Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2007

«Λαικά», ΑΛΛΟΥ λαού όμως ΚΟΥΤΟΡΝΙΘΙΑ!

Έκανα εχθές ζάππιγκ στην τηλεόραση. Δε συνηθίζω να βλέπω αηδίες. Με το που το γυρνάω βλέπω τον Φερεντίνο με μία γλάστρα. Ήτανε τα βραβεία Αρίων. Αφού η ξανθομαλούσα ημι-ηλίθια κάνει την κοτσάνα της και καρφώνει στον αέρα ότι την ερώτηση που της κάνει ο Φερεντίνος τη σκέφτηκε πριν την εκδήλωση, μου ήρθε να ξεράσω πάνω στο γυαλί... Ειλικρινά!

Η ερώτηση ήταν η εξής

- Ξέρεις (χαζούλα ομορφιά μου) τι σημαίνει η λέξη ΠΟΠ;

Η απάντηση, με επιτηδευμένο ύφος δασκάλας (είπαμε ότι "είχε ανοίξει το λεξικό")

- ΠΟΠ βγαίνει από το ΠΟΠΟΥΛΑΡ (πώς λεμε υδραγωγείο βγαίνει από το ύδωρ και τον αγωγό, ένα τέτοιο πράγμα δηλαδή)

πάμε παρακάτω

- ΠΟΠΟΥΛΑΡ σημαίνει δημοφιλής

- Δηλαδή «λαικό», άρα ΠΟΠ τραγούδια είναι τα λαικά τραγούδια, ας πούμε.

ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ (αφού βοήθησε λίγο στα παραπάνω) -ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!

-Το βραβείο ΠΟΠ τραγουδιού λοιπόν θα δοθεί σε έναν από τους παρακάτω

(η συνέχεια δε μας ενδιαφέρει, προφανώς)

Εγώ όμως θα ήθελα να παρέμβω επ'αυτού και να βροντοφωνάξω στους απανταχού ΠΗΘΙΚΟΥΣ που ΜΑΙΜΟΥΔΙΖΟΥΝ μία γραικοαγγλική διάλεκτο και νομίζουν ότι κατάγονται δήθεν από αρχοντική και αυτοκρατορική γενιά (των Ελλήνων) το εξής

ΛΑΙΚΑ ΟΜΩΣ ΑΛΛΟΥ ΛΑΟΥ!!!

Ανόητα κουτορνίθια!

Αει σιχτίρ! (σωστότερα ελληνικά αυτά από το ΠΟΠ, παλιοβλαμμένοι)

Μαλακοβιόληδες λαιφστα(ι)λινιστές!

Α πα κα μπλουμ, σαχλοπίτουρα, μαιμουδολεβιέδες, κολοκυθοκεφτέδες της κακιάς ώρας

Επιτέλους σταματήστε να πηθικίζετε! Γίνετε άνθρωποι ρε γιατί ΕΣΕΙΣ φταίτε για το κατάντημά μας, που πας στα σχολεία (πχ του ανηψιού μου) και ξέρουν απέξω "τους στίχοι" (αλα Χάρρυ Κλυνν) του βασιλιά της ΠΟΠ Ρουβά, αλλά που το 1940 νομίζουν ότι είναι όνομα αρώματος, το 1821 όνομα μπύρας και πρόεδρος Δημοκρατίας ο Απόστολος Γκλέτσος.

Αει σιχτίρ!

Κοπροκατιμάδες.

Τά 'πα και ξεθύμανα...

12 σχόλια:

Manos P. είπε...

So what

Ανώνυμος είπε...

Οι μαντινάδες ίντά 'ναι μπρε; Πόπισες;

Μάρκος είπε...

Ο φίλτατος θαμών με το ελληνοπρεπέστατο όνομα "not the boy next door" σε άψογα ελληνικά απήντησε "so what".

Μάλιστα.

Κοίτα στον καθρέφτη και θα καταλάβεις το "what".

Γλώσσα δεν έχεις, πατρίδα δεν έχεις, θρησκεία δεν έχεις, έθιμα δεν έχεις, δεσμούς με τις ρίζες σου δεν έχεις.

Και στο τέλος, τι θα έχεις;

Θα είσαι ένα φτερό στον άνεμο.

Αυτό που περιέγραψα δεν είναι το μεθεπόμενο βήμα (από εκεί που βρίσκεσαι εσύ φίλτατε), είναι το ΕΠΟΜΕΝΟ.

Αν δε βλέπεις ούτε ένα βήμα μπροστά από το σημείο που βρίσκεσαι, είσαι μάλλον μύωψ.

Όχι Κρετένση, δεν είναι οι μαντινάδες Πόπισσες. Η Μαντόνα είναι Μαντιναδ-ωδή!

Γιατί δηλαδή;

Manos P. είπε...

