Κυριακή, Νοεμβρίου 29, 2009

Ντόρα Μπακογιάννη «Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς θα περνά το κατώφλι της Ρηγίλλης, εγώ θα εγκαταλείπω οριστικά τη Ν.Δ.»

ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!!!!!!!!!!!!




«Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς θα περνά το κατώφλι της Ρηγίλλης, εγώ θα εγκαταλείπω οριστικά τη Ν.Δ. και η ευθύνη της αποχώρησής μου δεν θα βαρύνει εμένα».

Το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα έστειλε στον κ. Κ. Καραμανλή η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, και αυτή η απόφασή της δεν πρόκειται να αλλάξει όπως λένε συνομιλητές της.

Το τελευταίο διάστημα, οι φήμες για ενδεχόμενη επιστροφή του προέδρου της Πολιτικής Άνοιξης στη Ν.Δ. δίνουν και παίρνουν στη Ρηγίλλης.

Οι συνεργάτες τού κ. Κ. Καραμανλή λένε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ οι φίλοι τού κ. Α. Σαμαρά την επομένη της δεξίωσης για τη Γιορτή της Δημοκρατίας επεσήμαιναν με έμφαση ότι οι κ.κ. Κ. Καραμανλής και Α. Σαμαράς είχαν εγκάρδια συνομιλία, ενώ αντίθετα ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν συνομίλησε με τον κ. Κ. Μητσοτάκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός, πάντως, έχει πάρει από καιρό την απόφαση να καταγγείλει τον κ. Κ. Καραμανλή και να αποχωρήσει από τη Ν.Δ. αν επιστρέψει στο κόμμα ο κ. Α. Σαμαράς.

Και αυτό τα τελευταία δύο χρόνια το λέει όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Το σημαντικό είναι ότι τώρα λέει πως θα φύγει από το κόμμα και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. επισημαίνουν ότι η αποχώρηση του επίτιμου προέδρου και της πρώην υπουργού από τη Ν.Δ. δεν είναι εύκολη υπόθεση, διότι είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν βουλευτές και στελέχη, αλλά και οπαδοί, που δεν είναι λίγοι διότι στους ακραιφνείς μητσοτακικούς θα προστεθούν και εκείνοι που εξακολουθούν να αντιπαθούν τον πρόεδρο της «Άνοιξης». Τα ίδια στελέχη προσθέτουν ότι επειδή ο κ. Κ. Καραμανλής τα γνωρίζει καλά όλα αυτά, αν πάρει την απόφαση να καλέσει τον κ. Αν. Σαμαρά να επιστρέψει, θα σημαίνει ότι έχει πάρει την απόφαση να συγκροτήσει ένα «καινούργιο κόμμα», που να είναι στα μέτρα του ώστε να μην αμφισβητείται απο κανέναν ο ηγετικός ρόλος του.

Στο ερώτημα, τι θα κάνει η κ. Ντ. Μπακογιάννη, αν φύγει από τη Ν.Δ., φίλοι και συνεργάτες λένε ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί τέτοιες αποφάσεις.

Δεν αποκλείουν όμως τίποτα. Αφήνουν ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο της συνεργασίας με τον κ. Δ. Αβραμόπουλο αν και, όπως εξηγούν, δεν έχει υπάρξει καμία επαφή τού δημάρχου με την κ. Ντ. Μπακογιάννη. Υπάρχουν όμως συνομιλητές της πλατείας Κοτζιά και της οδού Αραβαντινού που λένε ότι μια τέτοια συνεργασία θα μπορούσε να είναι άκρως επιτυχής αν γίνει συμφωνία για μοίρασμα των ρόλων.

Κανείς όμως από αυτούς δεν είναι έτοιμος να απαντήσει στο ερώτημα ποιος από τους δύο θα είναι αρχηγός αν συγκροτήσουν μαζί πολιτικό φορέα.

Σε κάθε περίπτωση, λένε στη Ρηγίλλης, αν συμβεί αυτό θα είναι μετά το τακτικό συνέδριο, το οποίο όπως όλα δείχνουν μετατίθεται για τον Μάρτιο, ενώ αρχικά επρόκειτο να διεξαχθεί τον Ιανουάριο.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ - ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ

Το Φίμοτρο προβλέπει διαφορά γύρω στο 20% (58%-38%)

http://fimotro.blogspot.com/2009/11/2_29.html


και ισχυρίζεται ότι η Μπακογιάννη θα κάνει ΕΝΣΤΑΣΗ!!!

http://fimotro.blogspot.com/2009/11/blog-post_8952.html

Να το πω σε απλά ελληνικά;

ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΣ!

Άντε και κάνε κανένα δικό σου κόμμα να σε δούμε τώρα πόσα απίδια βάζει ο σάκος!!

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ

(Τον πούλο και ο Καρατζαφέρης. Αυτά τα νέα έρχονται από το μέλλον.)

Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2009

ΚΕΜΑΛΟΦΑΣΙΣΤΕΣ: ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΔ!!

Η εκλογή προέδρου της Ν.Δ. σχολιάζεται όπως είναι φυσικό και από εφημερίδες και ιστοσελίδες μειονοτικών της Θράκης. Διαλέξαμε μια από τις πλέον ¨ενεργές¨ ιστοσελίδες και σας παρουσιάζουμε την σχετική μετάφραση. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα απηχεί πλήρως τις γραμμές του τουρκικού ΥΠΕΞ. Ανήκει στον ανταποκριτή του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού TRT και εκδότη της εφημερίδας Μπιρλίκ που βγαίνει στην Κομοτηνή. Ας δούμε λοιπόν τι συμβουλεύει τους μειονοτικούς ο εν λόγω κύριος:

SAMARAS KAZANIRSA, AZINLIK İÇİN ARTIK YDP “DEN İPARHİ” YOK
ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΔ, ΝΔ ΓΙΟΚ.
Μετά την παραίτηση του Καραμανλή από την προεδρία του κόμματος, εμφανίστηκαν 3 υποψηφιότητες για την καρέκλα του προέδρου.Η τέως ΥΠΕΞ, ο τέως υπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Οι δύο τελευταίοι υποψήφιοι από παλιά μέχρι τώρα είναι γνωστοί για τις θέσεις τους ενάντια στην Τουρκία και τον τουρκισμό, και ακόμα χωρίς να έχουν αλλάξει γνώμη φαίνεται πως συνεχίζουν να μαζεύουν ψήφους φανατίζοντας με τις δηλώσεις τους τον ελληνικό λαό. Από τη άλλη δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για την Ντόρα Μπακογιάννη, διότι στην περίοδο που ήταν ΥΠΕΞ έκανε μεν δηλώσεις στην κατεύθυνση των συμφερόντων της χώρας, αλλά δεν έκανε ακραίες δηλώσεις.Κατά καιρούς υπήρξαν θέσεις σκληρές έναντι της Τουρκίας, όμως πάντοτε σε ένα επίπεδο. Η Μπακογιάννη σε σχέση με τους άλλους δύο υπόψήφιους θεωρείται πιο φιλική στην μειονότητα. Υπάρχουν βέβαια ισχυρισμοί από μειονοτικούς πως ακόμα και αυτή έως τώρα δεν έσκυψε, δεν προσέγγισε όπως έπρεπε τα προβλήματα της μειονότητας. Από την άλλη, ο Σαμαράς αυτά που είπε στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, δεν καταπίνονται εύκολα από την Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης και από την μάνα πατρίδα Τουρκία.Ο Σαμαράς στην ομιλία του επέλεξε μια γραμμή λες και ήταν όχι υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. αλλά του ΛΑ.Ο.Σ. Τώρα υπάρχει ένα θέμα για τους συμπαθούντες μειονοτικούς της Ν.Δ. Αποτελεί θέμα η στάση που θα κρατήσουν. Εμείς σαν εφημερίδα Μπιρλίκ με βάση ασφαλείς πληροφορίες μάθαμε πως σε περίπτωση που εκλεγεί ο Σαμαράς, οι μειονοτικοί θα αποκοπούνε πλήρως από την Ν.Δ. και πως έχουν έτοιμες τις ομαδικές παραιτήσεις τους. Ο Σαμαράς κενολογεί : Δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία.Η μειονοτική πολιτική του Σαμαρά ήταν στηριγμένη από παλιά σε ρατσιστικά θεμέλια και φάνηκε πως μετά την πάροδο αρκετών χρόνων αυτό δεν άλλαξε. Ανέφερε πως: Η μειονότητα δεν είναι πρόβλημα Ελάδος Τουρκίας. Συμπατριώτες μας είναι και δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία. Το ιστορικό της παρελθόν, γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν της επιτρέπει να κάνει μαθήματα, αλλά να παίρνει μαθήματα. Γι’ αυτό καλά θα κάνει να πάψει να δηλητηριάζει την ειρηνική συμπόρευση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων. Να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία. Και να περιορίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου, σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας. Οι κατ’ ιδίαν, τετ α τετ συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν τι σημαίνουν;Πηγαίνουμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις και απεμπολούμε δικαιώματα που απορρέουν από τις θέσεις μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ; Η εικόνα αυτή πρέπει να ξεκαθαρίσει.

Το link του άρθρου στα Τουρκικά: http://www.birlikgazetesi.info/?pid=3&id_news=1085
Μετάφραση: Μάκης Καραϊσκος kyneg@otenet.gr


http://olympia.gr/2009/11/27/%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83/

Στάθης

Στενές επαφές Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη

Στενές επαφές Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη
Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Ο μεγάλος χορηγός της οικογένειας Μητσοτάκη, ο στενός φίλος και συμπαραστάτης δεν είναι πια εδώ. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος παρακολουθεί από μακριά, από το Μόναχο, τη μάχη των μαχών που δίνει η φίλη του Ντόρα για την πολυπόθητη καρέκλα της αρχηγίας στη Νέα Δημοκρατία.

Σε μεγάλο χορηγό του Κώστα, της Ντόρας, του Κυριάκου και άλλων μελών της οικογένειας Μητσοτάκη είχε εξελιχθεί ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens. Το αρχείο Χριστοφοράκου είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό... Σε μεγάλο χορηγό του Κώστα, της Ντόρας, του Κυριάκου και άλλων μελών της οικογένειας Μητσοτάκη είχε εξελιχθεί ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens. Το αρχείο Χριστοφοράκου είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό... Οίδιος πασχίζει να «καθαρίσει» απ' όσα τον κατατρέχουν ακόμη (εντάλματα έκδοσης και απαγορεύσεις), ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη μαζεύει ψήφους, με το επιτελείο της να ψιθυρίζει ότι και η λέξη Siemens είναι πια καταραμένη... Προφανώς όμως και αυτοί δεν γνωρίζουν πολλά. Δηλαδή, όσα είναι καταχωρισμένα στα αγαπημένα ημερολόγια του τέως ισχυρού manager της Siemens Ελλάδος Μιχάλη Χριστοφοράκου, που τηρούσε άθικτο αρχείο με όλες τις επαφές του, τις υποχρεώσεις που αναλάμβανε, τα δώρα που έκανε, τις προσκλήσεις που λάμβανε και έστελνε, τα δείπνα, τα ρουσφέτια που ικανοποιούσε, τις χορηγίες που του ζητούσαν και τόσα άλλα.

Στη δικογραφία

Τα περιβόητα ημερολόγια του Μιχάλη Χριστοφοράκου από το 1997 μέχρι και την αποχώρησή του τον Δεκέμβριο του 2007 βρίσκονται πλέον στη διαβόητη δικογραφία. Τα τηρούσαν οι γραμματείς του (με εξέχοντα ρόλο -εξ απορρήτων- η βοηθός Αικατερίνη Τσακάλου) που έγραφαν τα πάντα.

Αυτά τα ημερολόγια ξεχειλίζουν από την οικογένεια Μητσοτάκη. Σχεδόν, δεν υπάρχει εβδομάδα που να μη φαίνεται γραμμένη κάποια επαφή με μέλος της οικογένειας ή με έμπιστο πρόσωπο του συστήματος Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει εκδήλωση οικογενειακή, πολιτική ή εταιρική (υψηλού επιπέδου) που να μη μοιράζονται, κυρίως η Ντόρα και ο Κυριάκος, με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Δεν υπάρχει αίτημα της οικογένειας Μητσοτάκη για το οποίο να μην κινητοποιείται το σύμπαν στη Siemens κατ' εντολήν του γραφείου Χριστοφοράκου, δηλαδή του μεγάλου πρωταγωνιστή του σκανδάλου των δωροδοκιών της Siemens στο εγχώριο πολιτικό σύστημα, που είναι πια ελεύθερος και με ισχυρό όπλο του το δεδικασμένο.

Είχαν απαιτήσεις

Η μεγάλη πολιτική οικογένεια (είτε η Ν.Δ. είναι κυβέρνηση είτε αντιπολίτευση) έχει απαιτήσεις από τη Siemens και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Στέλνει βιογραφικά για διορισμούς καλών παιδιών, είτε διά χειρός της δραστήριας κυρίας Σάκη Κυπραίου, είτε μέσω του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη είτε της τέως συζύγου του Μαρέβας. Ολα είναι αρχειοθετημένα στο περιβόητο αρχείο της Γενικής Διεύθυνσης της Siemens (πλην όσων «εξαφανίστηκαν») όμως, δεσπόζουν οι κλήσεις, τα ραντεβού, τα αιτήματα και οι συνεννοήσεις του Μ. Χριστοφοράκου με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ολες οι καταγεγραμμένες κινήσεις του Χριστοφοράκου δείχνουν ότι θέλει δίπλα του την Ντόρα (ως βουλευτή, ως δήμαρχο και μετέπειτα υπουργό) και ότι στηρίζει αμέριστα τον Κυριάκο.

Το δείπνο του 2003

Τον Μάιο του 2003 ο Μ. Χριστοφοράκος υποδέχεται τον μετέπειτα χρήσιμο άνθρωπο για τα όσα έγιναν μεταξύ Εφετείου και Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου για τη μη παράδοσή του στην Ελλάδα. Στο σχεδιάγραμμα του δείπνου προς τιμήν του Dr. Baumann (προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της Siemens Α.G.), ο Μιχάλης Χριστοφοράκος βάζει ανάμεσα σε εκείνον και στον υψηλό προσκεκλημένο την Ντόρα Μπακογιάννη. Στην κεφαλή σχεδιάζει να καθήσει ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. και ακριβώς απέναντι τοποθετείται η θέση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από τα ημερολόγια του Μ. Χριστοφοράκου προκύπτουν συναντήσεις του με τον επίτιμο στην Αραβαντινού, αλλά και άλλες... αποστολές τηλεφωνικών κέντρων στα Χανιά (σελίδες ημερολογίου με ημερομηνίες 5 και 27 Ιανουαρίου 2000).

Και στεγνωτήριο!

Πέραν του απλήρωτου τηλεφωνικού κέντρου που είχε «χρεωθεί» το 2007 σε συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη (στον Δραγουμάνο), φαίνεται ότι η πρώην υπουργός είχε αλλάξει τηλεφωνικό κέντρο και καλωδιώσεις και τον Ιούλιο του 2000, κάτι που προκύπτει από τις εγγραφές στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου (14/7 και 17/7/2000).

