Παρασκευή, Δεκεμβρίου 21, 2007

Γεια σου ρε Μάκη Τριανταφυλλόπουλε!

Αυτό το έχω πάρει στο εμαιλ μου πρόσφατα και δεν το είδα σε άλλο μπλογκ οπότε λέω να το βάλω εγώ. Ο συντάκτης είναι άγνωστος.


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΜΑΚΗΣ) ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ, ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ 1954.

27-12-1973 ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ ΔΙΑ ΦΟΙΤΗΣΙΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΠΟΛΩΝΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ.
17-12-1974 ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΠΟΛΩΝΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ.
21-12-1977 ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ (ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ).
1-1-1982 ΔΙΑΚΟΠΗ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΑΤΤΕ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ.
8-4-1982 ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.
18-11-1982 ΕΜΗΝΥΘΗ.
6-4-1983 ΚΑΤΕΤΑΓΗ ΕΙΣ ΤΟ 625 Τ.Π. (ΙΩΑΝΝΙΝΑ).
6-4-1983 ΔΙΕΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ, ΛΟΓΩ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ BΑΡΕΙΑ ΨΥΧΟΝΕΥΡΩΣΙΝ.
25-3-1985 ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΙΣ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ. ΕΚΡΙΘΗ ΙΚΑΝΟΣ Ι1 ΓΙΩΤΑ ΕΝΑ).
13-8-1985 ΚΑΤΕΤΑΓΗ ΕΙΣ ΤΟ Κ.Ε.Ε.Μ. (ΣΠΑΡΤΗ).
13-8-1985 ΕΚΡΙΘΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΝ Ι5 (ΓΙΩΤΑ ΠΕΝΤΕ), ΩΣ ΠΑΣΧΩΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΡΕΙΑ ΝΕΥΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΜΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ (ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ).ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 166/ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.

Τρίτη, Δεκεμβρίου 18, 2007

Πόσα από αυτά δε μάθαμε ποτέ, άραγε;

Πόσα τέτοια έκανε ο Χριστόδουλος και η Εκκλησία γενικά και δεν τα μάθαμε ποτέ, επειδή τον μισούν;

Να πούμε για τον οχταπλασιασμό των τρίτεκνων οικογενειών στη Θράκη (από 100 έφτασαν τις 800 σε 6-7 χρόνια), να πούμε για τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ συσσίτια στους άπορους, Έλληνες και ξένους μετανάστες, να πούμε για τη βοήθεια σε ρουχισμό, τρόφιμα και στέγη επίσης σε άπορους Έλληνες αλλά και ξένους μετανάστες, να πούμε για τα ορφανοτροφεία, τους ξενώνες, τα γηροκομεία, να πούμε για τη βοήθεια της Αλληλεγγύης όπου γης (συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας το 1999, αλλά και γενικότερα σε πάνω από 40 χώρες), τι να πούμε;

Διαβάστε εδώ κάποια ψήγματα που πέρασαν (επιτέλους) στον τύπο

Τα Νέα

30.000 ευρώ από την Εκκλησία για αποφυλάκιση μικροοφειλετών

ΠΟΣΟ 30.000 ευρώ αναμένεται να χορηγήσει η Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Εκκλησίας (ΕΚΥΟ) προκειμένου να αποφυλακιστούν έγκλειστοι μικροοφειλέτες του Δημοσίου, Έλληνες καθώς και οικονομικοί μετανάστες.

Αυτό ζήτησε χθες ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος από τον διευθυντή της ΕΚΥΟ και σύμβουλο οικονομικών και οργανώσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Πυλαρινό, την επίσκεψη του οποίου δέχτηκε χθες στο σπίτι του στο Π. Ψυχικό. Ο κ. Πυλαρινός ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσίαση της πορείας των οικονομικών που έγινε την περασμένη Τετάρτη στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Του ανέφερε μάλιστα ποιες βελτιώσεις απαιτούνται προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για το προσεχές τριετές οικονομικό πρόγραμμα της Εκκλησίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Χριστόδουλος ευχαρίστησε τον κ. Πυλαρινό για την προσφορά του και το έργο του σε όλους τους τομείς και του ζήτησε να μεταφέρει τα συγχαρητήριά του στους συνεργάτες και τους εργαζόμενους της ΕΚΥΟ.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου παραμένει δύσκολη αλλά σταθερή. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη φορά δεν ταλαιπωρήθηκε από παρενέργειες μετά την ενέσιμη θεραπεία..