"Οι άνθρωποι σαν κι εμένα δεν έχουν πατρίδα. Πατρίδα τους είναι το κομμάτι της Γης που η Τύχη τους έριξε. Ίσως και όλος ο κόσμος"
(Μ. Καραγάτσης, Γιούγκερμαν)

Για τη θρησκεία απαξιώ καθότι είμαι άθεος (όπως πρέπει να είναι κάθε λογικός και νοήμος άνθρωπος αφού δεν Τον χρειαζόμαστε για να είμαστε καλοί).

Τα ελληνικά μου να τα κοιτάξεις στο ιστολόγιό μου για να δεις αν έχω ή δεν έχω πλούσιο λεξιλόγιο.

Τα αγγλικά πρέπει να γίνουν 2η επίσημη γλώσσα στη χώρα μας για να μη βλέπω τους πολιτικούς μας να ρεζιλεύονται έξω με την ανεκδιήγητη βλάχικη προφορά τους (Αγγλικά Καρδίτσης.

Τα έθιμα τα τηρώ απαρέγκλιτα

Δεν είμαι φυτό για να έχω ρίζες. Όσο για τόπο καταγωγής (ευτυχώς) είμαι παιδί της πόλης (από πατέρα 4 γενιές Πειραιώτη και μητέρα Περιστεριώτισσα) και δεν επιθυμώ να ασχολούμαι με την επαρχία (και όχι περιφέρεια, διότι μια είναι η περιφέρεια. Η Περιφέρεια Πρωτευούσης).

Manos P. είπε...

Λάθος πληκτρολόγηση

Νοήμων ήθελα να γράψω και όχι νοήμος (γκρρρρρρρρρρρρρ)

Ειδες τι παθαίνω όταν μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι

Μάρκος είπε...

Άρα εσύ δεν είσαι ούτε μισό βήμα από το απευκταίο.

Είσαι ένα άμορφο και αδιαφοροποίητο ον. Ένας κόκκος άμμου που μπορεί να σε ρουφήξει η θάλασσα ή να γίνεις τζάμι πολυεθνικής ή πυλός σε κάποιο μνημείο του 21ου αιώνα (πχ, του "άγνωστου καταναλωτή").

Εγώ θα επιμένω να έχω μορφή, ιδιαιτερότητες, επίγνωση προέλευσης, υπαρξιακές αναζητήσεις, αλλά και να "τσιγκλίζω άγρια" όσους έχουν πάρει άλλη κατεύθυνση, μπας και τους βάλω να σκεφτούν κάτι για τον εαυτό τους.

Τα λέμε!

Nativist είπε...

"Για τη θρησκεία απαξιώ καθότι είμαι άθεος (όπως πρέπει να είναι κάθε λογικός και νοήμος άνθρωπος αφού δεν Τον χρειαζόμαστε για να είμαστε καλοί)".

Συνήθως, στοιχειωδώς νοήμονες άνθρωποι ξέρουν ότι η αθεΐα είναι η άλλη όψη του νομίσματος της πίστης (στον Θεό). «Πιστεύω» σημαίνει δύο τινά: Είτε εμπιστεύομαι, είτε ότι θεωρώ ότι κάτι είναι έτσι, χωρίς να μπορώ να το αποδείξω (διαφορετικά δεν λες «πιστεύω», αλλά «γνωρίζω). Και μόνον η απαξίωση ως «μη λογικών και νοημόνων» αυτών που πιστεύουν, δείχνει την αμετροέπεια του αλαζόνα, ο οποίος έχει διαβάσει κάποια πράγματα, είναι «διαβασμένος», αλλά όχι απαραίτητα «ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ», κάτι που μπορεί να είσαι και χωρίς να ξέρεις γράμματα. Αν είχες την τύχει να γνωρίσεις από κοντά Ανθρώπους (με άλφα κεφαλαίο), όπως τους μακαριστούς Γέροντες Παΐσιο και Πορφύριο, αμφοτέρους αγράμματους, θα καταλάβαινες τι σου λέω.

"Τα αγγλικά πρέπει να γίνουν 2η επίσημη γλώσσα στη χώρα μας για να μη βλέπω τους πολιτικούς μας να ρεζιλεύονται έξω με την ανεκδιήγητη βλάχικη προφορά τους"

Είσαι ο δεύτερος κομπλεξικός, μετά την Διαμαντοπούλου, που λέει αυτή την μαλακία, αλλά σε διαβεβαιώ ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν γνώριζε καμμία ξένη γλώσσα, αλλά δεν ξέρω να ρεζιλεύτηκε ποτέ γι αυτό. Αντιθέτως, ο BravoYorgo, ο οποίος έχει την Αγγλική ως μητρική, δεν νομίζω να περιποίησε (ούτε) γι αυτό μεγάλη τιμή στην Ελλάδα. Ως δεύτερη επίσημη γλώσσα έχουν την Αγγλική κάποιες πρώην βρετανικές αποικίες, την Γαλλική κάποιες γαλλικές, άρα εμείς έπρεπε να έχουμε την ... Τουρκική (με «διαβασμένους» σαν και του λόγου σου, σύντομα θα την έχουν επίσημη και μάλιστα ΠΡΩΤΗ). Είσαι Ρωμιός, φίλε και μάλιστα έχεις το χαρακτηριστικό κόμπλεξ των Νεοελλήνων που θέλουν να γίνουν άρον-άρον Ευρω-πέη (όρα Σημίτη τον Ολίγιστο).

