντονα τα στοιχεία της οικογενειοκρατίας και της φαυλοκρατίας. Ας το καταλάβουμε πια!
Πώς θα όριζε ο Θουκυδίδης το πολίτευμά μας; Πάντως ο Ζουράρις, ο οποίος είναι και πολιτειολόγος και καλός μελετητής του Θουκυδίδη, αλλά και ο Γιανναράς (αναφέρω δύο μόνον ονόματα που ξέρω ότι εκτιμάς), έτσι περίπου χαρακτηρίζουν το πολίτευμά μας.
Για τον Σαμαρά και όλα τ’άλλα συμφωνώ.

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

@ προς όλους τους ''προλαλήσαντες''

1. Το δίπολο, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τούμπαλιν, με τα σημερινά δεδομένα, είναι ''άπεκτο΄΄.
2. Όλα τα αριστερά κόμματα που εκπροσωπούνται σήμερα στη Βουλή, δε θα πάψουν είτα να κάνουν συμμαχίες, με τις πλάτες της ΔΝ ή/και του ΠΑΣΟΚ, για τους δικούς τους λόγους.
3. Στις επερχόμενες εκλογές, εκείνο που κατά την αίσθησή μου θα συμβεί, ειναι η επικράτηση και πάλι είτε της ΝΔ, είτε του ΠΑΣΟΚ, αλλά με πολλές διαρροές προς όλες τις κατευθύνσεις (αριστερά, δεξιά κ.λ.π)
4. Για μένα, στις επόμενες εκλογές - επειδή πρόκειται, μετά τα αποτελέσματα, να προκύψουν ανακατατάξεις, ή έστω να αρχίσουν να φαίνονται πιο ξεκάθαρα - οι πατριώτες πρέπει να γηφίσουν είτε λευκό είτε άκυρο, για δύο ύρ'ιως λόγους.
α. Για να μη δώσουν την δυνατότητα στον ΛΑΟΣ, να καπελώσει το πατριωτικό αίσθημά μας, αλλά ούτε και στον κ. Παπαθεμελή.
β. Για να ''βοηθήσουμε'' με τη ψήφο μας αυτή, τις νέες εξελίξεις, στη διαμόρφωση και νέων (πιο ισχυρών και ειλικρινών), κομμάτων (άσχετα αν είναι εξοκοινοβουλευτικά), τα οποία θα δυναμώσουν και θα είναι έτοιμα να αναλάβουν ρυθμιστικό (σε πρώτη φάση) ρόλο από τις μεθεπόμενες εκλογές.
Οποιαδήποτε ψήφο τώρα σε ΛΑΟΣ ή Παπαθεμελή, συνεχίζει να ρίχνει νερό είτε στη ΝΔ, είτε στο ΠΑΣΟΚ.
Πρέπει να στρώσουμε από τώρα καλά το στρώμα για να είμαστε έτοιμοι το 2010.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ το λευκό είναι ψήφος καθαρή αποδοκιμασίας, το άκυρο δεν είναι, διότι μπορεί να είναι συμπτωματικό. Αν λοιπόν θέλουμε να εκφράσουμε αποδοκιμασία, ρίχνουμε λευκό. Η αποχή επίσης δεν εμφανίζει αποδοκιμασία.
Όσον αφορά στην ψήφο στον ΛαΟΣ, εξήγησα παραπάνω γιατί θεωρώ απαραίτητη την παρουσία του στην Βουλή. Δεν αποκλείω καθόλου ότι μπορεί να απογοητευτώ (δεν θα είναι δα και η πρώτη φορά!), αλλά ποια είναι τα άλλα μικρά κόμματα που μπορεί να ανρωθούν με το λευκό και πώς; Π.χ. το "Ελληνικό Μέτωπο", όσο κατέβαινε μοναχό, πόσους ψήφους έπαιρνε; Υπήρχε ποτέ περίπτωση να το αφήσει το δίπολο να κάνει προκοπή; Οι πατριωτικές δυνάμεις πρέπει να κατέβουν ενωμένες, διαφορετικά το δίπολο θα κυβερνά στον αιώνα τον άπαντα. Επίσης, δίνοντας ένα καλό ποσοστό στον ΛαΟΣ, δίνεις και ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση των μειοδοτών.

Greg είπε...

"Ζυμωνόμαστε" και μ' αρέσει. Επιτέλους αισθάνομαι ότι η
α π α ρ α ί τ η τ η
πολιτικοποίηση του λαού μας, σιγά-σιγά αρχίζει. Φυσικά δεν αναφέρομαι στους προλαλήσαντες. Αυτοί το αποδεικνύουν καθημερινά.

