Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2007

Διαχωρίζω τη θέση μου!

Ως γνωστόν, επειδή το είχα δηλώσει στο ιστολόγιό μου, ψήφισα ΛΑΟΣ. Ψήφισα εν πλήρη γνώση. Δε μετάνοιωσα. Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν όπως το περίμενα και όπως το ήθελα. Πράγματι.

Παρά την ψήφο μου δεν αισθάνομαι ότι εκπροσωπούμαι από ορισμένους εκπροσώπους του κόμματος αυτού. Δε με εκφράζει ο υιός Πλεύρης, δε με εκφράζει ο Βελόπουλος της Θεσσαλονίκης (που έχω την ατυχία να θαυμάσω το μέγεθος της ημιμάθειάς του πολλές φορές από τηλεόρασης μια που στο ζάππιγκ όλο και κάπου θα τον πετύχεις την τελευταία 15ετία), δε με εκφράζει ο Βορίδης. Ίσως και άλλοι που δεν τους ξέρω. Δεν γνωρίζω όλα τα μπουμπούκια του ΛΑΟΣ.

Δε με εκφράζουν ούτε οι φιλο-δωδεκαθειστές, ούτε οι φιλο-χουντικού, ούτε οι πολύ σκληροί με το μεταναστευτικό. Εντάξει, να κάνουμε ρυθμίσεις, να περιορίσουμε τη μετανάστευση, αλλά ως άνθρωπος, ως Χριστιανός, δεν μπορώ να δεχθώ την (καλυμμένη ή απροκάλυπτη) θέση να διωχθεί έστω και ΕΝΑΣ ξένος μετανάστης που βρίσκεται σήμερα στην πατρίδα μου.

Τέλος, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων με την απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας δε με εκφράζει το καπέλωμα του ΛΑΟΣ, με τη βοήθεια του Συνασπισμού πάντα, ότι δήθεν ήταν δική του πρόταση και δικό του αίτημα. Αλλίμονο αν ένα αίτημα του 3.8% (στο οποίο είμαι κι εγώ μέσα) το ικανοποιούσε η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο, μετεκλογικά δηλαδή. Είμαι της πεποίθησης ότι εάν το απέσυρε λίγο πριν τις εκλογές, ο ΛΑΟΣ δεν θα έμπαινε στη βουλή. Άρα το αντίστροφο έγινε.

Δηλαδή

1. Οι αντιδράσεις για το βιβλίο έδωσαν στον ΛΑΟΣ την κρίσιμη μάζα να ξεπεράσει το 3%. Μίας μερίδας Νδκρατών δηλαδή που στράφηκαν προς ΛΑΟΣ 2. Οι νεοδημοκράτες πέταξαν εκτός βουλής τη Γιαννάκου. Οι ψηφοφόροι της Α Αθήνας που ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑΝ ΝΔ!
3. Μετά την επιστροφή Γιαννάκου στο σπίτι της, η κυβέρνηση αποφάσισε την απόσυρση

Θέλω να πω ότι ΟΦΕΛΗΘΗΚΕ ο ΛΑΟΣ από τη μη προεκλογική απόσυρση!
Θέλω να πω ότι οι ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ οδήγησαν στην απόσυρση (και της Γιαννάκου και του βιβλίου)

Παρόλ' αυτά, βρίσκω θετικότατη την παρουσία του ΛΑΟΣ στη Βουλή, λόγω "εθνικότερης" αντιπολίτευσης. Αλλά θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολλοί πώς θα δράσουν την ερχόμενη 3-4ετία γιατί μπορεί να τους γυρίσει μπούμεραγκ η είσοδός τους στη βουλή.

Προσοχή λοιπόν γιατί θα βάλω σύνδεσμο σ' αυτό το ποστ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, με τίτλο "Εγώ σας είχα προειδοποιήσει".

Εν πάσει περιπτώσει εγώ δεν είμαι ακροδεξιός. Πορευτείτε έχοντας κι εμάς στο νου σας. Ειδάλλως κακό του κεφαλιού σας.

Ο Μάρκος με τα καλά τα μούσια.