Το 1999 (φύλλο 22 Ιουλίου 1999) η Ντόρα Μπακογιάννη συναντάται στη Διον. Αρεοπαγίτου 3 με τον Μ. Χριστοφοράκο.

Το 2001 σειρά είχαν τα πλυντήρια και στεγνωτήρια με προορισμό τους Γοργιανάδες Ευρυτανίας για τα οποία ζητούνται από συνεργάτιδα της Ντόρας Μπακογιάννη καλές τιμές (φύλλο της 14ης Νοεμβρίου του 2001 στο ημερολόγιο). Αλλη σημείωση «BSP για Μπακογιάννη»... είναι γραμμένη εμφατικά στη σελίδα της 13ης Οκτωβρίου 2003.

Και ο Ισίδωρος

Πάντως μαζί με την Ντόρα ξεθαρρεύει και ο σύζυγός της Ισίδωρος, τα αιτήματα του οποίου κατέχουν δεσπόζουσα θέση στο αρχείο Χριστοφοράκου. Πρόκειται για διόλου ευκαταφρόνητες χορηγίες που τελικά ο κ. Ισίδωρος Κούβελος εξασφαλίζει από τον Χριστοφοράκο (ελέω Ντόρας) για την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, για τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων κ.ά.

Τόση είναι η μέριμνα του γραφείου Χριστοφοράκου που η γραμματέας στις 13 Οκτωβρίου 2003 στην πρώτη υπόμνηση γράφει: «Να κάνει κάτι για Μπακογιάννη».

Κόλαφος για Κυριάκο

Το δυσάρεστο για τους Μητσοτάκηδες αρχείο Χριστοφοράκου εκθέτει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μια επιστολή-βόμβα που έστειλε στον Μ. Χριστοφοράκο η Siemens, ένα μήνα μετά την αποπομπή του, αποκαλύπτει ότι ο τέως manager της εταιρείας μάλλον είχε υποσχεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα καλύψει εκ των ενόντων τις εκλογικές δαπάνες του καλοκαιριού του 2007 για το πολυδάπανο τηλεφωνικό κέντρο (άνω των 137.000 ευρώ).

Γι' αυτό και το γαϊτανάκι με τα πιστωτικά τιμολόγια, αλλά και η περιφορά τους επί μήνες σε θυγατρικές, στις οποίες έγινε απόπειρα να φορτωθούν κάποια τιμολόγια επ' ονόματι του βουλευτού.

Η επίμαχη επιστολή έχει ημερομηνία 25/1/2008, είναι σαφής και την υπογράφει η κ. Τσακάλου. Αναφέρει: «Ο κ. Fisher (ο προσωρινός αντικαταστάτης του Μ. Χριστοφοράκου) μου ανέθεσε να σας ενημερώσω ότι η Siemens Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμιά δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη...».

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια και το σίριαλ καταθέσεων Τσακάλου και Μικέ (29/5 έως 9/6/2008) για τις χορηγίες σε πολιτικά πρόσωπα, τα τιμολόγα του Κυριάκου έγιναν φέιγ βολάν και ο βουλευτής έσπευσε να εξοφλήσει, έξι μήνες μετά το γράμμα της Siemens με το οποίο στεγνά ζητούσε την πληρωμή των τιμολογίων, καθιστώντας υπεύθυνο τον Μ. Χριστοφοράκο. *



http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=105724

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2009

Όταν ο Άδωνις τα έχωνε στην Ντόρα (και σωστά)...

Τώρα δεν μπορεί να συμμαζέψει τον Καρατζαφέρη που βγαίνει γύρες στα κανάλια και στις εφημερίδες και πολώνει το κλίμα υποστηρίζοντας εμμέσως πλην ΣΑΦΩΣ την Ντόρα Μπακογιάννη, για μικροπολιτικούς λόγους αφού εάν εκλεγεί η Ντόρα θα βρει πεδίον λαμπρόν άγρας ψήφων στα δεξιά, κάτι που δεν μπορεί να κάνει εάν εκλεγεί ο Σαμαράς.

ΑΥΤΟΝ θα ψηφίσουμε την Κυριακή

Θαυμάστε τον!

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2009

ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!

4.Πιστεύετε ότι πρέπει να θεσμοθετηθεί ασυμβίβαστο υπουργικής- βουλευτικής ιδιότητας;
α)ΝΑΙ β)ΟΧΙ

-Μπακογιάννη: β).ΟΧΙ

-Σαμαράς: α).ΝΑΙ

-Ψωμιάδης: α).ΝΑΙ




14.Είστε υπέρ της επέκτασης του Συμφώνου Ελεύθερης Συμβίωσης στα άτομα του ιδίου φύλου;
α)ΝΑΙ β)ΟΧΙ

-Μπακογιάννη: α).ΝΑΙ.
-Σαμαράς: β). ΟΧΙ.
-Ψωμιάδης: β). ΟΧΙ.


http://egkathetoi.blogspot.com/2009/11/blog-post_14.html

Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2009

Υπέροχος Γιανναράς: Η «ρεαλίστρια» και ο «εθνικιστής»

Ο απροκατάληπτος πολίτης προσπαθεί, με όσα στοιχεία πληροφόρησης διαθέτει, να λύσει το αίνιγμα: Πόσο πραγματικά «αδέσμευτη», «ανεξάρτητη», «αυτόνομη» και «αυτοκυβέρνητη» είναι η πατρίδα του. Πόσο ο ίδιος, με την ψήφο του, επιβάλλει τις πολιτικές επιλογές του ή πόσο τα πολιτικά του δικαιώματα είναι απλώς διακοσμητικά, ψυχολογικού κυρίως χαρακτήρα. Αν οι πολιτικές αποφάσεις των αρχόντων και οι πολιτικές επιλογές των ψηφοφόρων στη χώρα του επηρεάζονται ή κατευθύνονται, έντεχνα, μεθοδικά, δυσδιάκριτα από τον ξένο παράγοντα.

Αραγε δικαιολογείται ορθολογικά (και όχι ψυχολογικά) ένας τέτοιος προβληματισμός; Γιατί είναι «αίνιγμα» η ελευθερία του λαού και η ανεξαρτησία του πολιτικού βίου στην Ελλάδα, ακόμα σήμερα, γιατί δεν είναι οι συμπλεγματικές φοβίες, ο σχεδόν ηδονικός (αυτοδικαιωτικός) ρόλος του θύματος, που παρασύρουν τον Ελληνα συνεχώς στην ενασχόληση με «συνωμοσιολογίες» και φαντασιώσεις «έξωθεν απειλών»;

Κάποιες ψύχραιμες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα μπορούσαν να είναι οι ακόλουθες:

Η πλειονότητα των σημερινών Ελλήνων (τουλάχιστον όσων ξεπερνούν τα σαράντα χρόνια) έχουν ακόμη ζωντανά στην ακοή τους τα συνθήματα του μεγάλου λαϊκού ξεσηκωμού το 1981: «Η Ελλάδα στους Ελληνες!» φώναζε τότε στις λαοσυνάξεις ο Ανδρέας Παπανδρέου, «Οχι πια υποταγή σε ξένα κέντρα αποφάσεων!», «Θέλουμε περήφανη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική»! Μάλλον δεν υπήρχε τότε Ελληνας (ψηφοφόρος ή όχι του αμοραλιστή δημεγέρτη) που να μην αναγνώριζε σε αυτά τα συνθήματα την επιβεβαίωση ιστορικών εμπειριών του. Ούτε τόλμησαν ποτέ οι σημερινοί τάχα προοδευτικοί Διεθνιστές να χλευάσουν τον Ανδρέα για «εθνικιστή», «Ελληνάρα», «μαξιμαλιστή πατριώτη».

Ο απροκατάληπτος πολίτης γνώριζε τότε, γνωρίζει και τώρα τα προφανή: Οτι η Ελλάδα έχει ακόμα κάποια, μικρή ή μεγάλη, στρατηγική σημασία. Επομένως είναι αυτονόητο (ίσως και φυσιολογικό για τις διεθνείς αναμετρήσεις ισχύος), κράτη που επιδιώκουν ηγετικό ρόλο στον διεθνή στίβο ή ρόλο περιφερειακής υπερίσχυσης να θέλουν να υποτάξουν και την ελληνική πολιτική στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Φυσικό να προσπαθούν να προσεταιριστούν, να εξαγοράσουν, να εκβιάσουν στην Ελλάδα κυβερνήσεις, κόμματα, πολιτικούς, κρατικά στελέχη, εφημερίδες και κανάλια για να προωθήσουν δικές τους βλέψεις και στρατηγικές. Είναι εντελώς ηλίθιο να τους κατακρίνουμε, να βλαστημάμε τον «ξένο παράγοντα» επειδή φροντίζει τα συμφέροντά του, όταν ξέρουμε καλά ότι η αποτελεσματικότητα των φροντίδων του είναι συνάρτηση των δικών μας αντιστάσεων. Που αποδείχνονται κατά κανόνα ανύπαρκτες.

Αν εξαιρέσει κανείς την επιβολή και υποβολή που φαίνεται πως ασκούσε η φυσική παρουσία του Ελευθέριου Βενιζέλου στους αλλοεθνείς συνομιλητές του· το «Οχι» του Ιωάννη Μεταξά στους Ιταλούς· την επίδειξη πυγμής από τον πρεσβύτερο Καραμανλή με την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ· και το «Οχι» στο Σχέδιο Ανάν του Τάσσου Παπαδόπουλου – το υπόλοιπο της νεότερης πολιτικής ιστορίας του Ελλαδισμού μάλλον κυριαρχείται από τις συμπλεγματικές συμπεριφορές σπιθαμιαίων αναστημάτων. Οι σπιθαμιαίοι ή φοβούνται τους «ισχυρούς της γης» και τους θρασείς γειτόνους, που θα μας «συντρίψουν» αν διανοηθούμε να αντιταχθούμε στις στρατηγικές τους, ή εκλιπαρούν σαν λακέδες τους ίδιους αυτούς, για να κερδίσουν την εύνοιά τους και να προωθηθούν με τη βοήθειά τους σε θέσεις επιφανείς του ελλαδικού πολιτικού συστήματος. Κανένας όμως ποτέ πολιτικός δεν τεκμηρίωσε τις φοβίες ή τον λακεδισμό του με ορθολογική πολιτική ανάλυση των «συμφορών» που μας αναμένουν αν ασκήσουμε την ανεξαρτησία μας με αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια.

Αυτό πάντως που θα θέλαμε οι πολίτες να μπορούσαμε να εντοπίσουμε σαφέστερα είναι οι μέθοδοι και οι συγκεκριμένες πρακτικές με τις οποίες ο «ξένος παράγων» πετυχαίνει να παρεμβαίνει αποφασιστικά στον πολιτικό μας βίο. Και η επίκαιρη περίπτωση της εκλογής νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» μοιάζει να προσφέρει αποκαλυπτικές ευκαιρίες για έναν τέτοιο εντοπισμό. Το ενδιαφέρον του «ξένου παράγοντα» για την προώθηση συγκεκριμένης υποψηφιότητας πρέπει να συναρτάται με τόσο καίρια συμφέροντά του στην περιοχή, ώστε η έλλειψη ψυχραιμίας να γυμνώνει την παρέμβασή του και από στοιχειώδη προσχήματα.

Εχει μία κυρίως δυνατότητα ο «ξένος παράγων» να καθορίσει αυτός το εσωκομματικό εκλογικό αποτέλεσμα: Εχει τον εκφοβισμό. Να πείσει τους αποδεδειγμένα ευπτόητους Ελλαδίτες ότι οι απόψεις των υποψήφιων αρχηγών της Ν.Δ. για την εξωτερική πολιτική ενδιαφέρουν άμεσα εταίρους και συμμάχους – επομένως, «μην παίζετε μαζί μας»! Κατατίθεται ωμά ότι οι σημαντικές ξένες πρωτεύουσες θεωρούν «ρεαλίστρια» (με διάθεση συμβιβασμού) την κ. Θεοδώρα Μητσοτάκη και «εθνικιστή» τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Και υπογραμμίζεται πως, αν από τους χαρακτηρισμούς αυτούς κάποιος συμπεράνει ότι εταίροι και σύμμαχοι θα προτιμούσαν τη «ρεαλίστρια», δεν θα έχει άδικο. «Ο ρεαλισμός και η αναζήτηση λειτουργικών λύσεων μέσω συμβιβασμών» καθιστούν την υποψηφία «ελκυστική» στον ξένο παράγοντα. Ενώ «ο πατριωτικά φορτισμένος λόγος του υποψηφίου» ενοχλεί εταίρους και συμμάχους.

Ποτέ ώς τώρα δεν λέχθηκαν τα πράγματα καθαρότερα. Οι λέξεις «εθνικιστής», «ρεαλισμός μέσω συμβιβασμών», η απερίφραστη και κυνική, δίχως προσχήματα «προτίμηση εταίρων και συμμάχων» για τη Θεοδώρα Μητσοτάκη, ο εκνευρισμός τους για τον «πατριωτικά φορτισμένο λόγο, ιδιαίτερα στο παρελθόν»(!) του Σαμαρά, φωτίζουν αποκαλυπτικά τον ρόλο που θέλει να διαδραματίζει ο ξένος παράγων στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση. «Εταίροι και σύμμαχοι», υπέρμαχοι στα λόγια της δημοκρατίας και των ελευθεριών, απαιτούν να χειρίζονται την Ελλάδα σαν προτεκτοράτο.

Είναι περισσότερο από φανερό: Θέλουν επειγόντως «λύσεις» στο Κυπριακό, στο Σκοπιανό, στη διανομή του Αιγαίου, στο μειονοτικό της Θράκης. Ισως πιστεύουν ότι εξασφάλισαν δικό τους τον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή του στο υπουργείο Εξωτερικών – και τους δυο «με διάθεση λειτουργικών συμβιβασμών». Δεν θα ανεχθούν έναν «εθνικιστή» αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τους χαλάσει τη μαγιονέζα.