Όπως έγραφα και πιο πάνω (αν και δεν θα γίνει τίποτα κατά την εκτίμησή μου σ' αυτές τις εκλογές) είμαστε στη τσίτα γιατί όλα παίζουν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το ΔΗΚΚΙ ψάχνεται με το ΚΚΕ, η Χριστιανική ψάχνεται, ο Σαρρής αγνοώ αλλά κάτι θα κάνει σίγουρα κι' αυτός.

Μην ξεχνάμε ότι ένα απρόβλεπτο γεγονός στα εθνικά ή στα σκανδαλοθηρικά (και στις μέρες που διανύουμε οι πιθανότητες να υπάρξει πολλές) μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις.

Γι' αυτό ας προσπαθούμε να πείσουμε προς το παρόν τον περίγυρό μας να μην ξαναμπεί στο λούκι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ.

Είναι το πρώτιστο καθήκον.

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

Να πα΄ρω το μπαλάκι που ''πέταξε'' ο GREG. ''Γι' αυτό ας προσπαθούμε να πείσουμε προς το παρόν τον περίγυρό μας να μην ξαναμπεί στο λούκι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ''.
Εγώ συμπληρώνω (δικά μου λόγια)....και να ρίξουμε λευκό ή άκυρο. Γιατί το ξαναλέω, δεν είναι ακόμη έτοιμη η κρίσιμη μάζα της κοινωνίας να δεχθεί κάτι νέο. Αφήστε δε που δεν υπάρχει και κάτι μορφοποιημένο σήμερα. Το βλέμμα μας στο 2010 και μέχρι τότε φθορά στα δίπολα!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ συμπληρώνω (δικά μου λόγια)....και να ρίξουμε λευκό ή άκυρο.
Και τι προσδοκάς απ' αυτό;

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

@ homo cretensis

Σε πρώτη φάση την ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ.
Σε δεύτερη φάση (των μεθεπόμενων εκλογών) την ανάδειξη ενός κόμματος που θα με εκφράζει.
Το πεχτό αγαπητέ μου ή το κόβεις με ξυράφι (που δεν το βλέπω εφικτό) ή το ξηλώνεις θηλειά - θηλειά.

Ανώνυμος είπε...

@ ΠΗΓΑΣΟΣ

Να σου επαναλάβω ότι το άκυρο δεν είναι αποδοκιμασία. Μα καλά, δεν διάβασες τι γράφω παραπάνω; Έπειτα, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι στις μεθεπόμενες εκλογές θα εμφανισθεί κόμμα που να σε εκφράζει; Δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω στον συλλογισμό σου.

Ανώνυμος είπε...

Homo Cretensis θα μου επιτρέψεις να σου θυμήσω ότι μετά τις βουλευτικές ακολουθούν οι ευρωεκλογές του 2009. Εκεί νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα για να "κατέβει" ένα Πατριωτικό Εναλλακτικό Ψηφοδέλτιο. Εγω τις ευρωεκλογές θεωρώ ως αφετηρία για τις μεθεπόμενες βουλευτικες εκλογές. θα επαναλάβω όμως ότι ήδη υπάρχει συγκροτημένος πυρήνας εδώ και χρόνια. Μετά το διμηνιαίο περιοδικό ΑΡΔΗΝ, η εφημερίδα ΡΗΞΗ κάθε 15 μέρες "κρεμιέται" στα περίπτερα και δίνει τη μάχη της κόντρα σε μεγαθήρια Τύπου και πολιτικής. Τα γραφεία της είναι ανοικτά. Ολοι όσοι νοιαζόμαστε για την διαμόρφωση ενός πραγματικά εναλλακτικού, πατριωτικού πολιτικού σχηματισμού θα πρέπει να δυναμώσουμε την προσπάθεια της Ρήξης και του Αρδην. Αυτή είναι έτσι κι' αλλιώς κατά την ταπεινή μου άποψη η μαγιά για τις όποιες πολιτικές πρωτοβουλίες. Παράλληλα λεω ότι με σεβασμό πρέπει να παρακολουθήσουμε τις κινήσεις των ήδη υπαρχόντων πολτικών σχηματισμών. Η Δημ. Αναγέννηση του Παπαθεμελή έχει συνέδριο. Πρέπει να παρέμβουμε και να πούμε τις απόψεις μας. Η Χριστιανική Δημοκρατία έχει συνέδριο και εκεί πρέπει να κατατεθούν ανησυχίες, προβληματισμοί, σκέψεις. Στο συνέδριο του ΔΗΚΚΙ πρέπει να γίνει το ίδιο. Μακάρι το ΚΚΕ να είχε συνέπεια και να μην τσαλαβουτούσε μια στον πατριωτισμό και μια στον σταλινισμό. Οπου υπάρχουν πατριωτικά αυτιά πρέπει να πούμε τις απόψεις μας. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Ας το καταλάβουμε και με ψυχραιμία ας πορευθούμε...