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2007

Σ(φ)ύριζα κλέφτικα...

Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2004

http://www.ypes.gr/ekloges/content/GR/elec_data/2004NE_epi_res.asp

Συνασπισμός 3.26%
ΔΗΚΚΙ 1.79%

το όλον = 5.05%


Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2007

ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ (Συνασπισμός + διάφοροι + ΔΗΚΚΙ) 5.04%


Συμπέρασμα: τι πανηγυρίζετε ωρέ Συνασπιστόμουτρα, ωρέ Ρίζες και ριζικά, ωρέ ΔΗΚΚΙστές;

Αφού στα ποσοστά σας είστε! Για να μην πω ότι χάσατε και 0.01%!!!!!

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2007

Τελικά αποτελέσματα εκλογών

Μη βιάζεστε, του 2004 είναι για να ξέρουμε από ποια βάση ξεκινάει ο καθένας

ΝΔ 45.36%
ΠΑΣΟΚ 40.55%
ΚΚΕ 5.90%
ΣΥΝ 3.26%
ΛΑΟΣ 2.19%
ΔΗΚΚΙ 1.79%

Για τον Σύριζα, λόγω της συμμαχίας με το ΔΗΚΚΙ το ποσοστό έναρξης είναι 3.26+1.79=5.05%

Θα έλεγα ότι ΝΔ θα πέσει λίγο, γύρω στο 42.5%,
ΠΑΣΟΚ θα μείνει στα ίδια, 40.5%
ΚΚΕ θα ανέβει, γύρω στο 7.5%
ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει (από το 5%) γύρω στο 4%
ΛΑΟΣ θα ανέβει, επίσης γύρω στο 4%
Ο Παπαθεμελούκος γύρω στο 0.8%

Εσείς τι λέτε; (προσοχή, scripta manent)

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 10, 2007

Δάση; Ας χτίσουμε!

Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Ελλάδα:

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 07, 2007

Οι παρατηρήσεις του Μάρκου για τις εκλογές

Προτίμησα τη σιωπή για ένα διάστημα για να αφουγκραστώ καλύτερα και όσο περισσότερο μπορώ τι σκέφτεται ο κόσμος για τις εκλογές. Συζητώντας με πολλούς φίλους κατέληξα στα εξής

1. Ο πολύς κόσμος ΔΕΝ ξέρει ότι: Αποχή, Άκυρο, Λευκό ΚΑΙ ψήφος σε κόμμα ΚΑΤΩ του 3% είναι τυπικά και ουσιαστικά ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ διότι ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ στα ποσοστά των κομμάτων που λαμβάνουν έδρες στη βουλή. Αν θέλετε η ψήφος σας να έχει αποτέλεσμα, ψηφίστε ένα κόμμα που θα μπει στη βουλή!

2. Η ΝΔ κρατάει τις δυνάμεις της παρά τη λυσσαλέα κριτική από τα ΜΜΕ στο ζήτημα των πυρκαγιών. Όπως φαίνεται θα κερδίσει με ένα ποσοστό 41.5-42.5% και 151-155 έδρες στη νέα βουλή

3. Ο Γιωργάκης ήδη από το βράδυ των εκλογών θα νιώθει τις βολές του Βενιζέλου να τον πληγώνουν στο στήθος. Αν και δε θα χάσει με ποσοστό άνω του 2%, αλλά με διαφορά 1-1.5% από τη ΝΔ, εν τούτοις τα τελευταία γεγονότα και η ήττα από τον Καραμανλή με αυτές τις συνθήκες θα οδηγήσουν τον Μπένι στην ανοιχτή αμφισβήτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις 16/9. Εδώ οι σκεπτόμενοι πολίτες αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των ΠΑΣΟΚτσήδων θα ανακουφιστεί από την αποπομπή της Μαργαρίτας και του υιού της από την ηγεσία του κόμματος.