Για πρώτη φορά, το αποχαυνωμένο, είκοσι χρόνια τώρα, άσκεπτο και δίχως κριτικά αντανακλαστικά ποιμνιοστάσιο των οπαδών της Ν.Δ. δέχεται τόσο ισχυρή πρόκληση πολιτικής αφύπνισης. Θα καταλάβουν, τουλάχιστον τώρα, ότι η επιλογή κόμματος διαφέρει από την προτίμηση ποδοσφαιρικής ομάδας και η επιλογή κομματικού αρχηγού έχει συνέπειες για τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους;

Το όνομα του Ελληνα στον διεθνή στίβο θα απηχεί αξιοπρέπεια και υψηλή καλλιέργεια ή θα παραπέμπει σε «προοδευτικό» ραγιαδισμό εξαργυρωμένης με υποτέλεια πλασματικής ευζωίας;

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_130_22/11/2009_362396

Πέμπτη, Νοεμβρίου 19, 2009

Στο Δ.Σ. Τουρκικής Τράπεζας ο Ισίδωρος Κούβελος!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ Κας ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

10 μέρες μείνανε - ΠΑΜΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ

Παιδιά μην το αμελείτε

Θα πάμε να γραφτούμε - 2 ευρουλάκια μόνο

Θα πάμε για ψήφο

Πείστε και πιέστε γνωστούς και φίλους

Ακούω για πούλμαν οργανωμένα της άλλης πλευράς

Δε μετράνε τα γκάλοπ, μετράνε οι ψήφοι

Όλοι Μαζί Αντώνη Σαμαρά

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΙΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2009

ΦΑΚΕΛΟΙ - Σκοπιανό











Χατζηνικολάου

Ο Χατζηνικολάου απόψε ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

Έφερε 7 Ντορικούς Νεοδημοκράτες

και

1 Σαμαρικό Νεοδημοκράτη (Μαρκόπουλος)

ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΙΣΧΟΣ!

Σπηλιωτόπουλος - ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!

Δευτέρα, Νοεμβρίου 16, 2009

Κάποιοι ρωτάνε τον Σαμαρά για το Μακεδονικό...

Επειδή έχουμε ΧΟΡΤΑΣΕΙ τα λόγια, δείτε εδώ ΕΡΓΑ κύριοι.

Δείτε εδώ ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ των Αμερικάνων ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ

ΡΩΤΩ: ποιος θα κερδίσει περισσότερα για τη χώρα μεθαύριο;

Η Ντόρα με το αιώνιο καρφιτσωμένο χαμόγελο ή ο Σαμαράς;

Δείτε και απαντήστε

Σάββατο, Νοεμβρίου 14, 2009

Επιστολή στον Βουλευτή της ΝΔ Α Θεσσαλονίκης ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Το έλαβα μέσω ενός φίλου.


Αγαπητέ κ. Ιωαννίδη,

Είμαι ψηφοφόρος της ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης. Μάλιστα στις τελευταίες εκλογές ψήφισα και εσάς με την προτροπή μίας φίλης που την έχετε βοηθήσει. Θα ήθελα να πω και κάτι ακόμα για τις τελευταίες εκλογές. Ελάχιστοι στον κύκλο μου, των Νεοδημοκρατών, ήταν αποφασισμένοι να ψηφίσουν ΝΔ στις εκλογές. Ένα μέρος από αυτούς κατάφερα εγώ να τους πείσω να το κάνουν. Και το έκαναν. Η δυσαρέσκειά τους ήτανε μεγάλη και το έκαναν, έστω και με βαρειά καρδιά. Οι υπόλοιποι όμως λάκισαν. Και ψήφισαν οτιδήποτε άλλο. Θα ήθελα να σας αναφέρω τα επιχειρήματα με τα οποία έπεισα τους μισούς.

Τους υπενθύμισα:

1. την πατριωτική στάση του Καραμανλή στο Σχέδιο Ανάν που με τις κατάλληλες κινήσεις έδωσε την ευκαιρία στον Τάσσο Παπαδόπουλο να καλλιεργήσει κλίμα υπέρ του ΟΧΙ, παρόλο που κάποιοι στην Ελλάδα είχαν ΗΔΗ υποστηρίξει το ΝΑΙ δημοσίως.

2. την μεγαλειώδη στροφή Καραμανλή στον Πούτιν. Ειδικά στα ενεργειακά.

3. την επιτυχημένη πώληση της Ολυμπιακής στον Βγενόπουλο

Και

4. ότι παρά την οσμή των σκανδάλων, η ΝΔ δεν είχε ουσιαστικά καμία εμπλοκή στο σκάνδαλο Ζήμενς, αφού αυτό αφορούσε το σύστημα C4I των Ολυμπιακών που δόθηκε επί ΠΑΣΟΚ, αλλά και γενικότερα την περίοδο μέχρι το 2004 που μετα βίας πιάνει λίγο τη ΝΔ.

Έμαθα με μεγάλη λύπη ότι υποστηρίζετε την κ. Μπακογιάννη.

Δυστυχώς μου ακυρώνετε όλα τα επιχειρήματα.

1. Η κ. Μπακογιάννη ήτανε μεταξύ αυτών που -παρόλο τότε ήταν Δήμαρχος, άρα αναρμόδια- είχε κάνει δημόσιες δηλώσεις υπέρ του Σχεδίου Ανάν και μάλιστα ΠΡΙΝ μιλήσει ο Καραμανλής, ΠΡΙΝ μιλήσει ο Παπαδόπουλος.

2. Η κ. Μπακογιάννη ήταν η μόνη Υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ που υποστήριξε την αντι-πυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Μερικούς μήνες μετά, οι ίδιοι οι Αμερικάνοι απέσυραν τα σχέδιά τους. Απεδείχθη αμερικανικότερη των αμερικανών.

3. Η κ. Μπακογιάννη προεκλογικά χάρισε 4 δρομολόγια Ελλάδος-Τουρκίας στην Aegean μέσω ειδικής συμφωνίας του Υπ.Εξ. με την Τουρκία δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό κατά της Ολυμπιακής

4. Η κ. Μπακογιάννη έχει ακόμη τη σκιά του σκανδάλου Ζήμενς στην πόρτα της, αφού πρώτον δεν πλήρωσε τις περίπου 100 χιλιάδες ευρώ για τον εξοπλισμό του γραφείου της και του αδερφού της και δεύτερον με την καθυστέρηση επί μίας εβδομάδας επέτρεψε να διαφύγει από τη χώρα ο νο. 2 ύποπτος Καραβέλας.

Όπως καταλαβαίνετε, με "αδειάζετε" τελείως με την επιλογή σας. Με τι μούτρα θα προσπαθήσω να τους ξαναπείσω να ψηφίσουν ΝΔ όλους αυτούς τους φίλους μου, που δυσαρεστημένοι από την εικόνα του κόμματος ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν την παράταξη, εφόσον εκλεγεί Πρόεδρος η κ. Μπακογιάννη; Τι θα τους πω την άλλη φορά; Και τι θα πω και στον εαυτό μου την άλλη φορά;

Ακούστε με σαν ένα τμήμα της φωνής της δικής σας βάσης. Δεν επιθυμούμε να εκλεγεί η κ. Μπακογιάννη. Και αυτό δεν βασίζεται στο ποιος είναι ο πατέρας της. Θα κάνουμε ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και θα ψηφίσουμε αυτόν που θα αναστήσει την παράταξή μας, μακρυά από στοιχεία του παρελθόντος.

Σας καλώ να κάνετε το ίδιο. Να ψηφίσετε δηλαδή τον Αντώνη Σαμαρά.

Επειδή γνωρίζω ότι είστε απλός και προσβάσιμος άνθρωπος, θα περιμένω απάντησή σας και τα σχόλιά σας στις απόψεις μου. Είμαι ανοιχτός αν με πείσετε για το αντίθετο

Με τιμή

I.K.

Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2009

Καρατζαφέρης και Ντόρα (κάποτε, όχι τώρα...)

Καρατζαφέρης στον Παπαδάκη (σε ρόλο λαγού της Ντόρας!!!!)

Ακολουθεί απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ''Καλημέρα Ελλάδα'' και στο Γιώργο Παπαδάκη.

Δημοσιογράφος: Θα παίξει ρόλο πιστεύετε η συμμαχία, σύμπλευση Αβραμόπουλου προς τον κ. Σαμαρά;

Γ. Καρατζαφέρης: Είτε παίζεις μπάσκετ, ποδόσφαιρο ή πολιτική, δεν είναι πόσο καλά παίζει ο απέναντι, ή τι ομάδα κατεβάζει, αλλά εάν εσύ μπορείς να αντιμετωπίσεις την ομάδα αυτή. Η κ. Μπακογιάννη έχει δυνατότητες. Μέχρι στιγμής έχει τους περισσότερους βουλευτές.

Δημοσιογράφος: Εσείς βγάζατε σπυράκια με την κ. Μπακογιάννη...

Γ. Καρατζαφέρης: Όσο ήταν Υπ. Εξωτερικών με την εξωτερική της πολιτική. Διαφορά δεν έχω με την γυναίκα, είναι συμπαθής άνθρωπος.

Δημοσιογράφος: Θα ήθελα να ρωτήσω τον Πρόεδρο Καρατζαφέρη για την πρωτοτυπία που υπάρχει και ανατρέπει κάποια στερεότυπα. Βλέπουμε δηλαδή δύο στελέχη της Ν.Δ. τα οποία έφυγαν από τη Ν.Δ., να έχουν επιστρέψει και να διεκδικούν την ηγεσία της. Τι σκέφτεται ο Καρατζαφέρης βλέποντας αυτό;

Γ. Καρατζαφέρης: Πρέπει να πω ότι και ο Σαμαράς και ο Αβραμόπουλος έχουν μια συγκεκριμένη πορεία την οποία χθες πολύ έξυπνα η Μπακογιάννη η Ντόρα την ανέδειξε. Δηλαδή, ότι καθένας λειτουργεί βάση των εμπειριών του και της πορείας του. Πιστεύω λοιπόν ότι είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Δηλαδή εξομολογούμαι τώρα σκέψεις. Πώς μπορεί αύριο το πρωί το κόμμα να λειτουργήσει με Πρόεδρο τον κ. Σαμαρά, που εν πάση περιπτώσει κάποιες πιθανότητες δείχνουν κάτι τέτοιο. Όταν ο Επίτιμος Πρόεδρος του κόμματος θεωρεί τον Πρόεδρο του κόμματος ... προδότη και ο Πρόεδρος του κόμματος τον Επίτιμο Πρόεδρο συκοφάντη και Αρχιερέα της διαπλοκής. Πώς αυτό το πράγμα μπορεί να λειτουργήσει;

Δημοσιογράφος: Βλέπετε διάσπαση;

Γ. Καρατζαφέρης: Βλέπω περισσότερο διάσπαση εάν βγει ο Σαμαράς. Δηλαδή πώς θα αντέξει....

Δημοσιογράφος: Να φύγει η Ντόρα αποκλείεται.

Δημοσιογράφος: Δεν ξέρω πώς θα αντέξει. Με την αντίληψη που αυτοί έχουν, δεν λέω με την δική μου αντίληψη. Εγώ έχω μια άλλη αντίληψη. Αλλά έχοντας την αντίληψη η οικογένεια Μητσοτάκη ότι είναι ο κακός και ο «προδότης», δεν μπορώ να καταλάβω πως η κόρη και ο γιος θα μείνουν με τον «προδότη». Κατά τη δική τους έννοια και αντίληψη. Βλέπω πιο πιθανό η Ν.Δ. να κρατηθεί εάν βγει η Ντόρα, γιατί ο Σαμαράς δεν θα χει λόγους να φύγει. ¨Όμως, τα πάντα ρει. Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το τι θα συμβεί. Έχουμε περίπου είκοσι μέρες ακόμα, όλα μπορούν να συμβούν.

ΚΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΙΚΟΙ(!);

"ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,
ΤΗΣ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ"!

Ο Καρατζαφέρης για πρώτη φορά άφησε να εννοηθεί ότι έχει μεγάλο... αρχείο για τον Σαμαρά. Αρχείο το οποίο θα το σκεφτεί εάν το αξιοποιήσει ακόμα και πριν την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία! Το μάζεψε πάντως σήμερα στο Αποκαλυπτικό Δελτίο. Μάζεψε αυτά που του έλεγαν και του έγραφαν για τη Ντόρα. Ο Καρατζαφέρης είπε ότι ο Καραμανλής πούλησε τη Ντόρα γι αυτό και οι συνεργάτες του πάνε με τον Σαμαρά. Άφησε, ωστόσο... ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν ψηφοφόροι του(!) στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής 29ης Νοεμβρίου! "Άμα πάνε να ψηφίσουν τι να τους πω εγώ;". Ωχ! Καταλάβαμε


http://fimotro.blogspot.com/2009/11/blog-post_1694.html

Πέμπτη, Νοεμβρίου 12, 2009

Ο Καρατζαφέρης 100% υπέρ της Ντόρας!

Τον είδατε το πρωί στον Παπαδάκη; γύρω στις 9 και κάτι ψιλά;

Καθαρά υποστηρίζει Ντόρα.

Είναι πλέον προφανές.

Ο Καρατζαφέρης βάζει το κόμμα πάνω από την πατρίδα.

ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Παρέμβαση στα εσωτερικά της ΝΔ για το καλό του κόμματός σας;

Σάββατο, Νοεμβρίου 07, 2009

Σαμαράς: ποιος μπορεί να αποκρούσει το επόμενο Σχέδιο Ανάν;

ποιος μπορεί την επόμενη φορά όπου μπορεί να προκύψει κάποιο Σχέδιο Ανάν στο μέλλον να το αποκρούσει όπως έκανε ο Κώστας Καραμανλής το 2004




Ολόκληρη η ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά στο έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας:

«Κύριε Πρόεδρε, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Βρίσκομαι σήμερα εδώ μπροστά σας με συγκίνηση, όχι για να σας μιλήσω για τα λάθη που έγιναν, όχι απλώς για να σας αναλύσω τις ιδέες και τα σχέδιά μου ή να σας μιλήσω για μένα.

Βρίσκομαι εδώ σήμερα μπροστά σας να σας μιλήσω με δυο λέξεις. Ελπίδα και προοπτική. Χειροπιαστή ελπίδα και συγκεκριμένη προοπτική.

Γιατί σε δύσκολες στιγμές, μετά από μια βαριά ήττα, πρώτα πρέπει να αναθαρρήσει η δική μας η ψυχή. Μετά πρέπει να ξεκαθαρίσει το μυαλό μας και να συνεννοηθούμε μεταξύ μας και ύστερα πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για να ανατρέψουμε την κατάσταση, για να μετατρέψουμε την ήττα σε αφετηρία εκκίνησης και εφαλτήριο αντεπίθεσης.

Όχι απλώς για να κερδίσουμε ό,τι χάσαμε, αλλά για να καταφέρουμε όσα μαζί μπορούμε. Και εμείς μπορούμε πολλά περισσότερα απ' όσα χάσαμε. Μπορούμε όχι απλά να ανασυγκροτηθούμε, όχι μόνο να επανέλθουμε σε τροχιά εξουσίας, όχι μόνο να βρεθούμε ξανά στην κορυφή.

Μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μπορούμε να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα του λαού μας. Μπορούμε να δώσουμε νέα πνοή στη Δημοκρατία που η δική μας η παράταξη στέριωσε υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1974 και θα γίνουμε καλύτεροι. Και θα γίνουμε καλύτεροι. Θα κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία καλύτερη και μεγαλύτερη. Θα πάμε την Ελλάδα ψηλότερα, πολύ ψηλότερα. Μπορούμε.