Ανένταχτος Ρηξικός

υ.Γ. Και θα επαναλάβω. Λευκό ή άκυρο στις επερχόμενες εκλογές. Αν αλλάξει κάτι (προς το θετικό...) εδώ είμαστε να το... αλλάξουμε...

Ανώνυμος είπε...

Το βάζω εδώ, διότι δεν βλέπω να γίνεται πια λόγος. Ξεχάσαμε το βιβλίο της ιστορίας. Ρίξτε καμιά ματιά και στα πιο παλιά. https://www2.blogger.com/comment.g?blogID=27471957&postID=116541958244176332

@Anonymous

Πρόσεξε: Το άκυρο δεν δείχνει αποδοκιμασία. Ούτε η αποχή. Αν θέλεις και επιμένεις στην αποδοκιμασία, τότε ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ! O οικοδεσπότης μας (μα τι έγινε αυτός, την ξκοπάνησε;), ο οποίος είναι μεγάλος εκλογολόγος, θα σου το επιβεβαιώσει. Μουσάτε, πού είσαι ρεεεεεεεεε;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ωχ, ένα λινκ πήγα να βάλω κι έγινε της Ρεpussy :))

Ήθελα να παραπέμψω εκεί που λέει "Βιβλίο της Ιστορίας".

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει Homo Cretensis λευκό. το ΛΕΥΚΟ που ξεχωρίζει. Αυτό όμως επαναλαμβάνω δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να συζητήσουμε στήριξη κάποιου εναλλακτικού πατριωτικού ψηφοδελτίου...

Ανώνυμος είπε...

ο... ανένταχτος Ρηξικός

Ανώνυμος είπε...

@Anonymous said...
"να συζητήσουμε στήριξη κάποιου εναλλακτικού πατριωτικού ψηφοδελτίου..."

Ποιου όμως; Τώρα έχει δρομολογηθεί ο ΛαΟΣ για τις επόμενες εκλογές και αυτός είναι το μόνο πατριωτικό κόμμα, γύρω από το οποίο μπορεί και πρέπει να συσπειρωθεί ο πατριωτικός κόσμος. Κάθε άλλη απόπειρα, όπως αυτή του Παπαθεμελή, οδηγεί στην διάσπαση του πατριωτικού χώρου και δεν θα μπούμε πάλι στην Βουλή. Θα το επαναλάβω κι ας γίνομαι κουραστικός: Ο ΛαΟΣ πρέπει πάση θυσία να μπει στην Βουλή και είναι το μόνο κόμμα που έχει τέτοια δυναμική σήμερα. Βρε αδελφέ, δεν το παίρνουμε και με το στεφάνι! Αν προκύψει κάποιος καλύτερος, υπάρχουν και οι παραπάνω εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

http://omarkosmetamousia.blogspot.com/2006/12/blog-post.html

Αυτό το λινκ προσπάθησα να βάλω, διότι η ιστορία με το βιβλίο της Ιστορίας δεν πρέπει να ξεχασθεί. Δεν έληξε και δεν θα λήξει, αν το βιβλίο δεν αποσυρθεί! Δεν είναι δυνατόν να αρκεστούμε σε μεσοβέζικες λύσεις.

rubens είπε...

Λοιπον να καταθεσω και εγω την αποψη μου.
Για μενα ο καρατζαφερης και οκαθε Καρατζαφερης θα κριθει στην βουλη.και μονο εκει μπορει να κριθει(και στην ευρωβουλη).
Εγω δηλωνω οτι μαλλον θα ψηφισω ΛαΟΣ γιατι πιστευω οτι υπαρχουν αξιολογα στελεχη τα οποια θελω να μπουν στη βουλη.
Βεβαια μια συμμαχια του ΛαΟΣ με τον Νεοκλη Σαρρη για παραδειγμα θα ελεγα οτιεπιβεβλημενη.Αλλα ο Σαρρης εχει δηλωσει οτι δεν θα κατεβει με κανενα κομμα στις εκλογες.
απο εκει και περα δηλωσεις του τυπου ο πατριωτισμος ειναι μονο αριστερος πιστευω οτι λειτουργουν διαχωριστικα.πραγμα το οποιο επιθυμουν οι εκσυγχρονιστες και οι λοιποι συμπλεγματικοι ανθελληνες.Βεβαια αυτο δεν πρεπει να λειτουργησει εκβιαστικα για τους πατριωτες που δεν θελουν να ψηφισουν καρατζαφερη.
σκεφτειτε μονο αν η Ρηξη και το ΑΡΔΗΝ και αλλοι αριστεροι πατριωτες αποκτουσαν καποια δυναμη θα ηθελαν να ανοιξουν ενα διαλογο με τον ΛΑΟΣ για συσπειρωση των πατριωτων."αριστερων" τε και "δεξιων".εκτος αν οι δεξιοι πατριωτες ειναι χουντικοι φασιστες κτλ.