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 17, 2007

Ποιος είναι ακροδεξιός;

Ακούστε την πρώτη ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή. Απευθύνομαι στους αριστερούς, στους ΠΑΣΟΚους, στους μεσαιοχωρίτες νεοδημοκράτες, απευθύνομαι στους απολίτικους (πχ, στο κοινό του Λαζόπουλου), απευθύνομαι στο σύνολο των δημοσιογράφων που πετάνε επίθετα δεξιά κι αριστερά.

Πείτε μου ΤΙ από ΟΛΑ ΑΥΤΑ που λέει εδώ ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι «ακροδεξιό»! Πείτε μου ρε παιδιά. Και πείτε το σε μένα, που βλέποντας τον Κώστα Αιβαλιώτη να κάθεται σταέδρανα της Βουλής μου έρχεται να φτύσω. ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ ΡΙΨΑΣΠΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Πάμε

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2007

Θέλουμε ΤΣΙΠΑ, όχι ΤΣΙΠΡΑ!

Επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες ζητούσε ο Αλαβάνος επίσκεψη με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Το ζητούσε επίμονα για να προλάβει να τον δει πριν χειροτερέψεε περαιτέρω, ώστε να το παίξει ευαίσθητος. Πήγε λοιπόν σήμερα.

Ο Χριστόδουλος έχει μία εκκρεμότητα με την κυβέρνηση. Εδώ και αρκετό διάστημα είχε ζητήσει από τη Γιαννάκου (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων) να εγκρίνει το άνοιγμα έξι θέσεων βοηθών επισκόπων. Το θέμα τραβούσε καιρό.

Εντωμεταξύ ο Χριστόδουλος είχε το πρόβλημα υγείας. Σε μία επίσκεψη της Γιαννάκου στο νοσοκομείο (πριν φύγει στο Μαιάμι, δηλαδή όσο ήταν ακόμη Υπουργός), το συζήτησαν και η Γιαννάκου το είχε ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ. Ετοίμαζε τη σχετική τροπολογία. Προκυρήχθηκαν οι εκλογές, άλλαξε ο Υπουργός και ο Στυλιανίδης μέχρι σήμερα το καθυστερεί. Παρόλο που η προκάτοχός του το είχε αποδεχθεί, η οποία προκάτοχος δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο (θυμίζω ότι δεν είχε υπογράψει το αίτημα της Εκκλησίας για να γίνει δημοψήφισμα και το είχε διατυμπανίσει αρκετά), ο Στυλιανίδης αρνείται να το προχωρήσει. Κάποια στιγμή όμως θα γίνει. (ΕΛΠΙΖΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΥΡΙΕ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ!)

Επανέρχομαι στον Αλαβάνο. Μέσα στη μισή ώρα της συνάντησης, ο Χριστόδουλος ζήτησε από τον Αλαβάνο να στηρίξει στη Βουλή την συγκεκριμένη τροπολογία.

Ο Αλαβάνος ΑΡΝΗΘΗΚΕ, και μάλιστα βγαίνοντας έκανε και δηλώσεις και είπε ότι ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΙ ΟΛΑΣ!!

ΝΤΡΟΠΗ Κύριε Αλαβάνο!

Γιατί υποκριτικά και όψιμα επιδεικνύετε ευαισθησία;

Γιατί σκυλεύετε τον Αρχιεπίσκοπο;

Γιατί εμπαίζετε τον Αρχιεπίσκοπο;

Μπροστά στα μάτια του κι όλας;

Αυτό που θέλουμε από εσάς κύριε Αλαβάνο είναι

ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ, όχι ΤΣΙΠΡΑ!