Σίγουρα δεν φτάσαμε στο αποτέλεσμα των εκλογών τυχαία. Αλλά εδώ σήμερα δεν βρισκόμαστε για να γκρινιάξουμε. Τις απόψεις μας λίγο-πολύ τις είπαμε για τα αίτια της ήττας. Από εκεί και πέρα πρέπει να μιλήσουμε για τις προοπτικές της αναγέννησής μας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να πάψουμε να κρύβουμε τις ιδέες μας. Να πάψουμε να φοβόμαστε μην μας κακοχαρακτηρίσουν οι αντίπαλοί μας. Να ξαναβρούμε την ιδεολογική μας ταυτότητα. Να σκύψουμε και πάλι στις διαχρονικές μας αξίες. Να τις αναδείξουμε, να τις κάνουμε σημαία μας, να κερδίσουμε την κοινωνία.

Ελευθερία, αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοκρατία, ισονομία, δημοκρατία, πατρίδα, είναι αξίες και ιδανικά που τα ενστερνίζεται απόλυτα το σύνολο της κοινωνίας. Τα κουβαλάει μέσα της.

Ο ελληνικός λαός είναι άλλωστε βγαλμένος από αγώνες ελευθερίας και δημοκρατίας, είναι γαλουχημένος, ζυμωμένος με αγώνες ελευθερίας και δημοκρατίας. Αυτή είναι η δύναμή του και πρέπει να αξιοποιηθεί.

Δεν είναι εμμονές που πρέπει να ξεριζωθούν. Τις αξίες αυτές ο λαός τις κρατάει βαθιά στην ψυχή του και περιμένει από εμάς ιδιαίτερα να τις υπερασπιστούμε όταν ο οποιοσδήποτε τις προσβάλλει, τις νοθεύει, τις διαστρεβλώνει.

Κι όταν μας βλέπει να υπερασπιζόμαστε τις αρχές και τις αξίες εκείνες που έκαναν την Ελλάδα μεγάλη, που έκαναν αυτή την παράταξη μεγάλη, τότε του δίνουμε κουράγιο. Δεν θα μας γυρίσει την πλάτη.

Δεν αρκεί όμως να επανέλθουμε στις διαχρονικές μας αξίες. Πρέπει να τις συνθέσουμε μαζί με τις πιο σύγχρονες, φιλελεύθερες ιδέες, οι οποίες κάποτε κι αυτές στην Ελλάδα γεννήθηκαν και στην Ευρώπη αναγεννήθηκαν υπό την επιρροή του ελληνικού πνεύματος και σήμερα παντού στον κόσμο θριαμβεύουν.

Κι αυτές σήμερα διστάζουμε να τις παρακολουθήσουμε και καμιά φορά φοβόμαστε να τις υπερασπιστούμε. Ιδέες όπως η ανταγωνιστικότητα, η διάχυση ευκαιριών, ο ρόλος της μεσαίας τάξης και βέβαια η αγάπη για την πατρίδα.

Αγαπάμε τον τόπο μας, αλλά δεν είμαστε περίκλειστοι και περίφοβοι, είμαστε οικουμενικοί, ανοίγουμε τα φτερά μας σε όλο τον κόσμο, όπως πάντα έκαναν οι Έλληνες στις μεγάλες τους στιγμές. Άλλωστε το ελληνικό πνεύμα είναι οικουμενικό.

Παρακολουθούμε λοιπόν αυτά που γίνονται στον υπόλοιπο τον κόσμο και τι διαπιστώνουμε; Ότι παντού, πριν ξεσπάσει η πρόσφατη κρίση και πολύ περισσότερο αφότου ξέσπασε, όλη η δημόσια συζήτηση σε αυτές τις χώρες γίνεται ακριβώς για τις έννοιες.

Για την ανταγωνιστικότητα κόντρα στη λογική του κρατισμού που πνίγει την οικονομία και τη δημιουργικότητα των κοινωνιών, για τη διάχυση ευκαιριών και ευημερίας, κόντρα στη λογική των στρεβλώσεων των αγορών των ολιγοπωλίων και των καρτέλ, που δεν δίνουν ευκαιρίες στους πολλούς και δεν αφήνουν την ανάπτυξη να φτάσει παντού, ώστε τελικώς να ευημερούν οι αριθμοί και να δυστυχούν οι άνθρωποι.

Για τη μεσαία τάξη, που μόνον όταν είναι ακμαία και δημιουργική μπορεί να εξασφαλίζει αυτή τη διάχυση ευκαιριών προς τα κάτω και ευημερίας στην υπόλοιπη οικονομία. Και για την αγάπη για την πατρίδα, που είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, κόντρα στη λογική της ισοπέδωσης των λαών, κόντρα στη λογική της μετατροπής ιστορικών λαών σε πληθυσμούς χωρίς ταυτότητα.

Αυτά όλα εμείς πρέπει να τα ανακαλύψουμε ξανά, πρέπει να τα κάνουμε μαγνήτη, για να κερδίσουμε την κοινωνία. Δεν μπορεί συμμαχητές και συμμαχήτριες αλλού οι σύγχρονες φιλελεύθερες ιδέες να κερδίζουν τις κοινωνίες, δεν μπορεί αλλού, παντού, οι σοσιαλιστές να βρίσκονται σε υποχώρηση κι όπου κυβερνούν ακόμα κεντροαριστερά κόμματα αυτό να οφείλεται στο ότι έχουν προσχωρήσει και αυτά σε φιλελεύθερες ιδέες, κι εδώ στην Ελλάδα να υφιστάμεθα τις συνέπειες μιας βαριάς ήττας σαν να είναι πρόβλημα οι ιδέες μας οι ιδέες, για τις οποίες ηττηθήκαμε.

Είναι λοιπόν στο χέρι μας με αυτές τις ιδέες η ήττα να μετατραπεί σε σύντομη παρένθεση, αρκεί να δείξουμε τις ιδέες μας, να διορθώσουμε γρήγορα τα λάθη μας και να είμαστε κοντά στον απλό τον οπαδό μας. Τότε θα μπούμε και μόνον τότε δυναμικά σε τροχιά εξουσίας.

Αυτή λοιπόν η σύνθεση των διαχρονικών αξιών με τις πιο σύγχρονες φιλελεύθερες ιδέες, είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ και απαραίτητη όσο ποτέ και είναι αυτό που ονομάζουμε κοινωνικό φιλελευθερισμό, που συνοψίζεται σε ένα όραμα με τέσσερα προτάγματα: Ανταγωνιστικότητα παντού, διάχυση της ανάπτυξης παντού, ευκαιρίες για όλους, ευημερία για όλους.

Είναι ένα όραμα που παντρεύει την πατρίδα με την ανταγωνιστικότητα, γιατί μόνον ένας λαός που αγαπά τον τόπο του μπορεί να επενδύει στο μέλλον του και μόνον ένας λαός που είναι υπερήφανος για τον εαυτό του μπορεί να διεκδικεί και να κερδίζει επιτυχίες στο διεθνή στίβο, στις διεθνείς αγορές, στη διεθνή καλλιτεχνική δημιουργία, στην έρευνα, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, παντού.

Παντρεύει ακόμα την ανάπτυξη με την κοινωνική δικαιοσύνη, γιατί αληθινή ανάπτυξη υπάρχει, μόνον όταν η επιτυχία ενός κλάδου συμπαρασύρει και τους άλλους κλάδους και η ευημερία κάποιων δημιουργεί ευκαιρίες για την ευημερία πολλών περισσότερων.

Και ανάπτυξη δεν γίνεται σε βάρος των πολλών, αλλά σε όφελος της κοινωνίας και μαζί με τους οικονομικούς δείκτες τότε ευημερούν και οι άνθρωποι και προστατεύεται το περιβάλλον, φυσικό και πολιτιστικό και βελτιώνεται η ποιότητα ζωής και υπάρχει πολιτιστική άνθιση.

Αυτή η διάχυση, αυτό το πάντρεμα ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, κάνει την ανάπτυξη διαχρονική και βιώσιμη, δηλαδή οδηγεί στην κρίσιμη λέξη «αειφορία», μια έννοια που συνδυάζει το περιβάλλον με την ανταγωνιστικότητα, με την ανάπτυξη και τη διατηρησιμότητά της. Δηλαδή να μπορεί να αυτοτροφοδοτείται, γιατί πραγματική ανάπτυξη πέραν των άλλων είναι εκείνη η οποία αυτοτροφοδοτείται.

Η αειφορία λοιπόν είναι μια έννοια που χρησιμοποιείται ήδη παντού στην Ευρώπη, αλλά παραμένει εδώ ακόμα άγνωστη. Είναι η απάντηση της Κεντροδεξιάς στις αοριστίες των Σοσιαλιστών περί «πράσινης ανάπτυξης», που όπως έχει ήδη φανεί δεν είναι ούτε πράσινη, ούτε καν ανάπτυξη.

Κι ακόμα πρέπει να παραμερίσουμε φθαρμένα στερεότυπα. Που μας ταλαιπώρησαν πολύ τα τελευταία χρόνια και που επικαλούνται την παγκοσμιοποίηση, για να παρουσιάσουν τον εφιάλτη του George Orwell, ως πανανθρώπινο ιδανικό. Όπου καταργείται η αυτοδιάθεση των λαών, καταργούνται τα εθνικά κράτη και ισοπεδώνονται οι πολιτισμοί. Και ενώ μιλάμε για τα Ηνωμένα Έθνη ως πηγή διεθνούς νομιμότητας, κάποιοι έχουν βαλθεί, κι είναι πάρα πολλοί αυτοί στην Ευρώπη και παντού, να αποδομήσουν τα έθνη. Όμως άλλο πράγμα η συνεργασία των λαών, άλλο πράγμα η κοινή τους ανάπτυξη και η πολιτική τους σύγκλιση, και άλλο πράγμα, τελείως διαφορετικό, η ισοπέδωση της πολιτικής τους πολιτιστικής προσωπικότητας. Αυτή η ισοπέδωση βρήκε κάποια στιγμή οπαδούς σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Τώρα πιστεύω δεν ελκύει πια κανέναν.

Στη ζωή μου, φίλες και φίλοι, είχα την τύχη, είχα την τιμή να γνωρίζω από κοντά μεγάλες προσωπικότητες, από τον Οδυσσέα Ελύτη μέχρι τον Αντρέα Λεντάκη. Κι απ' τον Francois Mitterrand μέχρι τη Margaret Thatcher. Τι κοινό είχαν όλες αυτές οι τόσο διαφορετικές προσωπικότητες; Την αγάπη για την δική τους την πατρίδα. Πρώτος εγώ πριν λίγους μήνες, όταν βρισκόμουν ως Υπουργός Πολιτισμού στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, είπα ότι ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα. Αλλά θέλω και τα παιδιά μας να νιώθουν υπερήφανα για την οικουμενικότητα της Ελλάδας και του πολιτισμού μας. Αν πάψουμε να νιώθουμε υπερήφανοι για τον πολιτισμό μας, δεν θα γίνουμε πιο κοσμοπολίτες. Δεν θα γίνουμε παρά μόνο περιθωριακοί στον διεθνή στίβο.

Δεν ξέρω κανέναν λαό με παγκόσμια αναπτυξιακά επιτεύγματα, που να μη νιώθει εθνική υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση. Έζησα πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Γνώρισα ανθρώπους σημαντικούς ως φοιτητής, ταξιδιώτης, Υπουργός, ή Ευρωβουλευτής. Βίωσα τη δύναμη του ελληνισμού ως πολίτης του κόσμου. Πιστέψτε με. Εμείς οι Νεοδημοκράτες είμαστε πιο κοσμοπολίτες από εκείνους που ορκίζονται στη παγκοσμιοποίηση και δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο. Είμαστε πιο εκσυγχρονιστές, αληθινοί εκσυγχρονιστές απ' όσους μένουν προσκολλώμενοι σε παρωχημένα στερεότυπα που έχουν χρεοκοπήσει παντού. Και είμαστε πιο Ευρωπαίοι απ' όσους επικαλούνται την Ευρώπη ως πρόσχημα για να διαλύσουν τα εθνικά κράτη και να ισοπεδώσουν πολιτισμούς.

Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μεγάλο ιστορικό στοίχημα σύγκλισης κρατών, εθνών, πολιτισμών. Το επαναλαμβάνει ο Πατριάρχης της Ενωμένης Ευρώπης, ο σοσιαλιστής Ζακ Ντελόρ. Ότι η Ευρώπη σέβεται τα εθνικά κράτη, ότι η διάλυση των λαών ουδέποτε υπήρξε μέρος του σχεδίου τους για την Ενωμένη Ευρώπη. Καιρός λοιπόν να γίνουμε σύγχρονοι Ευρωπαίοι κεντροδεξιοί και καιρός να νιώθουμε υπερήφανοι για τις δικές μας κεντροδεξιές ιδέες. Γιατί ο κοινωνικός φιλελευθερισμός δεν είναι απλά δυο λέξεις. Είναι ανοιχτή ιδεολογία, δεν είναι κλειστό δόγμα. Επιτρέπει συνθέσεις. Δεν οδηγεί σε αποκλεισμούς. Αλλά δίνει και σαφή πυξίδα για να κινηθούμε μπροστά. Δεν μας καθηλώνει σε στερεότυπα ή σε αποτυχημένα ιστορικά μοντέλα.

Και κάτι ακόμα. Είναι η επίκαιρη εκδοχή του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, που αποτέλεσε τη μεγάλη παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ας θυμηθούμε τι μας έλεγε στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας τον Οκτώβρη του '74. «Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Κάποιες φορές το παρελθόν μας εντυπωσιάζει με τη δύναμη της επικαιρότητάς του. Μόνο κακόπιστοι θα μπορούσαν να αρνηθούν ότι οι φράσεις αυτές είναι πιο ανθεκτικές και πιο άθραυστες και πιο επίκαιρες σήμερα απ' ό,τι όταν γράφτηκαν για πρώτη φορά.

Φίλες και φίλοι,

Είχα την τύχη να μπω σ' αυτή την παράταξη σε πολύ νεαρή ηλικία και να θητεύσω μεταξύ άλλων δίπλα σε δύο μεγάλους ηγέτες. Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Ο Αβέρωφ με έμαθε να πατάω γερά στις ακλόνητες και διαχρονικές αξίες. Όπως τότε που πούλησε την περιουσία του σε δύσκολα χρόνια. Πούλησε τις αμυγδαλιές στα Τρίκαλα για να κρατήσει όρθια τη Νέα Δημοκρατία. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μου έμαθε να κοιτάω μακριά, πέρα απ' τις εφήμερες δυσκολίες, πέρα από γεωγραφικά όρια, πέρα απ' το σήμερα, στο μέλλον, όπως κοιτούσε ο ίδιος όταν μόνος έβαζε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό που σας προτείνω σήμερα, είναι να συνδυάσουμε τις παρακαταθήκες και τη σοφία αυτών των δύο μεγάλων δασκάλων. Να πατήσουμε γερά στις διαχρονικές αξίες μας, για να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο αύριο. Να πατήσουμε γερά σε ό,τι βαθειά ελληνικό κουβαλάμε, μας ορίζει και μας στηρίζει, για να κάνουμε το μεγάλο άλμα στον κόσμο. Να στηριχτούμε στα καλύτερα στοιχεία της εθνικής μας ταυτότητας, για να κατακτήσουμε την οικουμενικότητα που μας αξίζει και που χρωστάμε στα παιδιά μας. Γιατί κάθε άλμα στηρίζεται σε στέρεο έδαφος και όσο πιο γερά πατάς, τόσο πιο μακριά φτάνεις.