Ανώνυμος είπε...

θα μου επιτρέψεις Homo Cretensis να διαφωνήσω. Ειλικρινα δεν με ενοχλεί τόσο το γκροτέσκο πολιτικο στυλ του Καρατζαφέρη. Με ενοχλεί ότι τσαλαβουτάει στη Χούντα, στο παρωχημένο αντικομουνισμό της δεκαετίας του 50, στο αντιπαγκοσμιποιητικό κίνημα. Ο φρέσκος, εναλλακτικός, πατριωτικός λόγος υπάρχει και είναι ζωντανός. Στα μπλοκ, στη Ρήξη, στο Αρδην, στα κείμενα του Στάθη, του Γιανναρά, του Λυγερού, του Τριάντη και πολλών άλλων. Προφανώς υπάρχουν άνθρωπιο στο ΛΑΟΣ με τους οποίους μιλάμε την ίδια γλώσσα. Ομως ο ΛΑΟΣ δεν είναι το μόνο πατριωτικό κόμμα. Επιμενω. Μπορεί να είναι το ισχυρότερο, αλλά δεν είναι το μόνο. Θα επαναλάβω ότι υπάρχει το ΔΗΚΚΙ, η Χριστιανική Δημοκρατία, η Δημοκρατική Αναγέννηση. Εχω την αίσθηση ότι ο ΛΑΟΣ θα έχει την τλύχη της πάλαι ποτέ Εθνικής Παράταξης, για όσους τη θυμούνται. Δηλαδή θα είναι μια εύκολη λεια για τη ΝΔ σε δύσκολες καταστάσεις. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Ο πατριωτικός λόγος πρέπει να είναι φρέσκος, ριζοσπαστικός και εναλλακτικός. Οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να εκφραστούν από ένα κόμμα που έχει αναφορές στο παρελθόν.

Ανένταχτος Ρηξικός

Υ.Γ. Δεν θα με ενοχλήσει να μπει ο ΛΑΟΣ στη βουλή. Το αντίθετο. Το θέμα είναι ότι χρειάζεται κάτι καλύτερο. Κάτι πιο αξιόπιστο πολιτικά...

Ανώνυμος είπε...

Για διαβάστε εδώ και μετά μου λέτε μην ψηφίσω ΛαΟΣ... Δαγκωτό!!!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, κοπέλια, ετούτεσές τσ' άγιες μέρες ήκαμα μια βόλιτα στα χωργιά να δω ίντα λένε οι γιαθρώποι πως θα ψηφίσουνε. Κι επόμεινα ξεχάσκωτος με την αλλαγή όθε ντο Κατατζαφέρη!! Πιστεύγετέ ντο; Όϊ Παπαντρέα, μούδε Καραμαλή, Καρατζαφέρη, διάλε τσ' αποθανους ντος, λένε!! Εβαρεθήκαμέ τζι μπλιό!! Το Στελιανό το Παπαθεμελή δεν τον κατέχει επαέ άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα που δεν βλέπω να ανανεώνεται το blog τελευταία...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με όλους και με κανένα.Θα ψηφίσω ΛΑ.Ο.Σ.γιατί αυτό το κόμμα είναι πιο κοντά να μπει στην Βουλή και γιατί ο ίδιος ο Καρατζαφέρης ΔΕΝ με απογοήτευσε με τις θέσεις του στην Ευρωβουλή. Το λευκό και το άκυρο το δοκιμάζω από το 1981 και μετά, και συνεχίζω να είμαι χαμένος. Και για αυτούς που "ελπίζουν" σε νέο κόμμα που μπορεί να τους καλύπτει, έχω να πω : Ας το δούμε πρώτα και εδώ είμαστε. Και κάτι άλλο που ακούω συχνά. Ακούω την φράση "όλοι είναι ίδιοι". Αυτή την φράση την βρίσκω πολύ επικίνδυνη, γιατί κινδυνεύουμε λεγοντάς την να "χάσουμε" και κανέναν Ελευθέριο Βενιζέλο, αν ο καλός θεούλης λυπηθεί την Ελλαδίτσα μας και μας το φέρει μπροστά μας.