Παρασκευή, Μαρτίου 14, 2008

Ζητείται ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ!

Τη πορεία των επιλογών μου στις εκλογές δεν την έχω κρύψει. Μερικοί που συχνάζουμε τα τελευταία χρόνια στα ίδια στέκια την ξέρουν. Ξεκίνησα με Άνοιξη το 93 και 96, συνέχισα με ΔΠΕ του Χαραλαμπίδη το 2000, έδιωξα το ΠΑΣΟΚ με ψήφο στη ΝΔ το 2004 και στράφηκα στον ΛΑΟΣ το 2007.

Δε με εκφράζει κανείς όμως. Σε 15 μήνες έχουμε ευρωεκλογές. Ο δικομματισμός καταρρέει. Διάφορα γεγονότα μπορεί να επιταχύνουν τις διαδικασίες αλλαγής εκλογικού χάρτη. Ίσως βέβαια να τις επιβραδύνουν και να είναι απλά μία κρίση του συστήματος που σε προεκλογική περίοδο θα πολωθεί πάλι. Πολλά παίζουν ρόλο. Ελπίζω να βγουν στη συζήτηση.

Πάντως είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία για ένα νέο σχηματισμό. Πολλυσυλεκτικό, πατριωτικό. Πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να συνταχθούμε όσοι έχουμε κοινές αναζητήσεις.

Η άνοδος του Τσίπρα μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Πρόκειται για αριστερό λαϊκισμό. Προφανέστατο. Με την κάλυψη του πολιτικού μας συστήματος εδώ και 30 χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και πολύ καιρό ο Γιανναράς μιλάει για δυόμιση κόμματα εξουσίας. Τα κοινωνικά στερεότυπα που αναπαράγει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, του τύπου είναι οι απόψεις της ελαφροαριστεράς (πώς λέμε ελαφρολαϊκά, κάτι τέτοιο). Οι περισσότεροι έστω και λόγω αντίδρασης θα στραφούν ή ήδη στρέφονται εκεί. Κυρίως απολίτικες μάζες.

Εγώ μιλάω για κάτι άλλο.

Το προτείνω εδώ.

Καραμπελιά, Ζουράρι, Παπαθεμελή, Χαραλαμπίδη κάντε επιτέλους κάτι! Ενωθείτε! Κατεβάστε κοινό πατριωτικό ψηφοδέλτιο! Βάλτε συνεργάτες σας, συμβούλους, νέα πρόσωπα. Όχι μεταγραφές από δω κι από κει. Όχι τυχάρπαστους. Αγνώστους ναι σε μας, στο ευρύ κοινό, αλλά όχι τυχαίους. Διαλέξτε.

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Θα επιτελέσετε σοβαρότατο έργο!

Εκτιμώ ότι ένα 5% το 2009 είναι ΣΙΓΟΥΡΟ!

Πέμπτη, Μαρτίου 06, 2008

Μία ιστορία

Μία ιστορία

Το 1438, λίγα χρόνια πριν την Άλωση, όταν το Βυζάντιο ήταν αδύναμο (από το 1204 και μετά), ο Πάπας προσπάθησε να βρει ευκαιρία να υποτάξει (επιτέλους!) τους ανυπότακτους Ορθοδόξους, μετά από το 1054 του Σχίσματος. Κάλεσε λοιπόν στη Φεράρα ΟΛΟΥΣ τους Ορθόδοξους Μητροπολίτες, μαζί με τον Αυτοκράτορα. Υπεγράφη η περιβόητη Ένωση των Εκκλησιών. Και ρωτά ο Πάπας τους δικούς του

- Υπέγραψαν;
- Μάλιστα ναι
- Υπέγραψαν όλοι;
- Μάλιστα, όλοι.
- Υπέγραψε και ο Μάρκος ο Ευγενικός;
- Όχι, ο Μάρκος δεν υπέγραψε. Αλλά ΟΛΟΙ οι άλλοι υπέγραψαν!
- Αφού δεν υπέγραψε ο Μάρκος, τίποτα δεν κάναμε…

Ακόμα δεν έχουν βρει τη φωνή τους, όσοι έμειναν άφωνοι εκείνη τη στιγμή

Άντε γεια...

Από σεβασμό σε αυτόν που το βρήκε πρώτος, το πρωτοέγραψα εκεί

Τώρα το πιάσατε όλοι τι σήμαινε αυτό;

Πρετεντέρη είσαι άθλιος

Έστειλα αυτό το μήνυμα στον Πρετεντέρη jpretenteris@dolnet.gr

Θέμα: με ποιον γελάτε κύριε Πρετεντέρη;

Από καιρό έχουμε ΟΛΟΙ καταλάβει ότι είστε ένας άθλιος, αλλά σήμερα ξεπεράσατε κάθε όριο.

Γελάτε και κοροιδεύετε ανθρώπους που διατρανώνουν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση του ονόματος και της ψυχής τους.

Είστε Α Θ Λ Ι Ο Σ!

Είστε Α Θ Λ Ι Ο Σ!

Η χειρότερη πάστα δημοσιογράφου, και αν βάλετε και τον εαυτό σας κάποτε στις δημοσκοπήσεις για δημοτικότητα, θα έχετε υπολογίζω γύρω στο -50% (+20% -70% θετικές αρνητικές).

Όχι μόνο κάτω από τη βάση, όπως συνηθίζετε να λέτε, αλλά για Δ Εθνική είστε.

Δοκιμάστε το.

Με τις αθλιότητές σας, τι άλλο περιμένετε;;