Μην αποδέχεστε λοιπόν το δίλημμα, το ψεύτικο δίλημμα, αν πρέπει να κρατήσουμε τις διαχρονικές αξίες ή να ενστερνιστούμε σύγχρονες αντιλήψεις.

Πρέπει να κάνουμε και τα δύο. Οι διαχρονικές αξίες μας ορίζουν, οι σύγχρονες αντιλήψεις μας δείχνουν το μέλλον. Ο συνδυασμός των δύο μας δίνει ώθηση, μας δίνει δύναμη. Δεν διαλέγουμε ένα από τα δύο, συνδυάζουμε και τα δύο.

Αυτός είναι στην ουσία ο κοινωνικός φιλελευθερισμός και όσο σαφέστερα τον κατανοήσουμε και τον πιστέψουμε τόσο πιο αποφασιστική και αποτελεσματική αντιπολίτευση θα κάνουμε σήμερα και τόσο πιο αποτελεσματική κυβέρνηση θα ασκήσουμε αύριο.

Τόσο πιο πειστικά θα αντιμετωπίσουμε τα σημερινά προβλήματα. Και πώς θα απαντήσει κανείς σε μια απίστευτη ακυβερνησία που δημιουργεί μια κυβέρνηση χωρίς γενικούς γραμματείς; Στην αβεβαιότητα που δημιουργεί μια κυβέρνηση που αμφισβητεί κρίσιμες αποφάσεις που υπέγραψε η προηγούμενη - και για τους αγωγούς και για το Λιμάνι του Πειραιά.

Στη σύγχυση που δημιουργεί η κατάργηση υπουργείων με βαρύ συμβολικό φορτίο, όπως το Μακεδονίας-Θράκης, ή με κρίσιμο ρόλο στην οικονομία, όπως το Εμπορικής Ναυτιλίας. Και στην οργή που πυροδοτεί η αναισθησία, αλλά και η εκδικητικότητα των ανθρώπων της νέας κυβέρνησης στα παιδιά με τα STAGE.

Και τόσο πιο πειστικά θα αντιμετωπίσουμε τη φοροεπιδρομή που ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ κυρίως στην επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην αύξηση των εμμέσων φόρων, των πιο αντιλαϊκών φόρων, που ετοιμάζουν.

Γιατί αν πιεστούν κι άλλο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αυξηθεί η ανεργία και θα μειωθούν και τα δημόσια έσοδα. Κι αν αυξηθούν οι έμμεσοι φόροι και πληγούν πρωτίστως τα νοικοκυριά, τότε θα δείτε πολύ κόσμο να βρίσκεται πλέον στα όριά του.

Ας γνωρίζει σε όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ ότι θα βρει την επόμενη ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, όποια κι αν είναι αυτή δυναμικά, μια γροθιά απέναντί του.

Κάποιος, φίλες και φίλοι, είπε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν καλείται να διαλέξει αρχηγό, καλείται να διαλέξει μελλοντικό πρωθυπουργό. Συμφωνώ και υπερθεματίζω μάλιστα απολύτως.

Δεν καλούμαστε απλώς να διαλέξουμε αυτόν που θα μας ξαναφέρει στη διακυβέρνηση. Κάτι παραπάνω. Καλούμαστε να ξεκινήσουμε την επόμενη μεταπολίτευση. Να δώσουμε νέο όραμα σε όλο τον ελληνικό λαό και όχι μόνο στους ψηφοφόρους μας. Να προετοιμάσουμε την επόμενη φάση δημοκρατικής ωρίμανσης της ελληνικής κοινωνίας.

Όταν λέμε ότι θα κάνουμε τη δύναμη των ιδεών μας μαγνήτη για την ελληνική κοινωνία, τι νομίζετε ότι εννοούμε; Απλώς και μόνο να κερδίσουμε κάποιους ψηφοφόρους που μας έφυγαν πότε από εδώ και πότε από εκεί; Όχι βέβαια. Όχι μόνον αυτό.

Καλούμαστε με σημαία τον κοινωνικό φιλελευθερισμό να ανοιχτούμε παντού, να δώσουμε προοπτική σε όλους, να επηρεάσουμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να ξαναγράψουμε την ατζέντα, όχι μόνο της τρέχουσας πολιτικής, αλλά και της κοινωνίας. Όχι μόνο στον χώρο των πολιτικών συσχετισμών, αλλά και στον χώρο των ιδεών.

Άλλωστε μόνον όποιος κερδίσει τη μάχη των ιδεών μπορεί να κερδίσει και τη μάχη της πολιτικής.

Να οραματιστούμε και να εμπνεύσουμε και να φέρουμε μια νέα, δημοκρατική Ελλάδα, όπου ίδιοι νόμοι θα ισχύουν και θα τηρούνται και για τους ισχυρούς και για τους απλούς πολίτες. Όπου η ισονομία δεν θα είναι άγνωστη λέξη, αλλά καθημερινή ρουτίνα.

Όπου οι ηγέτες δεν θα φοβούνται τους ψηφοφόρους τους και όπου τα κόμματα δεν θα φοβούνται τα μέλη τους. Όπου το κράτος δεν θα είναι δυνάστης του πολίτη.

Γιατί; Γιατί ο κοινωνικός φιλελευθερισμός θέλει το κράτος διαιτητή, ρυθμιστή των κανόνων που πρέπει να τηρούνται απ' όλους προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, και εκεί διαφέρει από τον κρατισμό που προωθεί το κράτος-επιχειρηματία, αλλά και από τον νεοφιλελευθερισμό που θέλει το κράτος να μην κάνει τίποτα, να είναι απλώς «νυχτοφύλακας» και να βοηθάει τους ισχυρούς να γίνονται ισχυρότεροι σε βάρος των πολλών.

Όχι κράτος «νυχτοφύλακα», λοιπόν. Όχι κράτος-επιχειρηματία. Όχι κράτος-θεραπαινίδα των ισχυρών. Όχι κράτος-δυνάστη των αδυνάτων. Αλλά κράτος-ρυθμιστή, που να προστατεύει τον πολίτη και να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Αυτή, θυμηθείτε με, θα είναι η νέα μεταπολίτευση.

Με τη Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε η πρώτη η μεταπολίτευση. Με τη Νέα Δημοκρατία θα ξεκινήσει και η νέα μεταπολίτευση. Ανταγωνιστικότητα παντού, αειφορία, διάχυση της ευημερίας παντού, ευκαιρίες σε όλους, ισχυρή μεσαία τάξη, κράτος-ρυθμιστής, ισονομία για όλους, ευκαιρίες για όλους.

Δεν θα κάνουμε λοιπόν μόνο ένα σύγχρονο, μεγαλύτερο, κεντροδεξιό κόμμα. Θα κάνουμε ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα αναγέννησης αυτής της χώρας. Και αυτό δεν θα το κάνουμε. Ήδη άρχισε.

Με την απόφαση άρχισε αυτό. Με την απόφαση να πάει η εκλογή του νέου Προέδρου στη βάση. Θα απευθυνθούμε σε εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας και θα τους ξαναφέρουμε ξανά κοντά μας.

Θα γράψουμε δεκάδες χιλιάδες νέα μέλη και θα μετατρέψουμε την ήττα σε αφετηρία ανάκαμψης και επανασυσπείρωσης.

Μόνο να πω - γιατί πολλοί το φέρνουνε με διαφορετικό τρόπο - στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ αυτή η εκλογή επιβλήθηκε από τα πάνω. Στην περίπτωση τη δικιά μας, το απαίτησε η βάση από κάτω και ευτυχώς εισακούστηκε η φωνή της και η μεγάλη πορεία ανάκαμψης της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη ξεκινήσει και αυτό είναι το πρώτο βήμα γιατί αμέσως μετά θα πρέπει να προχωρήσουμε σε συνέδριο θέσεων και αρχών, το αργότερο ως το Μάρτιο για να αναδιοργανωθούμε πλήρως.

Θα δώσουμε λόγο στα μέλη μας, στα λήψη των αποφάσεων, θα δώσουμε ρόλο στα μέλη μας στην ανάδειξη στελεχών, θα ενισχύσουμε τη δύναμη, το ρόλο, την ευθύνη των κομματικών οργάνων, φωνή στα μέλη, ρόλο στη βάση, ευθύνη στα στελέχη και δύναμη στα κομματικά όργανα, είναι οι βασικές αρχές της ανασυγκρότησής μας.

Αποφεύγω προσωπικά να μπω σε άλλες λεπτομέρειες. Αυτά θα λεχθούν στο προσυνεδριακό διάλογο μετά από συζήτηση γόνιμη και σε βάθος πριν καταλήξουμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Και μία ακόμη βασική αρχή, η αλληλεγγύη ανάμεσά μας. Η προϋπόθεση και η σφραγίδα της ενότητας λέγεται αλληλεγγύη και η πηγή της δύναμής μας γιατί μπροστά στη δύναμη της αλληλεγγύης τα όπλα όλων των μεγάλων κοσμοθεωριών παθαίνουν αφλογιστία.

Και κάποια πράγματα ακόμα. Να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη δεξαμενή δυναμικού των νέων ανθρώπων και βέβαια πάνω απ' όλα της νεολαίας μας, της ΟΝΝΕΔ που κερδίζει εδώ και χρόνια πρωτιές συνεχώς σε όλους τους κοινωνικούς χώρους. Αλλά οι νέοι μας, να λέμε αλήθειες, δεν έχουν σημαντικό ρόλο σήμερα στις κομματικές οργανώσεις. Όπου και αν πας στην Ελλάδα, το βλέπεις αυτό.

Αυτή είναι αδικία για τη νεολαία μας, αλλά είναι πάνω απ' όλα αδυναμία δική μας. Να αξιοποιήσουμε ακόμα τις γυναίκες που είναι μία ανεξάντλητη δεξαμενή ανθρώπινου δυναμικού που δεν θέλουμε τη συμμετοχή τους ως υποχρέωση ποσόστωσης αλλά ως αδιαμφισβήτητη δύναμη δημιουργίας στο Κόμμα, στην πολιτική και στην κοινωνία.

Τέλος, σε αυτή τη νέα αρχή ο πήχης του δημοσίου ήθους θα μπει ψηλά, πολύ ψηλά για να μην επαναληφθούν συμπεριφορές που πλήγωσαν την παράταξη, το στοίχημα του δημοσίου ήθους θα κερδίζεται καθημερινά και θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα που θα μας προσβάλλουν όλους και ας αφορούν πολύ λίγους.

Η αναφορά στο δημόσιο ήθος δεν είναι ηθικολογία είναι ουσιώδης προϋπόθεση πολιτικής αποτελεσματικότητας. Κανείς δεν απαιτεί από έναν πολιτικό να είναι αλάνθαστος αλλά όλοι απαιτούν να είναι ακέραιος. Η ακεραιότητα για τον απλό πολίτη είναι αρετή, για τον πολιτικό είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Ένας πολίτης αρκεί να είναι νόμιμος, ένας πολιτικός εκτός από νόμιμος οφείλει να είναι και ηθικός και ακέραιος. Τελεία και παύλα.

Και τώρα μαντεύω το επόμενο ερώτημά σας. Πως θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε και να αντιστρέψουμε την κατάσταση από την πρόσφατη ήττα μας. Μόλις εκλέξουμε νέο αρχηγό θα πρέπει να στραφούμε σε αυτούς που χάσαμε και να τους φέρουμε πίσω.

Προσοχή όμως. Αν δείτε την πολιτική αριθμητική θα διαπιστώσετε ότι από το ένα εκατομμύριο ψηφοφόρων που χάσαμε ανάμεσα στο 2004 και στο 2009 πάνω από τους μισούς στράφηκαν στην αποχή, δεν πήγανε να ψηφίσουνε άλλο κόμμα, μας γύρισαν την πλάτη και έμειναν σπίτι τους.

Αυτοί οι άνθρωποι και είναι μισό εκατομμύριο δεν προσχώρησαν σε άλλες ιδέες, δεν πέρασαν σε άλλη παράταξη, δεν στήριξαν άλλο κόμμα, είναι περισσότεροι απ' όσοι μας έφυγαν προς όλα τα άλλα κόμματα μαζί.

Αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν κοντά στις ιδέες αλλά μας έχουν γυρίσει την πλάτη, πιθανόν γιατί νιώθουν προδομένοι, πιθανόν γιατί πιστεύουν ότι εμείς δεν υπερασπιστήκαμε τις ιδέες μας, πιθανόν γιατί βρήκανε -και είναι αλήθεια- τις περισσότερες φορές τις πόρτες μας κλειστές.

Μας εγκατέλειψαν, αλλά παραμένουν δίπλα μας και είναι οι περισσότεροι. Και αυτούς πρέπει, και οφείλουμε να φέρουμε πίσω, κατά προτεραιότητα. Το μπορούμε και να ξέρετε θα το κάνουμε, τότε θα κερδίσουμε και μόνο τότε και το μετακινούμενο ψηφοφόρο, ο οποίος συνήθως πάει σε όποιο μεγάλο κόμμα έχει τον αέρα της νίκης.

Για να κερδίσουμε δηλαδή αυτούς που πέρασαν απέναντι πρέπει προηγουμένως να κερδίσουμε όσους είναι δίπλα μας. Δεν μπορούμε να κυνηγάμε τους οριακούς ψηφοφόρους στις παρυφές μας όταν αδειάζουν οι δεξαμενές, οι μεγάλες δεξαμενές της δικής μας παράταξης.

Προσέξτε με παραδείγματα. Τι έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες; Στις προκριματικές εκλογές του 2008 για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Η γερουσιαστής Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στον ευκαιριακό, τον ταλαντευόμενο, τον οριακό ψηφοφόρο. Αυτόν που ψηφίζει πότε το ένα μεγάλο κόμμα, το Δημοκρατικό και πότε τους ρεπουμπλικάνους.

Πίστευε ότι η ίδια μπορούσε να προσελκύσει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον αυτόν τον μετακινούμενο ψηφοφόρο. Το ίδιο επιχείρημα υιοθέτησαν τότε τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης που ήταν με τους δημοκρατικούς και το περισσότερο μέρος των παραδοσιακών στελεχών του κόμματος.

Απέναντι στη Χίλαρι, ένας άλλος άγνωστος τότε Γερουσιαστής ο Ομπάμα, υποστήριξε κάτι διαφορετικό, ότι «δεν μπορούμε συνεχώς κυνηγώντας τον ευκαιριακό ψηφοφόρο να χάνουμε τον μόνιμο, ότι δεν μπορούμε κυνηγώντας τους ταλαντευόμενους να χάνουμε τους σταθερούς, δεν μπορούμε ψαρεύοντας στις όχθες του ποταμού να χάνουμε την κοίτη».