4. Το ΚΚΕ θα είναι ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. Το κλίμα που εισπράττω από γνωστούς και φίλους είναι υπέρ το δέον φιλο-ΚΚΕ, και το βλέπω άνετα πάνω του 7%, ίσως πλησιάσει δε και το 8%, ποσοστό ΡΕΚΟΡ για το ΚΚΕ. Λίγο ενοχλητικός είναι ο κομμουνιστικός του λόγος και ειδικά η επίθεση στην Εκκλησία (είδα και 2-3 σποτάκια στο youtube) αλλά αυτά δε θα επηρεάσουν τελικά πιστεύω. Κόψτε τα κι εσείς βρε άνθρωποι του ΚΚΕ, αφού βλέπετε ότι η μεγαλύτερη τάση αυτή τη στιγμή είναι από ΝΔ προς ΚΚΕ.

5. Ο ΛΑΟΣ θα μπει άνετα στη βουλή, αλλά όχι με το ποσοστό που προσδωκούν οι φίλοι του. Και εγώ προς τα εκεί προσανατολίζομαι. Ακόμα δεν αποφάσισα όμως. Με ενοχλούν αρκετά πράγματα, ίσως δεν είναι της ώρας να τα συζητήσω εδώ. Ίσως όχι αυτά που ενοχλούν την κοινή γνώμη, αλλά με ενοχλούν αρκετά. Σημειώστε ότι διέγνωσα μία όχι ασήμαντη τάση από ΠΑΣΟΚ προς ΛΑΟΣ (ένας γνωστός μου, και δύο φίλοι ενός συγγενή μου στην κατηγορία αυτή!)

6. Ο ΣΥΝ θα κάνει μία ακόμη αναμενόμενη επίδοση. Παρακαλώ σημειώστε ότι λόγω της συμμαχίας με το ΔΗΚΚΙ (που έλαβε 1.8% το 2004). Έτσι, αθροιστικά με το ΣΥΝ ξεκινάει από 5.1% και όχι από 3.3%. Το λέω για να μελετήσουμε μετά τα σκαμπανεβάσματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέγεται, έχει επιρροή σε δυσαρεστημένους ΠΑΣΟΚους αλλά και απολίτικους αντι-διπολιστές που απορρίπτουν ΚΚΕ και ΛΑΟΣ ως δήθεν "άκρα". Μ' αυτά τα τερτίπια των ΜΜΕ κατάφερε ο ΣΥΝ να γίνει το κόμμα των απολιτίκ!

7. Ο Παπαθεμελούκος είναι συμπαθής σε πολλούς, αλλά μου θύμισε το κλίμα Κύρκου το 1985. Καλός αλλά όχι για ψήφο. Όλοι είναι ερωτευμένοι μαζί μου και κανείς δε με ψηφίζει, έλεγε τότε ο Λεωνίδας. Σε ιδανικές συνθήκες θα τον προτιμούσα 1000 φορές από τον Καρατζαφέρη, αλλά δυστυχώς είναι αρκετά αδύναμος και το εκλογικό σύστημα που ΑΧΡΗΣΤΕΥΕΙ τις ψήφους των κομμάτων κάτω του 3% είναι τέτοιο που καθιστά απρόσφορη την εμπιστοσύνη στη ΔΗΜοκρατική ΑΝαγέννηση. Δυστυχώς.

Έτσι, καλώς ή κακώς τη δυσαρέσκειά μας πρέπει να την λάβει είτε το ΚΚΕ, είτε ο ΛΑΟΣ. Ένας από τους δύο. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το ιδεολογικό υπόβαθρο των δύο μεγάλων κομμάτων. Το είδαμε με το σχέδιο Ανάν, το είδαμε με το βιβλίο Ιστορίας, το βλέπουμε κάθε μέρα. Επειδή λοιπόν την ψήφο μας πρέπει να τη λάβει κόμμα άνω του 3%, δύο είναι οι δρόμοι. ΚΚΕ και ΛΑΟΣ.

Θα προτιμήσω το δεύτερο, αν και βρίσκω συνεπέστερο το πρώτο.

Ελπίζω να βοήθησαν οι παρατηρήσεις μου. Σας περιμένω και μετεκλογικά για σχολιασμό των αποτελεσμάτων.