"Τα έθιμα τα τηρώ απαρέγκλιτα ... Δεν είμαι φυτό για να έχω ρίζες"

Σε αντιφάσεις πέφτεις, το καταλαβαίνεις; Ποια έθιμα και γιατί τηρείς «απαρέγκλιτα», αφού είσαι όπου γης και πατρίς, προσπαθώντας να μου πεις ότι αφού το λέει και ο Μ. Καραγάτσης είναι ... Ευαγγέλιο. Μονάχα θυμήσου ότι ο εξαίρετος αυτός συγγραφέας είχε πάθος με το να ευτελίζει τελικά του ήρωές του. Τέλος, ο τόπος καταγωγής σου είναι άνευ σημασίας, όσο για τα φυτά, νόμιζα πως τα βλίτα είναι τέτοια. Λάθος φαίνεται έκανα, ο αγράμματος! Πετρώματα θα είναι!.....

Μάρκος είπε...

Καλά, εγώ δε θέλησα να μπω στην ουσία.

Πρώτα πρώτα το "άθρησκος" (γιατί "άθεος" δεν είναι κανείς!), με το "τηρώ απαρέγκλιτα όλα τα έθιμα" είναι ασύμβατα.

Καθ' ότι επειδή είμαστε αυτοί που είμαστε, τα έθιμα είναι πολύ συχνά δεμένα με τη θρησκευτική μας παράδοση.

Αυτό βέβαια δείχνει περίτρανα ότι ο άνθρωπος δεν ξέρει που του παν τα τέσσερα.

Nativist είπε...

"Όχι Κρετένση, δεν είναι οι μαντινάδες Πόπισσες. Η Μαντόνα είναι Μαντιναδ-ωδή!"

:-)) Άψογο!

Μα σαφώς ο άνθρωπος δεν ξέρει τι λέει, όταν παπαγαλίζει τα λόγια του Γιούγκερμαν, ενός ανθρώπου που η μοίρα το 'φερε να είναι Φιλανδός, να έχει σπουδάσει και καταταγεί στον ρωσσικό στρατό (άρα ζήσει σαν Ρώσσος και δη "Αταμάν", αξιωματικός των Κοζάκων δηλαδή και να την έχει κοπανήσει μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση για όπου τον βγάλει η τύχη. Δεν το έχει διαβάσει ακόμη το μυθιστόρημα (το λέει, άλλωστε και στην ιστοσελίδα του), αλλιώς θα ήξερε ότι ο Γιούγκερμαν δεν ήξερε αν ήταν καν γιος του πατέρα του, ή του Γάλλου εραστή της μάνας του. Ας μην προχωρήσω, διότι ίσως εκληφθεί ότι κάνω ... προσβλητικούς συνειρμούς.

Λες ότι κανένας δεν είναι άθεος. Δεν θα το έλεγα, μπορεί και να είναι. Να είναι 100% υλιστής. Μπορεί να είσαι άθρησκος και να μην είσαι άθεος. Το αντίθετο δεν γίνεται. Όσο για την θρησκεία και τις παραδόσεις, συμφωνώ απολύτως. Είναι πράγματα αλληλένδετα, παντού και πάντα! Κανών άνευ εξαιρέσεων.

Άσχετο: Σου έστειλα ένα mail, το πήρες;

Ανώνυμος είπε...

Προς Μάρκο:
Που να βρισκόσουνα και σ' εργασιακό χώρο μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας εν Ελλάδι. Εκεί πραγματικά θα έφριττες (ελπίζω ότι αυτό το τελευταίο το γράφω σωστά).
Άστα..εδώ και πολύ καιρό δεν πάμε καλά. Και όσον αφορά το "παιδί που δεν είναι της διπλανής πόρτας" του συνιστώ να διαβάσει (και οι υπόλοιποι φυσικά) το παρακάτω άρθρο του Αντίβαρου:
http://www.antibaro.gr/society/delhgiannakhs_paradosh.php

Ανώνυμος είπε...

"Όσο για τόπο καταγωγής (ευτυχώς) είμαι παιδί της πόλης"

Α ρε τυχεράκια! Τι τυχερός που είσαι 'συ! Εμείς από την επαρχία δεν έχουμε την τύχη να ζήσουμε στην πολυπολιτισμική κοινωνία της πρωτευούσης. Άσε που δεν έχει φτάσει και το ηλεκτρικό ρεύμα ακόμα εδώ. Για να γράψω αυτό το μύνημα έβαλα το μικρό μου αδελφό να κάνει ποδήλατο σε μια αυτοσχέδια γεννήτρια που έχουμε εδώ.

Πάω τώρα να βοσκήσω τα γελάδια.

Ανώνυμος είπε...

>Πάω τώρα να βοσκήσω τα γελάδια.<

Πάρε μαζί σου και το μουσκάρι που έγραψε τα παραπάνω.