Τη συνέχεια νομίζω την ξέρουμε όλοι. Ο Ομπάμα κέρδισε και ύστερα θριάμβευσε και στις προεδρικές εκλογές. Η στρατηγική αυτή, προσέξτε: ενώνουμε την παράταξη, φέρουμε πίσω τους ψηφοφόρους που μας εγκατέλειψαν, βγάζουμε ελεύθερα το πρόσωπό μας, κάνουμε τις ιδέες μας σημαία και κερδίζουμε, είναι νικηφόρα στρατηγική. Αντίθετα, όταν κυνηγάμε μερίδες ψηφοφόρων πότε από δω και πότε από κει, είναι πιθανότερο ότι τελικά χάνουμε περισσότερους από όσους θα κερδίσουμε. Και δυναμική νίκης, αέρα νίκης, δεν αποκτάμε ποτέ.

Είναι σημαντικό λοιπόν να ανοίξουμε τα φτερά μας, να επεκτείνουμε την επιρροή μας, αλλά όχι και να μετακινηθούμε πολιτικά. Είμαστε Κεντροδεξιό Κόμμα, δεν θα μετακινηθούμε προς το ΠΑΣΟΚ για να κερδίσουμε ταλαντευόμενους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Τα μεγάλα κόμματα κερδίζουν πείθοντας την κοινωνία, όχι ξεγελώντας οριακές ομάδες της κοινωνίας.

Είμαστε Κεντροδεξιό Κόμμα, θα γίνουμε μεγαλύτερο, θα γίνουμε καλύτερο, πιο αποτελεσματικό, πιο λειτουργικό, πιο σύγχρονο, πιο ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Κόμμα. Δε θα γίνουμε ολίγον από απομίμηση του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα και μας φτάνει δεν χρειαζόμαστε δεύτερο.

Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες, όλοι οι υποψήφιοι Αρχηγοί και η Ντόρα και ο Παναγιώτης και ο Αντώνης και ο Δημήτρης μαζί με τον οποίον πολεμήσαμε παλέψαμε και πετύχαμε το άνοιγμα της εκλογής στη βάση και στον οποίον η παράταξη χρωστάει πάρα πολλά, όλοι έχουν να προσφέρουν και όλοι λένε και έχουν να πουν ακόμα περισσότερα ενδιαφέροντα πράγματα.

Κάποιος μπορεί να πει ότι λέμε και παραπλήσια πράγματα, αυτό βέβαια δεν είναι απολύτως ακριβές. Διαφορές υπάρχουν μεταξύ μας, μπορεί να μην είναι τεράστιες, ασφαλώς δεν είναι αγεφύρωτες, πάντως υπάρχουν, αλλιώς και η επιλογή δε θα είχε νόημα.

Διαλέξτε λοιπόν ποιος σας εκφράζει περισσότερο και ψηφίστε και σκεφθείτε ακόμη ανάμεσα στους τρεις ποιος μπορεί να αναδείξει ξανά τις διαχρονικές αξίες, να πετύχει τη σύνθεση αυτών των αξιών με τις πιο σύγχρονες φιλελεύθερες αντιλήψεις, να φέρει ασφαλέστερα πίσω τον πυρήνα των οπαδών που χάσαμε, ποιος μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα ένα σύγχρονο κόμμα με ρόλο και λόγο στη βάση, χωρίς «φέουδα».

Ποιος μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα την ενότητα, την ουσιαστική ενότητα στη βάση, χωρίς συμψηφισμούς και λεπτές ισορροπίες, ποιος μπορεί την επόμενη φορά όπου μπορεί να προκύψει κάποιο Σχέδιο Ανάν στο μέλλον να το αποκρούσει όπως έκανε ο Κώστας Καραμανλής το 2004, ποιος μπορεί την επόμενη φορά να εμπνεύσει και να πείσει καλύτερα πέραν από τα κομματικά του όρια. Ποιος μπορεί να κάνει τις ιδέες μας μαγνήτη στην κοινωνία και να οδηγήσει σε μια νέα μεταπολίτευση; Αναρωτηθείτε, σκεφθείτε, αποφασίστε.

Από πλευράς μου μόνο ένα πράγμα: Είτε διαλέξετε εμένα, είτε τη Ντόρα, είτε τον Παναγιώτη, αύριο θα είμαστε όλοι μαζί, γιατί η ενότητα του Κόμματος είναι πέρα και πάνω από κάθε συζήτηση. Αυτήν την ενότητα εγγυηθήκαμε και οι τρεις και την περιφρουρούμε, αυτή η ενότητα είναι πάνω απ΄ όλους μας. Γιατί εσείς, πάνω απ΄ όλα εσείς, εγγυάστε αυτήν την ενότητα.

Η μέγιστη ευθύνη μας είναι η ενότητα και η μέγιστη εγγύησή μας για το μέλλον είναι η ενότητα. Γι΄ αυτό και ανεξαρτήτως από ποιον θα επιλέξετε, βοηθήστε να ανοίξει το κόμμα τα φτερά του, να φέρετε τα μέλη μας να ψηφίσουν, να τα εμψυχώσετε. Κάθε ένας παραπάνω που θα ψηφίσει στις 29 Νοεμβρίου μας φέρνει πιο κοντά στην αναγέννηση, μας δίνει περισσότερη δύναμη, μας εμπνέει περισσότερη ελπίδα.

Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες, κ. Πρόεδρε,

Την αγάπη τη δικιά μου και την αγάπη όλων την ξέρετε. Θέλω να πω μόνον τελειώνοντας, διάλεξα για δικό μου έμβλημα αν θέλετε της υποψηφιότητάς μου τη λέξη «ελπίδα» και σήμερα σας μίλησα για ελπίδα.

Ας γίνει μέσα από την ενότητά μας, μέσα από την υπόσχεσή μας για αναδιάταξη οργάνωσης και ιδεών, ας γίνει μέσα από τον αντιπολιτευτικό μας λόγο η ελπίδα πανταχού παρούσα, σύμμαχος ισχυρός, ένεση τόνωσης στα δίκαια που υπερασπιζόμαστε για τον τόπο, για το λαό, για τη νεολαία του.

Μαζί με την αλληλεγγύη ας γίνει η ελπίδα μια ανιδιοτελής χειρονομία του καθενός μας προς το διπλανό του κι όταν αλλάξουμε, όταν πετύχουμε όλα όσα έχουμε δεσμευθεί, τότε η ελπίδα θα γίνει βεβαιότητα νίκης.

Βοηθήστε να μεταδώσουμε την ελπίδα σε όλους τους Έλληνες, γίνετε μαζί με όλους μας κήρυκες αυτής της ελπίδας, για να κάνουμε ξανά τη Νέα Δημοκρατία την ελπίδα της Ελλάδας, ώστε να φτιάξουμε μαζί την Ελλάδα της ελπίδας.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, είναι μεγάλη η συγκίνησή μου».

Ο Καρατζαφέρης μίλησε: ΠΡΟΔΟΤΗΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!!!!

Δεν άντεξε ο Καρατζαφέρης του ΛΑΟΣ και παρενέβη στα εσωτερικά της ΝΔ. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας "θύμισε" ότι ο Σαμαράς είναι "προδότης". Προφανώς γνωρίζει ότι αν βγει ο Σαμαράς θα πάρει ψήφους από το κόμμα του και προτιμά να βγει η ενδοτική Ντόρα Μπακογιάννη, ώστε να συνεχίζει να αλώνει τον πατριωτικό χώρο με τα τερτίπια του. Φαίνεται ότι ξεπληρώνει γραμμάτεια στον Μητσοτάκη που τον ανέδειξε βουλευτή πριν χρόνια.


Τρίτη, Νοεμβρίου 03, 2009

Ιδού ποιος είναι ο Μανώλης Βασιλάκης (από το επιτελείο της Ντόρας)

ΔΗΛΩΣΗ [του Μ. Βασιλάκη]

Αισθάνομαι την ανάγκη μετά από διάστημα πέραν της διετίας και συνεχείς δικαστικούς αγώνες να περατώσω μία σοβαρή εκκρεμότητα που ταλανίζει εμένα αλλά και άλλους.

Οντως με τα α) τα τέσσερα δημοσιεύματά μου στην " Εξουσία " στις 21-2-99, 1-3-99 και 11-3-1999 με τίτλους " Συμμορίες και συμμωρίες Ι " " Συμμορίες και συμμωρίες ΙΙ ", "Συμμορίες και συμμωρίες ΙΙΙ " και " Το παρακράτος θεσμός ισχυρότερος του κράτους", β) με την συνέντευξή μου στον κ. Νικήτα Λιοναράκη στην εκπομπή του Α΄ Προγράμματος της Ε.ΡΑ. " Γειτονιές της Ελλάδας " στις 24-3-1999, κατόπιν προσυνεννόησης μαζί του για το περιεχόμενο αυτής, αφού άλλωστε γνώριζε την διένεξή μου με τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη και το " Δίκτυο 21 " και γ) με δήλωσή μου που δημοσιεύθηκε σε άρθρο της " Αυριανής " στις 3-10-1999, προσέβαλα την τιμή και την υπόληψη του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη. Με τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις μου αυτές επετράπη δυστυχώς να αιωρούνται απαράδεκτες και αδικαιολόγητες από τα πραγματικά γεγονότα αμφισβητήσεις για την ακεραιότητα του χαρακτήρα, τον πατριωτισμό, την κοινωνική, πολιτική και επαγγελματική εντιμότητα και αξία του, ενώ συχνά στα άρθρα μου και στην παραπανω συνέντευξη μου στο Α΄Πρόγραμμα χρησιμοποίησα ύβρεις, όπως " παρακρατικός", " φωνασκούντες κακούργοι των media", ¨νευροπαθείς ψευδοπατριώτες' κ.α., που αδίκησαν και πρόσβαλαν τον κ. Κρανιδιώτη, ενώ αναφέρθηκα σε γεγονότα που ήταν αναληθή ή ενέπλεξα τον κ. Κρανιδιώτη σε επιλήψιμες δραστηριότητες και ενέργειες , με τις οποίες ουδεμία σχέση είχε.

Εκανα επίσης τις εν λόγω δημοσιεύσεις και δηλώσεις, μεσούσης της υπόθεσης Οτσαλάν, μετέχοντας σε ένα πολιτικό παιχνίδι παραπληροφόρησης και δημιουργίας αποδιοπομπαίων τράγων, που δημιουργήθηκε από κατευθυνόμενες και ψευδείς " πληροφορίες ", τους διακινητές των οποίων κωλύομαι ν΄αποκαλύψω για ευνοήτους λόγους, αλλά και καλυπτόμενος από το δημοσιογραφικό απόρρητο.

Δηλώνω λοιπόν ότι τιμώ και σέβομαι τον κ. Φ. Κρανιδιώτη ως άνθρωπο, ως ενεργό πολίτη και ως επαγγελματία δικηγόρο και του ζητώ συγγνώμη για τις προσβολές και τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς που του απηύθυνα με τα άρθρα μου, τις δηλώσεις μου και την ραδιοφωνική μου συνέντευξη.

Τα αυτά ισχύουν και για το σωματείο " Κεντρική Ομάδα 21-Δίκτυο 21- Κίνηση Πατριωτικής Αφύπνισης"' καθώς και για τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Τσίρκα και Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη, τους οποίους επίσης σέβομαι και τιμώ για την εντιμότητα, την σοβαρότητα και τον πατριωτισμό τους.

Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκα από τους αρχιτέκτονες αυτής της εκστρατείας λάσπης με τις κατευθυνόμενες ψευδείς " πληροφορίες " με το συκοφαντικό περιεχόμενο, στην οποία δυστυχώς δέχθηκα να συμμετάσχω τυφλωμένος από την πολιτική μου πίστη σε αυτούς, με εξέθεσε ανεπανόρθωτα και με υπέβαλε σε μία δικαστική περιπέτεια, στην πορεία της οποίας οι " φίλοι " μου, αφού υπέθαλψαν τα παραπάνω, με εγκατέλειψαν.


Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2001

Μανώλης Βασιλάκης

Τερτσέτη 47, Νέο Ψυχικό.

( υπογραφή)

Βεβαιώνεται για το ιδιόχειρο της υπογραφής

του ΒΑΣΙΛΑΚΗ Εμμανουήλ

του Δημητρίου

Αρθ.Δελ.ταυτότητος Π 058262/Τ.Α.Ν.ψυχ.

Αθήνα 26-10-2001

Ο

Βεβαιώνων

ΤΣ_ΤΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΑΣΙΛΑΚΗΣ

ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ

Επιστολή στους βουλευτές της ΝΔ

Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές της ΝΔ,


Στέλνω την παρούσα επιστολή στους 78/91 βουλευτές του κόμματος (τόσες βρήκα). Τρεις από εσάς είναι υποψήφιοι Πρόεδροι(*). Ο τέταρτος δεν είναι ανάμεσά σας, αλλά δεν βρήκα την ηλεκτρονική του διεύθυνση. Η επιστολή μου περιέχει μία ερώτηση προς την κα. Μπακογιάννη, που φέρεται ως φαβορί για την κούρσα διαδοχή. Προφανώς θα λάβει την επιστολή και η ίδια (αν της την μεταφέρουν οι συνεργάτες της). Τυχόν απάντησή της θα ήθελα να την λάβετε όλοι σας, γι' αυτό και σας την κοινοποιώ.


Κα. Μπακογιάννη,


Τι δουλειά έχει ο Μανώλης Βασιλάκης στο επιτελείο σας;


Θυμίζω: ο Μανώλης Βασιλάκης είναι κατ' επάγγελμα συκοφάντης. Συκοφάντησε με την έκδοση βιβλίου κατά του Μιλτιάδη Έβερτ ("Άπαντα Έβερτ", εκδόσεις Γνώσεις) προεκλογικά το 1996, συκοφάντησε με σωρεία άρθρων κατά του Δικτύου-21 και δεκάδων προσώπων, συκοφάντησε κατά του Χρήστου Γιανναρά, συκοφάντησε κατά όλων των Ελλήνων ("Καλά να πάθουν", Εκδόσεις Γνώσεις, βιβλίο σε σχέση με την 11η Σεπτεμβρίου 2001) ενώ το απώγειο της χυδαιο-συκοφαντικής του προπαγάνδας το εξαπέλυσε κατά του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ("Η Μάστιγα του Θεού", Εκδόσεις Γνώσεις).


Θυμίζω ότι στη 2η περίπτωση (Δίκτυο-21) του έγιναν αγωγές για συκοφαντία και τελικά καταδικάστηκε και εξαναγκάστηκε σε δημόσια δήλωση στην οποία για παραδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Μανώλης Βασιλάκης ότι "μετείχε σε πολιτικό παιχνίδι παραπληροφόρησης και δημιουργίας αποδιοπομπαίων τράγων που δημιουργήθηκε από κατευθυνόμενες και ψευδείς "πληροφορίες", τους διακινητές των οποίων κωλύομαι να αποκαλύψω για ευνόητους λόγους, αλλά και καλυπτόμενος από το δημοσιογραφικό απόρρητο"


και συνέχισε λέγοντας


"Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκα από τους αρχιτέκτονες αυτής της εκστρατείας λάσπης με κατευθυνόμενες ψευδείς "πληροφορίες" με το συκοφαντικό περιεχόμενο, στην οποία δυστυχώς δέχτηκα να συμμετάσχω τυφλωμένος από την πολιτική μου πίστη σε αυτούς, με εξέθεσε ανεπανόρθωτα και με υπέβαλλε σε μία δικαστική περιπέτεια, στην πορεία της οποίας οι "φίλοι" μου, αφού υπέθαλψαν τα παραπάνω, με εγκατέλειψαν"


Θυμίζω ότι εσείς κα. Μπακογιάννη είχατε στείλει τον υιόν και σύμβουλό σας στο Υπ.Εξ. κ. Κώστα Μπακογιάννη, αλλά και τον εξ απορρήτων σας κ. Δ. Ζαφειριάδη, στην παρουσίαση του λιβέλλου του Βασιλάκη κατά του Χριστόδουλου στις 6/6/06, των 666 σελίδων όπου οι ομιλητές όπως ο Λεωνίδας Κύρκος και άλλοι χαρακτήριζαν τον Χριστόδουλο ως "Αντίχριστο"! Τέτοια λόγια χειροκροτούσαν οι παριστάμενοι... (Απόδειξη για την παρουσία των δύο στενών συνεργατών σας στην εκδήλωση από το Παρόν 11 Ιουνίου 2006: http://www.paron.gr/v3/new.php?id=8644&colid=&catid=37&dt=2006-06-11%200:0:0&mode=3 - απόδειξη για τα αποσπάσματα των ομιλιών των ομιλητών από το in.gr 6/6/06: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=712657&lngDtrID=244 )


Θυμίζω ότι το καλοκαίρι του 2009, δηλαδή προ ολίγων μηνών, ο κ. Βασιλάκης επιμελήθηκε την μοναδική ως τώρα έκδοση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με τίτλο "Από τον Ανένδοτο στη Δικτατορία". (απόδειξη της επιμέλειας του βιβλίου από τον ιστοτόπο του Ιδρύματος http://www.ikm.gr/3_749_ELL_HTML.aspx )


Σας ρωτώ λοιπόν τι δουλειά έχει ένας υβριστής, ένας κοινός συκοφάντης στο επιτελείο σας. Ένας συκοφάντης μάλιστα που συνέβαλε τα μέγιστα στην ήττα της ΝΔ το 1996, συνέβαλε στην απαξίωση δεκάδων ανθρώπων (και της ΝΔ) μέσω του Δικτύου-21 και συνέβαλε στη λυσσασμένη προπαγάνδα κατά του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Σας ρωτώ διότι μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ πώς αυτός ο άνθρωπος μπορεί να παράγει θετικό έργο (αντί των ύβρεων) και αναρωτιέμαι τι ρόλο θα παίξει δίπλα σας.


κα. Μπακογιάννη, θα ήθελα να σας κάνω και άλλες ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα για τη βιασύνη σας να λάβετε θέση υπέρ του Σχεδίου Ανάν ως Δήμαρχος Αθηναίων πριν λάβουν οποιαδήποτε θέση για το θέμα οι αρμοδιότεροί σας στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα (δηλαδή τα κόμματα, οι Υπουργοί, Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί κλπ), ή για τις σκιές που άφησε η μη πληρωμή του ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού εξοπλισμού σας στη Siemens παρά μόνο μετά τον σχετικό δημόσιο θόρυβο, ή για την απάντησή σας ότι δεν τηλεφωνήσατε στον Υπ. Δικαιοσύνης κ. Δένδια το καλοκαίρι ώστε να προχωρήσει η υπόθεση του εγγράφου για τον κ. Καράβελα "λόγω ευαισθησίας"(!) όπως βλέπουμε στο ακόλουθο βίντεο http://www.youtube.com/v/I84WeACTydk (και αμφιβάλλω αν ΕΝΑΣ νοήμων άνθρωπος την πιστεύει!). Επειδή όμως αν σας κάνω πολλές ερωτήσεις ταυτόχρονα στο ενδεχόμενο να μου απαντήσετε μπορεί να αφεθεί κάποιο ερώτημα αναπάντητο, προτιμώ να σας αναλύσω τη μία και μοναδική μου ερώτηση ως προς τον κ. Μανώλη Βασιλάκη και να αφήσω τα υπόλοιπα.


Ευελπιστώ ειλικρινά σε μία πειστική απάντηση από εσάς ή έστω από κάποιον υποστηρικτή σας. Διότι και οι υποστηρικτές σας πρέπει να τα γνωρίζουν αυτά τα πράγματα.


Με τιμή,


Μάρκος Π.


Θεσσαλονίκη



ΥΓ (*) Την επιστολή μου την έγραψα πριν ανακοινωθεί ότι ο κ. Αβραμόπουλος απέσυρε τελικά την υποψηφιότητά του και πριν το "διάγγελμα Έβερτ" ότι υποστηρίζει πλήρως την κα. Ντόρα Μπακογιάννη. Ένα ερώτημα προστίθεται προς τον κ. Έβερτ (ή τους πολιτικούς του φίλους, μια που ο ίδιος δεν είναι ανάμεσα στους 91 βουλευτές): πώς βλέπει τη συμμετοχή του κ. Μανώλη Βασιλάκη στο επιτελείο της επόμενης ιδανικής προέδρου του κόμματος; Του ανθρώπου δηλαδή που τον λοιδώρησε τόσο πολύ προεκλογικά το 1996 και συνεισέφερε τα μέγιστα ώστε να αποτύχει παταγωδώς και να αποχωρήσει μετά από μία μόνο εκλογική ήττα; Του ανθρώπου που, ουσιαστικά, περιέγραφε τον κ. Έβερτ ως "ηλίθιο και αγράμματο"; Δεν πιστεύω να τα ξέχασε όλα αυτά!

Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2009

«Κουτοπονηριές Καρατζαφέρη: Δεν είναι υπέρ της Ντόρας(…), αλλά είναι κατά του Σαμαρά! »

Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται, όπως δεν μπορεί να κρυφτεί και η σχέση του προέδρου του ΛΑΟΣ με το Μητσοτακέϊκο, που κάποιοι λένε ότι ουδέποτε έχει παύσει. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή:
«Εμείς κρατήσαμε ίσες αποστάσεις από τους διεκδικητές…» ΑΜΕΣΩΣ μετά όμως δήλωσε: “Η προδοσία Σαμαρά αν δεν είχε ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να ήταν αλλιώς οι συσχετισμοί… Υποστήριξε(ο Σαμαράς) το όνομα της Μακεδονίας για προσωπικό όφελος.»

Απλά θυμίζουμε ότι όταν ο Μητσοτάκης έλεγε ότι σε δέκα χρόνια όλοι θα έχουν ξεχάσει το όνομα Μακεδονία και μιλούσε για διπλή ονομασία των Σκοπίων, ο Γ. Καρατζαφέρης ήταν υμνητής του Μητσοτάκη και περίμενε πως και πώς να τον συμπεριλάβει στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών της Ν.Δ. πράγμα που έκανε το 1993.



http://dexiextrem.blogspot.com/2009/11/blog-post.html

Υπέρ του Μεσσήνιου πολιτικού Αντώνη Σαμαρά, ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Υπέρ του Μεσσήνιου πολιτικού Αντώνη Σαμαρά, ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ «ΧΡΟΝΟ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Α.Ε.
30.10.2009
Εξηγεί τους λόγους της προτίμησής του στο κρίσιμο σημείο ανάδειξης αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία


...Οι ψηφοφόροι να μην επηρεαστούν από επικοινωνιακά τρυκ, από εμφανίσεις στην τηλεόραση, από χαμόγελα αλλά να σκεφτούνε τελικά τι συμφέρει την χώρα και ποιος θα είναι καλύτερος να αντιμετωπίσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας, ποιος είναι ικανότερος να πορευτεί μέσα στην Ε.Ε. αλλά και ποιος θα αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τα σοβαρά εθνικά θέματα που έχουμε.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ
Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο του Πειραιά. Οι γονείς του Συμεών από την Νεάπολη και Σοφία Παπαδοπούλου κατάγονταν από την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας. Είναι παντρεμένος με τη Λένα Καψάλη από την Κωνσταντινούπολη και έχουν μια κόρη τη Μελίνα. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές στο Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε το 1962. Από το 1962 έως το 1967 διετέλεσε βοηθός και επιμελητής στις έδρες Σιδηρών κατασκευών και Στατικής του Πανεπιστημίου.
Σήμερα δεν είναι απλά ένας πετυχημένος επιχειρηματίας. Η κοινωνική του δράση και η ευαισθησία που δείχνει για τους συνανθρώπους του, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας του, αφού δεν γνωρίζω πολλούς ανθρώπους – επιχειρηματίες, για τους οποίους θα έπιναν νερό στο όνομα του Αθίγγανοι, Πομάκοι και άλλοι Θρακιώτες και Φλωρινιώτες εργαζόμενοι κάθε μέρα.
Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ έχει υπό την προστασία της 23 παραμεθόρια χωριά στο Νομό Φλώρινας, στα οποία έχουν γίνει και γίνονται έργα υποδομής, παράλληλα με πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και ιδιαίτερα των παιδιών.
Παρόμοια εθνική, κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα αναπτύσσει και στην ακριτική περιοχή μας εδώ στην Θράκη. Επίσης για τη διατήρηση και την προαγωγή του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, ίδρυσαν από κοινού με το υπουργείο Άμυνας ένα πολιτιστικό Κέντρο στη Κορυτσά, όπου στεγάζονται τα φροντιστήρια ελληνικής γλώσσας Κορυτσάς και ο πολιτιστικός σύλλογος «ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ», με σκοπό τη δημιουργία δρόμων επικοινωνίας στον πολιτιστικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό τομέα.
Για την προσήλωσή του στα ιδανικά της Ορθοδοξίας τιμήθηκε το 1994 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ενώ το 1997 η Ακαδημία Αθηνών τού απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο για την εθνική, κοινωφελή και πολιτιστική του προσφορά.
Συλλέκτης έργων τέχνης, ανοίγει τη Συλλογή Εμφιετζόγλου στο ευρύ κοινό κάθε Τετάρτη απόγευμα. H συλλογή περιλαμβάνει έργα των Γύζη, Λύτρα, Βολανάκη, Θεόφιλου, Γαΐτη, Μόραλη, Τσόκλη, Μυταρά, Ζούνη και ουσιαστικά την εξέλιξη της ελληνικής ιστορίας της τέχνης από τον 19ο αιώνα ως σήμερα, με ορισμένα σπάνια δείγματα ελλήνων καλλιτεχνών, όπως το «Κρυφό Σχολειό», περίφημο έργο του Νικολάου Γύζη του 1870, καθώς και το συμβολιστικό τοπίο του Κωνσταντίνου Μαλέα. Συνολικά πάνω από 500 πίνακες ελλήνων ζωγράφων, παλιών και σύγχρονων.
H Λένα, ο Πρόδρομος και η κόρη τους Μελίνα Εμφιετζόγλου ζουν με την τέχνη και έχουν δημιουργήσει το πρώτο Μουσείο Ελληνικής Τέχνης. Οπως λέει ο κ. Εμφιετζόγλου, από τα παιδικά του χρόνια είχε μια ιδιαίτερη σχέση με αυτή.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο κόμμα της Ν.Δ. οι οποίες φαίνεται ότι θα είναι καθοριστικές, γιατί μια κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν έχει μια ισχυρή αντιπολίτευση έτσι δεν είναι;
-Όχι μόνο δεν μπορεί να λειτουργήσει αλλά σε μια δημοκρατία η οποιαδήποτε αντιπολίτευση είναι στοιχείο της διοίκησης μιας χώρας. Στην Ελλάδα ιδιαίτερα που ουσιαστικά δύο κόμματα εναλλάσσονται πάρα πολλά χρόνια στην εξουσία, άρα η σημερινή αντιπολίτευση μπορεί να γίνει αυριανή κυβέρνηση και αντίστροφα, όπως γίνεται μια ζωή, άρα έχει σημασία η επιλογή του νέου αρχηγού της Ν.Δ. γιατί αύριο μπορεί να έρθει η ώρα και να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, άρα ενδιαφέρει όχι μόνο τον κομματικό, το μέλος της Ν.Δ., ενδιαφέρει ευρύτερα όλους τους Έλληνες πολίτες αυτή η επιλογή. Είναι κρίσιμη και σοβαρή και αυτοί που τελικά θα ψηφίσουν θα πρέπει να σκεφτούν πολύ και να εκτιμήσουν τί είναι πιο συμφέρον και για την παράταξη αλλά και για την χώρα και να μην δουν το θέμα με κάποιες προσωπικές τους επιλογές και σχέσεις. Να μην επηρεαστούν από επικοινωνιακά τρυκ, από εμφανίσεις στην τηλεόραση, από χαμόγελα αλλά να σκεφτούνε τελικά τι συμφέρει την χώρα και βέβαια και ποιος θα είναι καλύτερος να αντιμετωπίσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας, ποιος είναι ικανότερος να πορευτεί μέσα στην Ε.Ε. αλλά και ποιος θα αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τα σοβαρά εθνικά θέματα που έχουμε. Βλέπουμε ότι η Τουρκία την οποία εμείς ανοήτως επιδιώκουμε να βάλουμε στην Ε.Ε. συνεχίζει την μεθοδευμένη πολιτική εναντίων της πατρίδας μας και αυτή η πολιτική γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη διότι η Τουρκία αυτή την στιγμή ικανούς κυβερνήτες, έχει έναν ικανό και έξυπνο και τολμηρό Ερντογάν, έχει έναν επίσης έξυπνο και πονηρό Νταβούτογλου, οι οποίοι προσπαθούν να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα αναβάθμισης της Τουρκίας από μια χώρα της περιοχής σε περιφερειακή δύναμη που θα επηρεάζει την ευρύτερη περιοχή. Άλλωστε το είπε ο Νταβούτογλου στην Βοσνία, ότι όλοι είχαν μια καλύτερη διοίκηση την παλιά εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ουσιαστικά επιδιώκοντας να δημιουργήσει μια νέα νεοθωμανική διοίκηση ευρύτερη με βαθμούς επιρροής της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή και προς την Ευρώπη και προς την Ασίας και ενώ από την μια πλευρά κανείς βλέπει μια έξυπνη και οργανωμένη εθνική πολιτική για τα συμφέροντα της άλλης πλευράς, από εμάς υπάρχει μονάχα μια φοβία και υποχωρητικότητα και ουσιαστικά συνεχείς υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα. Το τελευταίο βιβλίο για τα Ίμια δυστυχώς ξεδιπλώνει, παρόλο που δεν αποκαλύπτονται κάποια πολύ κρίσιμα στοιχεία τα οποία οι Αμερικάνοι ακόμη κρατούνε κρυφά, παρά ταύτα αυτά που αποκαλύπτονται δείχνουν μια κατάσταση απαράδεκτη για ένα κράτος σοβαρό. Έχουμε ανάγκη, άρα και ενός ηγέτη και αρχηγού στην Ν.Δ. ο οποίος θα αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τα εθνικά μας θέματα.

Φωτογραφίζετε κάποιον;
-Εγώ εκτιμώ, γιατί ο καθένας θα κάνει την εκτίμηση του, ότι εκείνος ο οποίος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα θέματα αυτά καλύτερα είναι ο Αντώνης Σαμαράς, διότι έχει δείξει ότι δεν συμβιβάζετε στα εθνικά θέματα, δεν υποχωρεί για άλλους λόγους και επιτέλους σε αυτή την χώρα χρειαζόμαστε κάποιον άνθρωπο να μην υποχωρεί, χρειαζόμαστε έναν αρχηγό ο οποίος να είναι υπερασπιστής των εθνικών θεμάτων και να μην υποχωρεί και ο οποίος να δίνει και μια αίσθηση, εκτός από την ανανέωση, της αξιοπρέπειας, δεν μπορεί να ανέχεται ο κάθε νέος έλληνας τους Σκοπιανούς να μας φτύνουν, να μας βρίζουν, να πλαστογραφούν την ιστορία μας, να ιδιοποιούνται τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Φίλιππο, ακόμα και τον Απόστολο Παύλο και εμείς να μην αντιδρούμε και να λέμε η θέση μας είναι γνωστή, δεν αντιλαμβάνονται που οδηγεί αυτή η κατάσταση;
Δεν αντιλαμβάνονται ότι αύριο θα ισχύσει η αρχή του Γκέμπελς «λέγε ένα ψέμα αλλά λέγε το συνέχεια και όλο και κάτι θα μείνει», θα φτάσει στο σημείο ο κόσμος να θεωρεί φυσικό ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι …Σκοπιανός, διότι όταν ένας οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδος από την Αγγλία πάει σε ένα παιχνίδι που θα γίνει στα Σκόπια, μιας εθνικής ομάδας με μια Σκοπιανή ομάδα, προχωράει και ακούει Μακεδονία, κοιτάζει και βλέπει το τεράστιο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πάει στο αεροδρόμιο Μεγάλου Αλεξάνδρου, προχωράει στον δρόμο να πάει πιο πέρα είναι η, λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτός τι θα πει που δεν θα έχει μελετήσει ιστορία και τα λοιπά και θα πει προφανώς ότι αυτή είναι η Μακεδονία, αυτοί έχουν αυτή την ιστορία και ότι οι Έλληνες απλώς κατέκτησαν ένα τμήμα της Μακεδονίας, την Μακεδονία του Αιγαίου και βέβαια έχουν δίκαιο οι Σκοπιανοί, οι Έλληνες δεν αφήνουν την μειονότητα εκεί να έχει τα βιβλία της, την γλώσσα της, τους καταπιέζουν και τα λοιπά, αντιλαμβάνονται που οδηγεί αυτό το πράγμα, είναι καρφιά στο κέντρο της Ελλάδος, στην καρδιά μας. Από την μια η είδαμε χάρτη του υπουργείου παιδείας της Τουρκίας που είχε τα σύνορα στον Στρυμώνα, τον απέσυραν βέβαια αλλά το μήνυμα περνάει, δεν μπορεί εμείς να χαμογελάμε σε αυτά τα θέματα… Δεν μπορεί να λέμε ότι οι θέσεις μας είναι γνωστές. Πρέπει να παλέψουμε παντού και να μην αφήσουμε αυτά τα πράγματα να προχωράνε γιατί ο χρόνος δεν μπορεί να σπαταλάται. Δεν υπάρχει πολυτέλεια του χρόνου, ο χρόνος είναι πιο χρήσιμος και από το χρήμα και εμείς τον σπαταλούμε δυστυχώς με μια αφέλεια νομίζοντας ότι είναι κάτι το οποίο είναι ανεξάντλητο. Αυτό το οποίο θα έλεγα εγώ στον κάθε έναν ο οποίος θα πάει να ψηφίσει είναι να σκεφτεί, να κρίνει αλλά να λάβει υπόψη του και το ευρύτερο συμφέρον για να αποφασίσει σύμφωνα με την συνείδηση του και με την σκέψη του, πάντα λαμβάνοντας υπόψη του ότι πάνω από το προσωπικό του, πάνω από τις φιλίες του, πάνω από το γυαλί της τηλεόρασης, πιο βαθιά αλλά πάρα πολύ σοβαρά, υπάρχουν τα σοβαρά εθνικά θέματα για τα οποία εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να υποχωρήσουμε, γιατί αυτά τα ελάχιστα που έμεινε ελεύθερη η πατρίδα από τον ευρύτερο χώρο του Ελληνισμού, για αυτά τα ελάχιστα που έγιναν με τεράστιες θυσίες των προγόνων μας, με πολύ αίμα, με πολύ κόπο και δάκρυ, με πολύ πόνο. Έχουμε τεράστια ευθύνη να τα προστατεύσουμε και να μην επιτρέψουμε άλλη καταστροφή, φτάνει, η Μικρασιατική καταστροφή, Κύπρος, διάλυση του Ελληνισμού, Κωνσταντινούπολη και φτάνουμε στο σημείο να έχουμε εδώ στην Θράκη μια κατάσταση ουσιαστικά συνδιαχείρισης, εκβιασμού, όπου συμπολίτες μας δεν μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα και φοβούνται, γιατί πράκτορες των Τούρκων τους εκβιάζουν, μια ελληνική διοίκηση η οποία δεν προστατεύει τους συμπολίτες μας και τους αφήνει σε αυτό τον εκβιασμό, βλέπουμε Πομάκους οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση να αναγκάζονται να το παίζουν Τούρκοι, να αναγκάζονται να ψηφίζουν ανθρώπους του προξενείου και να εκβιάζονται. Βλέπουμε τελευταία, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Ελληνική διοίκηση σταματάει το τζαμί που γίνεται στην Σμίνθη και ο ψευτομουφτής πάει και λέει «αφού δεν είσαι εσύ μαζί μου, ποτέ δεν θα γίνει το τζαμί σου», αυτός ο εκβιασμός την εποχή μας, στην πατρίδα μας είναι απίστευτος και όμως γίνεται ανεκτός στο πνεύμα μιας υποχωρητικότητας προς την Τουρκία, μιας υποχωρητικότητας που οδηγεί μόνο σε περαιτέρω απώλειες, μόνο σε πτώση του ηθικού, μόνο σε ταπείνωση και αυτός ο λαός δεν αξίζει. Οι Έλληνες δεν αξίζουν αυτή την ταπείνωση, δεν αξίζουν ιδιαίτερα οι νέοι, αυτή την κατάσταση, πέραν την οικονομικής κρίσης και των οικονομικών προβλημάτων, υπάρχει πάνω από όλα η ψυχική διάθεση, όποιος θέλει να αγωνιστεί, έχει την επιθυμία να αντιμετωπίσει της δυσκολίες, όποιος επιμένει στον σκοπό του, έχει ιδανικά, αυτός θα νικήσει, ο άλλος αδύναμος, απογοητευμένος, θα υποχωρεί και θα παρακμάζει άρα είναι ευθύνη μεγάλη η απόφαση που πρέπει να ληφθεί, με πολύ σκέψη και έχοντας πάντα υπόψη ότι το ευρύτερο συμφέρον υπερισχύει του ατομικού, διότι η πατρίδα καλύπτει όλους μας.

Εσείς πρόεδρε συναντηθήκατε με τον κύριο Σαμαρά;
-Βεβαίως είμαι φίλος του πολλά χρόνια και βέβαια υποστήριξα την θέση του και τότε, όταν δεν υποχώρησε στο θέμα της Μακεδονίας και εάν τότε είχαμε επιμείνει θα το είχαμε κερδίσει . Δυστυχώς η μη σταθερή πολιτική, οι υποχωρήσεις σιγά-σιγά οδηγούν σε όλο και χειρότερα, τα ίδια έγιναν και στα Ίμια και συνεχίζονται…

Ο προορισμός σας αυτή την περίοδο ποιος είναι;
-Ο προορισμός ενός ανθρώπου είναι πρώτα από όλα να κοιτάξει ο ίδιος να γίνει καλύτερος, να αντιμετωπίσει να προβλήματα τα οικονομικά, τα οικογενειακά, τα επαγγελματικά, αλλά πρέπει πάντα να σκέφτεται ότι είναι μέλος μιας ευρύτερης κοινωνίας, μιας πατρίδας, η οποία έχει μια ιστορία τόσα χρόνια, όπου για να είμαστε εμείς ελεύθεροι οι άνθρωποι θυσιάστηκαν, οι παλαιοί πρόγονοι μας δημιούργησαν πολιτισμούς και επιτεύγματα τα οποία τώρα είναι θησαυρός όλης της ανθρωπότητας, άρα έχουμε και μια ευθύνη απέναντι στην πατρίδα, έχουμε μια ευθύνη και στο τι γίνεται σήμερα και στα πολιτικά πράγματα, διότι πρέπει να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να δούμε και τι θα παραδώσουμε αύριο-μεθαύριο στα παιδιά μας, η εποχή μας είναι εγωιστική και ο καθένας παίζει με τον εαυτό του, αλλά θα πρέπει να δει ευρύτερα ότι η μονάδα-ο καθένας είναι μια μονάδα μέσα σε ένα σύνολο.

Υπολογίσιμη μονάδα, ο καθένας καθορίζει πράγματα.
-Εξαρτάται από το τι κάνει, αν είναι ενεργός, αν προσπαθεί ή αν έχει αυτές τις σκέψεις που έχει ή αν είναι ανενεργός και παίζει μονάχα στον δικό του κόσμο.

Επειδή το βάλαμε στην πολιτική, εσείς είστε ένας άνθρωπος που προσφέρατε στην πολιτική αλλά δεν ωφελήθηκε από την πολιτική, ότι κάνατε το κάνατε μέσα από την δουλειά σας, την δραστηριοποίηση σας, μέσα από τις εταιρίες που έχετε δημιουργήσει, μέσα από τον κολοσσό αυτό της βιομηχανικής και θα ήθελα να ξέρω από τον ίδιο τον κ. Εφιετζόγλου πως διοικεί αυτή την εταιρία και πως σκέφτεται την περαιτέρω ανάπτυξη της.
-Η διοίκηση είναι ένα δύσκολο πράγμα, έχουν βγάλει βέβαια μερικά βιβλία περί Management-διοικήσεως και τα λοιπά αλλά εκείνος ο οποίος διοικεί πρέπει να έχει διάφορα χαρίσματα, ένα από τα οποία είναι να μπορεί να επιλέγει τους σωστούς συνεργάτες, άλλο είναι να μπορεί να τους εμπνέει σε αυτό που κάνει, ότι δεν είναι απλώς μια σχέση επαγγελματική αλλά αυτό που κάνει είναι σε μια γενικότερη προσπάθεια δημιουργική, το τρίτο πρέπει να είναι σωστός, να είναι αυστηρός με τον εαυτό του, να δίνει το παράδειγμα, ο ηγέτης πρέπει να δίνει το παράδειγμα και να είναι αυστηρός, πρέπει να υπάρχει πειθαρχία για να είναι συντονισμένο όλο το σύνολο και να αποδίδει αλλά πρέπει να είναι και δίκαιος, δίκαιος και αυστηρός αλλά πιο αυστηρός με τον εαυτό του, ο ηγέτης δεν πρέπει να προσπαθεί να μετατοπίσει τις ευθύνες αλλά πρέπει να τις αναλαμβάνει, όταν ένας διοικεί οτιδήποτε λάθος κάνει ένας ο οποίος είναι κάτω από αυτόν, ευθύνεται βέβαια αλλά η τελική ευθύνη είναι του ηγέτη άρα δεν μπορεί να λέμε συνεχώς ότι «ο τάδε είναι καλός αλλά οι σύμβουλοι του τον παραπλάνησαν», το περιβάλλον του, ή ότι άργησε κάποιος και δεν ευθύνεται αυτός αλλά κάτι άλλο, τελικά η ευθύνη πάει στον ηγέτη και το παράδειγμα του ηγέτη που θυμάμαι πάντα είναι ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν βρέθηκε στην επιστροφή από την Ινδία, στην έρημο του Βελουχιστάν, με ένα στρατό καταπονημένο, χρόνια από την Μακεδονία είχε βρεθεί στα βάθη της Ασίας, στα σημερινά Αφγανιστάν, Ουζμπεκιστάν, Κασπία και γυρνούσε πίσω από την έρημο κατάκοπος και κάτω από τον βασανιστικό ήλιο και χωρίς νερό και ξαφνικά φέρανε ένα κύπελλο με νερό, βρήκαν κάπου λίγο νερό και το φέρανε στο Αλέξανδρο. Φαντάσου αυτή την σκηνή που περιγράφει ο Αδριανός, κάτω από τον ήλιο ένας στρατός εξαντλημένος, διψασμένος και ο ηγέτης με το κύπελλο του νερού και όλοι να τον βλέπουν για να δούνε τι θα αποφασίσει ο ηγέτης και ο Αλέξανδρος αμέσως το πήρε και το έχυσε και αυτός ο στρατός όταν είδε το παράδειγμα του ηγέτη παρά ταύτα τον ακολούθησε, εάν ο Αλέξανδρος είχε πιεί μια σταγόνα, όλη αυτή η προσπάθεια θα είχε διαλυθεί, αυτός είναι ο ηγέτης και αυτό το παράδειγμα θυμάμαι πάντα, ότι πρέπει να δίνει ο ίδιος το παράδειγμα, να αναλαμβάνει ο ίδιος τις ευθύνες, να είναι αυστηρός αλλά δίκαιος και να έχει όραμα.

Πολύ συγκλονιστικό το παράδειγμα και πολύ χαρακτηριστικό. Έχουμε όμως εποχές ηγετών πλέον;
-Αυτή η εποχή παρήλθε, δεν υπάρχουν πλέον τέτοιοι ηγέτες, είναι μια διαφορετική εποχή η δική μας όπου χρειάζεται εργασία οργανωμένη, αυτή την εποχή δεν μπορεί να κάνει τον υπερεπιστήμονα ο οποίος να έχει μια γνώμη σε όλα τα πεδία, όπως στην αρχαία Ελλάδα για παράδειγμα, ο Αριστοτέλης ήταν ένας πανεπιστήμονας, αυτή την εποχή τώρα έχουν προχωρήσει τα πράγματα και πρέπει να έχεις μια εξειδίκευση σε ένα συγκεκριμένο τομέα, δεν είναι δυνατόν να μπορείς να καλύψεις ένα τόσο ευρύτερο φάσμα, αλλά και οι συνθήκες είναι τέτοιες, είναι η ζωή, η πορεία, ώστε δεν δημιουργεί τέτοιες μεγάλες προσωπικότητες.
ΧΡΟΝΟΣ